Kever heeft een mening over spelen

Bijna elke kat speelt graag, ik ook, alleen moest ik het wel eerst leren, nau denk je misschien: Iedereen kan toch spelen?, maar toen ik hier net woonde was ik bang voor al het speelgoed dat er was, alleen balletjes snapte ik, als mijn mensen ze gooiden rende ik door het hele huis, dat was geen PUNT.

Veren

Maar mijn vrouw liet me een keer veren en glimspul aan een stokje zien, zooo heee ik kroop meteen weer onder het bed, zo bang was ik, mijn vrouw heeft dat stokje laten liggen en toen ben ik op een afstand ging staan snuffelen, ik durfde het niet aan te raken, mijn vrouw deed het voor, ze raakte het stokje aan en zei Kijk maar er gebeurt niks, maar ik durfde het pas na een tijdje, heeeeeeeel voorzichtig deed ik met één poot de veren aanraken, en pas toen ik echt zeker wist dat het niet gevaarlijk was durfde ik er aan te snuffelen, nau spelen we er elke dag mee!, zo ging het ook met speelgoedmuisjes, die vond ik zo grieselig!, nu ben ik er niet meer bang voor hoor, vooral als ze van gladde stof zijn vind ik ze leuk, mijn mensen gooien ze en ik vang ze soms, of ik pak ze bij het PUNTje van hun staart.

spelenSpelen

Mijn mensen waren gewend dat een kat niet durfde te spelen want dat had Bolle ook, dat kwam omdat hij mishandeld was, dat vind ik zo erg, wie doet zoiets nau?!, maar Bolle was dol op zijn veren en zijn tasjes, mijn vrouw dacht dat het voor mij misschien ook leuk zau zijn om met de veren en tasjes van Bolle te spelen, ze legde twee tasjes neer, pakte een veer en ik werd meteen SuperKever, ik snapte waar de tasjes en de veren voor waren en ik was helemaal niet bang ervoor, ik ging surfen op het tasje, ik sloeg erop, ik beet de veer, ik vond het echt geweldig, mijn vrouw zegt dat Bolle heeft gezorgd dat zijn veren niet ver-waarloosd worden, en dat ze blij is dat ze weer elke dag met veren moet spelen en dan lacht ze een beetje, net alsof ze er geen zin in heeft, maar dat kan niet want de veren zijn altijd een hoogtePUNT van de dag.

spelenSierene

Spelen is goed voor mijn buik, want die wordt een beetje te groot, dat komt omdat ik vind dat ik altijd honger heb, mijn mensen zeggen dat dat niet kan, maar ik tetter van wel, eerst tetter ik zacht en dan hard en dan weer zacht, zo ga ik door, ook ga ik mijn vrouw de hele tijd kopjes geven, daarna ga ik heen en weer lopen met mijn siereene aan, dat kan ik lang volhauden hoor, net zolang tot mijn mensen er een PUNThoofd van krijgen.

Voor mijn slank

Met eten krijg ik niet altijd mijn zin, soms krijg ik gewoon niks, erg hè?, maar spelen mag ik altijd, gelukkig maar, ik vind spelen leuk, vooral ook in de nacht, mijn mensen zeggen dat ze dan slapen, als ik ga tetteren en rennen doen ze net alsof ze me niet horen, nau dan speel ik wel in mijn eentje, ik ren door het huis, ik vang zelf mijn balletjes, ik bijt mijn veren, ik tetter en ik ben vrolijk, het is goed voor mijn slank, daarna ben ik moe en ga ik slapen, en in de ochtend ben ik meteen weer klaar om te spelen met mijn mensen en de veer, ook al mag ik dan niet altijd eten, achter spelen hoef ik gelukkig nooit een PUNT te zetten

33 thoughts on “Kever heeft een mening over spelen

 1. Liefe Keef. Wat fijn dat je geleerd hebt wat spelen is. Puntgaaf is dat. Ik heb hier ook veren, die komen uit jou tuin. Daar kan ik lekker oer mee doen. Op je laatste footoo tetter je, dat zie ik en kan ik bijna horen. Pootjes en kopjes voor jou en je mensen. En als je nu naast jij kijkt, dan ligt daar een mooie puntmuts.

