Hoe ik mijn leefe doe als het warm is

leefe

Als je seeniejor bent dan leef je langzamer en dat is mooi wegens dat je dan meer aan je leefe hebt. Nou is het al een hele poos warm. Hoe doe ik dat?

Wakker

Eerst moest ik wennen, echt waar.
Want ik wilde de gewone dingen van mijn gewone leefe doen, dus ik hopte in de vensterbank om de straat te controleren alleen het was zo warm. De zon kwam in mijn vacht en die bleef daar zitten dus dan kun je niet goed opletten dat snapte ik toen. Dus ik uit de vensterbank en naar de bank om een dutje te doen.
Toen ik wakker werd, snapte ik het.

Warme manier

Als het warm is dan moet ik mijn gewone dingen doen alleen op een warme manier. Dus rustig. En dat deed ik toen.

 • Ik ging alleen eefe in de vensterbank zitten om mezelf te laten zien, dus dan wist iedereen in de straat Bertje is er ook nog,
 • Ik deed meer dutjes wegens dat ik dan tussendoor me ontspannen foelde en thuis heb ik mijn vrouw zij heeft ook aandacht nodig dus dat lukt dan,
 • Wel is het zo dat ik nou ’s nachts langer in de vensterbank zit en dan kijk ik naar de autolampen die voorbij gaan dat vind ik mooi,
 • Mijn afondeten is nou alleen van Almo dat eet lichter en gemakkelijker dus dan krijg ik mijn bord leeg en ik blijf op krachten,
 • En Loesje zei laatst van Bert je moet beter op je gezond letten wegens dat je seeniejor bent en je hebt pas je ooperaazie gehad en nou let ik ook beter op.

Waaiding

En thuis heb ik het waaiding staan dat is ook fijn. Het is een paal waar wind uit komt. De vorige waaidingen maakten geluid zo van RRRR- RRRR en dan kon ik niet meer slapen, dus toen kwam er een stil waaiding en nou is het weer in orde.

Dus dat doe ik als het warm is, hetzelfde maar ik ben foorzichtig en langzamer en dat is ook beter.

15 thoughts on “Hoe ik mijn leefe doe als het warm is

 1. Hoi lieve Bert, ik doe het bijna net zoals jij het doet, het leefe als het warm is, ik moest ook eerst wennen, mijn mensen dachten O jee Kever kan niet tegen de zon!, maar ik moest gewoon even nadenken over hoe ik mijn leefe moest leefe, nau vind ik het heerlijk!, ik doe rustig aan en lig tot heeeeeeeeeel laat buiten in de tuin, want dan is het koel en donker en alleen ik ben buiten, ik denk dat het net zo is als jij dat hebt met de lampen van de autoos, het is goed dat je toch elke dag even in de vensterbank zit, dat iedereen weet dat je op je post bent, anders wordt het misschien een rommeltje in je straat, dat iedereen maar wat gaat doen, en dat is niet handig, als je niet op mensen let gaan ze dingen niet doen zoals ze horen, hier stond mijn vrouw gisteren heeeeel vroeg op, en vandaag ineens weer veel later!, toen heb ik getetterd, dat ze op moest staan, want zo hoort het!, lieve Bert geniet maar van het warme weer en het waaiding en de knuffels en de Almo!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!, en ik heb een klein zomersnekje op je vensterbank gelegd, voor als je naar de autoos kijkt!!

