Speelgoedtest: ritselkussen met verstopte ketnippies

ritselkussen

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjaiia, een zacht ritselkussen.

Het mensenmeisje heeft het kussen in de winkel gekocht van Pets Place maar het staat niet op de computer daar. Ze hadden daar nog 3 roze kussens maar gelukkig ook een grijze. Roze was een beetje te knalroze, vond ze. Wil je het kussen ook zien of kopen? Dan kan dat bij deze winkel: https://dtails.nl/trixie-speelkussentje-xxl

ritselkussenMet ritsel

Het is dus een groot mooi grijs ritselkussen. Het is langwerpig en zacht en heeft ook nog een zachte flap met ritsel. Het is met en van zacht pluusj en er zitten kleine stukjes jute op, daar zitten de ketnippies in en op verstopt. Jute is een soort touw en dat is in dan elkaar gevlochten, het is bruin van kleur. Het kussen is 35 cm lang en zacht.

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op?

 •  is zacht
 •  is lang
 •  is lichtgrijs
 •  heeft jute
 •  is van pluusj
 •  heeft een flap
 •  heeft ritsel
 •  heeft ketnippies

Voor wie is dit kussentje?
Ik denk dat het ook een knuffelkussen is. Dat je ermee kan knuffelen als je mens er niet is. Of als je met vrienden thuis woont, dat je vrienden even geen zin hebben omdat ze moe zijn van het heel veel of niks doen. Dan heb je het kussen. Het kan mee in je mand of doos.

Het is voor wie van zacht en ritsel houdt. Het is geen hard geritsel hoor, maar zacht. Maar het is wel ritsel. Niet iedereen vindt dat fijn. Je kan er ook fijn met je kop op liggen, dan is het lekker zacht voor je kop. Of je kan het tegen je buik houden en dan slapen, dan slaap je niet alleen maar met je kussen. Trappelen kan ook, het is best een stevig kussen.

Mijn oordeel

Omdat wij afgesproken hebben altijd eerlijk te zijn, zijn we ook eerlijk met testen. Ik vond er niet zo veel aan in het begin. Tjilla en Tjessi ook niet. We hebben allemaal even gesnuffeld en gingen toen met iets anders spelen.

Het mensenmeisje vond het zonde van het geld en dus ging ze er ketnippies op sprayen. En dat was nu net wat ik nodig had. Toen was het kussen ineens een heel fijn kussen. De ketnippies die erin zitten zijn te goed verstopt, ik kon ze niet vinden. Er moesten dus veel meer ketnippies op. Dat stond niet op de verpakking! Maar misschien vind jij het wel goed zoals het was, dat kan, dat weet ik niet. Ik vind het nu echt wel een tof kussen.

Aantal kopjes (max 5): 😺 😺 😺 😺 (omdat het kussen zo lekker zacht is!)
Ik ben het op de foto!

^Tjaiia
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week gaan wij een speelgoedje testen. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

 

23 thoughts on “Speelgoedtest: ritselkussen met verstopte ketnippies

 1. Hallo Tjaiia,

  Dank je wel voor jullie test van het kussen. Ik heb een hele verzameling van die groee catnip kussens, er zit een heel klein zacht ritseltje in, een bolletje schapen dat lekker ruikt en catnip. Is ook zo groot als die van jullie eb aan de zijkant zitten kleine koordjes. Ze worden gemaakt door een mevrouw die in België woont en vrouwtje koopt ze bij een vriendin die een kattenwinkeltje heeft. Ja ze zijn wel ietsie duur , maar ze blijven jaren heel fijn om. Vrouwtje heeft er nog een paar in de kast en er liggen er in mijn speelhoek wel vier. Nou Tjaiia ze zijn een aanrader voor alle poezels.
  We zijn benieuwd waar jullie volgende week weer mee hebben gespeeld. Van mij mogen deze kussens de volle kopjes hoor.

  Knuffel van vrouwtje en poot en kopje voor jullie alle 3 van jullie vriendje Jip

  1. Lieve grote vriend Jip, hoef je niet meer te spugen?, ik heb aan je gedacht!!, veel kopjes vam je vriend Kever!!!

   1. Hallo lieve grote vriend Kever,
    Sinds zondagavand/nacht heb ik niet meer spuug gedaan. Ik krijg iedere keer hele kleine beetjes eten en dat is tot nu toe goed gegaan. Ik heb gisteren maandag wel veel geslapen, bij vrouwtje op de tafel op mijn kussen of onder of op mijn deken op schoot bij vrouwtje. ’s Avonds even naar buiten in mijn ren geweest maar het was wel koud en ikke mocht niet te lang van vrouwtje.
    Dank je hoor dat je vraagt hoe het met mij gaat, ik laat je regelmatig weten hoe het is met mij. Fijne dag en veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje van jouw grote vriend Jip

  2. Hoi Jip! Wil jij ons mensenmeisje vertellen waar ze die kussens kan kopen? Misschien is het ook wel iets voor ons! Dat kan per messenger op onze pagina of per e-mail tj-tjes@outlook.com. Ik ben echt benieuwd naar dat kussen 🙂 Pootje van mij en ons!

 2. Hallo Tjaiia we hebben ook een ritsel van Kong. Die heeft veel ketnip en is fijn. Speeltjes met wiew zijn altijd fijn. Dan gaan we helemaal ons uit dakje en sjijn we een beetje stoonsse. Groetjes van ons allemaal.