  1. Hoi lieve Min, wat leuk hè dat we elkaar een kleinere naam geven?, zooo heee Puntgaaf, dat is een mooi woord!, en je hebt helemaal gelijk, spelen is zeker puntgaaf, wat leuk dat je nog met de veren uit mijn tuin speelt, als ze kapoo zijn kan je altijd mijn vrouw om nieuwe vragen hoor!, ik denk dat je me wel had kunnen horen tetteren als het niet zo hard gewaaid zau hebben, ik probeerde samen met jau tegen de wind te mouwen!, lieve Minnie, heeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je Frau en je mensenoma en opa, en spesjaal voor jau heb ik een zondagssnek achter mijn wang verstopt, het is van Keef met de puntmuts!!!

 2. Hallo Super Surf Kever+ !. Wat maak jij enorme sprongen. Spelen is leuk en wat knap van jou. Wij spelen hier allemaal dat hebben we geleerd. Mishandeling van dieren mag nooit en hier segge se hogere straffen en nooit meer dieren aan mensen die dit doen. Peele in de nacht vinsse we ook leuk vooral tenen bijten en dan hoor ik JIEKKIE je moet slapen. Oké dan. Wat erg dat se ook over jou puikkie beginnen. Geloof ons Kever+ niet teveel van aantrekken. Niet iedereen hebsse een sikspak . En je bent ook al zo druk aan het oefenen met de Tango! Nou daar wordt je slank van hoors. Ps een tangopak is mooi, en jij hebt van jezelf al een mooie smoking. In je tangopak kunnen we een eksja broek doen die wat strakker is dan lijkt het of je puikkie minder groot is. Wij vinden je puikkie niet te groot hoors. En je personeel moet je straks eens zien met de hoedjes parade, dat je zo mooi en slank bent met een mooie hoed. Het zal jou eerste keer worden en je zult genieten, want alle vriendjes en vriendinnetjes zijn er met zijn allen en samen maken wij er een mooie dag van en kunnen de sterren ons zien. Super Surf Kever + wij sturen knabbelsneks naar je toe die je in je wangen kunt verstoppen. Megaknuffels van ons allemaal.

  1. Hoi lieve allemaal, ik vind het zo gek dat mensen dieren kwaad doen, dat mag echt niet!, een dier is toch ook iemand?, gelukkig dat wij met zijn allen veilig en gelukkig zijn! o en Jiekkie, ik ben blij dat jij ook in de nacht speelt, zie je wel? in de nacht is het juist goed om te spelen, ik ging in het begin ook teentjes bijten, en ook een beetje krabben, maar dat doe ik nau niet meer, maar van mij mag je hoor Jiekkie!, weten jullie wat mijn vrouw zegt? dat ik straks uit mijn tangopak barst!, ook met zo een ekstra broek eronder, nau ja! ze zegt dat als ik zo een ekstra broek aandoe om slank te zijn dat ik geeneens meer kan ademen, zooo heee en een mooie hoed, lijk ik daar ook slanker van?, ik ben nau al benieuwd hoe een hoed mij gaat staan, en het lijkt me zo machtig mooi als we met zijn allen naar alle sterren zwaaien, dat vinden ze vast heel fijn, misschien zijn ze ook al benieuwd!, dankjullie wel dat ik nau Super Surf Kever + ben, dat vind ik helemaal top!, en ook dankjulliewel voor de sneks, ze waren heerlijk, nau kan ik weer met nieuwe enersjie oefenen voor de tango!, lieve allemaal en natuurlijk spesjaal Kyana!, Jiekkie, Amber en Dulce, jullie krijgen heeeeeeel veel lieve kopjes van mij, ze zijn ook voor jullie vrouw, en ssst… ik heb achter mijn wangen spesjale wiekentsneks verstopt, ze zijn van Super Surf Kever +!!!

   1. Dank je wel voor de heerlijke wiekentjesneks, en Super Surf Kever+ met jou mooie broek kan je echt ademen hoor, daar zorgen wij wel voor.. Oh en sttt hier Jiekkie natuurlijk doe ik teentjes bijten en spelen in de nacht maar ik denk dat ik een swarte keep ga kopen dan herkendse me niet. Kyana! seggte Kever ! ik ga gewoon zo staan voor de foto met jou dat ze je puikkie niet zien. Al dat over die puikkies. En Amber en Dulce segge wij nemen de woedka mee….

