Bram over bloeme in een kaart

bloeme

Hoi lieve allemaal, het is buiten lente. Ook al is het nog maar winter. Het is heel warm buiten en de zon schijnt volop. Als tuinkater moet ik dan ook echt naar buiten in mijn tuin.

Kriebels

Daar snof ik alle lucht op en kontrooleer ik de tuin of alles nog veilig is. Dat er geen verdwaalde beestjes zijn die in een andere tuin horen. Gelukkig is dat niet zo en is de tuin weer helemaal klaar voor de lente. Mijn vrouw heeft ook lentekriebels. Dat is wanneer het warm wordt buiten terwijl het eigenlijk al kei lang koud is. En folgens mij voelt iedereen deze lente kriebels want er zijn paarse bloeme overal. Dees hete krookussen. Ik vind ze heel mooi. Maar om nu echte grote bloeme te zetten is het nog te koud zegt mijn vrouw. Dan moet het een tijdje vijftien of twintig graden aan een stuk zijn. Dat is wanneer het de maand Maart is.

Kaartje

bloemeMaar mijn vrouw heeft iets gekregen van een kersepakket van voorig jaar. Een kaartje met bloeme. Dat klinkt heel normaal maar dat is het niet. Het is namelijk een kaartje waar zaadjes inzitten voor bloeme. Het is geen zakje met zaadjes maar een echt kaartje waar de zaadjes in zitten. Mijn vrouw en ik hebben bedacht dat we dees wel kunnen zaaien want dit zijn binnen bloeme. Ik heb aan mijn vrouw gevraagd om mooie foto’s te maken van het kaartje. Dan zie je wat ik bedoel. Ik heb zelf ook nog nooit eerder een kaartje gekregen die je kunt zaaien.

Bakje

bloemeAls er iets in de tuin gebeurt dan moet ik erbij zijn. Nu gaan we het kaartje zaaien. We hebben een bakje uit de keuken gehaald waar het kaartje in past. Eerst heb je potgrond nodig. Ik leerde van mijn vrouw dat potgrond voeding heeft voor zaadjes dus dat werkt het beste. Die kun je nu overal al kopen voor twee euro en dan heb je wel twintig lieter! Dat is mega veel want het kaartje is klein en we hebben twee handjes nodig. Maar potgrond kun je bewaren dus dat is handig voor als het lente is. Als er twee handjes potgrond in het bakje is, dan leggen we het kaartje er boven op en dan doen we nog twee handjes potgrond er boven op. Dan is het kaartje onder gestopt.

Water

Nu moet er nog wel water bij. Want water hebben ze nodig om te groeien. Ik denk dat twee handjes water ook genoeg is. In lieters weet ik niet hoeveel het is. De helft van mijn brokjesbak. Mijn vrouw zegt dat vijftig mie-lie-lieter genoeg is. Dat klinkt veel. Ik zou het op twee handjes houden. Nu hebben we het bakje in de zon buiten staan. Maar straks gaat het naar binnen voor de raam. Het is in de nacht nog te koud buiten. Dees bloeme zijn geen bloeme maar een plant die je kan eten. Het heet baa-sie-lie-kum. Het is voor de mens en niet voor katten. Als de zaadjes gaan groeien dan doe ik een updeet van dees plant. Dus nu is het wachten tot ze groeien. Ik ga lekker in de zon dutten. Fijn wiekent allemaal.

20 thoughts on “Bram over bloeme in een kaart

 1. Lieve Brammiesaurus, wat ben je toch een goede helpende kater. Ik weet zeker dat met jou hulp de bjasielikum het zal gaan doen. Ik vind je mooiste liefste helpende tuinkater die er is. Van mijn krijg je de mooiste zaadjes voor in de tuin en ze heten lamour. Liefs Jafita. Brammiesaurus wil jij ook tegen je fjouw segge of ze een eksja kjoel en kjuffel wil geven aan Trudy.

