Het was nacht en ik hoorde iets (video)

Dit heb ik meegemaakt en ik wil het eerlijk vertellen, dus niet om op te scheppen maar gewoon dat ik meer doe dan alleen rieleksen. Het is misschien een klein afontuur dat weet ik niet zeker.

Meehelpen

Een poos nadat ik hier kwam wonen was ik zo gewend dat ik ook iets wilde doen. Dus dat ik meehielp met het huis. En omdat ik best goed kan opletten, dat zei mijn vrouw ook, ben ik uiteindelijk controleur van de straat geworden. Dus dan zit ik in de vensterbank en ik let op en als er wat is dan kijk ik van dat-mag-niet of ik roep mijn vrouw, dat is bij grote geluiden of als er iets te moeilijk is voor mij.

Alleen ’s nachts sta ik er alleen voor.
Dan slaapt ze.
Soms slaap ik een stukje mee maar een hele nacht niet, dat duurt te lang. En ik wil ook naar de autolampen kijken, die zijn het mooiste als het donker is.

Nacht

En nou gebeurde het dat ik op bed lag en ik was al wakker, en ik dacht zouden er auto’s zijn, en toen hoorde ik buiten rare geluiden. Het was dus nacht en ik weet dan hoort zoiets niet.
Mijn eerste gefoel was niet naar beneden gaan.
Dus ik bleef stil op bed liggen.
De geluiden bleven.
Ja, wat moet je dan als controleur van de straat.
Je gaat kijken.

Dapper

Dus ik hopte het bed af, liep heel stil over de trap naar beneden en ging in de vensterbank zitten om te zien wat het was.
Mensen.
Mannen die raar deden met geluid en hard roepen en tegen elkaar duwen. Ik vond het stom en ook een beetje eng want ik ben snel bang voor mannen. Maar ik bleef zitten en ik keek en daarna ben ik weer naar boven gegaan.

Soms doe je iets in het leefe en pas daarna denk je dat was best dapper van mezelf, en dat heb ik nou.

22 thoughts on “Het was nacht en ik hoorde iets (video)

 1. Hajoooooo oompie.

  Ooooooooooooh uwes ben follegens mij de awwerbesse stjaatkontwooleur fanne de weerelt!!! Egwaar. Ikke sag uwes kop heen en weer gaan. Ikke fon dat wel een kwein beetje eng hoor. Maar ikke bweef naar uwes kijke!! Datte is tog ook dapper?

  1. ja Dorus als je een wat oudere katerman bent dan zijn sommige dingen moeilijker en gemakkelijker tegelijk. Dat had ik met het opletten. Het is eng en toch foelde ik: dit moet ik doen en toen deed ik het. Later kun jij het ook,
   je Oompie

   1. Hoi Bert , wat doe jij dat goed die straat controle en nog wel als mannen volgens mijn vrouwke ruzie buiten maken dan ben je echt stoer als je dan naar buiten durft te kijken
    Ik vind jou een dappere kater man!

    Kopje van je vriendje Ollie🤗

 2. Hoi Bert. Dat is hier ook wel eens. Mensen die naar elkaar blazen of veel geluid maken. Wat goed van je dat je toch bij het raam bleef zitten! En ik snap je, de hele tijd bij frau slapen dat kan ik ook niet. Frau zegt dat er een afondklok komt en dat er dan geen mensen meer op straat mogen zijn. Ik hoop dat de auto’s wel blijven, want net als jij, kijk ik graag naar de koplampen. Vannacht heb ik naar de harde wind gemauwd. Die maakte zoveel lawaai dat ik vond dat ik er iets van moest mauwen. Pootje van mij!

  1. hoi Minnie, folgens mij zijn er altijd autoos elke nacht zie ik ze dus ze blijven ook gewoon dat denk ik. Goed dat je tegen de wind zegt wat je vindt!!
   pootje van mij terug

 3. Nou Bert wij vinden het super knap van jou dat je bent gaan controleren!!!!!
  Wij hadden dat echt niet gedurfd hoor!!!
  Wat een moed!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ik vond het ook eng eerlijk waar en nou snap ik geeneens meer dat ik het zomaar deed!! En ik had geeneens wiew op!!
   knuffels terug

 4. Jeetje lieve Bert wat een afontuur was dat. En wat dapper van jou dat je ging kijken wat er aan de poot was toen je lawaai hoorde. En dat je gewoon bleef zitten toen je zag dat het mannen waren. Wij vinden jou een super kontroleur lieve Bert. Floortje stuurt jou een ekstraa kopje en ik een knuffel.

  1. dankjewel aan Floortje, Ina, ik kan misschien meer dan ik van mezelf denk maar eerlijk waar als de mannen naar mij hadden gekeken dan was ik toch mijn vrouw gaan halen dat denk ik,
   pootje van
   Bertje

 5. Lieve Bert, voor een kater die heel veel dingen eng vindt, vinden wij je toch heel erg dapper! Ik weet niet of wij dat gedurfd hadden. En dan zijn wij nog met z’n drietjes. Knap hoor. Heel veel kopjes en knuffels terug van ons en ook voor jouw vrouw.

  1. ik snap het nou eigenlijk ook niet meer toen ik wakker werd en knuffels kreeg voelde ik me weer gewoon zacht en helemaal niet dapper meer, dankjulliewel voor de knuffels!!

