Kever heeft een mening over prakties zijn

prakties

Een paar dagen geleden hoorde ik mijn mensen tegen elkaar zeggen dat ik nau echt geland ben, dat vond ik gek want ik ben toch geen fliegtuig?, maar mijn vrouw legde me uit dat ze bedoelden dat ik nu helemaal thuis ben, ze merken dat ik veel meer durf, en mijn mensen foelen dat ik hun Kevertje ben, het betekent dat we vertrauwd zijn met elkaar, of misschien wel getrauwd, dat woord bestaat ook!, diezelfde nacht kroop ik in de armen van mijn vrouw en zo heb ik een hele tijd geslapen, op mijn rug met mijn voorpoten boven mijn hoofd, mijn vrouw deed geen oog dicht, omdat ze niet goed meer in bed paste zegt ze, maar het was ook van emootsie, gelukkig kon ik prima slapen, dat was geen enkel PUNT.

Feilig

Mijn mensen missen Bolle nog steeds, ze hadden zo gehoopt dat hij langer had mogen blijven, maar dat kan je zelf niet kiezen, en bovendien: Bolle is er nog steeds, hij zit in hun hart, hij hoeft nu nooit meer bang te zijn, hij is feilig en er kan hem niks meer gebeuren, en als ster heeft hij voor mij gezorgd, en tegelijkertijd voor mijn mensen, want toen ik in het praktiesasiel zat heeft hij mij aangewezen aan mijn vrouw, dat ze wist wie ze moest kiezen, mij natuurlijk!!, hij was altijd zorgzaam, zo heet dat, dat is Bolle tot in de PUNTjes.

Mijn man vindt het nog wel eens moeilijk, het verdriet om Bolle en het geluk om mij lopen door elkaar heen foelt hij, maar ik vind: dat mag toch gewoon?, ik heb ook nog verdriet om vroeger, en daarom ben ik nog wel eens bang, dat hoort bij mij, maar ik ben vooral gelukkig nu, dat ik mijn mensen en mijn huis en mijn tuin heb, dat ik kouwstiks krijg, dat ik veren en lepels en balletjes heb om mee te spelen, dat ik weer feilig ben en dat ik mijn verhalen kwijt kan, dat er iemand naar me luistert, want als je iets vertelt maar niemand hoort het, wat is daar dan het PUNT van.

In de tuin

Vorige week waren mijn mensen bijna een hele dag weg, dat geeft niet echt hoor, maar ik ben niet op mijn bak geweest en ik heb bijna niks gegeten, ik heb alleen maar geslapen, praktiestoen mijn mensen in de avond terug kwamen mocht ik meteen de tuin in, zooo heee ik moest plassen!!!, we hebben met zijn drietjes nog in de tuin gezeten, ik moest de hele tijd tetteren, ja ik wilde toch vertellen wat er overdag allemaal was gebeurd, ik probeerde een flieg te vangen maar dat lukte niet, toen heb ik een rand van het gras gevangen, ik nam een sprong, ik ging liggen en pakte het vast met twee poten, ik trappelde tegen het gras en ik had gewonnen!!, mijn mensen moesten lachen, ze vinden dat ik prakties ben ingesteld, dat als het ene niet lukt ik gewoon iets anders probeer, ja logies toch, zo zie ik het leefe, en daarom ben ik juist Kever met een rij streepPUNTen!!!

