Kever heeft een mening over thuiskomen

thuiskomen
Vorige week moest ik voor de tweede keer naar de dierendokter, iets met een prik die ik moest hebben, nau voor mij hoef het niet dat weet ik wel, maar mijn mensen zeggen dat het belangrijk is dat ik niet ziek word, en hoe hard ik ook trappelde en spartelde ik werd gewoon in mijn reismand gezet, zooo heee dat vond ik eng!, ik was helemaal stilletjes en ik durfde niet eens te tetteren, nau dan weet je dat ik echt bang ben, ik dacht dat ik terug moest naar het asiel of dat ik een narkoose kreeg, dus in mijn mand heb ik net zo lang gefriemeld tot ik helemaal onder mijn deken was verstopt, je zag NIEMAND meer want ik wilde echt niet mee, PUNT uit.

Avontuur

Bij de dokter zei mijn vrouw dat ik thuis was gebleven, kijk maar, de dokter moest lachen en ze zei dat ze inderdaad geen Kever zag, ze tikte zachtjes tegen mijn deurtje aan en vroeg of er iemand thuis was en ineens begon de bult in de mand te bewegen, dat was ik natuurlijk!, ik stak mijn neus en één oog onder het dekentje vandaan, de dokter en mijn vrouw moesten lachen nau ik niet, ik bleef gewoon verstopt zitten, maar de dokter haalde mij uit mijn mand en ik kreeg een prik en toen spul tegen beestjes, daarna mocht ik terug in mijn mand, ik heb me niet meer verstopt want ik foelde dat we nu weer naar ons huis gingen en dat was ook zo, dus achter dat avontuur kon ik een PUNT zetten.

thuiskomenSgor

Toen we weer thuis waren heb ik helemaal niet getetterd, ik was de hele dag en de hele avond en de hele nacht helemaal stil, zo stil als een muisje, mijn mensen werden er zenuwachtig van, ik kreeg ekstraveel knuffels, ik at gewoon al mijn eten op, speelde soms met de veer van Bolle en ik kroop steeds tegen mijn mensen aan maar ik zei he-le-maal niks, de volgende ochtend was ik nog steeds stil, mijn mensen waren bezorgd, ze waren bang dat mijn toeter kapoo was, maar toen deed ik af en toe weer een klein tettertje, een beetje sgor omdat mijn toeter zo lang niet was gebruikt, elke keer als ik tetterde kreeg ik kompliementen, mijn mensen waren zo blij, ze zeiden Keefie daar ben je weer, gelukkig maar, en ik kon horen dat ze daar zo’n streeppunt zeiden!

Sjarmeur

Toen mijn mensen en ik net samenwoonden vonden we elkaar lief maar we wisten nog niet presies wie de ander was, nu kennen we elkaar al veel meer, nog niet helemaal hoor, maar thuiskomenje kan elkaar ook niet helemaal kennen, dat bestaat niet, we vertrauwen elkaar, ik bijt bijna niet meer en krabben doe ik helemaal niet meer, mijn mensen beten al niet dus die hoefden dat niet af te leren, nu zeggen mijn mensen dat ze van me hauden, ze zijn blij dat Bolle mij heeft uitgezocht, ze moeten om me lachen, ze zeggen dat ik een flurt en een sjarmeur ben, een gek beesie, en als ik niet tetter maken ze zich zorgen, ik hau ook van mijn mensen, ik ben altijd blij om ze te zien en ik wil altijd knuffelen, ik lig meestal tegen mijn mensen aan, dat vind ik gezellig, ik slaap op mijn rug met mijn benen wijd want ik ben veilig, dat is omdat we met zijn drietjes zijn en omdat we bij elkaar horen, met Bolle als ster die kijkt of alles goed is, en zo gaan we door dus ik zet hier geen punt

