Nou weet ik zeker dat het niet hoeft

hoeft niet

Deze week zag ik dat het op de blog over mij ging en dat ik niet op schoot ging en hoe dat dan kon komen. Ik heb het allemaal gelezen en nou weet ik zeker dat het niet hoeft.

Ik bedoel alleen al toen ik uit het asiel ging om hier huiskater te worden toen zei niemand in het asiel op schoot gaan hoort erbij. Dus dan hoeft het niet.
En of ik het ga doen dat weet ik zelf nog niet. Alleen als het gefoel er is, eerder niet.

Zekerheid

Het is wel zo dat ik van mezelf zekerheid nodig heb. Dus dat ik stevig op mijn poote sta en dat ik weet waarop ik lig. En dat soort dingen heb je niet op schoot zoveel weet ik er wel van. Dat ik zekerheid nodig heb komt van vroeger.
Eerst was ik in het asiel.
Daarvoor moest ik op straat leefe en dat is helemaal niet gemakkelijk.
En weer daarvoor heb ik wel een huis gehad maar daar weet ik haast niks meer van. Daardoor snapte ik hoe het leefe in een huis is dus ik kon meteen meedoen.

Vastigheid

Door froeger heb ik nog steeds zekerheid nodig. Dat is vastigheid onder mijn poote en ook vastigheid van binnen. Dus dat ik weet hoe een dag gaat hier en wat ik mag en wat ik niet mag, en wat mijn vrouw doet en wat ze niet doet.
Ik heb vaste tijden om te eete en om te slaape. Er komen knuffels op een vaste tijd. ’s Morgens ga ik vaak aan de voordeur beneden ruiken dan snap ik hoe het weer is. En de straat rustig zijn dan heb ik ook rust van binnen.
Bijna elke dag is het zo en dus heb meer vastigheid van binnen dan toen ik hier pas was. Ik neem ook geen meediesijn meer tegen de angst.
Dus misschien ga ik nog eens op schoot alleen niet vandaag en morgen ook nog niet.

16 thoughts on “Nou weet ik zeker dat het niet hoeft

 1. Hoi Bert,
  Moby hier, ik snap helemaal wat je bedoeld!!!
  Ik heb 1x geprobeerd om op de schoot van vrouw te liggen en daarna nooit meer!!! Ik lig liever op een stoel, op bed of op de grond waar ik genoeg ruimte om me heen heb.
  Vrouw zegt altijd tegen me:
  Moby je hebt al zoveel overwonnen door hier te komen wonen dus je hoeft echt niet op schoot als je dat niet wil!!!
  En dat is wel fijn!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Moby dan heb je het toch geprobeerd en misschien geeneens omdat je het zelf wilde maar wegens je vrouw. Want een vrouw wil dat soort dingen. Dat weet ik van thuis. Wat goed dat je ook niet hoeft, ik ook niet dan heb je toch rust in jezelf,
   knuffel terug
   Bertje

 2. Hoi Bert,

  Ik lig een soort van op schoot, maar eigenlijk ook weer niet.
  Als mijn baas op bed ligt, dan ga ik altijd op zijn buik liggen, en moeten mijn pootjes onder zijn hand door.
  Dat voelt voor mij veilig, maar echt op schoot schoot liggen zou ik ook niet doen.

  En als ik niet wil dan wil ik niet, dan is het ook goed.
  Als ik maar gewoon mezelf ben, en dan is het voor mijn baasje goed!

  Pootje van Tommy!!

  1. hoi Tommy dat is best tegnies zoals je dat doet, en ala het met liggen is dan is het vast geen schoot dat is met zitten, zoveel weet ik er wel van. Liggen doe ik naast mijn vrouw van heel dichtbij dat kan ik dan weer wel,
   pootje terug
   Bertje

 3. Hajooooooooo oompie
  Ikke lig ook niet hewemaal op sjoot hoor. As ik op de poote van me frauw sta dan aai se me en plof… ikke sak, met me foorpoote aween, naar beneede. Me kont lig dan oppe bank hihihi.
  Meer durruf ik niet. Pootjes 🐾🐾

 4. Mij lieve Bert,

  jij heb zofeel gelijk van jou eigen en jij mag selluf kiese. Assie nog meer van jou tijd noodig heb of jij wil nooit nie op jou vrouw ze schoot, iedereen steun jou en jij weet van mij eigen steun ik jou de meest.
  Jij heb al zofeel geleerd van jou leefe en jou gefoel en jij ben al zo fijn saame met jou vrouw. Dan mag jij het selluf weete. Jij ben nu seeniejor kater Bert en jou erfaring is belangrijk.
  Assie Saame geluk foel assie knuffel of assie gewoon saame ben dan is alles goed. Geluk is meer dan jou vrouw ze schoot Bert. Jij ben zo goed beesig en assie het wel wil hebbie nog tijd genoeg.
  Dat is mij eigen meening Bert en van mij eigen ben ik ook trots dattie er wel ofer naa denk,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje dankjewel voor je steun mijn erfaring zegt nog niet, ik kan van alles van dichtbij zijn ook samen slapen en kopjes geefe en al die dingen en dat is ook best veel, het is wat jij zegt: Geluk is meer dan jou vrouw ze schoot. Gelukkig weet zij dat ook Loes,
   je Bertje