    1. Gelukkig dat ik kan ademen in mijn ekstra tangobroek!, en Jiekkie het is een slim idee om een keep om te doen en misschien kan je ja haren glad kammen, dan herkent zeker niemand je!, lieve Kyana! dankjewel dat je voor mijn buik gaat staan, nau hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken!, zooo heee Amber en Dulce, wodka… dat lust ik!! een hele grote knuffel van Super Surf Kever + voor jullie viertjes!!!

 3. Hallo grote vriend Kever.

  Wat is dat fijn dat jij samen met jouw mensen in de smiesjes kwam dat spelen leuk is en dat je dat ik heel fijn gevoel in je koppie krijgt van nou dat wil ik heel veel. Maar dat jij nieuwe dingen eng vind is toch normaal. Wat gaaf zeg dat je de tasjes ook zo leuk vind. Als mijn vrouwtje nieuw speeltje mee uit de winkel bracht en aan mij gaf en ik wist niet wat het was, nou dan liep ik er ook met een boog omheen hoor. Net als jij kijken op afstand en daarna heel voorzichtig met mijn poot er omheen zwaaien en dan als ik meer durf kreeg in de kop het heel voorzichtig snelle kleine tikjes ertegen aan geven. Nee dat duurde bij mij best lang eer ik het vertrouwde. Ik heb les gekregen in spelen toen ik al een jaar was en bij vrouwtje en 2 vriendjes mocht komen wonen. Ik heb het afgekeken hoe dat allemaal moest. Maar ik had wel een ding waar ik superdesuper in was. Ik had gouden poten in tuin ieren. Ik hab alle planten in huis naar de planten regenboog gestuurd. Ja ikke wist niet beter dat je in planten mocht klimmen en liggen en stukken eruit trekken en bijten. Tja komt omdat ik mijn eerste jaar van mijn Jippeleven alleen maar buiten woonde..
  Nou vind ik heel veel speeltjes toppie hoor, muisjes en maakt niet uit wat voor vachtje ze hebben, ballen en ook veren. Sinds ik in mijn vooraltijdhuis woon hoeft vrouwtje niet meer met mij samen te spelen. Ikke vind het nu heel fijn om het alleen te doen, met lekker veel herrie en ja ik mag in de nacht ook spelen en lawaai maken, Vrouwtje maakt dat niks uit, ze slaapt toch altijd heel slecht.
  Kever moet jij ook altijd als je aan het oefenen bent met racen heel veel tetteren, nou ik moet altijd heel hard miauwen. Doe ik voor vrouwtje want dan weet ze waar ik aan het racen ben en dat ik altijd voorrang heb. Tja een racende Jip kan niet patsdoem op de hohouder vind ik. Vrouwtje wil dat ik veel groetjes mee stuur voor jouw lieve mensen en ik doe er voor hen heel veel zachte kopjes en pootjes bij. Voor jou natuurlijk heel veel kopjes en pootjes van je grote racevriend Jip.

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, dus jij moest het ook eerst leren, hoe je moet spelen?, ja, als je het nooit hebt gedaan en er was niemand die met je speelde is dat logies toch?, toen GroteBeer hier kwam wonen speelde hij ook niet want hij wist niet hoe het moest, en pas later durde hij te spelen, maar als mijn mensen dan keken deed hij net alsof hij niet aan het spelen was, alsof hij dat maar kinderachtig vond, mijn mensen hopen dat ik ook leer dat ik in de tuin kan spelen, maar voorlopig spelen we alleen binnen, speel jij in je buitenren?, ik heb vandaag al twee keer gerend met de balletjes en gesurfd op de tasjes, wat super dat jij zo goed in je eentje kan spelen Jip!, dat kan ik nog niet, alleen heeeeel eventjes, of in de nacht, maar ik heb liever dat mijn mensen meedoen, dat vind ik het allerleukst, zooo heee en mijn man heeft mooi papier voor me gevonden, het is heel zacht en dun en dan maken mijn mensen daar balletjes van en dat vind ik helemaal top!, ik bijt in de balletjes en ik pak ze met mijn nagels, soms pak ik ook per ongeluk een hand mee, maar dat geeft niet zeggen mijn mensen, dat kan gebeuren, ik zau wel willen weten hoe jij klinkt als je reest en brult Jip!, dan ben je vast net een grote leeuw!, ik zeg niks als ik ren, maar dat is dan ook het enige mooment dat ik stil ben zegt mijn vrouw, niet waar hoor!, als ik slaap zeg ik ook niks!, lieve Jip heeeeeeeel veel Formulekopjes voor jau en je lieve vrouw, en mijn mensen sturen lieve groetjes en een knuffel, enne… spesjaal voor jau heb ik lekkere snekkies achter mijn oor verstopt, ze zijn van Kever!!!