  1. hoi Kever dat snekje vind ik vast volgende nacht als ik er weer zit wegens dat het nou overdag is doe ik andere dingen. Ik had vandaag geen zin in de straat en toch is het nodig er waren mensen met harde stemmen en veel meer autoos dat is presies wat jij zegt een rommel, het moet stil zijn zo hoort het en als het gaat zoals het hoort dan gaat het goed, dat heb jij nou thuis ook weer ontdekt,
   pootje van
   Bert

 2. Hallo Bert,

  Jij bent een heel wijze Bert en jij laat meteen ook goed weten wat we moeten doen als het ineens kei hard zomer is.
  Ikke doe het ook rustig aan hoor, geen racen door het huis en niet te veel met mijn koppie in de zon, vrouwtje let wel goed op mij als ik in de zon slaap doe, als ik te warm wordt pakt ze me voorzichtig op en legt mij in de schaduw of binnen. Ik ben nu ’s morgens en ’s avonds het meeste buiten. Vandaag heb ik ook wat meer wolken en is het beter om in mijn buiten ren te zijn. Eten doe ik ook veel minder, maar ik doe wel mijn best met water drinken, vrouwtje geeft mij dan een schouderklopje en zegt dat ik dat goed doe. Nu moet ik vlug naar buiten want de vogeltjes zijn weer in de tuin en ik moet goed opletten dat ze geen vlieg botsingen maken, anders moet de dierenziekenauto komen om ze weer in de vlerkjes te krijgen. Bert grote koele knuf van vrouwtje en poot/ kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ja jij luistert naar je vrouw ik ook maar dan doe ik niet altijd wat ze wil. En dat jij je laat optillen dat is ook wat hier heb ik dat heel af en toe en dan zegt ze het is treenen nou ik lig liefer. Gaaf dat je zoveel kunt met je buitenhuis dat heeeft je vrouw goed bedacht,
   poot van je vriend
   Bert

 3. Lieve Bert van mij hart,

  dank jou wel dattie nadenk over mij adfies want als jou verkering moet ik ook meedenke ofer onse leefe nu wij seeniejor zijn. En jij ben nog in jou hesstel en dan kan zofeel warme zon tefeel zijn. Jij ben nu heel ferstannig beezig en jij doe toch jou ding. Jij lig op jou fensterbank, iedereen in jou straat weet. Bert houw ons allemaal in ze gaate ook al is er nog zofeel zon. En jij let op jou vrouw. Lieve Bert dat is belangrijk want zij heb het ook warm. Dan moet jij als huiskater soms jou ieniesjatief neeme foor pause en foor iets foor jou maag in jou buik. Mij hart is blij dattie zo goed beezig ben.
  Selluf doe ik ook rustig, ik doe feel ligge op de floer. In mij denkpaal lig ik nie zofeel weeges dat er zofeel zon is. Wel in mij afond Bert want jij moet toch denke ofer jou dag en jou leefe. Mij eete doe ik gewoon of er geen zon is, mij buik heb het toch noodig.
  Lieve Bert zorg jij goed foor jou eigen en dattie rust neem want mij vrouw zeg. Jou boog kannie alteit spannend staan, maar daar heb ik nog geen erfaring mee,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje het leefe is veel werk als er zon is en de warmte, het ene kan niet en het andere juist wel en dat moet dan allemaal op de zelfde dag. Ik doe aan rust dat kan ik goed en dat lukt bijna altijd dus datis poosietief. Goed dat je oferdag op de floer gaat liggen daar is het beter en dan kun je ook denken over je worksjop want als je werkende poesevrouw bent dan is er altijd iets, gelukkig ben je heel goed is rusten,
   je Bertje

 4. Hoi lieve Bert
  Wij hier doen het ook rustig aan met de warmte hoor!!!!
  Wij hebben hier het waardig nog niet aan staan. Onze vrouw probeert dat zo lang mogelijk achterwege te laten omdat Izzy er bang voor is.
  Maar bij ons binnen is het tot nu toe nog koel. Alleen slapen we nu niet bij vrouw op bed want dat wordt te warm.
  Naar buiten mogen we overdag wel maar we mogen niet in de zon liggen. Dus gaan we onder de struiken in de schaduw of op het kippenhok onder de parasol liggen.

