Speelgoedtest: Tjilla test een tingelding

tingeldingWij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjilla, een tingelding met een lichtgevend balletje.

Tingelding

Het ding tingelt daarom is het een tingelding. Het is wel een ingewikkeld speelgoedje om te omschrijven, maar ik ga mijn best doen. Het zijn een groter en een kleiner balletje van een soort hard touw aan elkaar vastgemaakt, het is opengewerkt, en daarin zit een lichtgevend balletje met een belletje en aan het einde zitten veren. Ik mag eigenlijk geen veren maar ze zitten er nu nog aan en gaan er later af. Zo gaat dat hier. Ik mag niet alles altijd. Dat komt omdat ik ze dan ga opeten en het enige wat ik mag eten zijn mijn brokjes, mijn liquissnackie en soms iets anders lekkers. Maar verder niets, dus ook geen veren.

tingelding
Dit ben ik zelf, Tjilla dus

Het is wel grappig want vorige week schreef Tjaiia dat het mensenmeisje kierewiet werd van het lichtgevende balletje van de speelrails maar nu heeft ze wel een speelgoedje gekocht met een lichtgevend balletje. Mensen zijn soms raar hoor. Ik begrijp er helemaal niks van.
Het tingelding is gekocht bij Petsplace: https://petsplace.nl/kong-wubba-wicker-kattenspeelgoed-035585256139-pps.html

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op bij tingelding?
Zit flikkerend licht in
It een belletje in
Is blauw
Met groene veren
Is niet zo groot
Is wel hard

Voor wie is dit tingelding?
Voor iedereen die het getingel leuk vindt. En ook van lichtgevende dingen houdt. En veren mag. Dus ik denk dat het niet voor iedereen is. Het is best wel veel in één. Dat is leuk als je ervan houdt, maar als je dat moeilijk of ingewikkeld vindt, dan hoef je deze niet te vragen aan thuis. Eigenlijk denk ik dat weinig van mijn vrienden deze leuk vinden. Omdat het heel veel tegelijkertijd is. Dat is niet voor iedereen.

Mijn oordeel

tingelding
Tjessi op de foto

Leuk, maar ik mag deze niet de hele dag. Soms mag ik er even mee spelen. Door de veren kan ik het speelgoedje in mijn bek nemen en ermee rondrennen. Dat vind ik heel erg leuk. Maar als de veren eraf gaan, kan dat niet meer. Ik denk dat ze die wel even laat zitten nog omdat ze weet dat ik het leuk vind om ermee rond te rennen. Het is wel een hard speelgoedje. Je kan er niet mee knuffelen ofzo. Ik vind het lichtgevende wel leuk, dat geeft een leuke dimensie aan het spelen. Mijn oordeel is dat het heel leuk is bedacht, maar wel wat veel tegelijkertijd is. Wat vinden jullie van dit speelgoedje?

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺 (wel veel getingel hoor)
Tjessi en ik zijn op de foto met het tingeldingelding!

^Tjilla
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week gaan wij een speelgoedje testen. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

13 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla test een tingelding

 1. Hoi meisjes. Ik heb ook een balletje met een tingelding. Maar daar speel ik eigenlijk nooit mee. Ik speel liever met mijn muizen. Of dingen van Frau die kunnen rollen. Leuke riefjiew was het weer. Pootje van mij aan jullie!

  1. Hoi Minnie, dat snap ik wel want dat getingel kan best soms ineens veel of teveel zijn. Wij hebben ook muizen om mee te spelen, die zijn ook leuk hè. Pootjes van mij en ons!

 2. Hajoooo tjilla.

  Ooooh alleweer soon gaaf riefjoew!!! Ooooooh mooge juwwie geen feere? Oooooooh wat errug!!! Ikke ben juis furslaaf aan feere. Hoe gwoter hoe beeter. Frauw hep laast 25 pauwefeere foor mij kogt. Ikke sjoop se soms binne een dag hihihi. Maar bau reepaweere se de feere met pwakbant.
  Oooooh een bal met een wiggie!! Ooooh ik weet nie offe ik die dan kwijg hoor. En tingele? Frauw shut neeeee die kwijg je niet doorie.
  Naufanmeja!!! Oooooh wat heppik meene mense he? 😭😭
  Pootjes 🐾🐾

  1. Nou Dorus, dat ding blijft maar tingelen hè. Dus dat is niet fijn voor je mensen. Nee, ik mag geen veren, tenminste geen pluisveren want die eet ik op. En dat mag dus niet. Ik mag heel veel dingen wel hoor, dus ik ben niet zielig. P.s. ze gaat ook kijken naar pauwenveren voor ons, die kunnen we niet opeten toch? Pootjes van mij en ons!

