Bram vertelt over de peereboom in zijn tuin

peereboom

Hoi lieve allemaal, wat een koele reejaksies van jullie over het poosere. Zelf probeer ik elke keer beter te zijn in poosere en de snek werkt echt heel goed. Dat is een goeie tip want zo blijft het leuk om te poosere.

peereboomOp bezoek

Vandaag kwam mijn vrouw op bezoek en ik keek uit de raam. Want zo ben ik. Ik vind dat ik alles moet zien. Folgens mij heet dat ook straatkontroole. Ik doe dus ook voor uit de raam gluure als ik op de akwaariejum zit.
Mijn vrouw kwam vandaag op bezoek en dat zag ik toen ik voor uit de raam keek. Ze kwam op twee wielen met tassen er aan vast. Ze zwaaide naar me want ze zag me voor de raam zitten. Ze kon zellf de deur open maken want ze heeft een sleutel. En toen ze binnen was deden we uitgebreid knuffelen en kriebelen. Dat bestaat meestal uit kopjes geven en aaien maar ook een bibberstaartje hebben want dan ben ik kei blij dat ze er weer is. Meestal mauw ik er nog bij dat ik haar gemist heb en dan plant zij weer kusjes op mijn kop. Dat vind ik fijn.

In de tuin

Tijdens onze begroeting vroeg mijn vrouw of ik haar mee wilde helpen in de tuin. Ik wil altijd wel dingen saame doen met mijn vrouw dus ik liep al met haar mee naar de achter deur. Ze vroeg aan mij of ik het prima vind dat ze mijn peereboom mee gaat nemen naar haar huis. Mijn peereboom. Die dus in mijn tuintje staat. Eerst heb ik gemauwd dat ik eerst kontroole moet doen of de boom wel weg kan. Dat er geen beestjes in zitten of zo want dat is raar als je huis ineens weg is. Saame zijn we naar buiten gegaan. Ik ben meteen naar mijn tuintje gerend om te kijken of alles veilig was. Dat er geen beestjes in de boom zaten of verdwaalt waren want dan is het lastig om een boom te verhuizen.

 • Tjek één, de boom is leeg want ik kijk omhoog en er zit niks in de boom. De blaadjes zijn er bijna allemaal vanaf dus dan kun je ook makkelijker kijken of er een huisje in zit.
 • Tjek twee, geen verdwaalde dieren. Ik ben langs de bomen gelopen en ik heb geen andere dieren gezien.
 • Tjek drie, mijn vrouw heeft de schop gevonden en er is ruimte om de boom te verhuizen. Van mijn vrouw heb ik tijdens de tuinierlessen geleerd wat een schop is. Het is een dikke stevige steel van hout met een ijzereblad eraan waarmee je in de grond kunt graven. Met mijn poote kan het ook wel maar dat duurt heel lang en ik ben niet zo sterk als de schop is. Dan is de schop beter om de boom er uit te halen.

Even kontroole

peereboomMijn vrouw zet de schop een paar keer in de grond en trapt op de schop met haar voet. Zo komt de peereboom los van de grond. Het is een flinke boom en dees heeft sterke takken en wortels. Wortels zijn de voeten van de boom. Ineens hoor ik dat het niet goed gaat. Ik hoor een kraak bij de wortels van de boom. Ik mauw tegen mijn vrouw dat ik even kontroole moet doen. Ik loop naar de wortels van de boom en kijk wat er is gebeurd. Er is een wortel stuk gegaan. Folgens mij klopt dit niet en ik mauw het naar mijn vrouw. Maar zij verteld mij dat het juist zo moet omdat de boom anders niet mee kan. Het klinkt ook best loogies. Als de wortels in de grond blijven aan de boom, dan kan de boom niet weg. En dees wortels waren kei diep want ik heb gezien hoe diep die zaten. Ik help mee met graafe tot dat de boom er helemaal uit is. De boom krijgt een nieuwe tuin waar de boom heel mooi kan groeien.
In mijn tuintje vind ik het prima zoals het nu is. Saame hebben mijn vrouw en ik kei goed werk gedaan en we verdienen allebei een snek. Ik een katersnek en zij een mensensnek.

