Lucky vertelt over zwarte en witte pootjes

pootjes

Hoi allemaal, daar ben ik weer. Vorige week mocht ik op dierendag mijn verhaal vertellen maar oen dat ik ben, vergeet ik toch helemaal te zeggen dat het dan een speciale dag voor alle beestjes overal ter wereld is! Hoop dat jullie allemaal een fijne speciale dierendag gehad hebben en extra verwend zijn. Wij hebben veel lekkers gehad en vrouwtje gaat binnenkort een nieuwe hangmat voor ons kopen dus we zijn benieuwd. Ze kan nog niet zo goed kiezen maar het komt goed. De postmeneer of mevrouw komt de hangmat dan brengen.

Deze week was ik wel een beetje verdrietig want er zijn twee vriendinnetjes over de regenboogbrug gegaan. Eerst vriendinnetje Farah en daarna is, helemaal onverwacht, vriendinnetje Diva ’s nachts ingeslapen. We hopen nu dat ze fijn samen met alle andere katjes zijn die een sterretje geworden zijn en wensen de baasjes veel sterkte. Volgend jaar gaan we met de Hoedjesshow zeker naar ze zwaaien. Doen jullie dan ook allemaal weer mee? Dat zou erg fijn zijn.

Wassen

Deze keer wilde ik iets vertellen over het wassen van mijn vachtje. Zoals jullie weten en natuurlijk ook goed kunnen zien op mijn foto’s, heb ik een rood met witte mantel. Dat wit zit voornamelijk op mijn buik, snuit, pootjes en in ringetjes op mijn staart. Die heeft ook een mooi wit puntje aan het einde, dat lijkt op een lampje vindt mijn vrouw. Als ik binnen ben en een kleine of grote boodschap moet doen, ga ik op een van de kattenbakken hier. Daar kun je zo lekker in graven. Er zit geen deurtje in want dat snappen we ze niet zo goed pootjesen daar kan onze staart tussen komen als we niet snel genoeg eruit gaan. Ik ga ook wel eens buiten een plasje doen hoor. Dan graaf ik netjes een kuil, doe een plasje en graaf alles weer onder de grond. Dat hoort zo als je een nette katermans bent.

Alleen daarna zijn mijn pootjes dus niet meer zo mooi wit als anders…dan zijn ze grijs geworden en soms wel bijna zwart hoor. Zeker in de zomer graaf ik nog wel eens graag extra een kuil, gewoon voor de lol hoor. Dan doe ik alsof we een strand in de achtertuin hebben. Daarna kom ik binnen en zeggen ze hier: pfff….Lucky je bent helemaal zwart! Nu wil ik jullie graag eens vertellen hoe ik er dan voor zorg dat mijn pootjes weer helemaal mooi wit worden, zoals je op de foto kunt zien. Ik kan dus heel goed wassen en dan lik ik heel hard over de zwarte pootjes heen. Ik hoef niet in de wasmachine of zeep te gebruiken, ik kan mijn vachtje zelf helemaal schoonmaken en heb daar alleen mijn tong voor nodig! Ik was mezelf een paar keer per dag heel erg goed en daarna zijn mijn pootjes, buik en snuit weer helemaal schoon en wit. Dat is toch best knap dat wij poezels dat helemaal zelf kunnen he? Wassen jullie ook vaak?

Mijn mamapoes en zusje hebben van zichzelf altijd al een zwarte jas maar ik denk dat zij ook wel eens extra zwarte pootjes van het zand in de tuin hebben. Dat kan je alleen niet zien…vorige week was er regen en toen ging Dropje toch buiten. Ikke niet hoor, ik vind regen niks aan. Maar toen ze binnen kwam, kon vrouwtje precies zien waar Dropje gelopen had…allemaal kattenpootjes op de vloer. En ik veeg mijn pootjes met zand ook wel eens aan de spullen van mijn vrouwtje af. Heel de tafel en bank zitten dan ook lekker onder het kriebelzand.

