Speelgoedtest: Tjilla test twee speelgoedjes

speelgoedjes

Het mensenmeisje vindt dat ze iets te dik wordt. In huis hebben wij dus allemaal apparaten. Een fiets die niet ver kan fietsen en een ding waarop je trap loopt maar niet omhoog of omlaag gaat. Af en toe gebruikt ze het. Ze mist discipline, zegt ze. Mij maakt het allemaal niet uit, ik vind haar goed zoals ze is.

China

Ze had dus iets gezien voor je middel, dat het slanker wordt. Een smart-hoepel. Een hoepel die niet naar beneden kan vallen. Omdat die hoepels in China veel goedkoper zijn, ging ze bestellen in China. En bestelde ze twee speelgoedjes erbij. Vandaar dus twee speelgoedjes.

speelgoedjesSpeelgoedje 1 zijn kleine balletjes van stof en speelgoedje 2 is een zwiepding. Het zijn eenvoudige speelgoedjes, ze zijn niet spectaculair maar die hadden we pas al gekregen dus dat is niet erg. Eenvoudige speelgoedjes vinden we ook leuk om te krijgen.

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op

 • twee speelgoedjes zijn beter dan één
 • de balletjes zijn heel zacht
 • ze zijn niet zo groot
 • ze hebben vrolijke kleurtjes
 • het zwiepding zwiept
 • er zit een pompom op
 • er zit ook een belletje aan
 • is op een zuignap
 • zit goed vast op tafel

Voor wie is dit?
Door deze test kun je kiezen wat je leuk vindt. Vind je een belletje eng? Dan is het zwiepding op een zuignap niks voor jou. Misschien vind je dan het kleine stoffen balletje leuk? De balletjes zijn klein maar je kunt er wel goed mee gooien, niet heel ver, maar wel ver genoeg. Het is leuk om er een beetje achteraan te rennen. Voordeel is ook dat je niks stuk kan maken omdat de balletjes zo zacht zijn. In een zakje zitten er 10 dus als je er eentje kwijt bent, is dat niet zo erg, denk ik. Het zwiepding staat bij ons op tafel. Je kunt het ook ergens anders neer zetten want het heeft dus een zuignap. Op het raam lijkt mij ook leuk, dat moet ik nog even vragen of ze dat wil doen. In een zakje zaten twee zwiepdingen, dus een voor op tafel en een voor op het raam. Of waar je het maar leuk vindt.

Mijn oordeel

Ik vind ze allebei leuk. De balletjes daar kan ik lekker achteraan rennen en tegen het zwiepding kan ik lekker meppen. De balletjes hadden voor mij wel iets groter gemogen, maar misschien groeien ze nog, dat weet ik niet. Ik vind het speelgoed uit China altijd wel leuk.

speelgoedjesDe balletjes en het zwiepding zijn gekocht bij AlieXpress via de computer. Per juli wordt het iets duurder want dan moet je extra betalen, iets van btw ofzo, maar ze zegt dat alles dan nog vaak veel goedkoper is dan in Nederland.

P.s.de hoepel gaat ze zelf testen, daar komt geen verslag van.

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺 (hoe meer speelgoed, hoe beter)

^Tjilla
 https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje.

Oproep

Heb je een leuk speelgoedje gezien en wil je dat wij dat testen? Stuur dan een e-mail naar tj-tjes@outlook.com. Misschien komt jouw speelgoedje dan in de test.

 

8 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla test twee speelgoedjes

 1. Hoi lieve Tjilla, wat heb je machtig mooie grote ogen!, dat kan ik zien op de footoos, en mijn vrouw zag het ook zegt ze, en wat een leuke riefjoew weer, gaan jullie wel eens op die trap meelopen die jullie mensenmeisje heeft?, zo een zwiepding op een plakker had Popje vroeger, maar mijn mensen zeggen dat ze niet weten waar het is gebleven, dat is jammer anders had ik het kunnen proberen of ik het leuk vind, zulke kleine zachte balletjes heb ik ook, ik vind ze helemaal top!, mijn vrouw kan niet zo goed gooien en soms gooit ze gewoon iets tegen mijn hoofd als we spelen, erg hè?, en met die zachte balletjes maakt dat niet uit, ze doen geen pijn, het zijn ook vrolijke kleuren op de footoo, ik. Ind het gezellig staan, ik heb ook een paar hele grote ballen, die zijn van pluusj, die vind ik ook leuk, ik ben benieuwd of de kleine balletjes nog groeien, laat je het weten of ze dat doen?, lieve Tjilla ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik een paar snekkies bij het zwiepding neergelegd, op de footoo kan je ze nog niet zien maar ze liggen er echt!!!