6 thoughts on “Bram vertelt over de peereboom in zijn tuin

 1. Hallo Bram,
  Jij ben nu voortaan Bram de tuinman, wat kan jij vrouwtje goed meehelpen, Maar heb jij nu in jouw tuintje nog wel een fruitboom of gaat alles nu weg, kijk dan zou het toch wel een lege boel worden, of er komen mooie nieuwe planten die jij dan mag verzorgen.
  Ja zeker moet je na hard werken uitrusten en een snek is ook verdiend hoor. Ik ga vandaag ook controle doen vanaf de vensterbank of vrouwtje goed doet werken in de tuin. Vrouwtje noemt mij altijd Jip de opzichter en het is ook heel hard werken vind ik. Moet ook maar eens tegen vrouwtje zeggen dat ik dan een snekkie verdien.
  Fijne wek Bram en knuf van vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip

 2. Heee lieve Brammievlinder, wat een mooie letters heb je gemaakt, over de peerevoom!, ik heb ook een peereboom in de tuin, en er komen peere aan, die eet mijn man en soms mijn vrouw, in de lente heeft de boom bloempjes, is dat bij jau ook zo?, en wat goed dat je eerst hebt gekeken of er geen beestjes in de boom woonden, anders zauden ze zomaar ineens hun huis kwijt zijn en dat is sielig natuurlijk!, wat keigaaf dat je hebt geholpen met graafe!, ik zie het op de footo, je bent echt Tuinkater Brammie!, wat gesellig dat je vrouw er was en dat jullie samen in de tuin hebben gewerkt en ook samen een snek hebben gegeten, maar fooral dat jullie geknuffeld hebben en dat je allemaal kusjes hebt gekregen!, ik vind kusjes altijd zooooo fijn, ik wil er wel een miljoen of nog veel meer, lieve Brammievlinder ik stuur je heeeeeeel veel lieve zachte kopjes, en een heleboel zachte neusjes, ze zijn ook voor je vrouw, en spesjaal voor jau heb ik allemaal sneks met kipsmaak in je tuin gelegd waar eerst de peereboom was, ze zijn van je Kevermans!!!

 3. Hoi Bram,

  Jij bent van alle markten thuis lees ik wel, en je doet straat kontrole, je knuffelt met je vrouw
  (heel belangrijk werk) en je helpt mee in de tuin.

  Dat noemen ze met een moeilijk woord multietasken, dat is dat je heel veel dingen tegelijk kan doen. En volgens mij kan jij dat heel goed.

  Vind dat heel erg knap van jou weet je dat, ik kan dat niet hoor.
  Ben nu best een klein beetje jaloers op een alles kunner zoals jij. Hihihi.

  Een fijn weekend en doe maar lekker veel rielekste.

  Pootje van Tommy!

 4. Hoi Bram
  Wat gaaf zeg dat je je vrouw hebt geholpen met de perenboom!!!!
  Dat zal een hele klus zijn geweest en dat verdiend dan echt wel een lekkere snek!!!
  Ik, Dopey, help ook altijd mee in de tuin!!
  Mijn vrouw veegt de bladeren bij elkaar en ik spring erboven op zodat ze niet weg waaien. Tja soms glij ik wel eens erdoor heen, daar kan ik dan niets aan doen, en moet vrouw het weer bij elkaar vegen!!
  Ze moet dan wel lachen erom!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

 5. Haai Peeremans,

  hier ben ik Oopa Floris, ken jij mij?
  Mijn vrouw heeft iets voorgelezen over peren.
  Keigaaf maar ik ken geen peren.
  Loes zegt dat jij Bram bent.
  Haai Bram ik vind jou een toffe peer.
  Keivet vind ik.
  Luister kerel ik vind jou keistoer.
  Loes…
  Loes waarom is Kees stoer?
  Wie?
  Bram?
  Die ken ik nie!
  Wat nou bomen?
  Hee Kerel, Loes zit te bomen.
  Whaaa haaaa.
  Ik zeg kerel ik weet het niet meer.
  Ik weet niks meer.
  Ik ben oud.
  Ik ga nu dutten.
  Loes ik ga dutten.
  NU!

  Toedels

 6. Lieve tuinkater Bram. Wat ben jij goed bezig geweest zeg. Je vrouw geholpen met het uitgraven van de perenboom, dat was een hele zware klus waarmee je een lekkere snek hebt verdiend. Nu maar lekker uitrusten van dit zware karwei. Fijne avond lieve Bram en knuffels van Ina en Floortje.

Reacties zijn welkom