 4. Hajooooooo poomsie keefer.
  Oooooh wat gaaf datte uwes weer wat meer durf. Maar poomsie… evve een tip… doe asof uwes bang bent foor ies. Dan kwijg uwes een noepie daarfoor. Ssssst hoor!! Want asse uwes mense daar agger koome nau… dan kun u uwes menboeps faarwel kusse. Ikke sta ook op die-jeet. Sjo stom want ikje wil me mannetiete gewoon hauwe!! PUNT uit!! Ikke maak me mense altijt wakker. Nau ja… me frauw hihihi. Me man mag bwijffe sjaape. Ik kwijs dan in haar oor. Meesal kwijg ik dan wel fliegles maar dan doet ik wat anners. Langs de lamelle wope. Dat maak herrie joh!! En dan kwijg ik eete hihihi.
  Pssssst poomsie… kijk ff onner me taart. Sssssst snel opeete hoor.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hee grote jongens-siemees uit amsedam, zooo heee wat erg dat jij op die-jeet staat, je bent nog in de groei!, dan moet je juist goed en veel eten, zooo heee en wat een goede tip van die noepies, dat ga ik zeker doen, jauw menboeps zijn prima Door, die horen bij jau en ze maken dat je biesonder bent, de siemees uit amsedam met de menboeps die zo goed kan pootballen en van veren haudt, dat ben jij!, ik krijg maar 1 menboep, presies op mijn buik, maar die vind ik ook mooi en ik wil hem hauden!, goed dat jij je vrouw wakker maakt, dat doe ik ook, ik ga ook altijd zeuren (zo noemt ze dat, maar dat is het niet hoor!) bij mijn vrouw om meer eten, dat werkt gewoon het beste, dankjewel voor je snekkie, ik heb het gevonden en meteen opgegeten!, heeeeeel veel lieve kopjes van je poomsie Kever!, en achter mijn wangen heb ik een zakje kaastoktoknoepies, spesjaal voor jau!!

 5. Oo ome kever…ik mag van mijn mamma ‘snarts niet spelen met haar! Da’s toch niet eerlijk! Mag ik bij uwes komen woon want dan kan ik ook appel dan! En dan ga ik morgen weer naar mamma toe want voor de rest is ze heeeel lief
  Kroelkopjes van mij en lieve aaitjes van mamma
  Noa

  1. Dag lieve kleine prinses Noa, natuurlijk mag je hier snachts komen spelen, ik heb heel veel speelgoed, en het lijkt me heel gezellig om samen te spelen, ik heb ook altijd een puusel met snekkies staan, dus we kunnen tussendoor een snekkie eten!, mag je al grotekattensneks, of eet je nog kittensneks?, want dan haal ik die voor jau!, ja en het is slim om overdag naar je mamma te gaan, want anders maakt ze zich natuurlijk zorgen en het is tenslotte je mamma die van je haudt en jij haudt van je mamma, dat snap ik heel goed!! dankjewel voor de kroelkopjes en de lieve aaitjes, ik stuur heeeeeeel veel lieve ekstrazachte kopjes voor jullie samen terug, en spesjaal voor jau heb ik een prinsessensnek achter mijn wang verstopt, het is van Kever!!!