 6. Lieve Bert,

  Wij vinden het superdapper van jou dat je toch bent gaan kijken. Wij zouden dat echt niet durven. En onze vrouw zegt net dat zij dat dan ook niet durft. Jij bent dus veel minder bang dan je zelf denkt. Knap en moedig van jou. Je bent echt een goede straatcontroleur met durf als dat nodig is, Onze complimenten, hoor.

  Veel kopjes en pootjes van ons vijftal en een stevige knuffel van onze vrouw.

  1. dat is misschien wel zo dat ik minder bang ben dan ik zelf denk, want ik ben gewend aan foorzichtig doen en rustig aan maar ja opeens kreeg ik toch het gefoel van moeten kijken en dat deed ik toen, misschien was het een gefoel dat jullie ook kunnen krijgen,
   pootjes terug voor iedereen
   Bertje

 7. Zooo heee Bert, dan ben je echt de allerbeste straatcontroleur die er is!, ik denk dat heel veel mensen en katten en ook honden de geluiden hoorden maar niks durfden te doen, maar jij wel!, en ik denk dat die mannen hebben gefoeld dat jij er was en dat het toen ophield, wat een afontuur Bert, ik durf hier eigenlijk niet uit het raam te kijken op de straat, dat vind eng, er zijn mensen en honden en kinderen en nog veel meer, dus ik vind je echt een tijgerkater!!, heel veel lieve kopjes van Kever, en ik heb spesjaal voor jau een klein snekkie achter mijn oor verstopt!

  1. hoi Kever dat moet je ook rustig aan doen dus dat je eerst luistert en dan pas echt gaat kijken en dan samen met je mensen dat is het beste, of dat zij eerst kijken en het uitleggen, ik kon het ook niet meteen zoals ik het nu kan, echt waar niet. Dus blijfen oefenen!!
   kopje van
   Bertje

 8. Lieve Bert,

  jij blijf ons allemaal ferbaase van wattie allemaal doe en durref in jou huis. En jij neem jou werrek als kontroleur van jou straat zofeel seeriejeus. Dattie nu ook in jou nacht jou straat kontroleer. Van mij eigen vin ik jou mij dappere jonge want in jou nacht slaap jou vrouw dus jij doe het sellufstannig van jou eigen. Dan bennie goed beezig Bert.
  Jij heb nu zofeel erfaring, iedereen kan van jou eigen leere. En iedereen kan ze eigen nu nog meer veilig foele want jij kontroleer nu dag en ook in jou nacht.
  Mij hart is zo trots nu Bert,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ik vind het superfijn dat je trots op mij bent en ik hoop dat ik het ook echt helemaal verdien want misschien was het een gefoel alleen voor 1 keer. Maar ik heb wel veel erfaring dat is ook wel zo. Ik doe altijd mijn best zeker ook voor jou,
   je Bertje

 9. O,Bert.
  Ik vind het reuze knap dat je ging kijken.
  Bij mij zijn nooit zulke dingen,dus ik vind het een heel afontuur hoor.En op het filmpje zie je gewoon dat jij een hele goede ervaren controleur van de straat bent.Ze komen vast nu niet meer terug nu ze weten dat jij altijd alles in de gaten hebt.Dag en nacht!!!!
  🐾🐾🐾🐾Muzette

  1. Het was ook een afontuur Muzette want ik wist helemaal niet zeker wat er allemaal gebeurde in de straat en toch bleef ik kijken en ik hoop dat ze nou nooit meer terug komen, dan hoef ik het nooit meer te doen ’s nachts.
   pootjes
   Bertje

 10. Zo, Bert, dat is echt heel stoer van jou. Ik durf dat soort dingen niet, maar dat hoef ik ook niet, want wij hebben thuis Tjilla. Jij bent eigenlijk ook een soort waakkat, net als Tjilla. Is voor mensen heel fijn als er goed wordt opgelet. Pootje van ons!

  1. hoi Tjessi wat knap dat Tjilla kan waken, ik kan maar een paar dingen en als er herrie is ga ik onder de tafel zitten. Maar nou dus niet, he twas nacht en er moest iets gebeuren, dat was mijn gefoel.
   pootje van
   Bertje

 11. Hallo Bert,
  O wat ben jij stoer geweest zeg, Ik doe ook wel in de nacht opstaan en buiten kijken, vrouwtje doet bij een venterbank aan de voorkant van ons huis de luxaflex niet helemaal naar beneden, zo kan ik altijd in de avond en nacht buiten kijken. Maar ik vroeg aan vrouwtje, wat zou Bert nu toch gehoord en gezien hebben. Nou vrouwtje zegt dat het mensen waren die vast een beetje veel van de dronken zijn en niet van de catnip limonade hoor. Tja die mensen waren gewoon in hun hoofd de weg kwijt, maar een ding Bert ze hadden wel samen plezier. Snap ik wel, want mensen mogen niks meer en dan moet je toch even lol en feestje doen hoor, kan helemaal geen kwaad. Jij wordt een super bewaker van jullie huis en wat zal jou vrouwtje nu rustig kunnen slapen met zo’n stoere Bert. Van mijn vrouwtje verdien jij een grote knuffel en van mij extra poot en kopje hoor. Je vriend Jip00

Reacties zijn welkom