33 thoughts on “Kever heeft een mening over prakties zijn

 1. Hallo Lieve Pepeoom Super Kever +. Zo u hebsse een hoop beleefsse . Ik hoop dat ik alles kan bewaarsse want ik heb ook heel veel te vertellen. Eerst wil ik segge, ik weet niet wie Bolle was maar ik hebse sijn foto gesien en de verhaaltjes gehoorsse. En u mensse hebsse gelijk. Bolle heeft u gekozen en dat hebsse hij goed gedaan. Hij leeft in vele harten want hij was bijsonder. U ook want ieder dier is bijsonder. En u bensse mijn Pepeoom Super Kever +. Dat isse mijn punt. Hier segge se vergeet jij niet de mensen van Pepeoom te bedankjes voor de lieve meel. Met Givencio gaat het heel goed. En u kunt gras vangen. Dat vinsse ik sjoellll. Ik heb dese week heel veel beleef want ineens ging ik mijn moesse eten. Ze had het op een lepel gedaan en ineens wist ik het dat is de lepel van uwes. Die heb ik feilig verstopsse want daar ben ik suinig op. Ik eet nu mijn moesse en dit begjijp ik niet ik vinsse het andere zachte voer ook lekker maar dan segge se Faalentino dat is niet voor jou. Nou ja ik wil mijn Omamamsie Loesje puikkie en dan moesse ik tog eetjes doen? Maar hier segge se nee vandaag eetsse worsse ik niet gjoot en sterk en krijg ik geen puikkie. De dag erna heb ik mijn 1e plasje op de bak gedaan en ik kan nu ook graatjes doen. En ik kan klimmen op de bank en ik leer nu ook mijn tandjes gebjuiksse. Maar ik hoor ik heb sjerpe tandjes. En ze hebsse de puntjes van mijn nagels geknipt. Was niet erg maar wel raar. Vandaag is het feest Pepeoom Super Kever + want Mama Amber is jarig en we hebben allemaal al wat lekkers gekregen. En we hebben al gedanst. Niet de Tango hoor die bewaren we voor Uwes. Maar ik heb sttt een heleboel lepels met allerlei lekkers verstop in uw huis en tuin. En voor u mensen heb ik kwarktaart met aarsebeien. Ik ga nu even slaapjes doen en dan straks ga ik weer ontdeksse. Lieve Pepeoom Super Kever + mama Amber segge ze hebsse 1 fles vodka voor u en jussische eieren. Want u bensse ook een beetje jarig. Dikke koes van ons allemaal en u bensse u eigen Pepeoom Super Kever + en daar komt niemand aan.

  1. Dag lieve lieve lieve grote Valentino, wat lees ik nau toch allemaal, je bent echt al een grote jongenskittentijger!, je eet moesse, je doet plasjes op de bak en je kan al graven… binnenkort kunnen we samen op lepeljacht!, dan zijn je scherpe tandjes handig want we moeten op alles voorbereid zijn, lepels kunnen gefaarlijk zijn, met mijn ervaaring en jauw tandjes gaat het vast lukken, en anders kunnen we altijd nog gras vangen!, gefeeliesietaatsiet met je lieve mama Amber!, wat gezellig dat jullie hebben gedanst, ik heb hier in de tuin ook een dansje gemaakt, ik hoop dat jullie het konden zien, het was voor je mama Amber!, en dankjewel voor je lieve woorden over Bolle, en ook over mij, ik word er heel blij van, en gelukkig dat alles goed gaat met Givencio, een ooperaatsie is altijd spannend en moeilijk, ik hoop dat hij snel weer alles mag, lief Valentinootje, ik vond allemaal lepels in de tuin met lekkere dingetjes, ik wist meteen dat ze van jau waren, dankjewel!, zooo heee en die vodka en de eieren daarmee doe ik rustig aan, want van teveel vodka ga ik zingen, en dan merken mijn mensen het meteen!, lieve grote jongen ik stuur jau en Jiekie en Kyana!, en Amber en Dulce en Giovenci en alle anderen heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever, mijn mensen zitten te smullen van de taart, ze zeggen dat hij heerlijk is!, en spesjaal voor jau heb ik kittensnekkies verstopt, op lepels met een Vee van Valentino!!!, en nau neem ik nog een slokje vodka, en ik toost op jau!!!

   1. Zooo heee, en die vodka is lekker, met al die snekkies en die eitjes… ik neem nog een slokje,…. lalala🎶

    1. Lieve Super Kever + wij hebben jou sien dansse en je hebt een goedse swing. En ik Kyana wil nog even iets segge: Ome Sir Surf Bolle was heel pesiaal voor mij en hij zit heel diep in mijn hart. Maar hij hebsse jou gestuurd en ik wil segge jij bensse ook speciaal en ik lees wij hopen dat jij nog hele feele jaren bij jou mensen blijfsse wonen. En vrienden die bensse voor het leefsse. En er komt vanavond stt laat een pakket van se barbeskjoe. Maar sttt en voor jou mensen een salaade.

     1. O lieve Kyana!! dankjewel voor je lieve woorden over je Ome Sir Surf Bolle!, hij was altijd zo trots op jau en op je kindjes!, hij was supertrots dat hij je oom was, en dat blijft hij altijd!, ik hoop ook dat ik nog heeeeeel lang hier blijf, en jij ook bij je famielie!!, zooo heee, en ik verheug me op het pakket, ik heb al een servet om mijn nek geknoopt, dat mijn witte stuk niet fies wordt, en je zegt het helemaal goed: vrienden ben je voor het leven!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!! en spesjaal voor jau heb ik marsjsmelloos voor op de barbekjoe!!