 6. Hoi lieve knappe Kever, wat leuk dat je hebt ontdekt dat spelen heel leuk is. Alleen Bas speelt bij ons niet, dat heeft hij nooit geleerd toen hij nog op straat leefde en nu geeft hij er niet om, onze vrouw probeert het wel eens, maar hij snapt het niet. Wij hebben ook allerlei soorten speelgoed. Veren, muisjes, balletjes , en wiew zakjes. En nog veel meer. Eén speeltje maakt geluid als je er met je pootje tegenaan tikt, gaaf joh, dan hoor je piep piep. Daar mogen wij ‘s-nachts niet mee spelen van onze vrouw, snap jij dat nou Kever? Dat is juist zo leuk, maar onze vrouw zegt dat ze kierewiet wordt van dat gepiep in de nacht. Geen idee wat dat is hoor Kever. Soms komt onze vrouw thuis en zegt ze dar ze wat moois voor ons heeft gekocht, maar wij vinden die speeltjes niet altijd leuk, soms doen we net alsof, dan tikken we er even tegen met onze poot,,dan is onze vrouw ook weer blij. Hahaha.
  Lieve Kever geniet maar fijn van al het spelen en ssttt wij hebben allerlei snekkies in je schaapje verstopt, sstt, ga maar snel kijken.
  Knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Hee lieve bende, wat leuk een speeltje dat piep zegt, en natuuuuuurlijk is dat het mooiste als het helemaal stil is in de nacht, dat is toch logies?!, ik vind het raar dat mensen zo lang achter elkaar slapen, dat kan ik niet hoor, dus ik ga tussendoor zelf maar spelen en tetteren, ik snap dat Bas niet zo goed weet wat spelen is als hij het nooit heeft geleerd, en als je seeniejor bent hoeft het ook niet meer zo, Beer die vroeger hier woonde speelde ook niet zoveel, alleen met Pop, maar niet met speelgoed, dat had hij ook nooit geleerd omdat hij uit een restoorant kwam, en Bolle was voor bijna alles bang, zo is iedere kat weer anders, ik heb hier ook veel speelgoed waar helemaal niks aan is hoor, dat neemt mijn vrouw mee en dan is ze heel blij maar ik vind het niet leuk, of soms ben ik er bang voor, dan ren ik er 1 keertjes achteraan maar dan nooit meer, net als jullie dat doen voor jullie vrouw, dat is netjes want ze bedoelen het goed!, weten jullie wat ik nau het allerleukste vind?, van dat hele dunne floeipapier, zo heet dat geloof ik, en dan in een propje en dan op mijn tasjes gegooid, zooo heee dat is spannend!, o en weten jullie wat ik net vond?, allemaal snekkies in mijn schaapje!! dankjulliewel!, ik heb er een paar opgesmuld en de rest bewaar ik voor vannacht, lieve Bas, Bjarne (gaat het nog steeds goed?), Bikkel, Juultje, Oliver en Kruimel, ik stuur jullie heeeeeeeel veel kopjes, ook voor jullie vrouw natuurlijk, en achter mijn wangen heb ik partiemiks verstopt, en voor Bas een likwid snekkie!, het is van Kever!!!

 7. Lieve Mooie Kever,

  Wat goed van jou dat je al durft te spelen, vind ik heel knap van jou.
  Ik speel niet zo heel veel meer, maar ik ben dan ook al 10 jaartjes ( bijna 11), dan doe je meer slapen en naar buiten kijken.
  Zo erg dat je minder noeppies krijgt, dat krijg ik nu ook alleen omdat mijn buikje is gegroeid.
  We zouden in staking moeten gaan hé, dat lijkt mij wel een goed PUNT.

  Wens jou een fijne speelzondag en pootje van Tommy!

  1. Heee ook lieve en ook mooie vriend Tommy!, zooo heee wat een kompliemet!, dat ik mooi en lief ben! dat ga ik bewaren en elke dag naar kijken!, ben jij al weer bijna 11 jaren?, ja dan ga je meer nadenken en naar buiten kijken, dat doe ik ook wel hoor, nau ja niet echt dat nadenken, maar dat naar buiten kijken wel!, ik zie allemaal vogels nau, heb jij die ook?, en krijg jij ook al minder noeppies?, zooo heee en als ik footoos van jau zie ben je superslank!, Door krijgt ook al minder noeppies, een staking is zeker een goed PUNT, ik doe mee!! net zolang tot we zoveel snekkies krijgen als we willen!, ik denk dat heeeeel veel katten mee gaan doen!, lieve Tommy heeeeeel veel kopjes voor jau en je mensen, en spesjaal voor jau heb ik een wiekentsnek achter mijn wang verstopt, het is van Kever!!!

