Bram over hoe hij een borstel ontdekte

borstel

Hoi lieve allemaal, vorige week was ik best nukkig doordat mijn vrouw zo ineens mijn nagels knipte. Daarna hebben we het meteen goed gemaakt.

Ik heb ook iets nieuws geleerd en vandaag ga ik vertellen hoe fijn dat het is. Het is namelijk een borstel. Dat is een ding waarmee mijn vrouw haar haren doet kammen zodat er geen knoopjes in komen. Zelf heb ik er geen maar dat is omdat ik geen knoopjes kan krijgen in mijn vacht. Mijn haren zijn kort van zichzelf.

Borstel

borstelOp een avond voor het slapen gaan deed mijn vrouw haar haren kammen met de borstel toen ze de borstel ineens voor mijn neus hield. Wil je het ook proberen Brammie?, vroeg mijn vrouw aan mij. Eerst wist ik het niet zo goed hoor want ik kende dit niet. Ik wist niet wat ik er van moest denken. Ik bleef even stil zitten en denken want dit is nieuw. En nieuw is ook spannend.Het is heel fijn, zei mijn vrouw. Ze vertelde dat het heel zacht is en kriebelt. Anders dan mensen-vingers maar ook heel fijn.
Nou was ik kei-nieuwsgierig geworden. Het is spannend maar ik wilde het proberen. Dus ik legde mijn kop op de borstel. Eerst gebeurde er niks. Dan snap ik het niet meer. Want hoort zoiets iets te doen dan? Dus ik mijn kop eraf getild. Mijn vrouw zei, Brammie, leg je kop er nog eens op dan doe ik je helpen. Je snapt het al, ik deed mijn kop er weer opleggen en toen deed mijn vrouw iets. Ze bewoog de borstel heen en weer tegen mijn kin aan.

Spinnen

Er gebeurde ineens zoveel in mijn kop en in mijn lichaam maar ik kan het allemaal bijhouden. Het is zacht en hard en het kriebelt. Ook voel ik dat het heel fijn is. Als of er mini vingers je nekje kriebelen. En mijn losse vacht ging met de borstel mee. Mijn kop werdt leeg en er kwam niks in en er ging niks meer uit. Wie dit bedacht heeft is echt kei slim. Zelfs mijn motortje ging draaien en ik begon hard te spinnen. Zo wilde ik nog wel even doorgaan. Mijn vrouw zag dat ik aan het genieten was en ze vroeg aan mij of ze door moest gaan. Nou lieve allemaal, ik kan je eerlijk mauwen dat dit super duper lekker is. Natuurlijk moet ze doorgaan. Dit wil ik elke dag wel. Dit voelt bijna hetzelfde als dat je doet wiewen. Dat je lichaam niks meer wilt als alleen liggen en rieleksen. Dat doet de borstel dus ook.

borstelSpaarpot

Zorg wel dat je een man of vrouw bij je hebt, die kan dan heerlijk over je kin kriebelen met de borstel. Het maakt niet uit wat voor borstel maar met de plestieke pinnen zijn het lekkerst. Mijn vrouw legde me uit dat je echt kei-veel verschillende borstels hebt. Dees komt van de Ekjson af en was maar twee euros. Dat is niet zoveel. Ik ben meteen naar mijn eigen spaarpot gegaan en ik heb meteen gekeken hoeveel euros ik heb en of ik ook een borstel kan kopen, en dat kan ik!

Zodra mijn vrouw weer naar de winkel gaat, koopt ze een speesjaale borstel voor mij eigen zodat ik altijd kan kriebelen. Dat is het fijnst. Pee ess, even een updeet over de bloeme. Ze doen nog niks dus we moeten nog even meer wachten. Fijn wiekent allemaal,