 2. Hajoooooo poomsie keefer.
  Ooooooh mij frauw seg datte se pjesies hutselfte hat mette mij. En soms mis me frauw ooma katrien nog bes wel seg se. Ooma wasse 31 mei alleweer 2 jaar niet meer hier. En datte se mij en me wolkenbwoer poppy naar haar toe hep stuur. Hij isse 12 julie 2 jaar niet meer bij ons. Maar poomsie… follegens mij isse hij dat wel!! Folges mij bwijf iedeween in ons buurt!!

  Poomsie… ikke gaat sjo naar ammer en me jiekie toe. Ammer isse jaarug en we gaan lekkere fette fliegies barrebeknoej doen hihihihi.

  Poomsie… pssssst… er ligge stikkies onner me taart. Siet uwes? Ikke hat gissere weer las fan me oogie. En ikke kweeg een dwuppel en opmijeens 2 snekkies!!! Ooooooh so wekker. Frauw sei datte ik bwaaf was hihihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi lieve grote jongenssiejemees, mijn vrouw heeft me verteld dat het zoooo verdrietig was, toen je oma Katrientje en je broertje Pop een ster werden, zo snel achter elkaar twee sterren, maar ik denk ook, net als jij, dat je iedereen nog kan foelen, je kan ze niet meer zien en knuffelen, zoals toen ze nog leefden, maar ze zijn er wel!, je oma Katrientje en je broertje Pop waken over jau, dat denk ik, zooo heee en ga je barbeknoei doen?, lekker!!, doe je iedereen de groetjes, en wat wordt je beebie Valentino al een grote jongen, hij mag al bijna brommer rijden, net als je oma Katrientje!, en ik vind het dapper dat je zo goed oogdruppels neemt, heeeeeeel veel kompliementen!, dankjewel voor de stikkies, ze zijn heerlijk, heeeeeeel veel lieve kopjes van je Poomsie Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik sousjes gemaakt voor bij de barbeknoei, ze staan op je balkon!!!

 3. Hoi liefe Keef. Frau was gister aan het inpakken en toen kwamse een fotoo van Bolle tegen. Toen hebben we saame geknuffeld. Hier in huis is het nu raar overal waar ikke kijk doose. Keef ik krijg er een PUNT van hihi. Me muis en me brokjes heb ik wel nog hoor. Ikke heb ergens in je huis kauwsticks furstopt. Ze zijn foor jou. Lieve pootjes en kopjes van Min.

  1. Heee lieve Min, zooo heee je gaat al bijna naar je furever huisje, met je eigen tuin!, gelukkig dat je muis en je brokjes nog niet ingepakt zijn, dat kan pas op het allerlaatste, denk ik, heb je de vogels en de muisjes al verteld dat je er aan komt?, en heb je al nagedacht over hoe je je Minkeef in gaat richten?, wat mooi dat je Frau de footoo van Bolle vond en dat jullie toen hebben geknuffeld, ik ben nau in de tuin maar ik ga zometeen naar binnen om mijn kouwstiks te zoeken, je hebt ze toch niet heeeeel erg moeilijk furstopt?, lieve Min ik stuur jau en je Frau en je mensenoma en opa heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik snekkies op je vensterbank gelegd!!!

 4. Hoi lieve Kever, wat fijn dat jullie nu helemaal vertrouwd zijn met elkaar. En het is helemaal niet raar dat je mensen Bolle nog missen en toch blij zijn dat jij er nu bent. Dat kan gewoon samen hoor. Wij missen Bolle ook nog heel erg maar zijn ook heel blij dat jij nu ons vriendje bent. Lieve Kever wij mogen vandaag lekker op het balkon. Kijk je uit in je tuin, dat het niet te warm wordt.
  Wij hebben een paar super koele snekkies voor je verstopt, kijk maar bij je lepel.
  Knuffies van ons allemaal.