 8. Lieve Kever,

  dank jou wel dattie weer zofeel mooie letters heb gemaak en dattie ons fertel ofer jou speel erfaring. Want jij heb nu erfaring Kever. Jij speel met feere van mij buikmaatje Bolle, dan kan jij jou buik houwe dattie die nie ferlies. Jou mense heb het nie in ze gaate maar Bolle heb mij eigen ooit ze geheim fertel. Ze tasjes van ze surfturf was om ze buik op te fange, dattie ze buik nie kwijt raak. Iedereen wil alteit ze buik ferlieze, van mij eigen snap ik daar mij snorhaar nie van. Bolle en mij eigen heb daar nooit aan mee gedaan, jij ben buikmaatjes of jij ben het nie! Dat is mij eigen meening Kever. In mij buik foel ik, jij heb Bolle ze speele begreepe. Mij adfies is, zeggie niks teege jou mense want mij erfaring is, straks moet jij met jou buik en jou staart naar jou dokter. Dat moetie nie wille. Gelukkig hebbie jou eigen siereeene, oooh Kever jij kan het hoore maar op jou mooie footoo kan jij het zien. Jij heb ze mooise siereeene van mij Bert ze blog en ze omstreek.
  Van mij eigen ben ik geen speelpoes Kever, daar ben ik eerluk ofer. Assie seeniejorpoes ben en jij heb verkering hebbie die spiegelei nie meer noodig. Dan hebbie weer annere dinge bijfoorbeeld dattie jou buik wil koessere. Maar wat ik van mij eigen nog wel wil zegge en het is mij adfies foor iedereen en jou eigen. Speele is goed assie er jou plesier in vin. Maar belangrijk is, jij moet alteit meer eete dan speele want eete is ooferal goed foor. Dat is mij groote adfies foor jou letters van deeze week.
  Omdattie zofeel heb gespeel krijgie mij kopjes met mij paaling in sjelei van slagroom en feerepasta. Foor jou mense heb ik mij schaal met ferse paasei en ik heb ze nie selluf geleg. Foor Ooma lig er spesiejaale eie tusse van mij hart,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, mijn vrouw zat met mij mee te lesen (mag dat zomaar? ik lees toch ook niet dingen die voor haar zijn?!) en ze moest zo lachen met een beetje een traan om de letters die je over je buikmaatje hebt gemaakt, ze zegt dat ze er trots op is dat jij en Bolle je niks aantrokken van de mode om een kleine buik te hebben maar dat jullie gewoon jullie mooie grote buik hielden, kompliementen zegt ze!, maar waarom ben ik dan op diejeet?!, gelukkig had mijn vrouw nog niet gelezen van het geheim van het surfen, anders moet ik straks steeds achter balletjes aanrennen!, dat vind ik leuk hoor maar het liefste doe ik toch met de veer spelen, want dan kan ik gewoon zitten of liggen, ik snap dat jij niet zo van spelen haudt Loes, omdat je geen kitten meer bent en verkering hebt, je hebt helemaal gelijk dat je dan die spiegelei niet meer nodig hebt, zooo heee spiegelei dat lust ik!, mijn vrouw zegt nee, het is iets duits, wat is dat nau weer?, ik vind het goed dat je zegt dat je altijd meer moet eete dan speele, want dat is belangrijk, als je alleen maar speelt en niet eet word je helemaal dun, dat is niet goed, dankjewel voor je kopjes met paaling en sjelei van slagroom en feerepasta, nua heb ik weer niejwe enersjie en mijn mensen en ooma zeggen ook dankjewel (en gelukkig maar dat je niet ineens een kipje bent!), heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, en spesjaal voor jau heb ik een paastaart gebakken, met famieljekrem en slagroom en sjokoolaade-eijtjes, het is van Kever!!!