Nagels

pootjesNu hoor ik wel eens van andere poezels dat ze hun nageltjes moeten laten knippen bij de witte jas. Nou, dat hoeft bij mij niet hoor. Ik kan prima zelf een pedicure doen. Ik bijt de lange nagels er gewoon zelf af dus die vinden ze hier dan wel weer. Die halen ze weg met dat herrieding waarmee ze ook kruimels en zo opeten. En buiten heb ik een krab boom! Met een super dikke stam waaraan je lekker krabben kan. Dat doen we allemaal hoor. Heel soms gebruik ik de krabpaal binnen om mijn nagels te doen maar ik moet eerlijk zeggen dat ik die liever gebruik om bovenop te liggen of om in een mandje te slapen. Die liggen super zacht!

Vanaf morgen kunnen jullie de zomer/herfstblog van onze vriendjes Loes en Doorie lezen. Zijn jullie ook zo benieuwd? Ik wil heel graag weten wat ze nu allemaal weer beleefd hebben! Zelf ben ik meer een huispoes en het liefste blijf ik thuis. Dikke knuffel van Lucky en tot de volgende keer!

12 thoughts on “Lucky vertelt over zwarte en witte pootjes

 1. Hajooooooo oom lucky.

  Mij pootjes sijn alleteit swart hihihihihi. Dus ikke hoef se nooit sjoon te maake.
  Mij frauw knipt eens inne 2 weeke me naagultjes. Ikke hoef daar gewukkig niet foor naar de dokker. Finnik niet errug hoor!! Ikke laat haar russig knippe en dan kwijg ik noepies.

  Oooooh morrege gaane we oppe faakansie. Hihihihihi. Ikke hoop datte we weuke dinge gaan doen hoor!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Dorus, ik vind het erg knap dat jouw frauw jouw nageltjes zelf mag knippen hoor…ik denk niet dat ik dat zo leuk zo vinden maar als je snoep krijgt, scheelt dat al veel natuurlijk. Ik denk dat jullie een super leuke vakantie gaan hebben hoor. Wij gaan met veel plezier jullie avonturen lezen! Dikke knuffel van Lucky en een fijne vakantie!

 2. Hoi Lucky,

  Ik doe ook altijd zelf mijn nageltjes knippen, mijn baasje vind dat zo’n eng geluid als ik dat doe hihihi.
  Maar het moet toch gebeuren nietwaar, en dan was ik gelijk mijn pootjes heel goed.

  Ben ook wit met rood, en mijnstaart is helemaal rood.
  We zijn best mooie katers zo met dat rood, vind je ook niet?

  Ben zo benieuwd naar de vakantie verhalen van Loesje en Dorus, kijk er enorm naar uit.

  Wens jou een fijne dag, en een pootje van mij Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, ja he? Rood met witte katers zijn erg mooi toch? Wij lijken best een beetje op elkaar eigenlijk. Knap dat jij ook zelf je nagels knipt hoor…dat klinkt inderdaad best een beestje eng zeggen ze hier ook wel eens…maar het moet gewoon gedaan worden want dan zijn ze netjes. En de vacht daarna wassen is natuurlijk super belangrijk! Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de vakantieverhalen van Dorus en Loes…denk dat ze veel beleefd hebben en dat ze ook leuke foto’s hebben gemaakt! Dikke knuffel en jullie ook allemaal een fijne dag (wij hebben nu gelukkig weer zon) van Lucky en de rest.