 3. Lieve Tjilla,

  wat hebbie weer jou goed riefjoew gemaak van jou tingelding. En ik zeg jou eerluk selluf vin ik het sofeel dat jij assie seeniejorpoes ben nie weet waar jij moet kijke. Misschien ga ik wel boofe zitte assie zoies in mij huis haal. Mij Zusje zeg dattie het wel wil proobeere, zij zeg dattie het bes gaaf vin. Zij houw wel van tingels en assie lichjes heb. Oopa Floris zeg, keigaaf maar hij snap er niks van. Mij vrouw denk dattie op ze eigen afstand ga zitte kijke want hij heb wel ze niewsgierig zijn. Assie ouwer ben hebbie wel jou erfaring met jou speele Tjilla maar froeger kreegie muise of jij kreeg jou lintje. Jij ben het nie gewend zofeel in jou eene speeltje. Jij moet eraan wenne.

  Dank jullie wel foor jullie goede riefjuuw van jullie tingelding lieve meisjes en het is ook van mij Zusje en Oopa Floris

  Tante Loesje

  1. Hallo lieve tante Loesje. Voor senioren poezen en katten is dit veel te veel tegelijk. Wij wisten en snapten het ook niet meteen en wij zijn nog heel jong. Misschien is het iets voor zusje, maar het is wel en licht en geluid en het is ook niet een zacht speelgoedje. Het is beter om dan een muis of een lintje te hebben, dan weet iedereen waar ie aan toe is, denk ik dan. Knuffel en pootjes van ons, ook voor Oopa Floris en Zusje ❤️

 4. Hallo Tjilla,

  O daar zit veel aan dit speeltje. Mensenmeisje doet heel goed om de veren eraf te halen, weet je deze veren zijn geverfd en dat is slecht voor ons. Maar echte veren mag altijd hoor. Nee veren moet je niet opeten, je brokjes en snekkies zijn toch veel lekkerder. Het lijkt mij voor jonge poesjes een leuk speeltje en als het donker is heb je zelfs nog verlichting ook, zie je tenminste waar je het naar toe mept.
  Vrouwtje vraagt of jullie het niet moeilijk vinden om steeds weer nieuwe dingen te moeten testen?
  Ik ben heel benieuwd wat je volgende week weer hebt, want je hebt al zoveel test gedaan, vrouwtje en ik kijken er naar uit hoor. Voor nu heel veel plezier met dit speeltje zonder veren. knuffel van vrouwtje voor jullie 3tjes, kopje en poot van vriendje Jip

  1. Hoi Jip! Het testen vinden wij niet moeilijk. Het scheelt ook wel wat we krijgen, omdat we met 3 zijn, is er altijd wel 1van ons die een speelgoedje meteen leuk vindt. Meestal ben ik dat. Ik ben nieuwsgierig en onderzoekend. Tjessi is altijd wat afwachtend en Tjaiia is van de speelgoedjes met snelheid, zij is een thrillseeker, zegt het mensenmeisje. Wij krijgen meestal op donderdag het nieuwe speelgoedje.

   Ik vind het jammer van de veren maar nu ik weet dat het komt door de kleuren van de veren, snap ik het. Dat wist ik niet maar nu wel! Dank je wel Jip, pootjes van mij en ons.

 5. Hallo Tjilla wat een leuk speeltje . Die willen wij ook wel maar ik Jiekkie zeg eerlijk die veertjes maak ik zo kapot. Nou ja het gaat niet express maar ik voel soms veel oer in mij en dan gaat het veertje stuk. Maar ik ga toch eens heel lief kijken en seggen die wil ik ook. Groetjes van ons allemaal.

  1. Hoi Jiekkie! De veren zijn er nu af en dan is het ook leuk. Dan blijft een dikker touw aan het speelgoedje over en dat kan ik dan ook in mijn bek nemen. Pootje!

 6. Hoi lieve Tjilla, dankjewel voor je riefjoew, en ik vind het eigenlijk heel dapper dat je met het tingelding durfde te spelen, zelf zau ik er een beetje bang voor zijn denk ik, zooo heee en ik vind het biesonder dat je veren eet!, ik ga wel eens aan veren likken, heel lang, liklikliklik, maar ik heb ook hele grote veren die kan je niet eten, ik heb zo een balletje dat licht geeft en ik vind het mooi, ik kijk er naar als mijn mensen het gooien maar ik ga het niet pakken, ik heb ook twee rammelballetjes en die ga ik wel vangen!, lieve Tjilla en de andere dames, ik vind het altijd leuk om te lezen wat jullie allemaal testen, oja de footoos zijn helemaal top met al die kleurtjes! heel veel lieve kopjes van Kever, en ik heb voor jullie alledrie een snekkie achter mijn oor verstopt!!

  1. Oh, wat lief, ik eet al die snackies meteen op! Ja, het is een hoop getingel en mooi licht. Maar toch, het is wat too much, denk ik. In elk geval weten we dat nu. Ik weet nog niet wat we deze week krijgen. Dat weet ik pas op donderdag. Pootjes en bedankt voor de snackies. ❤️

Reacties zijn welkom