 9. Hoi liefe Kever, ik vindt dat jij kei dapper bent en dat je nu wel speelt ook al deed je dat eerst niet. En mij mening is dat jij kei veel mag tetteren, doe ik mee. Ik heb stiekem sneks verstopt onder je buik. En ik vind jouw buik goed zo als die is. Heel veel kopjes en tetters van je vriend Bram

  1. Heeee lieve vriend Bram!! wat gezellig dat je meetettert!, dan kan iedereen ons heel goed horen als we samen tetteren, dat is belangrijk, ik vind spelen nau leuk, vooral met de veren van Bolle of met balletjes, maar sommige dingen snap ik niet zo goed, zoals van die stokjes waar je aan kan ruiken, daar ben ik bang voor, o en weet je?, morgen gaat mijn vrouw zo een borstel met noppen voor mij kopen! dat lijkt me helemaal top!, dat was een goede blog van jau gisteren!, dankjewel voor de sneks, ik heb ze meteen opgesmuld en ze waren heerlijk, lieve Bram ik stuur je heeeeeeeel veeel lieve kopjes, ze zijn ook voor je famielie en natuurlijk ook voor Trudy (maar die is eigenlijk ook famielie toch?!) en spesjaal voor jau heb ik wiekentsnekkies in je tuin vestopt, bij de kaart met bloemen!, ze zijn van je vriend Kever!!!

   1. Oo, en dankjewel dat je mijn buik goed vindt zoals die is, dat vind ik zelf nau ook!!

   2. Tuurlijk is Trudy famielie, ze tettert kei hard mee! En super bedankt voor de liefe sneks. Ik hoop Kever dat je de borstel kei fijn gaat vinden. Laat je het weten hoe het is? heel veel kopjes terug van ons

    1. Wat gezellig dat Trudy meetettert, ze kan het folgens mij heel goed!, tuurlijk laat ik je weten van de borstel, want je bent mijn vriend!!

 10. Lieve Kever, super knap van jou dat je hebt leren spelen en dat je speelt en tettert in de nacht. Floortje speelt niet zoveel meer, zij is 15 jaar en dus seeniejoor. Ze houdt van slapen , bankhangen en naar buiten kijken. Veel plezier met surfen super surfkever, kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dankjulliewel dat jullie het knap vinden dat ik speel, in het begin was het best eng hoor!, ik snapte het gewoon niet zo goed, die muisjes en die andere speelgoedjes, maar nau durf ik het best, ook in mijn eentje, dan ren ik gewoon keihard door het hele huis, en tussendoor doe ik tetteren, mijn mensen worden er soms niet eens meer wakker van, ze zijn eraan gewend, ik snap dat Floortje niet meer zoveel speelt, als je 15 bent doe je weer andere dingen denk ik, als ik 15 jaren ga zijn ga ik ook lekker bankhangen en slapen en naar buiten kijken, dat is gezellig, mijn vrouw roept dat ik niet hoef te doen alsof ik de hele dag speel, nee ik slaap ook hoor! en vooral eten, dat vind ik ook leuk, en ik kijk ook naar buiten, kijkt Floortje ook naar de vogels?, ik zie er een heleboel nau!, lieve mevrouw Ina en Floortje en jullie meneermens, heeeeeeeeel veel lieve kopjes terug voor jullie drietjes, en voor Floortje heb ik een spesjale nierdiejeetsnek achter mijn wang verstopt, het is van Kever!!!

 11. Hoi Kever,

  Ha die Kever, ik ben het : Ivar. Even een gesprekje van man tot man. Het is helemaal niet raar dat jij niet gelijk wilde spelen, want dat deed ik ook niet. Toen mijn nieuwe vrouw mij in het asiel kwam bezoeken, wilde ze gelijk al met mij en met het speelgoed dat daar lag gaan spelen. Maar ik wilde dat niet, ik ging liever bij haar op schoot zitten. Toen ze de volgende dag weer op bezoek kwam, probeerde ze het weer. Maar ik deed weer niet mee, want ik keek liever toe. Ik wilde haar steeds vertellen dat ik dat spelen nooit geleerd had, maar ze begreep mijn taal niet. Ik vind eigenlijk wel dat alle vrouwen en bazen eens miauws moeten gaan leren, want dat zou wel zo gemakkelijk zijn. Nu begrijpt ze mij gelukkig al veel beter en ik heb spelen geleerd. Vooral met balletjes die alle kanten op stuiteren. Of met veren aan een stok die mijn vrouw dan heen en weer zwaait. Het lijkt dan net alsof er een echte vogel door de kamer vliegt. En soms laat ze me wel eens een kattenfilmpje op haar computer zien met allemaal vogels die kwetteren . Maar dan ren ik altijd naar het raam om te kijken of die vogels misschien in de voortuin zitten. Ik begrijp niet zo goed waarom mijn vrouw dan moet lachen. Zo zie je maar, Kever, dat het helemaal niet raar is dat jij in het begin nog niet kon of durfde te spelen. Want dat had ik dus ook. En wat heb jij trouwens al veel geleerd in korte tijd. Reuze knap hoor.

