Bram over gras en bloeme

bloeme
Hoi lieve allemaal, het is buiten al gewoon zomer geworden. De zon schijnt de hele dag en het is echt al kei warm buiten. De bloeme zijn al kei mooi aan het worden. Sommige zijn wit van kleur en we hebben ook paarse en roze bloeme. Van mij vrouw mag ik daar nu niet meer op liggen. Eerst deed ik dat wel. Toen waren dees bloeme nog klein en een zaadje in de grond. Want ik was toen een Brammiekip omdat ik dees bloeme warm wilde houden maar nu doet de zon dat.

Eigen gras

bloemeIn mijn tuintje heb heel veel bloeme en bomen. En ik heb ook weer gras. Mijn eigen gras waar ik van eet. Dees gras is goed voor als je last hebt van haarballen. Het is gras die alleen voor poese en katers is, dus niet voor mensen. Je manspersoon of vrouw kan heel ziek worden als ze gras eten. Maar ik vind het lekker. ’s Morgens als ik wakker ben en mijn vrouw is ook wakker, dan mag ik meteen naar buiten. In de winter mag dat niet maar nu wel omdat het warm is. Dan ga ik eerst even alles kontrooleere. Dat hoort zo. Dat is mijn roetiene die ik al heel lang heb. En ik vind het fijn.

Saame

Nu dat Mila ook buiten durft te zijn, doen we saame spelen. Soms tik ik haar aan met mijn bloemepoot en dan ren ik kei hard weg. Maar zij doet dat ook. Dan tikt ze mij aan en dan rent ze hard weg. We doen ook wel eens verstoppen. Dan gaat een van ons achter een struik zitten en dan gaat de ander zoeken. Maar je mag niet mauwen waar je zit. Anders ben je te snel gefonde. En als een van ons dan langs de struik komt, spring je als een groote leeuw boven op de ander. Het gebeurt ook wel eens dat ik dan oer wordt en dat ik dan Mila doe bijten. Niet hard hoor maar gewoon omdat ik oer ben. Zij krijst dan kei hard omdat ze schrikt. Dan vind ze het spelen niet meer leuk.

Bam

Mijn vrouw deed laatst ook mee spelen. Zij pakt dan een grasje van mijn grasplek en dan zwiept ze die rond. Dan moet ik gewoon dat grasje hebben. Het is van mijn grasplek en dan wil ik gewoon aan dat grasje knabbelen. Mijn vrouw zwiept het van links naar rechts en van onder naar boven zodat ik het moet fange. Saame spelen is het leukst en ik doe graag mee. Met mijn oog probeer ik het grasje te folge en met mijn lijf zit ik stil. Mijn achterwerk staat in pooziezie klaar. Dat wil zeggen klaar voor aksie. Mijn kop denkt alleen maar aan dat grasje. Het grasje komt nog eens langs mijn kop af. Van links naar rechts en weer terug. En nog een keertje komt het grasje langs en nu ben ik er klaar voor.

bloemeBam! Met mijn poot tik ik kei hard tegen het grasje maar het was mis. Nu komt het grasje weer langs maar nu ben ik slimmer. Met mijn voorpoot tik ik tegen mijn vrouws hand en ik doe een klein beetje nagel gebruiken. Dan kan haar hand niet weg maar het grasje ook niet.

Bam! Hebben. Ik heb haar hand gefange en het grasje. Nu kan ik het grasje opknabbelen. Trekt mijn vrouw zomaar ineens haar hand terug toen ik niet deed opletten en nu was ik het grasje kwijt. Ik keek om me heen maar ik zag het nergens meer. Opeens voelde ik iets op mijn kop. Ik schudde mijn kop en boog mijn kop naar voren. En toen zag ik het. Daar was het grasje wat ik had gefange van mijn vrouws hand.
Nu ga ik het grasje wel opeten want ik heb het verdient want ik heb het goed gefange.

15 thoughts on “Bram over gras en bloeme

 1. Hajooooo oompje bwam. Oooooooh wat pannent met dat gwasspjietje hihihi.
  Ikke ken dat niet. Wel ploemen. Ikke hep een ploemestoel. Ennnn oppe mij ballekon zijn ploemen!! Maar daar komp ik niet aan.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi stoere knul, wat koel dat jij een bloeme stoel heb, die heb ik niet eens! Zijn je bloeme mooi? Fijn wiekent mooie jonge pootjes van oom bram

 2. Heee lieve grote Brammievriend!, wat durf je toch een boel dingen, ik vind het machtig mooi! en je bent ook nog een tijger, dat je het gras zomaar vangt ook al zwiept het door de lucht en probeert het te ontsnappen!, weet je wie dat spel ook super vond?, dat was Bolle!, mijn vrouw speelde dat spel altijd met hem, en daarvoor met Grote Beer, die vond het ook fantasties, dus je ziet dat het een spel is voor grote stoere tijgers, mijn vrouw heeft het een paar keer met mij geprobeerd, maar ik snap het niet zo goed, ik vind gras wel heerlijk om fe eten!, het is gezond en het heeft weinig kalooriejen dus ik mag zoveel eten als ik wil zeggen mijn mensen, wat gezellig dat jij en Mila samen spelen, zachtjes bijten hoort erbij, dat deden Pop en Beer ook altijd, maar Mol wilde dan niet meer meespelen, ik denk dat poesendames anders spelen dan jongenskaters, als je een keer in mijn tuin komt gaan we rennen en tikken en zachtjes bijten!!, dag lieve Brammie, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeeel veel kopjes, ze zijn van Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik snekkies en een paar hele grote grassprieten in je tuin gelegd, ze liggen bij de paarse bloemen!!!