  1. Hoera!!!, mijn vrienden en vriendinnen van de bende zijn er weer!, zooo heee dat is machtig mooi, en ik vind het helemaal top om jullie vriendje te zijn, net als Bolle dat was, en ik denk altijd aan Bas!, jullie hadden zo een moeilijke tijd, en nau moet Bikkel ook nog diejeet, dat is wennen, ik hoop dat je het niet fies vindt Bikkel! en Bjarne ik hoop dat je weer de aude Bjarne bent maar dan zonder die moeilijke klieren, veel plezier op het balkon!, ik heb voor jullie allemaal snekkies neergelegd, voor als je nieren het niet zo goed doen, dan kunnen jullie ze gewoon allemaal eten, en raad eens wat ik bij mijn lepel vond?!, dankjulliewel!!!, lieve Bjarne, Bikkel, Oliver, akruimel en Juultje, heeeeeeeel veel knuffies voor jullie allemaal, ze zijn van Kever!!! en ze zijn ook voor jullie vrouw!!!

 5. Lieve Kever,

  jou letters raak mij hart in mij buik. Wat jij tetter klop als mij bus assie het mij eigen fraag. Jij kan iemand misse en dattie dan toch jou geluk foel in jou hart. Bolle ga wij nooit nie fergeete Kever, hoe kan jij Bolle nou fergeete? Bolle heb ze eigen plekje in iedereen ze hart. In jou vrouw en jou menseman ze hart zit ze heele grote plek. Het is ze eigen Bolletje van liefde, maar het is ook ze mees gefoelige stuk van ze hart. En er zit ook annere plekjes foor bijfoorbeeld Mollie en ze heele groote Beer en Poppy en foor Oopa Bolle. En ook foor Billy want hij hoor er ook bij. Maar nu is ze hart nog grooter geworre Kever. Nu heb ze zofeel liefzijn voor jou eigen en dan foel jij geluk. En daarom kan jij in jou vrouw ze arme slaape en jij kan jou oog dichdoen en jou poote al jou kante op gooie. Jij ben feilig, jij ben in geland in jou mense ze hart. Misschien pas jou vrouw nu niemeer zo goed in ze bed want geluk weeg soms agt kieloo. En jou mense weet ook geluk kom op ze eigen tijd en breng ze eigen buik mee. Dat moet jij aksepteere.
  Selluf mis ik mij buikmaatje Bolle nog iedere dag van mij leefe. Assie buikmaatje ben van elkaar ga jou buik nooit nie ferloore. En mij erfaring is, jij moet het koessere Kever. Maar ik wil ook zegge, iedereen is blij met jou eigen Kever. En jou geluk en jou leepels. Jij ben biesonder.
  Daarom krijg iedereen van jou famielie en ook Ooma van mij hart vandaag mij Bosse Bolle en het is met slagroom met Bolletjes van liefzijn. En het smaak foor alteit 💖💖💖

  1. Lieve Loes, mijn vrouw las vanmorgen jauw letters (soms doet ze dat, daarom vertel ik nooit geheimen op de blog, want dan ziet ze het!), en ze moest huilen omdat ze je letters zo mooi vond, en mijn man vond dat ook, hij had ze ook gelezen, je ziet wel dat ik helemaal geen priefee heb!, maar natuurlijk vind ik je letters ook zo biesonder, ze staan presies zodat ze het allerallermooiste staan, dat je foelt dat ze zo regt uit je grote mooie buik komen, want daar zit je hart, bij mij ook!, daarom weeg ik agt kieloos, en nau hebben mijn mensen agt kieloos erbij gekregen in hun hart, gelukkig maar dat ik geen ooliefant ben, dan zau hun hart echt heeeeeeel erg groot moeten worden!, en toch past geluk er altijd bij in je hart, dat weet ik zeker, je hart en je buik kunnen altijd weer NOG groter worden, er kan altijd nog geluk of liefde of een snekkie bij, vooral kouwstiks denk ik, dankjewel voor je lieve letters over Bolle en over mij Loes, ik moet er zachtjes van tetteren omdat ze zo gefoelig en mooi zijn, het zijn lieve zachte letters en ik ben er heel blij mee, zooo heee en Bosse Bollen, die lust ik!, en mijn mensen en Ooma ook!, zeker als er slagroom met Bolletjes van liefzijn bijzit, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik Bolletjes lugtige fanieljefla gemaakt, het knispert op je tong van de bolletjes lugt, en het is ook roomig en zacht, als kleine wolkjes geluk!!!

  1. Lieve mevrouw Annelies, dankuwel voor de kompliementen, daar ben ik blij en ook een beetje trots van!, ik stuur u heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en er zit een bon-bon bij!!!