Bram

20 thoughts on “Bram over hoe hij een borstel ontdekte

 1. Hoi grote vriend Bram, fijn he dat met de borstel, Mijn vrouw doet dat ook bij ons, ze heeft een speciale voor ons gekocht. Ik ga ook altijd keihard spinnen als ze met de borstel over mijn vachie gaat, en er komen nu heel veel haren los. Ik hoop maar dat ik ook nog wat haren over houd. Soms vind ik de borstel zo fijn dat ze heel zachies met de borstel over mijn buikie mag gaan. Oh Bram dan ben ik echt zo aan het genieten, bijna is het beter dan wiewen.
  Bram is er bij jou ook veel wind, ik hoor de wind hier heel hard waaien. Vandaag ga ik maar lekker in mijn warme mandje liggen of dicht tegen mijn vrouw aan. Kijk je uit als je in de tuin gaat ,dat de wind je niet meeneemt?
  Lieve vriend Bram een hele grote hai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Hoi grote vriend Bikkel, ik wist nieteens dat jij ook een borstel hebt en dat jij het al kent. Fijn is dat he. En ja soms is het beter dan wiewen. Over mijn buik mag nog niet maar over mijn kop vindt ik kei fijn. Ik ben vandaag de tuin niet ingegaan Bikkel. De wind was veel te hard en toen kwam er ineens regen en hagel bij. En toen was er ook nog eens donder en daarna durfde ik niet meer. Ik wens jullie een fijn wiekent, kopjes van mij, Bram

 2. Hoi lieve Bram, wat een goed verhaal heb je gemaakt over de borstel, met mooie footoos dat je meteen ziet hoe en wat, ik denk dat ik ook wel zo een borstel wil, ik heb iets spesjaals voor katten daar borstelt mijn man me altijd mee, zooo heee en ik vind dat net zo lekker als jij het vindt!, ik ga er goed voor liggen en dan ga ik heel hard spinnen, mijn vrouw had voor Bolle een spesjale beebieborstel gekocht, die was heel zacht, en die vond hij superfijn!, gelukkig dat je de borstel hebt ondekt Bram, het is ook handig voor je losse haren, heb jij die ook? ik heb er niet zo heel veel zeggen mijn mensen, maar wel meer dan eerst, het is omdat ik zomer wil!, lieve Bram ik stuur je heeeeeel veeel lieve kopjes, ze zijn ook voor je famielie em voor Trudy, maar spesjaal voor jau heb ik snekkies verstopt achter mijn wangen, ze zijn van Kever!!!

  1. Hoi lieve Kever, wat een heerlijke sneks weer! Ik verstop er een paar bij je voorpoot. De borstel is echt kei fijn. Ik wist nieteens dat dat kon en toen ik het voelde wilde ik alleen maar meer. Een beebieborstel heb ik niet maar wel zo een met spikkels. Misschien koopt mijn vrouw wel een beebieborstel dan voel ik die ook en dan weet ik welke het fijnst is. Doe je voorzichtig met het weer Kever en tetter je wel genoeg naar je mensen?? Ik ben kei blij dat ik jouw kikkeroe mag hebben en ik heb al keiveel gespeeld, je leest dat volgende week 🙂 . Voor nu wens ik je een fijn wiekent lieve Kever en tot morgen op de blog. liefe kopjes van mij en Trudy

 3. Hallo vriendje Bram,

  Nou dat borstelen vind ik ook zo fijn, ik vraag hier altijd zelf om en dat doe ik dan als vrouwtje op de badkamer haar mensen dingen doet. Ik ga dan op de badmat naast haar zitten wachten en als ze dan klaar is doe ik haar aankijken en miauw zeggen. Vrouwtje weet wat ik dan miauw en gaat mijn borstel pakken. Op de badrand staat een plastieke doos en daar zitten al mijn verzorgspullen in, dus nagelknipper, kammen en veel verschillende borstels. k mag mijzelf ook borstelen als vrouwtje mijn jas een beurt geeft, het is een ronde borstel en die neem ik in mijn voorpoten en dan doe ik mijn kopje zelf.
  Nu ik nog niet zo aan het verharen ben doet vrouwtje mij een keer in de week borstelen, maar als ik mijn jas dunner laat worden dan doet ze het om de dag, ik wil wel iedere dag maar vrouwtje zegt dat het niet goed is, want hoe meer ze borstelt en ik mijn haren achterlaat hoe meer nieuwe haren ik weer krijg en dan dus ook weer verharen. Zo gauw ik aan mijn winterjas ga beginnen doet vrouwtje mij borstel masseren en zo krijg ik dan wat meer nieuwe winter haren. Ik vind het reuze leuk dat jij nu ook een eigen Brammie borstel krijgt en dan moet je net als ik gewoon aan vrouwtje vragen om een borstelbeurt en dan heerlijk genieten. Nu moet ik vlug mijn buitencontrole doen, ik zie een hele mooie twiet in mijn tuin, heeft veel kleurtjes en is aan de pindakaaspot aan het snoepen. Vrouwtje had deze twiet nog niet in onze tuin eerder gezien en het is een specht. Nou maar hopen dat die Specht vaak op bezoek komt in mijn tuin. Bram een heel fijn weekend samen met Mila, Toby en vrouwtje en baasje. Knufjes voor jullie van vrouwtje en kopjes en poot van jullie vriendje Jip