36 thoughts on “Kever heeft een mening over thuiskomen

 1. Goedemorgen Lieve Kever. Wat een avontuur zeg. De dierendokter is niet leuk. Ons vjouwtje segge volgende week moet Ufanio voor zijn laatse 2 pjikjes en dan is het even klaar voor deze maand. Se segge we hebben genoeg dokters gezien. En kunnen se nou eens geen pil of iets in een lekkere snek doen. Dan hoefjes we niet de deur uit. Want niet iedere kat vind het leuk en sijn bang. Dus dat je van je slagjes was is normaal maar jou mensen ook hier maakjes ons dan sorgjes. Maar als se ons niet naar de dokter brengen dan isse het goed. Samen sjijn met je mensen is fijn en vertrouwsse. En jij doesse ook op je rugse leggen. Hier doen er een paar katten dat ook. En dan segge onse vjouwtje mooie puikkies. Maar heel soms mag se ons puikkie aanraakjes, maar niet allemaal vinse wij dat leuk. Het isse toch onsse prufessie. Lieve Kever we zijn veel aan het oefenen met de sneks achter ons oor. En ons vjouwtje segge: Kever is Kever Jans Klok. Die kan ook iets laten verdwijnen. Missjien Kever als die cooroona weg eens dat we hem eens kun vjagen op een tuinfeest en dat hij ons wat eksja tjuukjes kan leren. Hoe we feel noeppies ketnepwijn en fissies kjijgen. Van ons een megajeuskjuffel. En Dulce en Amber sjijn aan het oefense voor de dans. Se segge Kever je gaat staan benen iets uit elkaar en dan ga je beweegjes van de ene kant na de andere kant met je heupjes.

  1. Hoi lieve allemaal, nee de dierendokter is niks aan, ik snap dat het bij jullie ekstra moeilijk is, als je zoveel verdriet hebt gehad, Ufiano ik ga voor je duimen hoor!, en die prikjes foel je bijna niet, maar het is toch eng om in de reismand te moeten, wat gezellig dat bij jullie ook sommige katten net zo als ik slapen!, soms mogen mijn mensen mijn puikie aaien, maar andere keren doe ik HAPS en dan ga ik trappelen, jullie kennen dat vast wel! zooo heee ineens komt mijn vrouw heel hard aanrennen, ze zegt waar is Jans Klok?, ze vindt het zo een mooie man zegt ze, ook al weet ze best dat ze geen kans maakt, en bovendien woont mijn man al bij ons!, misschien krijg ik ook wel een sjoow in las fegas, ik ga maar ekstra oefenen, blijven jullie ook maar oefenen met sneks achter je oor doen, soms valt iets in je mond maar dat geeft niks dat hoort erbij, er staat hier nog ketnipwijn van Bolle, die neem ik mee naar het tuinfeest, en als ik er een beetje van hem gedronken kan ik vast wel dansen, ik ga het proberen Amber en Dulce!, lieve allemaal en vooral Jiekie en Kyana en Amber en Dulce, jullie krijgen heeeeeeel veel lieve zachte neusjes terug van mij, Kever, ze zijn ook voor jullie vrouw natuurlijk!, en als ik mijn voorpoot optil moeten jullie snel zijn, want daar heb ik snekkies onder verstopt, voor jullie!!!

 2. Hajooooooo poomsie.

  Oooooooh uwes laat de beneedeboel lekker luchten. Dat doet ik ook sjoms hihihihi.
  Ikke moet in juunie offe juulie naar de dokker. Nau… ikke bewoof nu datte ik ga kwijse en gille hoor. Ikke sal iedeween laate wete dat ikke TEGE mij wil in onnefoer ben!!! Deej ik foorige keer ook!!
  Mense sjijn meen. Mij mense saate me ook uit te waggen. Ooooh sniksnik. Ikke huilte me suf en hunnie lagte!!

  Bij mij duurte het ook een teitje dat me mense seide datte se eg fan me hielte. Ook meede ommedat we weer een rotteit kwege toen ik hier kwam woone. Maar nu kun we niet meer sonner elkaar hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heeee grote jongenspantersiejemees, mijn mensen denken dat het een katerding is om zo te liggen, ik weet het niet hoor het ligt gewoon fijn, goed dat je gaat gillen en kriijsen als je naar de dokter moet!, naar de dokter is helemaal niet fijn want je weet nooit wat er gaat gebeuren, dat is eng, en je mensen moeten weten dat je NIET meewilt, ik doe mijn mensen toch ook niet zomaar in een mand en ga dan met de trem ergens naartoe, zonder dat ze weten waar dat is?, o wat erg dat jauw mensen ook moeten lachen, dat mag helemaal niet!, in de trem kwamen steeds mensen in mijn mand kijken maar niemand kon mij zien, ik was echt heel goed verstopt, Door gelukkig dat jij en je mensen nu niet meer zonder elkaar kunnen, en logies dat je elkaar eerst moet leren kennen, mijn mensen en ik hauden nau van elkaar en dat blijft zo!, heeeeeel veel lieve pootjes en neusjes van je poomsie Kever, ook voor je mensen natuurlijk, en kijk maar naar mijn voorpoot, als ik die optil liggen er kaastoktoknoepies onder verstopt, voor jau!!!