 6. Lieve Kever.
  Wat heb je een prachtige schrijf gemaakt.
  Natuurlijk missen je mensen Bolle nog,en wij hier op de blog denken altijd aan hem.Zijn mooiste woord “Samen” gebruiken we nog vaak en bij samen,hoort Bolle!!!
  Maar Bolle heeft jou je mensen gegeven en ons een vriend erbij,en dat ben jij lieve Kever!!!
  Wat fantastisch dat je zo lekker bij je vrouw hebt geslapen.Dat is super knus en je vrouw weet dat je haar helemaal je vertrouwen hebt gegeven,dat je je veilig voelt.
  Dat is dan toch wel het allermooiste kado wat je haar had kunnen geven.Dat weet ik zeker.
  En onze sterren vergeten we zeker weten,nooit niet.
  Lieve Kever,geniet van je tuin en alles wat daar is.
  Ik ga straks een poosje bakken en braden op het balkon denk ik.Als de zon daar is in de middag.
  Ik heb wat lekkere lik noepies voor je verstopt in de tuin Als je dan je controle doet vind je ze vanzelf.Want met warm weer moet je extra vocht hebben zegt mijn scullary girl altijd.
  Zachte kopjes van je dinnetje Muzette

  1. Hoi lieve vriendin Muzette, o wat zeg je mooie woorden!, ik word er blij en ook ferlegen van, en je hebt helemaal gelijk met de letters Samen, Bolle wilde zo graag dat iedereen samen was, want samen kan je veel meer dan in je kleine eentje, ik ben nau ook samen, met mijn mensen en met iedereen van de blog, dat vind ik helemaal top!, en de sterren blijven er altijd bij horen, jauw zus Sparkle en lieve Fynn worden nooit vergeten, jn september ga ik voor het eerst meedoen met de Hoedjessjoow, het lijkt me machtig mooi, het is geluk en ferdriet bij elkaar, denk ik, lieve Muzette doe je voorzichtig met de zon?, ik vind de zon ook heeeeeerlijk, maar soms leggen mijn mensen me gewoon ergens anders neer, ze zeggen dat teveel zon niet goed is, geloof jij dat?, ik niet!, maar ik zeg toch maar dat je voorzichtig moet zijn, voor de zekerheid, ik hoop dat je vandaag goed hebt kunnen bakken en braden, krijg je ook een beetje lichtere haren in de zon?, ik krijg een beetje rood in mijn haren, straks ben ik een lapjeskater!, dankjewel voor je liknoepies, ze waren heerlijk!, heeeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes van Kever!!!, ik tetter zachtjes dan hoef je niet te schrikken, ze zijn natuurlijk ook voor je scullary girl, en ik heb voor jau snekkies op je balkon verstopt, zonder koolhiedinges en roosmarijn, en ze liggen in de sgaaduuw!!

   1. Dag lieve Kever.
    Dank je wel voor de lekkere snekkies.Ik heb ze gevonden hoor.
    Zover ik weet blijft mijn vacht hetzelfde in de zon,maar Fynn die ook zwart was,kreeg ook dat bruin/rode in de zon
    Ik mag ook niet altijd in de zon…….als het te warm wordt,doet mijn scullary girl de deur dicht en de gordijnen ook.Dan gaat de flapper de wapper aan.Ik ben het er niet mee eens,maar helaas kan ik niet zelf de deur bedienen………
    🐾🐾🐾🐾Muzette

    1. Lieve Muzette, we moeten een plan verzinnen, dat we altijd in de zon kunnen als we willen, ik ga er over denken!!!, heeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

 7. Hoi Kever,
  Wat fijn dat je geland bent…….net als ik, Moby, een paar jaar geleden!!!!
  Wij zijn echt blij voor je!!!!
  En Bolle zal altijd bij jullie zijn!!!!
  Geniet maar fijn van alles en tester je mensen maar heerlijk de oren van de kop af!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve Moby, ik ben ook blij dat jij een paar jaar geleden geland bent!, stel je voor dat we nog moesten zwerven, dat is helemaal niet fijn!, nau zijn we feilig en hebben we een mooie grote buik!, en Bolle kijkt als ster mee of alles goed gaat, en hij zit in ons hart, mijn vrouw roept dat het oren van de kop af tetteren heel goed gaat, en dat ze daar heel blij mee is, lieve Moby, Panda, Izzy, Belle, Dopey en Tica, ik stuur jullie heeeeeeeeele grote dikke knuffels terug, ook voor jullie vrouw, ze zijn van Kever!!!, en ik heb snekkies in jullie tuin verstopt, ze zijn voor jullie allezes!!