 3. Heee lieve Lucky, wat verdrietig is het, als iemand een ster wordt, en nau zelfs twee!, ik ga als het afond is zwaaien, naar allebei de sterren en naar alle andere sterren, dat ze weten dat we ze NOOIT vergeten!,
  en nau begin ik op een nieuwe reegel, dat is wel zo netjes vind ik!, kan jij ook zo goed graven Lucky?, leuk is dat hè?, ik vind het ook helemaal top en als ik binnen op de bak ga schop ik mijn korrels heeeeeeeel ver uit de bak!, ik heb ook witte voeten en toen ik hier kwam wonen waren ze keurig wit, maar nau ik Tuinkater Kever ben geworden zijn ze een beetje groesel-ig, zegt mijn vrouw, ik was ze wel hoor maar niet te vaak, daar slijten ze maar van denk ik, en dat wil ik liever niet, ik had vorige week allemaal voetstappen gemaakt, op de vloer en op het buroo en op de vensterbank, mooie zwarte voetstappen waren het, van de modder buiten, ik kreeg er kompliementen voor maar ik had het gefoel dat het een grapje was…ik krab ook aan een boomstam, net als jullie!, dan foel ik me echt een tijger, en ik ben helemaal benieuwd naar de afonturen van Loes en Door!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau snekkies neergelegd bij je krabpaal, o ja en ik moest van mijn vrouw zeggen dat je prachtige witte poten hebt!!

  1. hoi lieve Kever, dank je wel voor de snekkies en de complimenten hoor. Zou er van gaan blozen…dus jij maakt ook wel eens voetstapjes binnen? Kun jij toch ook niks aan doen als het regent zeker? En zand op de pootjes is niet erg hoor…beetje smoezelig geeft niks…dan weten ze ook dat je buiten actief bezig geweest bent moet je maar denken. Ik ga zelf ook op allerlei dingen staan en dan zie je ook wel eens pootjes…bijvoorbeeld op de aanrecht of op een papier. wat leuk dat jij ook aan een boom krabt! Dat is erg fijn om te doen he? Wij waren ook best verdrietig vorige week hoor…hoop dat alle sterretjes het samen fijn hebben nu en lief dat jullie willen zwaaien naar allemaal. Wij doen ook mee! Dikke knuffel van Lucky en de rest.

 4. Hoi Lucky,
  Wat verdrietig hé van Farah en Diva 😿
  We gaan zeker naar ze zwaaien!!!!

  Hier zit in de kattenbakken ook geen luikje want met onze Tica lukt dat niet.
  Ze gaat er wel in maar komt er niet meer uit. Vrouw heeft met haar geoefend maar helaas. Dus maar geen luikje in de kattenbakken.
  Panda heeft ook veel wit in de vacht en ook bij zijn poten. En soms zijn ze zo zwart dat hij een handje hulp nodig heeft om ze schoon te maken.
  Maar voor de rest kan hij en ook de anderen zich prima zelf wassen!!!
  Nageltjes knippen doet iedereen zelf behalve Tica.
  Met haar moet vrouw zelfs naar de dokter en dan gaat ze even slapen en knipt de dokter haar nageltjes.
  Ze vindt het vreselijk als vrouw of de dokter het zo doet en dan wordt ze heel boos en gaat krabben en zelfs bijten.
  Niet te geloven van een katje die normaal de liefste en grootste knuffellaar is.
  Maar Tica heeft als kitten veel mee gemaakt dus daar zal het aan liggen.

  Verder zijn wij ook reuze benieuwd naar de vakantieverhalen van MamaLoesje en Dorus!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, lief dat jullie ook meezwaaien. Dank jullie wel. Dus jullie hebben ook wel eens zwarte pootjes? Soms zijn ze echt heel vies he? maar ik krijg ze eigenlijk altijd wel weer schoon alleen duurt het de ene keer wat langer dan de andere keer. maar dat geeft niks. Oei, naar de witte jas en dan even moeten slapen als de nageltjes geknipt worden,,,ik zou het denk ik ook niet fijn vinden als ze dat bij mij moesten doen hoor. Dus ik snap Tica wel. Ik heb ook best wel wat meegemaakt toen ik nog klein was dus het is allemaal wel begrijpelijk. Geef haar maar een extra dikke knuffel van mij hoor. En natuurlijk voor jullie ook allemaal, pootje en een neusje van Lucky.

