Waarom mijn leefe nou langzaam is

langzaam In mijn normale leefe heb ik het best druk. Ik controleer de straat, komen er tassen met boodschappen binnen dan kijk ik daar ook in, en dan heb ik mijn vrouw en mijn hobbie om met papier te scheuren. Maar nou leef ik langzaam en en zal fertellen waarom.

Zon

Het is wegens de lente maar misschien is het nou al zomer, daar wil ik vanaf zijn. Eigenlijk is het vanwege de zon.
Mijn iedejaal is dat ik wakker word en meteen met mijn kop in de zon kan. Dus niks werk doen, gewoon liggen en foelen dat er warmte komt.

Dat mijn buik warm is.
En mijn poote.
En mijn oore.
En gewoon alles aan mij.
Dan lig ik stil en ik foel dat ik geniet van het leefe.

Ferleden

Het komt ook wegens dat ik weet hoe anders het froeger was, toen ik van de straat in het asiel terecht kwam. En ik was ziek, ze hebben me daar helemaal opgelapt. Toen was ik klaar om een thuis te vinden maar dat heb je niet zomaar als oudere kater met angstklachten en een moeilijk ferleden. In het asiel kwamen veel mensen en die wilden een kitten, een frolijk kitten dat gezellige dingen in huis deed.
Dus het duurde gewoon eefe, dat heb ik weleens eerder ferteld.
En nou woon ik al heel lang hier en mijn vrouw heeft gezegd: Bert, nou hoef je alleen van je leefe te genieten.

Genieten

Eerst wist ik niet hoe dat moest en ik was ook bang dat ik straf kreeg of dat er iets gebeurde, je weet het nooit.
Maar toen leerde ik het.
En daarna ging het gemakkelijk, genieten dat is liggen in de zon in je eigen huis bij je eigen vrouw en soms ook op je eigen krant die je gescheurd hebt.
Dan lig ik te liggen en ik foel dit is nou mijn leefe.
Kon niet beter.

Dus daarom doe ik alles langzaam als ik zon heb, dan foel ik alles dieper en beter en groter, dat ik nou kan genieten, en dat doe ik, zeker weete.

6 thoughts on “Waarom mijn leefe nou langzaam is

 1. Hoi Bert,

  Ben zo enorm blij dat jij een gouden mandje hebt gevonden waar je helemaal jezelf mag en kan zijn, en ook dat je mag genieten van de zon.
  Hoe fijn is dat………………..toch het mooiste wat je als katerman kan vinden in een forevver home vind ik.

  De zon maakt je warm van binnen, en dan wordt je mega gelukkig van, dat heb ik ook.
  Geniet van het mooie weer lieve Bert, samen met je frauw!

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy dat is allemaal waar warm van binnen is belangrijk net als warm van buiten. Ik hoop dat jij ook dat gefoel hebt Tommy,
   pootje
   Bertje

 2. Lieve Bert,

  wat hebbie jou eerlukke letters gemaak van jou gefoeles en hoe jij nou leef. Jij heb zofeel meegemaak in jou leefe van froeger, dan hebbie meer tijd noodig. En jij heb ook meer zon noodig want jij moet leere dattie mag geniete. Nu leer jij jonge katermanne dattie op ze tijd moet ligge en geniete. Leefe feranner en assie jou eigen jou tijd geef kan jij leere dattie nou veilig ben. Mij erfaring is, leefe hoef nie snel te gaan want jij moet jou leefe wel foele in jou hart. En assie zon heb moet jij leefe foele op jou kop en jou vagt en ook op jou poote. Dattie weet, nu ben ik heelemaal warm van mij eigen. Leefe is fijn,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, nou foel ik dat het niet erg is dat ik langzaam ben en mijn kop en mijn gefoel er goed bij hou, wegens wat jij zegt ofer jonge katermannen. Eerlijk waar als ik die zie rennen en oferal op en af springen dat denk ik wat foelen ze van binnen, hoe staan zij met hun poote in hun leefe. Langzaam is juist fijn, dann foel je leefe, zoals jij ook al zegt,

   je Bertje

 3. Heee lieve Bert, heerlijk is de zon hè?, ik geniet er ook zo van!, en omdat het warm is doe je vanzelf alles een beetje langzamer, dat hoort nau eenmaal zo, en ik denk dat je je vrouw ook wel kunt vertrauwen met de boodschappen, dat je dus niet alles kontroleert, en de straat ziet jau in de vensterbank liggen en denkt dat je op je post bent, ook al lig je te soeselen, dus alles is in orde en jij kan genieten!, voor genieten heb je tijd en rust in je hoofd nodig, als je op straat woont of ziek bent of in een asiel woont is dat moeilijk, dan zijn er zoooooveel andere dingen om je heen waar je op moet letten, gelukkig maar dat je vrouw jau op is komen halen!, mijn vrouw zegt dat er veel zon aankomt, dus dat wordt veel genieten Bert!!, ik doe met je mee!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes met zonnestraalen erbij van Kever!!

  1. hoi Kever nou dat van de boodschappen weet ik niet, er is sjieba soep in huis dat heb ik gezien maar ik heb nog niks gehad. Dus dan weet ik: Bertje blijfe opletten. Het is waar wat jij zegt voor geniete heb je rust in je hoofd nodig en dat heb ik nou daarom lukt het ook zo goed dat denk ik. Wat superduperfij van die zon!!
   warm kopje van
   Bertje

Reacties zijn welkom