 3. Hoi liefe Kever! Wat lig jij er seksie bij op die laatste foto. Ik ben een dame dus ik houd mijn pootjes netjes bij elkaar hihi. Wat een afontuur dat je voor een prik naar witjas moest. Ben je er nou voor een jaar vanaf? Dat hoop ik wel. Heel veel pootjes van en achter mijn oor zit een kaassnoepje voor jou.

  1. Hoi lieve Minnie, zooo heee vind je me seksie?, mijn mensen moeten altijd lachen als ik zo lig, ze zeggen dat ze tot nu toe alleen katermannen hebben gekend die zo liggen, dat damespoesen veel netter zijn dus ik snap dat jij niet zo gaat liggen, ik hoop maar dat ik nau noooooit meer terug hoef naar de dokter!, het was een hele lieve doktermefrau maar ik blijf toch liever thuis, folgens mijn mensen heb ik nau alle injeksies gehad, ik weet niet wat injeksies zijn en ik denk dat ik dat ook liever niet wil weten want folgende keer blijf ik thuis, dat weet ik nau al, dankjewel voor het kaassnoepje, het was heerlijk!, lieve Minnie je krijgt van mij heeeeel veel zachte kopjes, ze zijn ook voor je frau, en als ik mijn voorpoot optil ligt er een kipkattengrassnekkie voor jau op de grond, pak maar snel, het is van Kever!!

 4. Hoi lief vriendje Kever, spannend is dat hè, dat je in een reismand moet, en dat je dan niet weet waar je naar toe gaat. Wij zijn soms ook bang dat ze ons dan terugbrengt naar het asiel. Maar ze zegt altijd tegen ons, dat we nooit meer terug hoeven naar het asiel, dat we altijd bij haar mogen blijven wonen, en dat als we soms een dagje bij de dierendokter moeten logeren, ze ons altijd weer komt ophalen. Dat geeft ons wel een beetje rust, maar die reismand blijven we toch eng vinden. Onze vrouw zegt vaak tegen ons dat ze van ons houdt en dat we de knapste en de liefste poesjes zijn van de hele wereld. Dan voelen we ons blij en trots. We geven dan ekstra veel knuffels aan onze vrouw. Onze vrouw is nu een beetje zenuwachtig, want dinsdag moet Bjarne in de reismand, dan gaat de dierendokter zijn schildklier opereren. Dan is hij de hele dag weg, en dan is onze vrouw de hele dag van slag , en wij ook een beetje want wij missen dan onze broer. Hopelijk gaat die dag een beetje snel voorbij en is Bjarne ‘s-avonds weer lekker thuis.
  Knuffies van ons allemaal lieve Kever.

  1. Liefe Bjarne, ikke ga pootjes draaien voor je! En een dikke knuffel voor je vrouw. Pootje van Minnie.

  2. Hoi lieve bende, zooo heee dat is moeilijk, dat Bjarne dinsdag de hele dag bij de dokter moet zijn!, dan snap ik helemaal dat jullie allemaal van slag zijn, samen met jullie vrouw, misschien moeten jullie dan maar ekstraveel knuffelen, dat helpt een beetje, ik ga de hele dag pootjesdraaien dat alles goed gaat, en mijn mensen gaan duimen!, mijn vrouw vertelt me net dat Bjarne dan misschien geen pilletjes meer hoeft, dat zau natuurlijk helemaal top zijn want pillen krijgen is niks aan, ik kreeg er pas eentje van mijn vrouw, ik probeerde hem nog uit te spugen maar dat lukte niet meer, folgens mijn vrouw was het tegen wormpjes, jekkie die wil ik niet, maar een pil wil ik ook liever niet, nau ja, het is gebeurd, folgende keer spuug ik hem uit!, lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Juultje, Kruimel en Oliver, sturen jullie een berigtje hoe het is gegaan met Bjarne?! dankjulliewel voor jullie knuffies, knuffies zijn het allerfijnste dat er is!, ik stuur jullie heel veel zachte neusjes, ook voor jullie vrouw natuurlijk, en onder mijn voorpoot liggen op de grond snekkies voor jullie allemaal, voor Bas een likwid snek en verder kouwstiks, ik til hem op en dan kunnen jullie ze snel pakken! ze zijn van Kever!!