 8. Lieve Kever,

  Wat fijn dat jij en je vrouw en je man steeds meer naar elkaar toe groeien en dat je daardoor steeds meer durft. En natuurlijk vergeten je mensen Bolle nooit, dat doen wij ook niet, hoor. Het was zo’n lieve en wijze kater. Wat lief van jou dat je in de armen van je vrouw hebt geslapen. Nu mag het vast een keer andersom : je vrouw gaat lekker tussen jouw voorpoten slapen. Wij hopen maar dat dat zal passen.
  Wij vinden op bed slapen ook heerlijk. In de winter slapen wij allemaal op bed. Onze vrouw moppert dan wel dat er weinig ruimte voor haar overblijft, maar we weten zeker dat ze het reuze gezellig vindt. Nu met het warme weer slapen we op verschillende plaatsen in huis. Alleen Lisette slaapt elke nacht en ook overdag op het bed.
  Lieve Kever, geniet er maar van dat je nu een heel fijn eigen huis hebt. En geniet van de tuin waar je vliegen, lepels, gras en van alles en nog wat kunt vangen. En geniet vooral van je eigen mensen en vertel ze maar heel veel tetter-verhalen.

  Veel lieve kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Dag lieve allemaal, mijn vrouw mag best tussen mijn voorpoten slapen hoor, dat lijkt me gezellig!, en ik ben heel groot dus dat past wel, ik slaap altijd wel op bed maar dan bij de voeten van mijn mensen, niet bovenaan, bovenaan heb ik maar twee keer geslapen, in mijn eerste nacht bij mijn mensen en dus vorige week, wat leuk dat jullie in de winter allemaal in bed bij jullie vrouw slapen, mijn vrouw lijkt dat heerlijk, maar zau ik er dan nog bijpassen?, nau ja, met zijn drietjes passen we hier meestal wel in bed, als mijn mensen zich niet te groot maken, Bolle was zeker wijs en lief, dat kan ik foelen, en hij was ook dapper, hij heeft me verteld dat ik nau feilig ben dus dan is dat zo!, en daarom durfde ik gisteren in de tuin een blad te vangen, het was van de boom gevallen en ik ving het in één keer, mijn mensen zeiden dat ze het fantasties vonden, en dat vond ik zelf ook wel!, lieve mevrouw Marjoke, Lisette, Cindel, Jillie, Ivar en Fenneke, heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie allemaal, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor de poezels heb ik snekkies in huis verstopt!!!

 9. Hooooi grote liefe vriend Kever, ik ben het, Bram en wat een mooie blog heb je geschreven. Van dat landen snap ik niet maar wel dat je thuis bent. Je hoort daar, daar waar Bolle, Pop, Grote Beer en Molly ook waren. Je bent nu een met je mensen en dat is fijn Kever. Dan is het zeker spannend als je mensen een hele dag weg zijn. Gelukkig komen ze terug. Ik ga saame met je tetteren Kever, kei hard. Heeeeeeel veel zachte liefe kopjes van je grote vriend Bram

  1. Heeeeeee lieve Brammievriend!, wat machtig mooi dat je er bent, dankjewel!, ik geef je eerst heeeeel veel gefeeliesietaatsiet met Mila!, hadden jullie een beetje feest vandaag?, met kadootjes en snekkies en knuffels?, en wat schrijf je het mooi, dat ik nau ben waar Bolle, Pop, Grote Beer en Molly waren, dat foelt heel feilig aan, en nau heb ik ook nog mijn vrienden en vriendinnen van de blog, met jau als Brammievriend!, nau is mijn hart helemaal fol met geluk, ja laten we samen gaan tetteren Bram, dat lijkt me helemaal top!, ik stuur jau en je famielie eerst heeeeeeel veel lieve zachte kopjes, maar de liefste zijn voor jau!, en ik heb lekkere krookante sneks verstopt in je tuin, ze liggen bij de witte bloemen, ze zijn van Kever, zullen we nau gaan tetteren?, ik tel tot drie…. vijf, twee, nul, drie, JA!!!

 10. Lieve Kever,

  Je moet ook eten en naar de bak gaan als je mensen er niet zijn. Ze komen echt terug want ze kunnen niet zonder jou meer. Dat komt omdat jullie allemaal met elkaar samen zijn, in jullie hoofd en hart. Dat is liefde, dat je blij bent dat je elkaar weer ziet.