  1. Hooooooi liefe Kever, wat kei koel van dat gras! Maar maak je geen zorgen Kever, ik kreeg net meel van je met een heel koel fillumpje. Je deed gras eten!! WOW Kever!!! Dat vind ik heeeeel stoer. Je bent een tijger net als wij allemaal. Ik vind het heel leuk om te horen als je over je famielie praat. Ik heb grote beer, pop en molly nooit gekend, alleen bolle. Gelukkig ben jij er want soms mis ik bolle wel en dan weet ik dat jij er bent en dat jij kei lief bent net als bolle.

   Poesemeisjes zijn raar Kever. Mila is morgen jarig maar ze snapt heel veel nog niet. Ze denkt alleen aan haar vacht en dat die mooi is. Nou dan hoef je jezelf geen twintig keer te wassen op dezelfde plek. Morgen moet ik lief zijn van mijn vrouw. Vooruit dan maar.

   Ik wil heel graag in jouw tuintje meespelen. Dan gaan we samen oer zijn. Dan doe jij keiveel tetteren en dan doe ik keiveel mauwen als ik diepe mauw. En de grassprietjes die je verstopt hebt, zijn super lekker. Ik proef dat ze van jou zijn Kever. Dank je wel en de snekkies zijn ook super super lekker. Ik heb wat van mijn gras bij jouw stoeltje gelegd met een poeselimonade. Want met dees weer moet je goed drinken Kever. Heel veel liefe kopjes en neusjes en pootjes van mij voor jouw, van bram

 3. Hoi grote vriend Bram, hier ben ik weer even, je vriendje Bikkel. Wat leuk om over je avonturen in je tuin te lezen. Bij ons was het moeilijk Bram, want we zijn allemaal ziek geweest. Mijn grote broer Bjarne heel erg. Maar nu gaat alles gelukkig weer wat beter. Alleen moest ik van de week in die vervelende reismand, nou ik heb iedereen in de buurt laten weten dat ik dat niet leuk vond. Bij de dierenarts was ik ineens in slaap en toen ik wakker werd was ik ineens 4 kiesjes kwijt , ik kon ze werkelijk waar nergens meer vinden. De dokter heeft ook naar mijn bloed gekeken en nu heb ik licht verhoogde nierwaarden. Geen idee wat dat is, maar ik moet nu dezelfde brokjes gaan eten als mijn broer Oliver. Dat vind ik niet zo erg, want ik lust best wel veel. Maar het ergste is dat ik nu ook geen snekkies meer mag. Gemeen hè Bram, alleen nog speciale snekkies. Dat vind ik niet zo leuk. Ik ga nu stoppen met schijven Bram, want ik ben nog een beetje moe van mijn avontuur.
  Hai vaif van Bikkel .

  1. Hoi liefe Bikkel, wat fijn om te lezen dat het weer beter gaat met jullie. Ik snap dat je heel moe bent Bikkel van alles om je heen. En je vrouw natuurlijk ook. Op zaterdag doe ik altijd een kaarsje aan voor iedereen die het nodig heeft. Ik mauw ook even naar de sterren. Vandaag maak ik het kaarsje aan speesjaal voor jullie. Dat je weer fijn voelt en niet meer ziek bent. Dat je speesjaale sneks krijgt, speesjaal voor jouw Bikkel. Ik vind het heel erg tof dat je er eventjes was Bikkel. Dat vind ik heel erg lief van jou. Ik wens je heel veel beterschap en dat je weer snel fijn voelt. Tot snel liefe Bikkel, zachte liefe kopjes en een haai vaif van je grote vriend Bram

 4. Haai Bram,

  hier Oopa Floris, keistoer….

  Mijn vrouw zegt dat je graspieten gevangen hebt…
  Ik moet even nadenken kerel want ik weet even niet meer of ik die ook ken. Mijn vrouw zegt van wel en dat ik dan altijd heel veel moet spugen. Keigaaf toch…
  Maar verder weet ik er niks van, het zal best.
  Hoe gaat ie met jou …
  Oeps ik ben je naam kwijt.
  Ik ben Oopa Floris. Vroeger rende ik achter de poezevrouwtjes aan in het gras. Keistoer vind je niet? Nu ben ik oud en zoek ik naar mijn leven. Maar hee kerel, ik ben nog niet versleten. Alleen mij kop, die snapt er de ballen niemeer van en ik ook niet.
  Keigaaf toch….