  3. Hier gaan de duimen op volle toeren voor Bjarne.Sparkle was prima na de operatie.En haar T4 werd prachtig!!

   1. Dank je wel, ik hoop zo dat de waarden van Bjarne na de operatie goed zijn, het lukte maar niet om de juiste dosering Felimazole te vinden. De laatste keer werd zijn schildklier weer te veel geremd. En hij werd zo gestrest en bang van iedere keer weer naar de dokter voor een bloedonderzoek. Hopelijk gaat het met hem na de operatie net zo goed als dat het met Sparkle ging.

 5. Lieve Kever,

  Jij heb deze week letters gemaak die mij hart begrijp. Jij weet van mij eigen begrijp ik jou letters alteit. Maar assie jou letters maak ofer jou dokter dan begin mij buik ze eigen te draaie. Dattie zeg, van mij buik ga ik nooit meer mee. Maar jij heb er niks ofer te zegge. Jij kan wegkruipe onder jou deeke maar assie nie uitkijk kommie er van jou eigen weer onneruit. Dan kan jij punte zette met streepe tottie fijf kieloo weeg, maar jij koop er niks foor. Jou mense wil dattie aan jou gezond werrek Kever. Maar jij ben gezond want jij bennie groonies. So denk ik er wel ofer van mij eigen. Maar mij vrouw zeg Loes jij kan ook oferdrijve. Selluf vin ik assie twee keer groonies ben dan drijf jij nooit nie ofer.
  Gelukkig hebbie onse groote vriend Bolle, mij buikmaatje en hij waak ofer onse gezond. Dattie weet, al ga jij nie eens mee van jou eigen. Jij kom alteit weer thuis. Dat is belangrijk Kever, dattie thuiskom bij jou mense. Dattie saame ben en dattie saame blijf. En jij mag jou toeter alteit laate hoore Kever want sonder jou toeter kannie nie tettere. Dat moetie nie wille.
  Lieve Kever jij heb jou mooie plek in onse hart gekreege. Om dattie ben wie jij ben en om dattie toeter in onse hart. Jij ben thuis bij jou mense maar jij ben ook thuis bij jou vriende van jou blog. Mij erfaring is, dan bennie wel echt thuis van jou eigen!
  Daarom krijgie vandaag mij kopjes met mij kleskoekjes en het kraak en het smaak naar nog feel meer. En in mij trommel zit mij ferse pak ook foor jou mense en foor Ooma. Dan kannie saame klesse en jij kraak van jou geluk,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, dankjewel dat je zegt dat ik gezond ben, dan hoef ik nooit meer naar de dokter!, ik ga het meteen laten lezen aan mijn mensen dan weten ze dat maar, want jij weet alles van gezond en groonies en dokters, als iemand er ferstand van heeft ben jij dat!, zooo heee Loes, ik ben best opgelugt dat ik nau nooit meer hoef te gaan, jij hoeft van mij ook niet, ik vind dat je genoeg naar de dokter bent geweest, ik kan je dokter letters sturen dat je niet meer komt, zal ik dat doen?, dat ik zeg Loes blijft groonies thuis, zo dat is klaar! Bolle waakt over ons, dat we gezond blijven, dan hoeven we niet naar de dokter, zooo heee Loes, wat heb je mooie letters gemaakt van dat ik thuis ben bij mijn mensen en ook bij mijn vrienden, ik word er helemaal blij van, thuiszijn is het allerfijnste dat er is, als je geen thuis hebt ben je nergens, dan moet je op straat toeteren, en wie luistert er dan als je toetert?, misschien wel niemand, dan foel je je heel erg alleen, gelukkig kan ik nau thuis toeteren en op de blog, en iedereen hoort me TOEOEOEOEOEOET!!!!, de kleskoekjes waren heerlijk, en ik kan nau nog beter toeteren, gelukkig zegt mijn vrouw, maar niet altijd als we slapen!, nau toefallig toeter ik als ik moet toeteren!, lieve Loes je krijgt van mij heel veel zachte neusjes, ze zijn voor jau en je famielie, en ssstttt…. als ik mijn voorpoot optil ligt er een grote klodder maajonesse op de grond, en een berg frietjes, spesjaal voor jau van Kever!!