  Lieve Kever, jij krijgt een stevige poot van mij en mijn zusjes roepen dat zij je een zacht kopje willen geven. O ja, en mijn vrouw zegt dat ze je nog een knuffel wil geven.

  1. Hoi Ivar, wat goed dat je me vertelt dat jij eerst ook niet snapte hoe je moet spelen, mijn mensen probeerden in het asiel ook of ik met iets wilde spelen, maar ik bleef gewoon liggen waar ik lag, onder de kooien tegen de muur aangeplakt, ik durfde dat helemaal niet!, gelukkig dat jij nau ook durft te spelen en dat je weet hoe dat kan, balletjes vind ik ook helemaal top, en veren ook, zo een filmpje heeft mijn vrouw me een keer laten zien, zooo heee ik vond het zoooo grieselig dat ik me meteen onder het bed verstopte!, er liep zomaar een muis door de Aaipet heen, ik keek erachter maar daar was hij niet, ik snap heel goed dat jij naar buiten kijkt hoor, laat je vrouw maar lachen, je bent juist slim dat je weet dat vogels buiten wonen!, ik snapte meteen dat er iets niet klopte met die muis die in de kompjoeter zat en er waren ook vogels, dat hoort niet, die wonen buiten!! wat erg dat jouw vrouw soms ook moet lachen als je iets doet, dat heb ik hier ook, maar ik trek me daar dus echt niets van aan, ik weet toch dat ik het allerslimste ben! en jij ook, dat is nau eenmaal zo als je een kat bent, ik vind het leuk dat je me hebt geschreven Ivar, dankjewel!, heeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je zusjes en jullie vrouw, en spesjaal voor jau heb ik kouwstiks achter mijn wang verstopt, ze zijn van Kever!!!

 12. Hallo lieve Kever,
  Wat super leuk dat je zoveel plezier hebt in het spelen!!!!!
  Gelukkig dat je je angst voor de speeltjes hebt overwonnen. Wij zijn trots op je!!!!
  Onze vrouw moet altijd lachen als wij spelen want ze zegt dan we dan altijd van die rare sprongen maken……..wij vinden dat wel mee vallen hoor!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, zooo heee dankjulliewel dat jullie trots op me zijn, daar word ik helemaal blij van!, wat leuk dat jullie sprongen maken als jullie spelen, dat zijn geen rare sprongen maar mooie sprongen, dat weet ik zeker!, ik kan ook heel mooi springen, met vier poten tegelijk de lucht in, daar moeten mijn mensen ook altijd om lachen, maar dat maakt mij niks uit, waar spelen jullie het liefste mee, en Moby moest jij ook eerst leren spelen?, lieve Moby, Panda, Izzy, Belle, Dopey en Tica, heeeeeeeeel veel dikke knuffels terug voor jullie allemaal, ook voor jullie vrouw natuurlijk, en spesjaal voor jullie heb ik een berg sneks achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Kever!!!

 13. Hoi Kever! Wat goed dat jij al meer durft! Vind je speelhengels leuk? Volgende week testen wij een hengel met een balletje en een veertje. X en pootjes van mij en ons!

  1. Hoi lieve Tjilla, fijn hè, dat ik niet meer zo bang ben?!, bang zijn is niet leuk, gelukkig hoef ik dat niet meer zo vaak te zijn, een speelhengel ken ik nog niet, maar mijn vrouw zegt dat dat een goed idee is!, ik ga zeker jullie riefjoews lezen, maar dat doe ik altijd hoor! en mijn mensen ook, ze zeggen dat ze er veel van leren en op goede ideejen komen, nau heb ik weer papieren balletjes ondekt, van dat heeeeele dunne papier, het heet floeipapier, dat vind ik machtig mooi, lieve Tjilla, heeeeeeeel veel lieve zachte kopjes voor jau en Tjaiia en Tjessi en jullie mensenmeisje, en spesjaal voor jau heb ik een paar snekkies achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Kever!!!

Reacties zijn welkom