  1. Hoi lieve Kever,

   Vannacht zijn de balletjes niet gegroeid, misschien wel morgen. Het is niet echt een trap maar het zijn meer trappers. Wij mogen daar niet op omdat ze bang is dat we klem komen te zitten. Wil jij zo’n plopding van mij hebben? Die andere zit nog in de verpakking.
   Het is vandaag wel weer warm dus ik heb veel lekkere trek. De snekkies ga ik dus allemaal opeten. Dankjewel dat ik mooie grote ogen heb, het mensenmeisje zegt ook altijd dat ik mooie ogen heb. Als ik heel grote zwarte ogen heb, noemt ze dat ‘speelogen’ dan ga ik kattekwaad uithalen 😹

   Tot de volgende keer en veel liefs van ons allemaal

   1. Hoi lieve Tjilla, dankjewel dat je dat schrijft van het plopzwiepdimg, dat vind ik helemaal toplief van je!, maar mijn vrouw zegt dat ik al zoooo veel speelgoed heb, en dat jullie met zijn drietjes zijn, dus dat jullie er zeker wel twee nodig hebben, maar wel heel erg veel dankjewel!, die speelogen heb ik ook als ik mijn lepels en mijn dobbelstenen vang in het gras!, goed dat je alle snekkies hebt gegeten, dat is ook nodig als het zo warm is, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

 2. Hoi Tjilla, wij hebben die balletjes ook, die zijn gaaf. Juultje is er dol op en ze mept ze door de hele kamer. Wij hebben ook, zo’n soort zwiepding gehad, maar wij deden er niks mee. Wij vinden de balletjes leuker.
  Knuffels van Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje

   1. Nee ze worden niet groter, we geven ze soms zelfs water, want Juultje mept ze ook in haar waterbak, maar groeien, ho maar.

 3. Lieve Tjillameisje,

  oooh jij kijk recht langs mij hart in zo mooi dattie kijk. En jij ben zo een knappe meisjespoes, dat wil ik van mij eigen teege jou zegge. Daar hoefie niks nie van te riefjoewe. Jij ben een knappe poesemeisje.

  Maar wat zeggie nou, hebbie speeltjes gekreege van Sjienaa. Oooh van mij eigen ken ik het nie maar assie jong ben dan hebbie de weereld zeg mij vrouw. En jij heb balletjes en pluisjes en selluf denk ik dat jou balletjes wel fijn zijn. Assie nie ver weg waai en jij hoef nie te renne dan kan jij er assie seeniejorpoes ben ook ofer naa denke. Zusje zeg dattie wel wil meppe teege jou stofje, zij wil het ook teege onse raam. Oopa Floris zeg er niks van, hij heb het zofeel warm. Daar moet ik nu wel op lette lieve Tjilla. Assie ouwer wor hebbie annere zorge. Maar mij hart is blij dattie zeg dattie jou mensemeisje goed vin zo assie is. Foor mij eigen is dat jou beste riefjoew. Jij krijg van tante Loesje fijf stervisjes,

  Kopjes foor jou zusjes en jou eigen lieve Tjillameisje,

  van tante Loesje

  1. Lieve tante Loesje, u weet het altijd zo goed te zeggen. Dank u dat mij een knap poezenmeisje vindt. Dat is wel echt een mooi kompliment. Deze balletjes kunnen wel tegen het raam maar als raam openstaat, dan kan het balletje wel wegwaaien. Het is heel goed dat u op Oopa let, want voor Oopaas is het heel erg dat het warm is. Ze zegt hier dat we goed moeten drinken en we zijn nu ook buiten want nu is het fijn buiten. Het mensenmeisje zegt dat ze Kojonakiloos heeft, maar ze mist discipline. Ik doe mijn best haar te laten weten dat ze goed is zoals ze is, maar zelf is ze wel krities. Dank u voor de vijf stervisjes. Zijn die stervisjes om op te eten want ik lust wel wat lekkers.

   Pootjes van mij en ons, ook voor Oopa en zusje 🙂

Reacties zijn welkom