 6. Hallo Kever,
  Ja dat in een kooi gestopt worden om naar de dokter te gaan kennen wij ook.
  Verschrikkelijk is dat………alleen blijven wij aan een stuk door tetteren totdat we weer naar huis gaan. We beginnen zacht en dan steeds harder.
  Vrouw schaamt zich dan altijd wel als we in de wachtkamer moeten wachten en wij blijven maar tetteren!!! 😹😹😹
  Maar wat heerlijk dat je je zo goed thuis en veilig voelt!!! En dat man en vrouw om je moeten lachen!!!
  En Bolle…….die zal altijd over jullie waken ❤

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, eng is dat hè, als je zomaar in een kooitje of een mand of een tas wordt gezet?, ik heb best goed gesparteld en gekrabd en toch zat ik zomaar in mijn mand!, ik vind het goed dat jullie zo hard tetteren, dan laat je iedereen weten dat je NIET naar de dokter wilt!, Molly die hier voor mij woonde ging altijd heel hard loeien, dat allemaal mensen kwamen vragen wat voor iemand er in de mand zat!, ik vind dat dapper, ik durf niks meer te zeggen want mijn toeter stop ik ook onder de deken, ik hoop maar dat jullie zes en ik en iedereen een hele tijd niet meer naar de dokter hoeven en dat Bjarne dindsdag snel weer thuis is!, en zal ik een klein geheimpje vertellen?, ik moet ook wel eens om mijn mensen lachen maar dat weten ze niet, dankjulliewel voor wat jullie zeggen over Bolle, het foelt heel fijn dat hij over ons waakt, lieve Moby, Panda, Izzy, Belle, Tica en Dopey, jullie krijgen een heeeele dikke grote zachte knuffel terug, hij is ook voor jullie vrouw, en ik heb voor jullie allemaal stiekem snekkies onder mijn voorpoot verstopt, als ik hem optil kunnen jullie ze snel pakken, ze zijn van Kever!!

 7. Lieve Kever, wat heb je dat goed gedaan, wegkruipen onder het dekentje. Maar ja, de witjas vind je altijd. En wat is het dan fijn om weer naar huis te gaan met je lieve familie, die zoveel van je houdt, en jij van hun natuurlijk. En jevoelt jeveilig, dat is heel belangrijk, en Bolle waakt over jullie. Floortje stuurt jou een zacht kopje en ik een knuffel.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, slim hè, dat ik me verstopt had?, ik dacht dat ze me nooit zauden vinden want je zag helemaal niks meer van mij, en toch wisten mijn vrouw en de dokter dat ik in het mandje zat, ik snap nog steeds niet helemaal hoe dat kan, ik was zooo blij om thuis te zijn! alleen mijn toeter deed het niet, maar nu al lang weer hoor, vooral in de nacht zegt mijn vrouw, maar daar kan ik niks aan doen, als ik moet toeteren moet ik toeteren, zo is dat nau eenmaal, het is een heel fijn gefoel dat Bolle over ons waakt, dan zijn we helemaal veilig, dankjulliewel voor het kopje en de knuffel, knuffelen is helemaal top!, lieve mevrouw Ina en Floortje en meneermens, ik stuur jullie heeeeel veel zachte neusjes, en spesjaal voor Floortje heb ik niersnekkies onder mijn voorpoot verstopt, als ik mijn poot optil kan je ze snel pakken Floortje!, ze zijn van Kever!!!

 8. Hoi Kever! Ik lig ook graag zo op de grond. Dan weet ze dat ik ontspannen ben. Wij moeten ook elk jaar naar de dokter voor een prik. Tjessi is heel bang en wil niet in een mandje, dat is voor het mensenmeisje altijd moeilijk. Tjaiia en ik gaan makkelijk mee. Ik ga wel altijd even hard mauwen als ik in het mandje zit. Wij hebben geen mandjes eigenlijk maar trolleys met wielen. We gaan ook altijd apart mee. We hebben thuis geen auto. Ze zegt dat het beter is om alleen met 1 van ons te gaan dan kan ze goed opletten wat de dokter zegt. Fijn hè dat jij een fijn thuis hebt gevonden met veel knuffels en goede zorgen ❤️ Pootjes van mij en ons!