  1. Mah… lamour Jafita, ze mooiste bloem van ze allemaal. koes koes koes. Met jouw mooiste lamour heb ik ze mooiste bloeme van jouw. Mij liefe Jafita, mij mooiste poesedame, mij hart is voor jouw, brammiesaurus. ( pee ess, dat doet mij vrouw woensdag weer! )

 2. Hoi hele grote vriend Bram, wat koel dat er kaartjes zijn waar plantjes uit groeien, Wij hebben in huis geen plantjes of bloemen want onze vrouw is alergies. Ik weet niet precies wat dat is, maar ze zegt dat haar ogen dan traantjes krijgen en dat ze dan heel hard moet niesen. Dus dat is niet fijn. Ik wil wel graag zien wat er dan voor plantje komt, krijgt die dan ook weer kleine baby kaartjes of is het niet zo’n plant. Ik snap er niks van Bram, je vrouw moet straks maar weer een foto maken als die plant er is. En wat help jij goed, jij hebt vast heel veel verstand van plantjes.
  Lieve vriend Bram, geniet maar super lekker van je tuin. Ik ga het hele weekend lekker tsjllen en rieleksen met mijn vrouw.
  Hai vaif van Bikkel.

  1. Hoi liefe grote vriend Bikkel, nou zeg je me wa. Beebies in planten?? hoe dan? Dees snap ik niet vriend. Is het dan dat mij kaart beebies maakt? Dat weet ik niet. Als het gaat groeien dat zeg ik het wel of dan vraag het aan de plant want ik weet het niet.
   Fandaag ben ik klaar in de tuin. Ik wil het liefse joggurt met fla of zo maar dat mag niet van mij vrouw want zij zeg dat ik dan weer snel naar de bak moet. Misschien vraag ik wel gewoon een snek. Lekker tjillen Bikkel, doe ik ook. Fijn wiekent jullie allemaal, kopje van mij. bram

 3. Hajooooo oompje bwam.
  Heppuwes ook sowies foor muisies? Of foor fan die wekkere fette fliegjes? Ooooh dan bestel ik dat gewijk hihihi.
  Ikke wis nie dat uwes boer was🙀🙀
  Pootjes oompje 🐾🐾

  1. Hey knul, wa is een boer? Wa doet die? van me eigen ben ik een bloeme jonge. Ik hou van bloeme. Allemaal mooie bloeme. Van muise heb ik nog niet gehoord kerel, dus nog even geduld. Misschien als mevrouw cooroona weg is, dat de winkel ze koopt en dan hoor je het snel van mij. Oom brammiesaurus

 4. Hallo Bram, Zo hee jij bent de bovenste beste tuinkabouter Bram, Spannend hoor zaadjes in een bakje doen en dan over een stel dagen kijken of er piepkleine plantjes komen. Mijn planten in de tuin komen ook alweer uit de winterslaap en gaat vrouwtje als de kou die nu nog gaat komen erna hun herfstjasje weghalen. Nu is het nog een soort dekentje voor de kou. Vrouwtje het bij de weerman gezien dat het wee gaat vriezen, maar dat is ook normaal hoor, het is nog niet eens lente. Vrouwtje en ikjes hebben ook reuze genoten van het warme weer, maar nu toch weer binnen hoor.
  Ikjes doe uitkijken naar een foto over een poosje hoe het met ze zaadjes gaat. Voor nu voor jou, Mila en Toby, vrouwtje en baasje een fijn weekend, knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Hoi Jip, de zaadjes zijn nu binnen warm want het was het koud vannacht. Bikkel zei dat er misschien beebies van komen, weet jij dit? Ik snap er zelf niks van. Mij aarbei geef wel altijd beebies van van baa-sie-lie-kum weet ik het niet. Als er iets gebeurt met de zaadjes van zeg ik het meteen! Ik wens jou en je vrouw een heel fijn wiekent en ik hoop dat de zonmeneer meer zon geeft. Kopje van mij, bram

 5. Hoi Bram,

  Wat gaaf, een kaartje met zaadjes. Zou zoiets er ook zijn met kattegras? Frau zegt dat ze hier binnen niet van die bakjes kan doen omdat ik overal met mijn neus in zit en aan wil knagen. Tsja ben nou eenmaal een nieuwsgierig katje hihi. Hoop dat je een fein wiekent met veel zon hebt. Pootjes, kopjes en wat lekkere snoepjes voor jullie alledrie!

  Poot, Minnie

  1. Hoi Minnie, ik weet het niet. Dees is voor mij ook nieuw. Dorus vroeg of er muise waren en Bikkel vroeg of de plant ook beebies maakt. Eerlijk is eerlijk, ik snap er niks van. Mij vrouw zegt dat ik geduldig moet wachten omdat het zaadje gaat groeien door water en zon. Dus als er iets gebeurt, dan zeg ik het meteen. Dees is baa-sie-lie-kum dat is anders dan gras. Misschien kan je deze niet eten. Ik zou het niet doen. Maar misschien dat internets het weet over gras. Fijn wiekent Minnie en ik hoop dat je gras vind. kopje van mij, bram

 6. Lieve Bram,

  wat bennie toch jou handige tuinkater Bram. Mij bek fal oope van ze ferbaasing. Jij gooi jou kaartje in jou potgrond en jij krijg jou bloeme. Dan ben jij wel goed beezig Bram. Mij vrouw zeg, Brammie kan zo in ze tuinsentrum werke en hij is Herdrik Bram ze tuinman. Van mij eigen heb ik geen fersrand van jou tuin Bram. En ik zeg jou eerluk van mij eigen doe ik ook niese assie bloeme heb. Mij vrouw zeg Loes jij moet foorsichtig zijn. Assie groonies ben hebbie jou verkeerde neus van jou bloeme. Masr als poes vin ik bloeme zofeel mooi Bram. Hoop dattie ons eigen straks jou bloeme laat zien die uit jou kaart in jou potgrond kom groeie. Het is ze ferrassing Bram, jou eigen tuinferrassing.
  Dank jou wel dattie ons allemaal zofeel leer van jou tuinferstand,

  Jij krijg mij kopjes en foor jou vrouw, jou woef en mij Milaameisje heb ik nog kopjes ofer.

  Loesje

  1. Hoi Loesje, van me eigen ben ik een bloeme jonge. Ik hou van ze kleuren en geuren maar assie groonies ben, kan je beter geen echte bloeme doen. Er zijn ook nep, van plestiek. Daar ga niet van niese met je groonies. Ik heb mij vrouw gevraag of ik in ze tuinsentrum mag werke maar zij zeg, brammie, dat gaat niet. JIj ben een kater niet een mens. Toen snapte ik het nog niet. Maar ze zei ook, wie gaat dan mij tuin doen zonder brammie??, nou dat is een goeie Loesje want wat gebeur er met mij tuin als ik doe werke ergens anders. Nou dat wil ik niet. Ik blijf in mij tuin mij bloeme jonge zijn. As ze zaadjes groeien dan doe ik een updeet voor iedereen. Ik wens jullie allemaal een fijn wiekent , kopje van mij, bram

 7. Hoi lieve vriend Bram, wat een mooi verhaal en ik vind de footoos ook helemaal top, zooo heee ik kon meteen zien dat je goed met plantjes bent, de kaart met zaadjes gaat vast heel groot groeien met zoveel aandacht, ik vind het biesonder dat er kaarten met zaadjes bestaan dat wist ik biet, maar ik weet nog niet zoveel van de tuin, het is nog een beetje nieuw voor mij, ik heb wel een grasje gekregen spesjaal voor katten, ik vind het heerlijk!, mijn vrouw heeft ook al lentekriebels zegt ze, en ik vind het zelf ook fijn om in het zonnetje te liggen, en ik ben ook al een paar keer buiten op de bak geweest, dat vond ik zo koel!, maar ik mag nu niet meer zo ver de tuin in, daar vertel ik morgen over, lieve Bram ik stuur jau en je famielie heeeeel veeel kopjes en zon, en je weet wat er achter mijn oor zit toch?, heerlijke snekkies voor jau!, het is van je vriend Kever!!!

