Loesje vertelt over haar Fraagepotje…

fraagepotjeLieve allemaal vandaag is mij eigen dag en ik wil mij letters beginnen met mij dank wel. Foorige week froeg ik u offie misschien fraage heb foor mij eigen. Fraage ofer assie ouwer wor en dinge die u dan teege kom. Bijfoorbeeld dattie niemeer zofeel kan springe of jij zie niemeer zofeel.

Assie ouwer wor dan wor jij steeds meer kwesbaar en daar moet jij mee om leere gaan. Van mij eigen vin ik het belangrijk dattie daarbij stil sta. Foor u eigen maar ook foor al onse vriendjes. Mij vrouw zeg Loes jij wil nie graag ouwt zijn maar jij wil het wél worre. Toen moes ik naadenke, daar ben ik eerluk ofer. Soms zeg mij vrouw dinge als zij praat die jij liefer nie wil weete. Maar assie goed luisser kan jij het soms toch hoore. Dat jij op jouw denkpaal lig en jou vrouw ze letters spook door jou kop. Van mij eigen heb ik nu al best feel leeftijd. Mij dokter zeg, Loes is al best op ze leeftijd en zij is seeniejor. Maar selluf wis ik het al want assie seeniejor ben dan foel jij zoies. Maar ik vin wel, seeniejor is maar een woord van letters. Jij ben net zofeel seeniejor als dattie jou eigen foel. En iedere seeniejor heb ze eigen ding, jij kan nie al jou seeniejoore ofer ze eigen kam scheere. Iedere seeniejor heb ze eigen naam en daar moet jij naa kijke. Dat is belangrijk.

Ouwer

Selluf heb ik best feel erfaring met dinge van assie seeniejor ben. U weet van mij eigen ben ik al heel feel lang Mantelpoes van mij broer Oopa Floris. Mij Doorie zeg Mahammmmm Uwes heb Uwes Mantelpoes uitgefonne. Mij Doorie is nu drie van ze leeftijd, hij heb nooit anners meegemaak. Oopa Floris was al Oopa toen mij Doorie nog op ze boerderij geboore wer. Selluf weet ik dat ik eigeluk mij niewe Mantel noodig heb want Oopa heb al zofeel ‘ongelukjes’ gehad. Maar jij doe wat jij kan ook al wor jij selluf ook ouwer. Mij fraagepotjevriendje Tommy heb er zo een goede fraag ofer gefraagd. Tommy dank jou wel en ik doe er snel letters ofer maake. Maar assie zofeel meemaak met jou broer dan krijgie van jou eigen wel erfaring met ouwer worre. Ik zeg u eerluk, soms schrik jij wel. En jij denk bij jou eigen, jij ben ook maar één poes. Wie weet wat jou leeftijd jou eigen nog breng? Jij moet eerluk zijn, jou leeftijd breng jou eigen nie alleen maar garnaaale uit Fooledam.
Maar selluf doe ik wel zo naar mij leeftijd kijke. Hoe meer van mij leeftijd, hoe meer garnaaale. Jij kan wel oferal zwaardvis van in jou kop krijge, daar wor jou kop nie jonger van. Ouwer worre moet jij leere. Assie kitten ben leer jij jou eerste stapjes, assie seeniejor ben leer jij jou laaste stapjes. Daar moet jij jou tijd foor neeme ook al is leefe snel. Iedereen heb ze eigen tijd.

Mij plan

Leefe is als onse jeug van teegeswoordig, jij moet snel en jij moet oferal aan meedoen. Assie seeniejor ben hebbie daar allemaal nie zofeel zin meer in. Dan wil jij op jou denkpaal ligge en jij wil soese en slaape. En het kan ook op jou groote bank of assie een fensterbank heb zo als mij Bert. Het maak nie uit, jij mag selluf kiese. Maar jij moet nooit nie fergeete, jij hoor er ook bij. Iedereen hoor erbij want anners heb jij geen Saame. Selluf vin ik wel, als leefe zofeel draai om onse jeug van teegesoordig dan moet jij ook jou annere fraagepotjegeluid laate hoore. Daarom heb ik mij plan van deze maand en ik doe het u fertelle.
Deze maand doe ik alleen letters maake ofer ouwer worre want het is belangrijk. Straks is iedereen ouwt en dan hebbie geen informaazie. Dat moetie nie wille. Assie Mantelpoes ben moet jij soms jou nek uitsteeke en jou eigen kwesbaar laate zien. Nie zonder Mantel want jij heb ook jou priefee. Mij Bert zou zegge, Loes ga het wel goed met jou eigen? Mij vrouw roep: Sensuur. Maar zij doe weer oferdrijfe, selluf wor ik wel ouwer maar assie mij eigen ken dan weet jij. Loes is nie suur! Daarom doe ik vanaf folgende week, op mij eigen maanier al u fraage be-an-woorde. En assie nou denk, Loes ik heb van mij eigen ook nog mij fraag in mij kast ligge. Dan maggie die alteit uit u kast haale en aan mij eigen geefe. Dan doe ik u fraag in mij fraagepotje bij mij annere fraage. Het is mij belangrijke potje in onse huis. U kan het op mij footoos zien die mij vrouw van mij eigen heb gemaak.