  1. Hoi vriend Jip, pas je op in de tuin dat je niet weg waait? De wind is kei sterk en er is ook herrie in de wolken en hagel! Wat voor twiet was het? Wij hebben ook twiets in de tuin maar vandaag ben ik binnen geweest omdat het weer zo lastig deed. En nu nog. Ik wist niet eens dat jij ook een borstel hebt. Folgens mij heeft iedereen een borstel en ben ik er erg laat mee. Maar nu dat ik het weet wil ik niks anders meer hoor. Ik vind het kei fijn dat borstelen, zeker onder mijn kinnetje. Ik ga kijken of ik nog wat kriebels kan skoore. Ik wens je een kei fijn wiekent met veel borstel plezier, heel veel kopjes van mij, Bram

   1. Hoi Bram, die twiet is een bonte specht. en ikke kan niet wegwaaien buiten, want ik mag alleen in mijn grote ren. Fijne zondag hoor en ik hoop dat jij snel een eigen borstel krijgt, Poot en kopje van je grote vriend Jip

 4. Hajooooo oompje bwam.
  Ikke weet nog nie offe ik borselle fein fin. Frauw seg dat ikke wel eerdaags geborsel ga worre. Ommedat ik furrhaar.
  Ikke fin naaguls kwippe nie erg hoor. Dokker floor gaf me sellufs kompliementjes dat ze me naaguls so makkewuk kon kwippe. Hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi knul, ik weet zeker dat jij de borstel ook fijn vindt. Dan raak je al die kriebel haartjes kwijt. Dan hoef je niet te krabben van de jeuk. En ik vind het ook kei dapper van jouw dat jij jouw nagels laat knippen. Ik schrok ervan en jij doet het gewoon, heel knap van jouw. Ik wens je een heel fijn wiekent kerel met lekkere sneks. Kopjes van mij, oom bram

 5. Lieve Bram,

  wat hebbie jou mooie verhaal van jou borssel gemaak Bram. En jij mag gerus weete, van mij eigen ben ik ook fen van mij borssel. En ook van mij kam. Dattie lig en jou vrouw maak jou heele vagt rustig. Mij vrouw zeg Loes, jij ben al jou wilde haar weer kweit. Maar van mij eigen ben ik rustig en bescheide. Gelukkig laat mij vrouw die haar zitte.
  Als poes moet jij het reegelmaatig doen Bram. Dattie er fris en van fruit uit blijf zien. Maak mij niks uit. Foor mij eigen ga het om mij gefoel in mij lijf als mij vrouw mij eigen borssel. Jij zeg het goed van jou eigen Bram, jou gefoel ga wiewww van jou geluk.
  Doe jij Trudi mij dinnetjeskopjes geefe Bram. Dank jou wel.

  Bram jij krijg mij zachte kopjes met mij geborsselde vagt. En het is ook foor jou vrouw, jou woef en mij Milaameisje

  Loesje

  1. Lieve Loesje, ik wist echt niet dat er zoveel poese en katers hier ook doen borstelen. Ik wist niet eens dat het zo fijn is. En nu Loesje, nu wil ik niks anders meer. En voor poesedames snap ik dat ze er altijd mooi uit willen zien. Voor mij ben ik zoals ik ben maar ik vindt het fijn dat die kriebelhaartjes nu weg zijn en ik mag vaker borstelen zei mijn vrouw. Dat vind ik alleen maar fijn. Trudy krijg al jouw liefe en kopjes Loes, ze is heel blij dat jij er bent. Ik wens jullie een heel fijn wiekent met liefe kopjes van mij, Bram

 6. Lieve Bram
  Dat is heerlijk hé als je vrouw met een borstel over je vacht gaat??
  Wij genieten daar ook heel erg van.
  Vooral als we aan het verharen zijn want dat jeukt toch wel.
  Onze vrouw zegt altijd
  “Van jullie komen zoveel haren af dat ik een grote flinke kat ervan kan breien”
  Een kat breien……..doe maar niet vrouw!!!
  Je weet maar nooit of het wat wordt hé Bram???
  Maar genieten is het als ze borstelt!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, nou ik vindt het kei fijn! Het is net als wiewen en iedereen kent het al. Dat wist ik niet eens. En ja bij mij komen er ook haartjes af, alleen niet zoveel gelukkig anders heb ik het koud en het is nog geen zomer. Vandaag ben ik ook niet in de tuin geweest omdat het weer zo raar doet. Eerst ging het keihard waaien en toen kwam er ineens regen met kleine korrels en toen nog eens een flits met knal en daarna durfde ik niet meer naar buiten. Vanavond ga ik weer om de borstel vragen want dat is lekker. Ik wens jullie een fijn wiekent, kopjes van mij Bram