  Het is grappig dat jij gras hebt gevangen,wij hebben wel gras maar dan zonder sprieten. Wij mogen daar niet op plassen maar dat willen we ook helemaal niet. Als we moeten plassen, dan gaan we naar binnen naar de plastieken doos. Dat gaat prima zo.

  Het mensenmeisje zei ook dat verdriet en geluk samen gaan, zij was verdrietig om Tjarlie en Tjuna, maar was tegelijkertijd ook heel blij met mij. Ik denk dat ik daarom ook alleen van haar houd en niet van andere mensen. Ik ben heel tevreden zo en kom vaak op schoot zitten en knuffelen. Ik geef dan knuffels en krijg ze ook. Net zoiets als dat jij in je vrouws armen hebt geslapen, dat is liefde.

  Ik vind het mooi en lief en heel goed dat jullie met elkaar zijn ❤️

  1. Dag lieve Tjessi, mijn mensen zeiden ook dat ik wel iets moest eten en op de bak moest, maar ik heb gewoon maar geslapen, ik denk dat ik het volgende keer wel durf, gelukkig waren ze in de morgen nog gewoon thuis en in de avond ook weer, anders was ik heel dun geworden!, mijn mensen zeggen ook steeds dat ze altijd weer terug komen, dat ze mijn nooit alleen gaan laten, en dat ik altijd mag blijven, dat wil ik ook graag!, ik ga ook nog wel eens plassen op mijn plastieken doos, als het regent of de hond blaft teveel, dan foel ik me niet rustig om buiten te plassen, mijn vrouw zegt dat ze heel goed begrijpt dat jullie mensenmeisje van alles door elkaar heen foelde toen Tjarlie en Tjuna sterren werden, zo snel, en dat ze toch ook blij was met jau, ik vind het machtig mooi dat je zo goed kan knufffelen met je mensenmeisje, knuffelen is heerlijk!, en je laat zien dat je elkaar lief vindt, dat is fijn, ik maak altijd zachte tettertjes als ik knuffels krijg, dat ik zeg dat ik het fijn vind!, dankjewel voor al je lieve letters Tjessi, ik hoop dat je vandaag ook veel hebt geknuffeld, je krijgt van mij hele zachte lieve kopjes, heeeeeeeel veel, ze zijn ook voor je famielie, maar de meeste zijn voor jau!, en ik heb een stikje van de Liedel met zalmvisjes voor je neergelegd in de ren, presies in het hoekje, het is van Kever!!!

 11. Hallo Lieve race vriend Kever,
  Ja ikke ben vast weer het hekkesluitertje, dat betekend dat ik vast weer de laatste ben met schrijfje doen. Ja vrouwtje had vanmiddag luilakkenmiddag, Ze had dagen in de tuin werk gedaan en zelfs vanmorgen nog. Nou toen is ze gaan niksen en nu mag ik jou dus pas schrijfjes doen.
  OOO ben jij deze week een hele dag alleen thuis geweest, dan heb jij dus ook huispassentaak gedaan, net als ik ook moet doen. Ik vind hele dag alleen thuis zijn helemaal niet fijn en doe dan net als jij huispassen in je slaapies en eten laat ik meestal ook staan. Je kan toch niet alles tegelijk hoor. Nou als mijn vrouwtje thuis komt dat weet ze meteen dat ik er ben. Ik doe dan hard racen en veel/hard miauwen, vrouwtje moet dan goed uit de ogen kijken anders valt ze over mij heen.
  Kever ikke snap heel goed dat jouw vrouw en man Bolle nog heel veel missen en ook heel veel van jou houden. Is hier bij ons ook zo, er kan zomaar iets op de dag gebeuren en dan doet vrouwtje aan ze denken en is ze ook een beetje verdrietjes en ik doe haar altijd troosten. Ben ikke heel goed in. Vrouwtje krijgt dan kusjes op haar neus en zachte kopjes en pootjes in haar snuit en ik ga heel dicht bij haar zitten. Ze doet me dan veel vertellen over die vriendjes, Ja en de laatste 4 vriendjes waren mijn super maatjes en als vrouwtje daar over praar en hun naam zegt spits ik altijd mijn oren, ja je weet nooit of ze nog eens een keertje terug komen om te miauwen hoe het nu met hen gaat. Maar iedere avond doen ze alle 8 twinkelen naar ons en wij doen kusje en zwaaien naar hen.
  Vrouwtje moest een beetje lachen dat jouw mensen vinden dat jij goed geland bent bij hen, nou dat is dan vast in jullie mooie tuin, maar wij snapperde wel meteen hoor wat het geland betekende. Ikke ben nu 14 jaar en ben 13 jaar geleden bij vrouwtje geland en dat was meteen helemaal goed, ikke mocht zomaar een huiskater worden met nu zelfs nog een hele fijne buitenren. Ikke doe iedere dag heel gelukkig en blij zijn en ikke heb vrouwtje beloofd dat ik stokkenoud ga worden samen met vrouwtje.
  Kever het was heel heet geweest , maar nu gaat het de komende week nog heter worden. Gelukkig heeft vrouwtje nu een groot ding staan (airco) en dat maakt de kamer koeler en er zitten wielen onder en dan kan die voor de nacht naar ons slaapkamer.
  Nou Kever nu ga ik ook maar eens een punt aan mijn schrijf doen en ik mag niet vergeten lieve groetjes voor jouw vrouw en man mee te sturen en een reuze knuf voor jouw. Denk eraan Kever deze week geen racen hoor, we nemen tropen pauze. Heel veel pootjes en kopstoten van je racevriend Jip en onder de bloemen in jouw tuin ligt een likstikkkie