Fraagepotje

Mij Bert zeg Loes het is een poesedingetje. Dattie fraage spaar in jou fraagepotje. Daar hebbie wel heel feel gelijk in maar asie ouwer wor moet jij jou fraage nie laate slingere. Daar hebbie niks aan. En jij wor er zofeel blij van assie naar jou fraagepotje kijk en jij weet, deze fraage zijn van mij vriendjes en zij wil het graag weete. Jij ga er tog ofer naadenke en ik zeg u eerluk. Assie ouwer wor hebbie meer tijd noodig. Jij moet jou eigen diepte in om jou erfaring te vinde. Nie alles kom zomaar boofe drijfe, daar moet jij moeite foor doen. En fraagepotjejij moet goed eete dat jou hesses foeding krijg. Anners fergeet jou kop alles. Maar assie alles goed bewaar in jou fraagepotje kan jij jou tijd neeme. Assie ouwer wor wil jij het graag goed doen en jij wil ook nie jou flaater slaan. Maar jij hoef niemeer mee te kunnen met onse jeug van teegeswoordig. Assie blijf oefene met jou kop hoef jij jou letters nie te ferliese. Mij broer Oopa Floris bijfoorbeeld maak nu ze ferhaal foor mij Bert. Hij oefen ze kop en hij heb nu (nog) meer fertrouwe van ze eigen. Hij loop door onse huis offie Oopa Floris van ze Reve is, maar wij weet wel beeter. Jij laat jou Suuper-Seeniejorbroer in ze waarde, dat is belangrijk.
Assie misschien selluf nog geen seeniejor ben van u eigen, wil ik u fraage offie respek wil hebbe. Respek foor heel feel jaare van leefe en al jou jaare van tijd.
Mij erfaring is, jij kan pas ferstannig ouwt worre assie van jou jeug van teegeswoordig heb genoote. Maar jij ben nie jou beste ouwt assie foor alteit jong wil blijfe.

Dank u wel

Loesje

15 thoughts on “Loesje vertelt over haar Fraagepotje…

 1. Hajooooooo mamsie. Ikke hep ook den fjaag.
  Begin uwes furrgeetaggig te worre assie auwt ben?
  Want uwes hep me al in geen maant sakgelt gegeeft.
  Gwaag hoor ik uwes antwoort follegenne week hihihihi.

  Mamsie… ikke ben op me ballekon aan het poinken hihihi.
  Weuk he?
  Koeskoes 😽😽

  1. Mij beebie van mij hart,

   Oooh hebbie jou mamsie jou eigen fraag gestel. Of jou mamsie furrgeetaggig wor 🙀 Mamsie schrik erfan. Mamsie spaar ze eigen ze rib uit ze vagt om foor jou ballies te koope en annere dinge van jou lijsjes. Heb mamsie jou saksentjes furgeete? Hoe moet jou mamsie soies geef assie saameleef met jou Oopa Floris. Mamsie ga erofer naadenke en zij doe jou fraag in ze potje. Maar jij moet leere jou beurt af te wagte want mamsie heb maar ze eigen hesses en daar moet zij het moet het doen.
   Wat zeggie bennie poink aan het doen op jou balkon.
   Kijkie uit mij beebie anners blijf jou mamsie met al jou saksentjes agter!

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Lieve Loes, wat een mooie heldere ter zake doende letter weer deze week. Voor Sam en mezelf wil ik graag weten of Seniorpoezen kunnen veranderen en hoe blijvend zo’n verandering dan kan zijn. Sam bijvoorbeeld zat, toen ze pas bij mij woonde iedere dag in de vensterbank naar de poezen in de tuin te gillen en te krijsen tot ze weg gingen. Nu – drie jaar later – doet ze dat niet meer. Is dit een teken dat ze andere poezen accepteert? De dierenarts zegt dat Sam in huis een poes erbij nóóit zal accepteren. Zelf denk ik dat Sam de pest heeft aan veranderingen en dat ze de poezen in de tuin wel best vindt. Ze komen toch niet binnen.
  Voor jou & je familie een fijne zonnige dag en ik denk dat je fraagepotje gaat volstromen! Er zijn veel Senioren hier.
  Groet, Kim & Sam