  1. Hoi lieve Tjilla, zooo heee wat leuk dat er ook damespoesen zijn die zo liggen!, mijn mensen dachten dat alleen menerenpoesen dat doen, maar nau lees ik dat jij dat ook doet!, wat verdrietig dat Tjessi zo bang is in de trollie, ik snap dat wel hoor, want je zit toch zomaar ineens gevangen en je weet dat er iets engs gaat gebeuren, Popje die hier vroeger woonde was ook heeeeel erg bang, hij trilde helemaal, zo hard dat zijn reistas ook trilde, dat vonden mijn mensen ook heel moeilijk, net als jullie mensenmeisje, wij hebben ook geen auto, mijn vrouw en ik gingen met de trem, mijn man met de fiets, maar volgende keer blijf ik gewoon thuis hoor, dat weet ik nau al, ik vind het thuis veel fijner!, lieve Tjilla en ook Tjaiia en Tjessi en jullie mensenmeisje natuurlijk, jullie krijgen heel veel lieve zachte kopjes van mij, en ik heb stiekem mijn poot op diejeetsnekkies gezet, als ik hem optil kunnen jullie ze pakken, ze zijn van Kever!!!

 9. Hoi Kever.
  Nou ik maak geen misbaar als ik naar dr.Nina moet,maar ik kan erg erg boos kijken.Iedereen weet dan ,dat ik echt super uit mijn hum ben!!
  Mijn broer zong hele concert partijen en mijn zus gaf ook wel luid te kennen dat ze het er niet mee eens was.Alleen mijn broer was weer zijn charmante zelf{ uitslover…} als hij bij Nina uit de mand ging.Kopjes geven en spinnen,alleen moesten mijn scullary girl en Nina hem wel weer samen in de reismand doen.Hij had er een verhipte hekel aan!!
  Jij ligt net zo mooi met je puikie bloot als Sparkle.Die was reuze trots op haar gevulde buik en scullary girl moest er altijd een paar kusjes op doen van haar.Ik lig wat netter erbij hoor,maar ik dan ook meer een dame zal ik maar zeggen.Fynn lag ook wel zo,maar wilde geen kusjes op zijn buik.
  Ach het gaat er maar om dat je lekker ligt,bij je eigen mensen die van je houden en jij van hen.Dat is toch het belangrijkste.
  Mijn scullary girl zegt altijd elke dag dat ze : honderd duizend miljoen veel van mij houdt,over the moon and back.Dus het is fijn dat jullie ook veel van elkaar houden en je op je gemak kan liggen hoe je wil.
  En zo min mogelijk in de mand.Al had je het mooi opgelost met dat dekentje!!
  Fijn dat onze vriend Bolle er op toe kijkt of alles goed gaat.Dat neemt hij heus erg serieus hoor daar kan je van op aan.
  Ik hoop dat je stem niet meer zo schor is,maar voor de zekerheid doe ik bij mijn zachte kopjes een paar heerlijke kip staafjes.
  Dat is goed voor je tetter want die moet weer gezond worden hoor!!!
  Van Muzette

  1. Hoi lieve Muzette, ik weet wel zeker dat jij heel boos kan kijken en dat je dan echt heel stoer bent!, ik kan nog niet zo goed boos kijken en ik durf in mijn reismand ook niks te zeggen, alleen toen ik thuis nog in de gang stond in de mand had ik heel eventjes IEIEIEIE gedaan maar niet hard, zooo heee ik vind het biesonder dat Sparkle ook zo haar puikie liet zien!, mijn mensen dachten dat alleen menerenkaters dat deden, maar Sparkle deed het en Tjilla ook, dus poesenmefrauen kunnen het net zo goed, soms durf ik kusjes op mijn buik, mijn mensen doen altijd snuffelen aan mijn buik dat kriebelt maar het foelt ook fijn, slim hè, dat ik me verstopt had? misschien kan jij dat ook een keer proberen, mijn mensen zeiden dat ze me een slimmerik vonden maar ze wisten toch waar ik was, dat snap ik nog steeds niet, o wat haudt je scullary girl veel van je Muzette!, dat is echt heeeeeeel erg veel, dat is mooi dan zijn jullie samen helemaal gelukkig met altijd Fynn en Sparkle in gedachten erbij, net als Bolle bij ons, mijn toeter doet het weer prima, maar die kipstaafjes zijn helemaal top!, dan blijft mijn toeter gezond, want ik moet natuurlijk wel kunnen tetteren, lieve Muzette je krijgt heel veel lieve zachte neusjes van mij, ze zijn ook voor je scullary girl natuurlijk en ik tetter zachtjes tettettettettetter dan hoef je niet te schrikken, en ik heb onder mijn voorpoot diejeetsneks voor jau verstopt, als ik hem optil kan je ze pakken, er zit ook een mooie strik omheen, dat staat gezellig, het is van Kever!!