 5. Lieve Bert.
  Mijn ervaring met schoot zitten is: alles mag en niks moet.
  Je bent oud en wijs genoeg om vanuit je gevoel te zeggen ja nu probeer ik het of nou nee,niks voor mij.
  En je vrouw zal jouw gevoel volgen,omdat ze super veel van je houdt.
  Ik vind het wel super knap dat je je medicijntjes tegen angst niet meer nodig hebt.
  Dan heb je toch al weer veel geleerd.En op onze leeftijd gaat het leren niet zo snel meer.
  🐾🐾🐾🐾🐾en kopjes van Muzette

  1. hoi Muzette als ik iets echt wil snappen dan leer ik heel snel beifoorbeeld dat als ik bij de deur sta die naar de keuken gaat ik eerder ontbijt krijg dus dat doe ik ook. De meediesijnen staan nog in een kastje dat weet ik, voor als het nodig is maar nou ben ik rustiger in mezelf.
   kopje van
   Bertje

 6. Hoi lieve Bert, je hebt helemaal gelijk dat je niet op schoot hoeft als je niet wilt!, anders hadden ze dat in het asiel tegen je moeten zeggen vind ik, tegen mij is in het asiel nooit iets gezegd over in de nacht stil zijn, dus dat doe ik ook gewoon niet, alleen als ik echt moe ben, dan slaap ik, maar tussendoor wil ik steeds even knuffels, zo is het nau eenmaal als je een kat bent, dan ben je je eigen katpersoon die dingen wel of niet doet, we zijn toch geen hondjes die dingen doen voor een brokje en een aai?!, maar misschien krijg je een keer wel het gefoel om op schoot te gaan, dan weet je dat het mag, en als je dat gefoel nooit krijgt weet je dat het niet hoeft, en dat is het fijnste vind ik, dat je zelf mag kiezen, dat foelt veilig, misschien slaap ik een keer de hele nacht door of word ik heel slank, maar misschien ook niet, maar ik weet dat mijn mensen mij toch de allerliefste vinden, en zo is het bij jauw vrouw en jau ook!, heeeeeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

  1. hoi Kever ja als ze niks zeggen in het asiel over stil zijn dan hoeft het ook niet dan mag je doen wat je gefoel zegt wat je moet doen en als je heel veel gefoel hebt dan horen knuffels er gewoon bij anders is een nacht veel te lang dat snappen je mensen gelukkig ook. Ik ben vandaag weer niet op schoot geweest.
   kopje terug
   Bertje

 7. Hallo Bert, Sam hier. Als jij niet op schoot wil moet je het niet doen. Je vrouw begrijpt dat gelukkig goed. Zelf lig ik, als ik de kans krijg de hele dag op schoot en ik vind het heerlijk. Maar Bertje; ieder het zijne. Alvast een heel prettig weekend voor jullie!

  1. hoi Sam ja het gaat er toch om dat je je eigen gefoel kunt volgen en het jouwe brengt je schoot dat is ook helemaal goed,
   Bertje

 8. Hallo Bert,
  Niemand kan jou verplichten om dingen te moeten doen die voor jou niet goed voelen.
  Doe ik ook niet, nou mag ik bij vrouwtje gelukkig zelf weten wat ik wel en niet wil. Oke op een ding na dan en dat is het bezoek naar Tante Ans, en als ik weer thuis ben weet ik ook dat het goed is dat ik ben geweest.
  Niet op schoot willen omdat jij dat niks vind is helemaal niet erg, jij ligt en bent heus wel heel veel en dicht bij vrouwtje om er voor elkaar te zijn.
  Je ligt vaak op de kruk bij de werktafel, samen bankhangen, samen spelen en knuffen en liggen op het tapijt. Nou dat is super veel hoor. Wat jij ooit nog over een lange tijd zal durven is verrassing en die zijn altijd fijn.
  Voor nou een knuf van mijn vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, dankjwel voor de steun Jip en het is waar wat je zegt ik mag het zelf weten net als jij en ik doe ook heel veel aan samenzijn alleen op een manier die voor mij gemakkelijk en goed is en dat telt ook want ik ben ook iemand, net als jij!
   poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom