Speelgoedtest: Tjaiia test een Moppy ball

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjaiia, een Moppy ball.

Jarig geweest

Een paar dagen geleden zijn wij allemaal jarig geweest. Het was een heel toffe dag en al mijn vrienden waren op mijn online-feestje. In het echt mag nog niet, je mag maar 1 vriend thuis uitnodigen vanwege het fierus. Dus dan zouden we moeten kiezen en dat zou veel te moeilijk zijn omdat we zoveel leuke vrienden hebben, maar online was ook goed te doen Moppyhoor. Wij willen al onze vrienden nog bedanken voor de leuke dag en de verjaarsdagswensen.

Tjilla en ik kregen allebei een kadootje. Tjessi was nog niet helemaal jarig maar zij mag ook met mijn kadootje spelen hoor. We kregen een Moppy bal. Een bal met sliertjes. Sliertjes zoals we thuis ook aan een steel hebben, een mop, daar gaat ze dan mee over de vloer. Ik kreeg een blauwe en Tjilla een roze. Dat had de winkel gekozen maar wij vinden deze kleuren wel leuk. Moppy is er ook in het groen. Deze Moppy’s van Kong zijn gekocht bij Medpets maar ze zijn bijna overal te koop: https://www.medpets.nl/kong-kat-moppy-ball/?sqr=moppy

 Sliertjes

Moppy is dus een balletje met sliertjes en binnenin het balletje zitten kleine balletjes. Het is geen knisper maar ik weet ook niet wat het wel is. Het is heel erg leuk en geeft een leuke dimensie en is ook niet storend. Het is een heel licht geluidje. Misschien weten jullie hoe ik dat moet noemen want ik weet het niet. Bij de winkel noemen ze het een ratelgeluid maar dat vind ik een ander geluid.

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op bij Moppy?

 • heeft leuke kleurtjes
 •  is niet te groot
 •  is ook niet te klein
 •  heeft leuke sliertjes
 •  heeft stevige sliertjes
 •  heeft een zacht geluidje
 •  kan goed rollen
 •  is niet zwaar
 •  kan goed zwiepen

Voor wie

Dit is een balletje voor iedereen die van balletjes houdt. Jong of oud, dat maakt niet uit. Ik denk dat veel van mijn vrienden Moppy leuk vinden. Het is geen knisperbal en er zitten ook geen ketnippies in. Wat het leuk maakt zijn de sliertjes en de kleurtjes. Tjilla zei al dat dit haar favoriete balletje is geworden.

Mijn oordeel

Ik vind het een superleuk verjaardagskadootje. Heel vrolijk en gezellig en ik kan er lekker achteraan rennen. De sliertjes kan Tjilla ook niet eraf bijten dus dan doen we superlang met onze kadootjes. Het ziet er ook leuk uit in huis als het ergens ligt. Het is gewoon een heel erg leuk speelgoedje! Echt een aanrader, dus dat kun je je mens vertellen.

 Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺 (heel tof!)

^Tjaiia

https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

17 thoughts on “Speelgoedtest: Tjaiia test een Moppy ball

 1. Hoi meisjes! Mensenoma kon gister pas bijlezen en vroeg of ik jullie namens haar en mensenopa nog wilde feliciteren. Dus bij deze, gefelicistaart! Wat een leuk balletje. Mooie kleurtjes en leuk die sliertjes. Kunnen die er echt niet af? Want ik kan goed slopen hoor hihi. Miauw veel speelplezier en bedankt voor de leuke riefjieuw. Pootjes en kopjes van mij voor jullie alledrie.

  1. Dank u wel mensenoma! Tjilla heeft de sliertjes er nog niet afkregen, dus het is echt stevig. Pootjes van mij en ons!

 2. Lieve Tjaiia, gefeeliesietaatstiet met dat je jarig was, en Tjilla ook, en Tjessi natuurlijk ook!, ik hoop dat het een leuk feest was met veel snekkies en kadoos en knuffels en vrienden, dat is echt feest vind ik, ik heb geen feesboek dus ik kon niet komen maar ik heb wel aan jullie gedacht!, dankjewel voor de riefjoew van de moppy bal, het ziet er uit als een fijn balletje, ik ga vragen of ik het ook mag, ik ben de eerste kat die hier woont die van balletjes met geluidjes haudt zegt mijn vrouw, en een zacht geluidje vind ik het leukste, ik maak zelf al zo veel geluid dan hoeft een balletje dat niet ook nog te doen, top dat je zegt dat er geen ketnippies inzitten, dan hoef ik niet bang te zijn ervoor, o ja spelen jullie buiten ook wel eens met speelgoedjes of zijn jullie dan aan het kijken naar alles wat er gebeurt?, heeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie allemaal, en spesjaal voor jau heb ik een verjaardagssnekkie achter mijn oor verstopt, het is van Kever!!!

  1. Hoi Kever! Dank je wel! Ik hoorde dat je weg was en je gelukkig ook weer terug bent. Dan is dat weer goed,. Ons buiten is groot en er ligt groen grastapijt in. Dat heeft ze vorige week op haar knieën zitten boenen 😉 Als er veel zon is, dan gaat ons speelgoed ook naar buiten, de racebaan van Tjessi, mijn speeltunnel, het kussen van Tjilla en wat kleine speelgoedjes. Wij hebben ook een katten-schaduwtent voor als het te warm is, dan kunnen we schuilen. Wij boffen heel erg met alles. O ja, het mensenmeisje zegt dat ik moet zeggen dat de kattenren (want zo heet dat) 1,80m breed is en 6,80m lang en aan ons huis is vastgemaakt. Dat heeft ze vorig jaar voor ons laten maken. Nu kan ook de deur die naar buiten kan helemaal open, dat vindt ze fijn. Dan kunnen we gewoon erin en eruit. Bedankt voor je snekkie! Pootjes van mij en ons!

 3. Lieve Tjaiia meisje,

  hier tante Loesje van mij eigen. Wat hebbie mooie riefjoew gemaak. En Tante Loesje vin het een mooi ferjaardagskaadoo. En jij heb er zo mooi ofer fertel, jij leg jou hart in jou riefjoew. Mij Zusje vin het weer zo een mooi speelgoedje. Zij heb al meeoow teege mij vrouw gezeg. Dat beteeken dattie het ook wil hebbe foor ze eigen. Mij Zusje vin speele alteit leuk, behalfe assie slaap of assie ze zin nie heb.
  Mij vrouw heb van ze eigen geen mop, dan kan jij met jou rustig hart ofer jou floer hobbele.
  Geefie jou zusjes ook mij kopjes lieve Tjaiia en jij krijg mij mopsekopjes. Dank jou wel foor jou mooie riefjoew,

  Tante Loesje

  1. Hallo lieve tante Loesje! Het is echt een leuke Moppy, wat leuk dat Zusje nu ook een Moppy wil. Wij vinden testen allemaal leuk maar het is soms wel lastig om iets te vinden wat we nog niet hadden of wat niet ergens anders op lijkt. We doen allemaal erg ons best, dank u wel voor de mooie woorden. Lieve kopjes en pootjes van mij en ons!

 4. Hallo Tjessi en Tjilla nog van harte gefliesiieflapsestaart met jullie verjaardag. En deze bal is gaaf met al die sliertjes. wij laten hem snel hier thuis zien want missjien kjijgen we ook zo,n mooise bal. Groetjes van ons allemaal Jiekkie

  1. Hoi Jiekkie! Deze bal is heel erg leuk, het is een soort knuffelbal door die sliertjes. Ik hoop dat je het ook zo leuk vindt als je deze krijgt. Dank je wel nog voor je felicitaties. Groetjes en pootjes van mij en ons!

 5. Hallo Tjaiia,

  Jullie zijn wel echte bofkatten dat jullie zoveel speelgoed mogen uitproberen. Deze Moppy ball ziet er leuk uit hoor, maar onze vrouw vindt dat wij nu wel genoeg soorten balletjes hebben . Onze vrouw is soms wel een beetje dom, want ze dacht eerst dat jullie vrouw een breiwerkje had laten vallen en dat Tjaiia er nu mee aan het spelen was. Maar toen ze de test goed had gelezen, vond ze het wel een grappig speelgoedje. Wij zijn in ieder geval al weer nieuwsgierig naar de volgende test.

  Veel kopjes van ons alle vijf voor jullie drieën en knuffels van onze vrouw.

  1. Haha, het mensenmeisje en breien, dat heeft ze weleens geleerd maar dat is ze al vergeten. Ja, wij zijn bofkatten, dat weten wij allemaal heel goed. Ze zegt altijd dat wij verwend maar niet verwaand zijn 😉 Ik snap het hoor als je al veel balletjes hebt, maar ik zeg altijd maar zo dat je nooit genoeg balletjes hebt. Kopjes en pootjes van mij en ons!

 6. Hajooooo tjees…
  Noggemaals gefeeliesietaart!!!
  Ooooh ikke kom tog maar evve langs hoor. Ooooh wat hatte we hier een prutdag sjeg. Maar goet…. oooooh wat een tegekwauwcool balletje. Ooooh ikke ben follegenne maant jaarig en dan willik datte ook!! Dan wor ik tweejig 😸😸
  Pootjes🐾🐾🐾

  1. Hallo lieve Dorus, wat lief dat je toch even tijd hebt om te readingussen. Ik hoop dat de prutdag alleen vandaag is! Het is echt een tof balletje in leuke kleurtjes. Wij komen ook op jouw online-feestje hoor. Pootjes van mij en ons!

 7. Hoi Tjaiia, nog gefeliciteerd met jouw verjaardag en die van je zus. Wij hebben dit blogje gelijk aan onze vrouw laten zien, want zo’n speeltje willen wij heel graag hebben. Onze vrouw zegt dat ze voor ons gaat kijken, dus het is ons gelukt! Joepie wij krijgen hem ook. Dank jullie wel voor jullie goede rievjou.
  Knuffels en pootjes van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Dank je wel allemaal! Wij waren echt heeeeel erg jarig, het was erg leuk. Wat tof dat jullie ook dit balletje krijgen!! Ik ben benieuwd welke kleur je krijgt. Pootjes van mij en ons!

 8. Hoi knapperds
  Wat een mooi kado hebben jullie gekregen!!!!!
  Echt super gaaf!!!!
  Onze vrouw wil ze wel voor ons kopen vertelde ze!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Haha, de winkels mogen wel extra Moppys kopen om te verkopen! Speeltjes van Kong zijn vaak heel leuk. Ik ben ook benieuwd welke kleur jullie krijgen! Pootjes van mij en ons!

 9. HoiHoi, alsnog allemaal gefeliciteerd!!! En dat ziet er uit als een leuk speeltje. Moeten wij ook maar eens op onze verjaardagslijst gaan zetten.

  Pootjes en knuffeltjes Binti & Zooka

Reacties zijn welkom