Speelgoedtest: Tjilla test een space-ball

spaceballWij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjilla, een space-ball.

Ballen heb je nooit genoeg, vind ik. Maar dit is wel een heel bijzondere bal. Het is een 3-in-1 discobal. De bal is gekocht bij Tim’s huisdieren. De bal is van Kong en die weet wel hoe je bijzondere speelgoedjes maakt. De bal is paars met geel. https://tims.nl/_1-kong-batabout-flicker-disco-bal-7,5×7,5×7,5-cm/

spaceball
Tjessi

Ketnippies

Ook even een waarschuwing: er zitten ketnippies in (sorry Kever!)
Het is dus een bal met een bal erin en in de bal binnenin zit een doekje met ketnippies. De bal geeft ook licht. Als je de bal een goede, heel harde, zwiep geeft, zie je knippende lichtjes in verschillende kleuren. Dat doen ze bij de mensendisco ook, dan is er muziek met knipperende lichten. Dan gaan ze stom bewegen enzo. Dat doet ze thuis ook weleens als ze een leuk liedje hoort…

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op bij deze bal?

 •  is best wel groot
 •  is paars met geel
 •  is niet zacht
 •  is wel hard
 •  kan rollen (yes!)
 •  maakt een beetje geluid
 •  heeft flikkerende lichtjes
 •  heeft ketnippies

Voor wie is dit?

spaceballGelukkig is dit een bal die rolt dus als je ballen leuk vindt, vind je deze misschien ook wel leuk. De ketnippies zitten op een doekje binnenin de bal en die kun je niet pakken. Ook niet als je heel erg je best doet. Als je geen flikkerende lampjes mag van thuis, dan kan het ook zonder want er zit een lipje in de tweede bal binnenin die je mens eruit moet trekken zodat het lampje gaat werken. Dat kan ook afgeknipt worden en dan aktieveert het lampje niet. Dan is het een 2-in1-bal en dat is ook leuk. Het is wel een harde bal dus dat moet je maar net leuk vinden. Het geluid is het geluid van twee ballen tegen elkaar, het is niet erg storend, maar je hoort het wel. Wat wel echt leuk is, is dat je een harde bonk hoort als de bal tegen de muur komt. Persoonlijk vind ik dat vooral leuk in de nacht. Het mensenmeisje vindt dat iets minder leuk.

Mijn oordeel

Deze bal vind ik heel leuk. Tjessi en Tjaiia vinden het ook een leuke bal. Wat grappig is, is dat ik met deze bal niet alleen ging pootjeballen, maar ook neusballen. Mijn neus ging steeds de ketnippies achterna. Wij allemaal en ik dus ook vinden ketnippies echt heel lekker. Ik noem het een space-ball omdat ik lekker ging spacen door de ketnippies. Je weet wel, een beetje rollebollen over de vloer. Ik werd er helemaal haai van!

 Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺 (spacen is leuk)

Tjessi ging goed poseren voor de foto!

^Tjilla

https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

13 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla test een space-ball

 1. Tjilla wat een prachtige bal!!!
  Alles ineen, discolampjes, ketnip, pootballen, neusballen!!
  Daar kun je een gezellige avond mee doormaken toch?
  En als je helemaal haai bent kun je lekker gaan slapen……dan heeft mensenmeisje ook rust!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Deze bal is echt tof! Hihi, ja als ik haai ben, dan wel. Dan ga ik lekker tegen haar aan liggen. Dat doe ik nu best vaak, vind ik gezellig en lekker warm. Vind zij ook leuk, zei ze. Ook knuffels van mij en ons voor jullie allemaal 💋

 2. Hoi Tjilla
  Wat een kei leuke bal.Van alles in 1 bal.
  Lijkt mij erg leuk,al zal mijn scullary girl wel de disco eruit halen.Grrrrrr{schijnt weer eens niet goed te zijn voor mijn epilepsie,wat ik flauwe kul vind}
  Ik ga ‘m op mijn verlanglijstje zetten.!
  Groeten aan je lieve zusjes en zachte kopjes van Muzette

 3. Ja, ik dacht nog aan jou over de disco. Ik wist niet of dat voor katten hetzelfde is als bij mensen. Dat flitsen een aanval kunnen maken. Nou, dat wil ik niet hoor! Dan maar geen flitsdisco. Disco kun je ook maken met muziek en bewegen, zonder flitsen enzo! Groetjes en kopjes van mij en ons 💋