  Hou het koel Bert en een dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ik heb een stil waaiding die zijn er ook misschien is dat iets voor Izzy zo ben ik er ook aan gekomen. Goed dat jullie buiten je eigen plekken zoeken dan kun je je warm foelen en toch dat je gezond blijft, dat is gewoon ook iets dat belangrijk is,
   pootjes
   Bert

 5. Hoi lieve Bert dat is heel verstandig dat je het rustig aan doet met het warme weertje nu , ik lig overdag soms buiten maat ook veel binnen.
  Ik ga wel als de zon niet zo fel meer is in de avond naar buiten dat is toch prettiger.

  Liefs Ollie

  1. dat is waar Ollie, en daar doe je goed aan dan heb je toch wat warmte maar het is beter in de afond,
   Bertje

 6. Hoi Bert.
  Ik ben blij dat het warm zomers weer is.
  Ik vind het zo heerlijk om in de vensterbank in de zon te liggen stoven.
  Na een poosje ga ik dan in de schaduw afkoelen en wat drinken.En daarna weer in de vensterbank.
  Als het te warm is,doet mijn scullary girl de gordijnen dicht.Dan kan ik niet op de vensterbank liggen.Ik vind dat niet leuk,maar zij zegt altijd: Muzette ik moet op je gezond letten,want jij let er met erg warme zon ,zelf niet op.
  En je bent nu echt wel senior.En door de zon,stap je nogal eens verkeerd van de vensterbank en ik wil niet dat je een poot breekt
  Ik weet dat ze gelijk heeft,maar dat laat ik niet zien natuurlijk.
  Zo’n wapper ding staat hier ook,maar ik ben er niet weg van.Maar mijn scullary girl vindt het wel fijn.En je weet,als je samen woont dan is het geven en nemen.
  Ik ben blij om te lezen dat je je almo lekker op kunt eten.Je Loesje geeft altijd goed advies.
  Wat leuk dat je ’s nachts op de vensterbank lichten kunt zien
  Geniet nog van de zon Bert,ik doe het ook.
  🐾🐾🐾🐾🐾Van Muzette

  1. daar zit wat in Muzette als je seeniejor bent dan let je niet zo goed op alles en ik ook nie taltijd, dat is wel zo. Ik heb nou weer Almo op het was met tonijn dus dat lust ik wel, anders eet ik minder goed. Ik ga hier gewoon de vensterbank in of de gordijnen dicht zijn of niet,
   pooje van Bert

 7. Lieve Bert,

  Wij vinden dat je heel slim met de warmte omgaat en lekker rustig aan doet. Heel verstandig hoor, zeker als je senior bent. Wij doen hier ook rustig aan. Als het erg warm is, dan zet onze vrouw het dakraam op de overloop open en dan gaan wij er lekker onder liggen . En in de nacht slapen wij dan niet op het bed van onze vrouw, want dat is veel te warm. Alleen Lisette doet dat wel. Gelukkig maar, dan ligt onze vrouw niet alleen. Wij hebben trouwens ook zo’n waaiding . Het is inderdaad een paal die nauwelijks geluid maakt. Hij kan wel heen en weer draaien, maar dat zet mijn vrouw uit omdat hij dan wel geluid gaat maken. En dat willen wij niet, want daar houden wij niet van.

  Lieve Bert, volgende week gaat het weer warmer worden, dus doe dan maar rustig aan. Heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. hoi Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en vrouwvan, wat spannend een dakraam open ik weet niet of ik dan ook binnen bleef dat is toch een oer gefoel. Op het bed slapen is gezellig dat doe ik ook maar niet de hele tijd dat duurt me te lang. Gaat het nou nog warmer worden!! Dat is ook wat de hele tijd opletten!!
   pootjes
   Bertje

 8. Lieve Bert, jij geeft weer wijze adviezen wegens het leefe van een seeniejoor in de warmte. Heel goed van je dat je je even laat zien op jouw vensterbank, met de boodschap: Brrt gaat niet in de vensterbank zitten maar hij ziet wel alles, jullie.zijn gewaarschuwd! Geniet maar van het mooie weer,, kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

Reacties zijn welkom