 5. Hoi Lucky.
  Wat verdrietig van Farah en Diva he…….Ik vind Eggies waar dat er al veel te veel sterren zijn……Maar bij de volgende Hoedjessjoow gaan we zwaaien!!

  Ik kan mijzelf ook prima onderhouden hoor.Ik ben dan een dame op leeftijd,maar wel erg schoon op mijzelf.Ik poets mijzelf grondig!!
  Mijn nagels aan mijn voor pootjes doe ik aan de muur buiten op het balkon Krabbel plankjes,palen etc. vind ik niks en paaltjes of ander krabbel meubilair zie ik toch niet.Alleen als het plat op de grond ligt,voel ik het wel,maar ik heb veel liever mijn muur buiten.
  De nagels aan mijn achter pootjes knipt mijn scullary girl wel als het nodig is Voor mij hoeft het niet,maar soms moet het.Nou en dan doet ze het.Ik maak dan wel protest maar helaas trekt ze zich daar niks van aan🙀🙀🙀.En ik ben ook niet te lijmen met snoep.
  De bak(ook zonder luikje)graaf ik op mijn manier.Er ligt niet zo veel grit buiten de bak.Dat was de afdeling van mijn zus.Man man die maakte een troep alsof ze de vloer van de bak eruit wilde graven.
  Lucky ik kijk ook uit naar de avonturen van Doorie en mijn vriendin Loesje!!!!!!!
  Zachte kopjes en dank je wel voor je mooie schrijf.
  Muzette

  1. Hoi lieve Muzette, ik vind het erg knap dat jij jezelf zo goed kunt wassen hoor. En ik zou het ook echt niet fijn vinden als ze hier mijn nageltjes zouden knippen. Ik ben wel een lieve katermans (meestal dan toch) maar dat soort dingen moet ik niet zo hebben aan mijn katerlijf. Ik ben blij dat er nog meer katten zijn die het luikje niet snappen. Ik dacht eerst dat alleen wij dat maar hadden maar er zijn er dus nog veel meer. Dan maar zonder luik. we graven er wel eens wat korrels uit maar die vegen ze dan gewoon weer op dus dat is niet zo erg. Dikke knuffel van Lucky

 6. Lieve Lucky,

  wat bennie toch een knappe katerjongeman want jij ben nog jong van jou leeftijd. Dan bennie eigeluk jou katerjongeman, assie seeniejorpoes ben weet jij zo een dinge.
  Lieve Lucky, jij heb heel feel mooi en duideluk jou letters gemaak ofer hoe jij jou eigen was en wanneer jij jou eigen was. En als seeniejorpoes ben ik heel feel trots op jou want assie katerjongeman ben dan hebbie ook jou andere dinge aan jou kop. Maar jij zorg goed foor jou eigen en dan blijfie er zofeel knap uitzien. Mij adfies is, jonge ga jij zo door.
  Van mij eigen doe ik ook feel en goed wasse en mij teene schoon houwe. Want ook al kom jij nie buite, jou vrouw zit nie te wachte op fiese poote. En assie een poezedame ben dan let jij ook op jou hiegiejeena. Dat is belangrijk Lucky, seeker assie ook nog verkering heb.

  Morge ga wij op vakanzie, dank jou wel dattie ook nog pee-er foor ons eigen heb gemaak. Jij heb nie alleen jou schoone poote, jij heb ook jou mooie hart. Dank jou wel,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, jij maakt me aan het blozen hoor. Wat fijn dat jij vindt dat ik me goed kan wassen en het ook goed uitgelegd heb. Ik ben een keurige katermans hoor want ik was me heel erg vaak. Soms ook heel lang en dat vinden ze altijd knap als ik dat doe. Ik doe erg mijn best hoor om er netjes uit te zien. Ik ben erg benieuwd naar jullie vakantie verhalen en foto’s! Vrouwtje gaat ze morgen lezen en dan mag ik daarna een schrijf naar jullie doen! Knuffel van Lucky en de rest

Reacties zijn welkom