 10. Hallo lieve vriend Kever,

  Hier jou racevriend Jip, ja ik ben wat laatjes maar dat komt omdat ik niet zo goed in mijn bontjas zit. Tot in de middag deed ik steeds alles wat ik in mijn buik deed er weer uitspugen, ik kreeg steeds muizen hapjes maar hopla alles er weer uit. Ik had de dagen ervoor soms spuug gedaan. Maar nu heb ik al 2 keertjes een muizenhapje op en het zit er nog in. Nou weet je dat ik een vrouwtje heb die net een waakhond is zonder blaffen hoor, maar ze doet me allemaal in de smiesjes houden en ze zegt als ik blijf spugen ik morgen naar Tante Ans moet. Net als jij in de reismand. Ikke doe ook altijd als ik een reisje moet maken onder mijn kussen verstoppen en Tante Ans doet dan ook lachen en zegt, verdikkeme Jip is er niet. Nee natuurlijk niet, want als je onder je deken of kussen zit ben je er niet. Nu maar hopen dat ikke niet meer ga spugen.
  Nou zeg dat was me ook was ik was ook al bang toen ik je verhaal deed lees dat jij je tetter kwijt was en ik wilde al vragen aan je of je die bij de dokter was vergeten mee te nemen, Ja want jij hoort nu eenmaal te tetteren hoor. Als ik tijdens het racen niet brul, dan vind vrouwtje het ook verdacht en kijkt ze al van, is er wat.
  Bolle is vast super trots op jou dat je het zo goed naar je zin hebt en helemaal van de gelukkige met jou mensen. Jij maakt jou mensen ook gelukkig en blij, en ze vergeten Bolle nooit en blijven altijd van hem houden. Kijk dat weet ikke, want mijn vrouwtje houd ook nog steeds van al onze sterren maatjes.
  Kever ikke ga nu maar even vandaag niet racen voor onze wedstrijd, maar fijn bij vrouwtje op schoot op of onder het deken liggen slapen.
  Tot de volgende keer weer en heel veel tetteren hoor. Grote knuf voor jou, lieve groetjes voor jou lieve mensen van mijn vrouwtje.
  Poot en kopstoot van je grote race vriend Jip

  1. Hoi lieve grote racevriend Jip, is je buik een beetje ziek?, wat ellendig Jip! natuurlijk kan je dan niet rennen, dat is logies, het is nau belangrijk dat je weer beter wordt, als je je niet helemaal lekker foelt moet je niet racen, gelukkig maar dat je twee keer niet hoefde te spugen na het eten want steeds spugen is niet fijn, dan heb je een hele lege buik, ik hoop dat je snel weer beter bent, ik draai pootjes dat dat zo is en mijn mensen duimen voor je, dat je niet naar Tante Ans hoeft, wat slim dat jij je ook altijd verstopt, gaat je vrouw dan weer naar huis omdat ze je niet kan vinden of weet ze waar je verstopt bent?, wat zeg je het mooi van de sterren, zo is het presies, ze blijven er altijd bij horen en ze waken over ons, dat foelt zo veilig, dan hoeven we niet bang te zijn en zo is het met jullie sterren ook, en Bolle waakt ook over jau, want jullie deden de Formule 2, lieve Jip dankjewel dat je me toch hebt geschreven ook al ben je ziekjes, laat je weten hoe het morgen met je gaat?, en overmorgen, net zolang tot je weer helemaal beter bent?, ik stuur je heeeeeel veel zachte kopjes, ze zijn ook voor je vrouw, en mijn mensen sturen heel veel lieve groetjes aan je vrouw en voor jau een zachte kroel over je koppie, en ik heb heel veel beterschap onder mijn voorpoot gestopt, met een klein snekkie, als ik mijn voorpoot optil kan je het pakken, het is spesjaal voor jau Jip, van je grote race vriend Kever!!!