  Haai kerel, toedeledookie

  Oopa Floris

  1. Hoi Oopa Floris, gras is gewoon lekker en ik snap dat je vroeger achter de poese aanzat. Tegenwoordig gaat alles met alles, het maakt niet uit of je poes ben of nie. Ik ben Bram Oopa Floris, die rare met één oog. Ik kom uit een asiel. Uhm, Oopa Floris, je leven heb je, die hoef je niet te zoeken. Natuurlijk ben je niet versleten maar dat je kop het niet meer snapt, snap ik ook wel. Oopa Floris, volg Loesje, ze is een stevige maatje meer poes die bij jouw woont. Volg haar, zij weet waar je kan eten en plassen en zo oke. Loesje, volg, duidelijk!

   doei Oopa Floris, tot de volgende blog. Nee, je moet Loesje volgen, geen andere poes.

   Ik was het, Bram

 5. Lieve Bram
  Wat heerlijk he dat je zo kunt genieten in de tuin???
  En samen met Mila en vrouw erbij is het helemaal leuk!!!!
  Maar wij vinden dat vrouw jou niet mag plagen met een grassprieten……

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi liefe allemaal, het is kei fijn in mijn tuintje. Soms vind ik de zon een beetje te warm maar dat gaat ook weer weg. En ik vind ook dat mijn vrouw niet mag plagen maar weetje, ik plaag soms ook. Dan doet mijn vrouw een dutje en dan ga ik boven op haar staan en dan tik ik haar neus aan met mijn poot. Dat vind ik leuk. Ze wordt wakker en dan krijg ik snekjes. Ik wens jullie een kei fijn wiekent met stoere kopjes van mij, Bram

 6. Hoi Bram.
  Dat klinkt goed dat spelletje met de grassprietjes.
  Ik heb vroeger wel zo’n speciale plant op balkon gehad,maar eerlijk gezegd heb ik liever mijn snekkies tegen haarballen.
  Mijn scullary girl zegt altijd dat ze het naast mijn brokjes heeft gezet.Nou dan vind ik het wel.
  Wat kei gaaf dat Mila tikkertje met je speelt.Dat is wel gezellig!!!!
  Ik ga nu even genieten van de warme zon.
  Zachte kopjes,ook voor Mila van mij,
  Muzette

  1. Hoi liefe Muzette, Ik hoop dat je het fijn had in de zon. Die snekkies zijn ook super lekker hoor, ik krijg ze ook nog steeds. Ik hou gewoon van snekkies in alle smaken. Ik hoop dat jij en scullary girl een fijn wiekent hebben. Zacht kopje van mij, bram

 7. Mijn lieve Brammiesaurus doe jij mij maar lekker genieten van je gras en grassprieten. Ik heb vandaag een protestaksie dag gedaan. Ze gingen vandaag weg boodschappen doen en ze hadden lekkere noeppies meegenomen. En ineens zegt mijn fraud kijk eens Jafita. Nou Brammiesaurus wat ik zag dat kan echt niet. Et hangt een vlag in het raam. Met de kleuren van doetsseland Hier houdse mijn frau niet van foefjesbal maar als ze kijksse segge ze de doetssers blijfjes foefjesballen. En ik vindsse de flag stom. Hij hangt voor het raam en hij hebsse niet mijn kleuren. Want ik heb een boel landjes in mij. Oma Kiara is geboren in België, Opa in Nederland , Mama Elani in Fjankjijk en mijn papa in Nederland en ik moet kijken naar een doetsse flag. Ik heb inmiddels de flag een tik gegeefjes en nog 1 en nog 1 en toen hoorde ik JAFITA. So dat was erg maar ik dacht ik hoor het niet en toen stond mijn frau op. Nou ik ben voorbij geloopse en ik keek en toen sij se de flag blijft. Maar sttt ik heb gewonnen hij gaat se aan de buitenkant van het raam. Maar dat is niet leuk want Nou kan ik niet meer tik tik tik doen. Dus ga ik straks pootballen met mijn nieuwe bal.

  1. Liefe Jafita, jij ben zo mooi sterke poesevrouw geworre. Jij laat niemand je tegehoude in wat je wil. Ik vind ook niet dat je een doessevlag kan hebbe. En ik vind die footoo kei mooi van jou waarbij de doessevlag ineens kei scheef is. Goed zo mijn dappere liefe Jafita, ik ben kei tros op jouw!! En met de EK pootballe voor poese, die win jij!! Jij ben zo goed met pootballen en je heb kei veel erfaring. Mijn kop en lijf zijn zo blij dat mij staartje bibbert en ik geef je zachte kopjes van je brammiesaurus!

 8. Hoi liefe Brammie. Wat stoer dat jij grassprietjes vangt en op eet. Ik weet nog niet of ik gras ga hebben in het nieuwe huis. Donderdag is het zover. Miauw mauw fijne furrjaardaag Mila! Hoop dat je lekker veel lekkers en knuffels krijgt. Pootje van mij voor jullie alledrie!

Reacties zijn welkom