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, het maakt niks uit of je de laatste of de eerste bent, ik lees altijd alle letters en ik ben altijd blij met je letters!!, het is goed om af en toe pouze te nemen van alles, zeker als de zon schijnt, dus jij eet ook niks als je vrouw er niet is?, ik had een paar brokjes gegeten en verder had ik alles laten staan, zelfs mijn snekkies, maar die had ik in de avond opgegeten hoor, toen mijn mensen er weer waren, ik snap je heel goed dat je gaat reesen en miouwen als je vrouw weer terug is, dat deed Popje ook, en Bolle ook, en ik ook!, ik moest zoooooveel vertellen, o Jip ik vind het zo mooi dat je je vrouw zo lief troost, dat helpt vast, en ik weet zeker dat jullie sterren ook nog aan jullie denken en spesjaal voor jullie ekstra twinkelen, staan ze met zijn achten bij elkaar in een groepje?, in september gaan we weer naar ze zwaaien, dan mag ik voor de eerste keer meedoen met de Hoedjessjoow, het lijkt me zo biesonder!, en gelukkig maar dat jij 13 jaren geleden bij je lieve vrouw bent geland, en dat je niet meer buiten hoeft te wonen, ik hoop dat je stokkenaud gaat worden, dat wil ik ook, ik ga het proberen!, lieve Jip, doe je voorzichtig als het heel heet wordt?, dat je niet ziek wordt ervan?, we gaan weer oefenen voor de Formuule als het niet meer zo heet is, nau maar eventjes niet!, ik stuur jau en je vrouw heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en mijn mensen sturen jullie hele lieve groetjes, dankjewel voor je likstikkie, ik heb het al achter de knopen, en ik heb voor jau bij je klimding in je ren een snekkie neergelegd!!!

 12. Lieve Kever, wat heb je weer mooie letters gemaakt, ik heb Floortje voorgelezen en we waren best een beetje eemoosioneel. Je schreef zo lief over Bolle en dat Bolle jou heeft aangewezen aan jouw mensen en dat je toe mee ging met jouw mensen. Ook wij missen Bolle met zijn wijsheid maar we hebben nu jou lieve Kever als vriendje gekregen en Bolle kijkt toe vanuit regenboogland. Verdriet en geluk liggen heel dicht bij elkaar lieve Kever, ook bij de mensen. Knuffels van ons, Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, mijn mensen zeggen dat vandaag iedereen zoooo lief schrijft over mij en Bolle, u schrijft het ook zo prachtig, mijn vrouw moest er een beetje van huilen, omdat ze het zo mooi vindt zegt ze, en ze zegt Soms weet je niet zo goed of je nau huilt van verdriet of van geluk, ik denk misschien van allebei, dat kan best!, ik ben zo blij met alle vriendjes en dinnetjes (dat vind ik zo een machtig mooi woord!) van de blog, mijn hart is helemaal vol met geluk!, dan heb je een beetje reserfe voor als er verdriet komt, maar ik hoop dat er een hele tijd geen verdriet meer komt, voor niemand van de blog, en eigenlijk voor niemand op de hele wereld!!! lieve mevrouw Ina en Floortje en jullie meneermens, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes en knuffels terug, ze zijn van Kever!!!, en ik heb er mensen- en poesensnekkies bijgedaan!!!

Reacties zijn welkom