  1. Lieve mevrouw Kim en mij dinnetje Sam,

   dank u wel van u heele goeie fraag foor mij fraagepotje. Foorige fraag heb u me ook zo een mooie fraag gegeefe mevrouw Kim. Deze fraag doe ik er bij van mij eigen en nu doe ik leere or-gaa-nie-seere en dan doe ik u fraage saame mij anwoord geefe.
   Oooh dank u wel dattie zofeel meeleef van assie seeniejor wor. En u zeg mij eigen weer dinge van heel feel waarzijn. Wij heb bes feel seeniejor poese en katers op mij Bert ze blog. Daar moet jij respek foor hebbe en jij moet informazie geefe. Selluf ben ik al jaare seeniejorpoes zeg mij vrouw. U weet zij kan ook oferdrijfe, deze jaar wor ik fijftien. Dan hebbie feel erfaring met hoe jij van jou eigen ouwer wor. En met mij eigen oog zie ik dinge van mij broer Oopa Floris. Lieve mevrouw Kim het kom goed want verannering assie ouwer wor, daar moet wij ofer praate.
   Dank u wel van mij hart en ook foor Sam want zij heb ook ze aandeel in u fraag.
   Lieve mevrouw hoop dat het goed is met u gezond en dat u saame geniet van onse zon en annere dinge van onse leefe.
   Hier is mij zachte kopjes foor u hart en mij dinnetje Sam,

   Loesje

 3. Lieve Loesje,

  Ben trots op je zoals je vertelt over ouwer worden, en dat dat niets uit maakt.
  Zelf ben ik al 12 jaar, dan ben ik toch ook seniejoor toch……….nouja, ennie whee ik doe heel veel slapen en soms spelen.
  Ben net als jij een mantel kater voor mijn baasje………….soms heeft hij toch echt hulp nodig hoor, tjonge hij kan bijna niks zelf meer hihihihi.

  Maar heb enorm veel repsect voor jou als mantelpoes voor Oopa Floris, en maak een diepe buiging voor jou.

  Pootje van Tommy

  1. Lieve Tommy,

   dank jou wel van jou ree-akzie en jou kompliement. Jij ben nu twaalf Tommy, dan kom jou seeniejor eraan zeg mij vrouw. Maar selluf zeg ik, jij ben zofeel jong assie jou eigen foel. En jij ben Mantelkater van jou manmeneer. Daar hebbie jou pootjes vol aan assie het mij eigen fraag. Maar jij ben een lieve, wijse katerman en jou manmeneer heb het wel heel feel getroffe met zo een lieve Mantelkater.
   En jou fraag zit in mij fraagepotje Tommy, het kom goed.

   Zachte pootjes van mij eigen foor jou en jou deeltijdbaasje

   Loesje

   1. Hoi Loesje,

    Dank je wel voor je mooie compliement, je bent een kanjer.

    Pootje van Tommy

 4. Lieve Loesje op Loesjes-dag, wat een slimme, wijze letters heb je deze week gemaakt over het seniore poese en kater leven. Je kunt wel merken dat je daar al aardig wat ervaring in hebt.

  Senior zijn is iets van jaren maar je kunt je ook senior voelen als je al eerder kwetsbaar bent geworden. Dan ben je het nog niet in tijd maar wel in leven. Gelukkig ben jij senior in jaren en weet je daar heel goed vorm aan te geven. Jij laat je eigen niet gek maken.

  Dan ben je ook nog eens senior Mantelpoes. Dat zou je gerust een ere titel kunnen noemen. Opaa Floris accepteert denk ik je gemantel-poes omdat hij weet dat het met liefde wordt gegeven. Zoals je hem assisteert bij zijn letters elke 2 weken, kan hij zijn verhaal aan ons vertellen. Dat noem ik een win win situaazie. Win voor ons allemaal omdat wij zijn avonturen graag lezen en win voor Opaa Floris dat hij weet dat hij er voor 100, zeg gerust 200% bij hoort. Samen jong, samen oud, samen fief en kwiek en samen kwetsbaar.

  Muppet voelt zich af en toe ook kwetsbaar met haar rare suikersprongen en nieren die op hun manier met pensioen aan het gaan zijn. Maar ze geniet van haar plekje achter het kastje en van een hapje op zijn tijd. Dan hebbie rust in jouw kop als je het kan laten zijn zoals het is.

  Muppet roept prrr prrrr prrrr en heeft voor nu geen vraag voor je mooie vragenpotje, maar wel een vrolijk prrr prrr van goed idee van jou. En veel liefs van mij erbij.

  1. Lieve mevrouw Maria en mij dinnetje Muppet,

   Dank wel van u ree-akzie en u zeg zofeel wijse dinge. Toen heb ik teege mij vrouw gezeg dat zij het ook moes leese want u zeg zoies ferstannigs.
   Dattie rust in jou kop heb assie dinge kan laate zijn zo assie is. Daar wor mij hart zofeel blij van. Mij erfaring is dat er vaak dinge feranner maar assie ouwer wor zit jij daar nie op te wachte van jou eigen. Dan wil jij jou fertrouwe in jou plekjes in jou huis. En Muppet zeg het ook. Zij zeg van mij eigen zit ik heel feel graag agter mij kasjes en ik doe ook nog geniete van mij lekkere dinge.
   Dan hebbie tog geluk lieve mevrouw Maria want assie ouwer wor zit jou geluk soms in jou kleine ding.