 4. Lieve Tjilla meisje,

  hier tante Loesje en van mij eigen heb ik goed naar jou diskobal gekeeke. Selluf ga ik nooit naar ze disko want assie seeniejorpoes ben dan hebbie meer jou behoefte foor jou rust. Mij Zusje vin jou diskobal wel leuk heb ze gezeg. En mij hart is wel ze beetje ongerus want als mij Doorie iets hoor en zie van ze disko hebbie geen geduld meer. Het is ze jeug van teegeswoordig Tjilla meisje. Zij wil disko en lampjes en dan kom jou bal goed van pas.
  Oopa Floris raak van ze padje assie zofeel disko zie, daar moet ik van me eigen wel op lette want assie mantelpoes ben wil jij nie dat jou mantel teege ze muur aan flieg.
  Maar jij heb ze mooie bal en zo een goede riefjoew,, dank jou wel lieve Tjilla meisje. Tante Loesje stuur zachte kopjes en het is ook foor jou zusjes Tjessi en Tjaiia,

  van Tante Loesje

  1. Hallo tante! Doorie heeft het nog niet gelezen! Misschien mag hij dat niet van thuis. Gaat ie weer yoyo yeye doen enzo. Yoyo go wit de vlooooo. Ofzo. Maareh de bal is echt cool voor Ziusje 😉

   Pootjes van mij en ons!

 5. Hoi lieve Tjilla, wat een biesondere bal hebben julliie gekregen, ik was al entoesjast en wilde vragen of ik hem ook mag hebben, maar toen zag ik gelukkig van de ketnippies, dankjewel!, weet je wat zo gek is? ik heb ketnipplanten in de tuin en als mijn mensen daar een blaadje van over de tegels wrijven val ik meteen om en ga ik rollen, maar in mijn huis wil ik geen ketnippies!, wat machtig mooi dat de bal lichtjes heeft en hard klinkt als hij tegen de muur komt, dat vind ik altijd fijn, dan weet je dat het een echt goede bal is!, wat staan jij en Tjessi mooi op de footoos, ik word altijd blij van jullie rievjoews, dankjulliewel!, lieve Tjilla heeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en Tjessi en Tjaiia en jullie mensenmeisje, en ik heb spesjaal voor jullie allemaal ketnippies uit de tuin achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Kever!!!

 6. Hoi Kever! Dat is ook gek dat jij ketnip buiten wel lekker vindt! Misschien omdat het dan vers is en niet gedroogd of vloeibaar. Zo’n plant moeten wij ook. Mag je daar ook van eten? Want anders mag ik het niet van thuis. De bal is echt tof. Het beste is om er midden in de nacht mee te spelen, dan is de bonk harder en komt je mens uit bed en krijg je knuffels 😉

  Oh, bedankt voor de ketnippies, gaan we doorheen rollebollen!

  1. Hoi Tjilla, ik heb even aan mijn vrouw gevraagd hoe de ketnipplant heet, ze schrijft het even voor me op, komt ie: Nepeta Cataria of Nepeta Faassenii. Er zitten paarse bloemen aan en je mag er in rollen, van eten, aan snuffelen, net wat je wilt!, en ik vind het fijn om te lezen dat jij het ook fijn vindt om in de nacht lawaai te maken!!, heeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

 7. Hoi Tjilla, wat een gave bal is dat zeg. Juultje was gelijk enthousiast. Alleen denken wij dat we er niet ‘s-nachts mee mogen spelen. Wij hebben hem wel op ons verlanglijstje gezet.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal

  1. Hoi Bende van 6, snachts is het het leukste hoor! Maar ik snap wel als het niet mag van thuis. Hier gaan ook sommige kleine lawaaiballetjes in de la voor de nacht. Deze bal is echt tof. Ik vind neusjeballen ook erg leuk, ik wist nog niet dat ik dat met mijn neus kon. Pootjes en knuffels van mij en ons 🙂

 8. Hoi Tjilla. Wat een mooie foto’s moest ik van Frau mauwen. Fooral die laatste. Lijkt me een gaafe bal. Maar niet in de nacht hoor ik hier al roepen. Ach ja zij kan overdag niet slapen en ik wel. Pootjes van mij voor jullie alledrie en tot de volgende riefjoew!

Reacties zijn welkom