 7. Lieve Brammiesaurus een beebies borstel vind ik lekker die is zacht en voor onder mijn kin vind ik een babytandenborstel lekker die is zacht en dan kan en mag ze heel mijn kin doen. Hier hebsse ook een kam niet als een mensenkam maar voor de kjullies en borstel. Mijn vacht is zijdezachte zegt ze . Ik ga hier zo wat eten Brammie want er was woei, regen de wolken waren tegen elkaar gebotst en er was een beetje zon. Ik was echt in de war van het rare weer. Wil jij tegen je fjouw seggen of ze Tjudy van ons allemaal een mega haai fijf geven en kjuffels. Brammiesaurus de bloemetjes gaan komen maar nog effe gesjultse. Liefs Jafita

  1. Liefe Jafita, gelukkig ben je binnen en niet in het weer buiten. Het weer is heel raar vandaag. Het gaat alle kanten uit. Er was ineens regen en korrels, toen kwam er nog een flits en knal en daarna wilde ik niet meer naar buiten hoor. Zo dapper ben ik niet. Mijn vrouw gaat volgende week weer naar Trudy en dan geeft ze alles door. Ze is super blij met alle liefe snoep en sneks. Dank jullie wel allemaal. Mij bloeme doen nog niks van mij kaartje. Ik ga weer om de borstel vragen want ik wil aandacht van mij vrouw. LIefe kopjes en neusjes voor jou mooie Jafita van je brammiesaurus

 8. Lieve Bram, wat fijn dat jij de borstel hebt ontdekt en dat je binnenkort een eigen borstel krijgt. Floortje heeft ook een eigen borstel maar zij is niet echt een borstelfen. Zij laat het wel toe, maar van haar eigen hoeft het niet. Haar poote b.v. zijn verboden gebied, en ook haar staart, daar komt geen borstel op. Floortje stuurt jou een dikke knuffel en ik een kusje op je mooie geborstelde kopje.

  1. Hoi liefe Ina en Floor, kennen jullie de borstel ook al? Ik wist het eerst niet eens. Het is kei fijn maar mijn buik mag nog niet net als bij Floor haar staart. Dat is nog gefoelig. Vandaag doe ik weer zeuren om de borstel want ik kon niet naar buiten omdat het weer echt heel raar deed en nu wil ik aandacht en kriebels van mijn vrouw. Dank je wel voor de koes op mijn kop, het maak me ferleege. Ik geef je kopjes terug, zachte. En een neusje van mij erbij, bram . Doen jullie foorzichtig met dees weer?

 9. Hoi Bram. Wat leuk dat je het zo fijn vind met de borstel. Wij vinden dat niet zozo maar dat is een kwestie van smaak. Ik zit bijvoorbeeld als enige vaak op schootje en dan gaat ze met haar vingers door mijn vacht. Dat is ook fijn. Het mensenmeisje was al op afspraak in de Eksjon. Zij kocht speelgoedjes voor ons, dat is daar lekker goedkoop. Ik hoop dat jij nog vaak met de borstel mag. Pootjes van mij en ons!

  1. Hoi Tjessi, koel dat je er bent. Wat heb jij weer geluk met je mensenmeisje, zo krijg je kei veel leuke speeltjes. Ik hoop dat je kei mooie nieuw speelgoed hebt. Ik lees het graag in je blog want jullie doen kei goed testen met zn alle. Knap hoor dames! Ik wens jullie een fijn wiekent en veel speel plezier, zachte kopjes van mij, Bram

 10. Hoi liefe Bram. Heb jij een borstel? Ik heb een kam. Een kattenkam. Dat is voor mijn losse haartjes. En je kan er ook mee zien of er geen gekke beestjes in mijn vacht zitten. Frau doet mij er zo nu en dan mee kammen. Dat vind ik wel fijn. Pootjes en kopjes voor jullie allemaal. En onder mijn achterpoot ligt een lekker snoepje voor je Bram.

Reacties zijn welkom