 11. Hoi Kever,

  Hier Ivar, ik ben het vandaag die mag schrijven. Ik ben wel een beetje laat, maar ik heb bijna de hele dag heerlijk onder het dekbed in het bed van mijn vrouw geslapen, vandaar.
  Nou….. ik heb je verhaal gelezen en ik vind het allemaal heel herkenbaar. Toen mijn vrouw mij zo’n twee jaar geleden uit het asiel had gehaald, vond zij het na een paar dagen nodig om mij mee te nemen naar de dierenarts. De anderen moesten voor een prik mee, maar die had ik al in het asiel gehad. Maar mijn vrouw vond, dat ik dan gelijk daar ingeschreven kon worden en bovendien kon de dierenarts dan gelijk even kijken of alles bij mij in orde was. Onzin natuurlijk, want alles was bij mij in orde, maar ik moest toch mee. Natuurlijk heb ik ook laten merken dat ik niet zo gemakkelijk in een mandje te stoppen was en onderweg in de auto heb ik flink van me laten horen. Zo leuk : mijn nieuwe zusjes gingen ook lekker mee brullen en zo voelde ik mij niet alleen. De dierenarts vond mij zo lief en rustig en ontspannen op de behandeltafel staan. Natuurlijk, want ik ben een nette jongen. Maar toen ik weer in mijn mandje moest lukte dat niet. Mijn vrouw en de assistente probeerden steeds opnieuw om mij erin te krijgen, maar ik werkte ze lekker tegen. En de dierenarts maar lachen en steeds maar vragen : zit hij er nu nog niet in, de meeste dieren willen toch altijd snel weer naar huis ?
  Gelukkig is alles in orde gekomen en een poos later waren we allemaal weer thuis.
  Gelukkig begreep mijn vrouw wel dat ik nog erg onzeker was, omdat alles nog zo nieuw voor mij was. Dat zal bij jou ook wel het geval zijn. Je moet inderdaad je mensen nog meer leren vertrouwen, maar zo te lezen gaat dat al steeds beter bij jou. En ook al moet je weer een keer naar de dierenarts, je weet op den duur heel zeker dat je ook weer terugkomt in je eigen huis. Ik heb dat tenminste in die twee jaar al geleerd en het lijkt nu net of ik hier altijd heb gewoond.

  Lieve Kever, zet ‘m op en geniet vooral van je nieuwe leven en je nieuwe mensen. Want als Bolle je heeft uitgezocht, dan zit het zeker weten goed.
  Een stevige kop en poot van Ivar en een zachte knuffel van mijn vrouw.

  1. Hoi lieve Ivar, ik vind het leuk dat je me schrijft!, moest jij ook al heel snel naar de dokter? eng is dat hè, ik moest nog een keer mijn prikken voor niesziekte, dat zei de dokter, en mijn mensen snapten dat heel goed, want van niesziekte kan je heel ziek worden, maar voor mij hoefde het niet!, ik moest lachen om je verhaal, dat je niet meer in je mandje wilde, dat had Bolle ook zeggen mijn mensen, die lag ook keurignetjes op de tatel of op de weegschaal en hij wilde niet in zijn mand, ik wel! ik kroop er zo snel mogelijk weer in maar ik ging niet onder mijn dekentje want ik was niet meer bang, en weet je dat ik een paar dagen later ook nog eens een pil kreeg van mijn vrouw?, erg hè, ze deed hem zomaar in mijn mond, ik had niks door, ik probeerde nog hem uit te spugen maar dat lukte niet, nau ben ik er eventjes klaar mee hoor met al dat mediese gedoe!, wat zal het gezellig zijn geweest in de auto, dat jullie met zijn allen gingen toeteren, iedereen hoorde jullie aankomen denk ik, mijn toeter is al lang weer terug hoor, vooral in de nacht zegt mijn vrouw, maar ja als ik iets moet vertellen kan dat niet wachten en als ik knuffels wil ook niet, dat is toch logies?, gelukkig dat jij je helemaal thuisvoelt Ivar! daar ben ik blij om, want thuis is de fijnste plek om te zijn, zo is dat nau eenmaal, dat vind ik ook, thuis is de plek waar ik toeter, dankjewel voor wat je schreef over Bolle, hij waakt over ons en dan komt alles goed, je krijgt heel veel pootjes met witte tenen, en je vrouw en Jillie, Cindel, Fenneke en Lisette ook, maar spesjaal voor jau heb ik snekkies onder mijn voorpoot verstopt, kijk maar als ik hem snel optil, dan kan je ze pakken, ze zijn van Kever!!!

Reacties zijn welkom