  1. Oh, ik wil ook een ritsel van Kong! Wij hebben al speelgoed van Kong en dat is altijd leuk en goed. Gaan we naar op zoek 🙂 Pootjes van mij en ons!

 3. Hajooooo tjaiia.
  Oooooh ikke hep ook soon kussen. WAUWIEWAUWSJUPERWAUWspul sit daarin hihihihi.
  Asse ik dan stoon benne dan denk ik aan me jiekie en dan kjuffel ik het kussentje nog meer. Hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Misschien moeten we er nog even verder aan wennen, maar het is wel echt lekker zacht. Ze heeft gezegd dat ze het niet erg vindt om elke dag ketnippies erop te sprayen. Pootjes van mij en ons 🙂

 4. Lieve Tjaiia,

  hier jullie tante Loesje en jij heb ons zofeel fertel van jou ritsekusse. En wat hebbie jou groote kusse, daar kan jij blij van worde. Mij Zusje heb mij vrouw al gefraag offie er een krijg. Zij houw van kusse en zij hou van ritse, dan hebbie wel zo een goed kusse Tjaiia. Zusje zeg dattie wel ze rose kusse wil want zij houw van rose. En zij houw ook van ketnip maar assie nog jong ben moetie wel foorzichtig zijn. Anners kan jij wel ferslaaf raake en dat moetie nie wille. Maar wij zeg dank jou wel foor zo een goede riefjuuw,
  Geefie pootjes aan jou eigen Zusjes,

  Tante Loesje

  1. Hoi tante Loesje! Zusje krijgt ook veel speelgoed zeg 🙂 Het is een lief en een beetje verwend Zusje! Pootjes van mij en ons, ook aan Zusje en Oopa.

 5. Hoi lieve Tjaiia, dankjewel weer voor de riefjoew, en wat sta je stoer op de foto, ik zie dat je je kussen goed vasthaudt, zal ik een geheimpje verklappen? maar je mag het niet verder vertellen hoor want anders lacht iedereen me mischien wel uit, komtie: ik heb ook zo een kussen, een roze met een zwarte staart eraan, en ik ben helemaal bang ervoor, het kussen was eerst van Bolle en die was ook bang ervoor, wij vinden het te groot, het is eng, dus hau ligt het bij ons op de kast, als iemand zo een kussen wil hebben mogen ze altijd mijn vrouw meelen zegt ze, dan stuurt ze het op!, zooo heee het lijkt me fijn als het weg is!!! heel veel lieve zachte kopjes voor jau en Tjessi en Tjilla en jullie mensenmeisje van Kever!!, en ik heb een kouwstik voor jullie drie achter mijn oor verstopt!

  1. Ik vertel niks verder hoor! Soms vind je iets eng, dat kan. Tjessi vind vaker dingen eng, dat is niet om je voor te schamen. Lief dat je het speelgoedje aan iemand anders wil geven. Bedankt voor de lekkere kauwstik! Pootjes van mij en ons en een kopje van mij!

 6. Hoi Tjaiia. Wat heb jij weer een supergoede refjiew gegeven zeg. Het is altijd leuk om te lezen. Pootje van mij voor jullie alledrie!

 7. Hoi Tjaiia, wat een goede tip, wij zijn dol op dit soort kussentjes. Maar er moet dan wel voldoende ketnip inzitten hoor, zodat wij lekker haai kunnen worden.
  Knuffels van Bas, Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje.

 8. Ja, gelukkig hebben wij thuis ketnipspray. Dat is iets wat je in huis moet hebben als kat. Knuffels en pootjes van mij en ons!

 9. Hoi Tjaiia
  Wat was dat een duidelijke uitleg!!!!
  Toch wel een mooi kussen en je kunt er veel mee!
  Gelukkig dat jullie vrouw nog ketnip had om erop te sprayen.dat maakt het toch wat leuker om mee te spelen!!

  Dank je wel voor het goeie advies!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 10. Hoi Tjaiia, wat een goede riefjoe heb je geschreven over het ritselkussen. En je staat zo mooi op de foto. Knuffel en kopje van Ina en Floortje.

 11. Lieve Tjaiia,

  Wij hebben ook een ritselkussentje en het stelt Grumpy cat voor. Het ritselt enorm en er hangen belletjes aan. Het ziet er leuk uit, maar niemand hier speelt ermee. Wat een goed idee van jullie vrouw om er catnipspray op te doen. Dat gaan wij ook aan onze vrouw vragen, want dan kunnen wij dat kussentje ook gaan gebruiken. Verder hebben wij wel een soort zak van stof met een ritsel erin. Je kunt er lekker in kruipen of er op gaan liggen. Die zak vinden wij wel leuk, maar soms kijken wij er ook een tijd niet naar om. Dan doet onze vrouw hem weer een poos in de kast en na een tijd vinden wij het wel weer leuk om mee te spelen.

  Liefs en kopjes van Jillie, Cindel, Fenneke, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Oh, wij hebben ook een Grumpy kat knuffel, die is leuk. Die zak lijkt mij ook leuk, ik geef dat even door thuis! Liefs, kopjes en pootjes van mij en ons! 😀

Reacties zijn welkom