  1. Hoi Kever! koel dat je er bent, en ik vind zonder punten ook heel gaaf om te leese, dan ben je niet alleen, met die plantjes Kever eerlijk waar ik snap er niks meer van, Bikkel zegt dat die beebies maakt en dorus wil zaadjes van muise en dan in de grond doen, nou snap je dat ik het niet meer kan folge, dus ik snap dat jij de tuin ook nog moeilijk find, maar ik vind het kei tof dat je een buite bak heb! echt heel koel Kever, ik lees het morgen graag, bedankt voor de liefe snek die ik elke week van jouw krijg, ik stuur je en een in een kaartje terug, misschien krijg je een snek boom, heel veel liefe kopjes voor jullie allemaal van mij bram PUNT!

   1. Bram, misschien komen er beebiemuisen aan de plant?, dat zau natuurlijk best kunnen denk ik, zooo heee een snek boom, dat is een machtig mooi kadoo, dankjewel!!

 8. Hoi Bram,

  Wat goed van jou dat jij zo met zaadjes en bloemen en planten bezig bent. Mijn vrouw zegt dat jij een kat met groene pootjes bent. Wij zijn ook dol op de planten in huis. Maar onze vrouw is niet zo blij dat wij daar dol op zijn. Daarom koopt ze meestal planten die wij niet lekker vinden, zoals sans-varies en klan-ohees of zoiets. Daar kunnen wij niet in bijten, want die zijn veel te hard.
  Soms koopt ze wel gras speciaal voor katten voor ons. Maar daar mogen wij alleen aan zitten wanneer ze erbij is. Het is wel eens gebeurd dat Disney (een kat die hier vroeger woonde en nu over de regenboogbrug is ) zich verslikte in zo’n grasspriet. Toen moest onze vrouw helemaal naar een KNO-arts in Etten-Leur om die spriet weer uit zijn keel en neus te halen. Want die zat zo diep dat dat onze eigen dierenarts niet gelukt was. Maar wij denken dat zoiets jou niet zal gebeuren, want jij bent een echte tuinkat. En een tuinkat heeft natuurlijk altijd heel veel verstand van planten. Wij zijn daarom ook reuze nieuwsgierig naar je update over die pas gezaaide plant.

  Veel pootjes van Jillie, Ivar, Cindel, Fenneke en Lisette en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal, oh ik weet niet een wat een kaaeenoooo ars doet? Is die voor gras? Is ook niet handig als je in een gras verslikt. Ik mag van mij vrouw ook nie bijte aan dees plant want het is geen brammiegras zeg ze dan. Mij gras is op mij tafel in de woonkamer. Als het op is krijg ik gewoon meteen nieuwe maar dat komt omdat ik anders doe spuge. Het wordt denk ik een spannen week want Bikkel denkt dat de plant beebies maak en Dorus hoopt op muise. Ik laat het weten als er iets gebeurt. Tot die tijd wens ik jullie een fijn wiekent en heel veel kopjes van mij, Bram

 9. Dag lieve Bram tuinkater met groene pootjes, wat leuk is dit, plantjes uit een kaartje, we zijn zo benieuwd wat het gaat worden met de baasieliekum. En wat heb je mooie foto’s gemaakt. Fijne avond lieve Bram. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hoi liefe Ina en Floor, wij ook want Bikkel vroeg zich af of er beebie plantjes uitkomen. Nou ik weet niet zeker. Als het plantje groeit maak ik een updeet. Heel fijn wiekent en kopjes van mij, bram

Reacties zijn welkom