   Dank u wel dattie begrijp hoe het werk tusse Oopa Floris en mij eigen. Assie ze verhaal maak moet ik er wel bijzijn weeges ze regte pad van ze verhaal. En hij krijse wel maar assie helder is zeggie soms wel Loes dank jou wel dattie er ben en dattie keiblij is. Maar assie ze staart heb gedraai issie zoies alweer fergeete.
   Het hoor ook bij ouwer worre zeg mij vrouw, dattie soms dinge fergeet. Maar van mij eigen fergeet ik mij garnaaale nooit nie.

   Lieve mevrouw Maria en Muppet, dank wel en hier is mij zachte kopjes van dat ik ook vriendinnetjes ben

   Loesje

 5. Lieve Loes, wat een goede letters heb je gemaakt, over auder worden, het is belangrijk want iedereen wil toch graag auder worden dan ie nau is, dat is het leefe, en als je niet meer auder wordt dan wordt je een ster, maar daar wil ik nog maar niet teveel over nadenken, want dat vind ik zo ferdrietig en je hebt er toch niks over te zeggen, ik denk dat veel katten al seeniejor zijn, en dat is dan wel meteen een fraag van mij: wanneer ben je seeniejor, en foel je dat dan meteen?, en je hebt helemaal gelijk dat iedereen anders seeniejor is, en dat je ook altijd nog gewoon jezelf bent, of je nau kitten of seeniejor bent, ik ben nau ongefeer negen jaren, en dan zit je in de kragt van je leefe maar niet meer helemaal denk ik, want ik lees van Minnie en Lucky dat ze oferal bovenop klimmen en springen, nau dat kan ik niet zo goed!, en ik wil het ook niet meer, ik denk dat auder worden ook in je hoofd zit, dat je niet meer altijd vooraan hoeft te staan met je neus er bovenop, ik vind het een machtig mooi plan om over auder worden te schrijven Loes!, ik ga alle letters lezen, dan weet ik alvast een beetje hoe het over een paar jaar wordt, en het is ook belangrijk dat alle stemmen worden gehoord, niet alleen als je jong en snel bent maar ook als je aud en langzaam bent, iedere stem telt!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!, ze zijn ook voor je famielie natuurlijk, en spesjaal voor jau heb ik de frietjes al in de frietuur, en voor erbij maak ik kaaskrooketjes, met heeeeeeeele jongen kaas en ook met heeeeeeeele aude kaas, voor je Door zijn er ook bittere ballen met mopstert bij!!

   1. Eet maar goed Door, dan wordt je net zo mooi rond als je mamsie en je poomsie!!, wau je maajonesse bij de frietjes?

  1. Lieve Kever,

   hier ben ik van mij eigen. Mij vrouw was zofeel druk vandaag en selluf moes ik ook slaape. Mij vrouw zeg Loes jij moet slaape assie jou eigen zo foel. Assie ouwer wor Kever dan krijg jij stees meer erfaring wanneer jij moet slaape.
   Dank jou wel van jou fraag foor ouwer worre en selluf vin ik het weer zo een goede fraag. Maar jij ken mij eigen nu moet ik naadenke. Want jij kan erfaring hebbe maar jij wil wel jou informaazie geefe die iedereen begrijp. Want anners hebbie er nog niks aan. Dan wor jij ouwer maar jij weet het nie. Dat moetie nie wille Kever. Daarom is joufraag zo een goeie fraag en mij vrouw zeg Loes wel bewaare in jou fraagepotje. Mij vrouw zeg dattie bang is dattie anners oferal fraage vin. Maar mij garnaaale gooi ik ook nie door mij huis. Assie poes ben hebbie ook jou maaniere en als Mantelpoes doe ik wel mij foorbeeld geefe.
   Lieve Kever van mij eigen ga ik nu mij frietjes eete maar mij Doorie heb al mij halve maajonaise weg gesloeber met mij kaaskrookette. Hij zeg Mahammmm Uwes moet mij eers saksentjes geef. Wat kan jij zegge assie geen tandjes meer heb?
   Daarom heb ik mij kaaramelkouwstikmassepeinenoote-ijstaart gemaak. Met slagroom en lie-keur en het is foor vanafond en misschien ga jou mense erfan zinge en dan kan jij jou spieraal speele foor Ooma. Zij krijg ook ze stuk en misschien blijf er nog ofer foor Mikkie.
   En het is mij eigen kreejaazie,

   Loesje

Reacties zijn welkom