Lucky over wat er gebeurt buiten in de natuur

natuur
Hallo iedereen, hier ben ik weer voor deze week. Binnenkort kom ik een keertje op een andere dag met de blog dan op maandag omdat mijn vriend Oopa Floris dan jarig is maar wanneer dat precies is, zal ik tegen die tijd wel vertellen. Dat duurt nog wel een paar donkers hoor. Het is dan op een maandag zijn speciale dag want hij wordt dan al 20 jaar en dat is bijzonder hoor!

Buiten

Deze keer wil ik nog wat vertellen over buiten… deze week heb ik toch weer een paar best spannende dingen beleefd. Om te beginnen was er een avontuur samen met Dropje. Het was nogal warm buiten maar mijn mensen zaten binnen, die waren aan het eten. Ik was buitenook binnen want dat hele warme weer is niks voor mij. Ineens hoorden ze een poezel krijsen en toen ze buiten gingen kijken, zat de buurpoes per ongeluk aan de verkeerde kant van de schutting. Bij ons in de tuin dus. Dat was niet heel erg handig van haar want Dropje vindt vreemde poezels niet zo leuk. Ze had een dikke staart en een hoge rug en ik ben toen ook naar buiten gerend om te kijken wat er aan de hand was. De buurpoezel is nog maar 1 jaar en snapt misschien nog niet zo goed dat ze beter in haar eigen tuin kan blijven maar ja, een vergissing maken kan natuurlijk altijd gebeuren. Mijn vrouw heeft toen de poort open gedaan zodat de andere poes naar huis kon maar we hebben wel een beetje boos tegen haar gedaan. Ze zat wel in onze tuin natuurlijk.

Inspectie

Vorige week vertelde ik toch dat ik hoorde ritselen in de struiken en dat ik mijn kop daar nog wel eens insteek? Ik doe dat iedere dag wel een keer of wat want je moet als katermans natuurlijk wel goed tuin-inspectie doen en kijken of alles nog veilig is. Oopa Floris heeft me al geleerd dat je er voor de dames moet zijn en dat je ze moet beschermen, dus dat probeer ik zo goed mogelijk te doen als zijnde de enige kater in huis. Ik heb een plekje gevonden waar ik heel goed gluren kan. Ook naar de buren zodat ik de Woef daar kan zien. Ik kan dan onder de tafel gaan zitten maar erop is ook fijn, want dan kan ik ook heel veel zien.

Ritselen

Om op dat ritselen terug te komen… ik heb nu ontdekt wat dat is in de struik. Soms valt er ineens zomaar een blaadje naar beneden. Dat is dan een beetje dor geworden en dan valt het er ineens af. Dat hoort er allemaal bij, dat heet natuur. Maar er was nog veel meer geritsel dan alleen van de blaadjes. Nu weten we dus ook waardoor dat kwam. Er wonen namelijk piepkleine musjes in de heg tussen onze tuin en die van de buren in. Ik mag ze niet pakken natuurlijk maar wel ernaar kijken. En ik kan ze ook goed horen want ze piepen heel hard als ze eten krijgen. De papa en mama van de musjes komen nu iedere dag zaadjes eten op de stoep en die brengen ze naar de kleine musjes. Daar hebben ze het heel de dag erg druk mee en iedere keer als ze in de struik vliegen of er weer uit komen, dan ritselt dat zo lekker. Daar kan ik dus echt gewoon uren naar kijken want dat vind ik heel spannend. Dat is veel beter dan televisie want dit is gewoon real life.

Tent

O ja… we hadden ook nog wat anders in de tuin. Mijn mensen hadden het over de camping. Nou daar gaan ze niet naartoe hoor maar wij hebben wel een heuse tent gekregen. Die heb ik natuurlijk al uitgeprobeerd, dat snappen jullie wel. Het is een mooie groene en als het een beetje regent, dan word ik niet nat als ik erin ga liggen. En ik kan er ook in liggen als er veel zon is want in de tent is schaduw. Dat is dus reuze handig.
Eerst vond ik de tent een beetje eng en dacht ik nog dat ik er niet goed in paste maar ik heb het toch geprobeerd en het ging prima. Ik ging er eerst met alleen mijn snuit in, heb alles goed besnuffeld om te kijken of het veilig was en daarna ging ik er helemaal in. Even omdraaien en dan kan ik lekker met mijn snuit naar buiten gaan liggen zodat ik nog kan zien wat er allemaal op de camping, huh in de achtertuin gebeurt. O ja…toen het een keer ’s avonds en ’s nachts heel warm was, mocht het luik in de deur open blijven en zijn we zowat heel de nacht buiten gebleven. Eerst was dat een beetje eng maar daarna vond ik het spannend en heel leuk. Ik heb alles besnuffeld, bekeken en goed geroken of er nog andere beestjes in de tuin kwamen. Ik moet zeggen, dat wil ik nog wel een keer doen want ook in het donker kun je avonturen beleven. Wel het liefste samen met Dropje en Molly want dan voel ik me zelfverzekerder en samen kunnen we dan alles aan.

Dikke knuffel van Lucky

8 thoughts on “Lucky over wat er gebeurt buiten in de natuur

 1. Haai Luckyboy,

  Hier is Oopa
  Jouw grote vriend.
  Echt wel!
  Oopa is vriendjes met iedereen.
  Maar wat zeg jij nou?
  Is er iemand jarig?
  Ken ik die?
  Keivet!
  Luister Ludwieg waar lig jij nou in?
  Loes hellep mij eens even…
  Wat is dat voor een groen gevaarte?
  Wat?
  Een tent!
  Heel Loedo geen geflikfooi met de poezedames
  Oopa komt de tent inspek……
  Inspek…
  Huppeldepup
  Precies!
  Goed op de dames passen zoals Oopa het jou geleerd heeft.
  Loes…
  Loes….
  Ik wil een tent vol poezedames
  OOPA WIL EEN TENT VOL POEZEDAMES
  Echt wel.

  Katrientje….
  Mijn poppedijntje kom dan bij Oopa in de tent….
  Wat nou niet doen…..
  Gekke tent!

  Toedels

  1. Ha die Oopa, dus u ziet een tent ook wel zitten dan? ik moet zeggen dat ik er al vaker in gelegen heb inmiddels en dat bevalt me prima hoor. Enne, u bent binnenkort jarig maar als u dat nu vergeten bent dan zal Loes het nog wel een keer vertellen hoor, dat is geen punt. O Oopa…en tent met poezedames dus…maar dan kan ik beter vragen of Loes een grote wil bestellen want in dit groene gevaarte past eigenlijk maar 1 poezel…knuffels van Lucky en de rest

 2. Hoi Lucky.
  Wat spannend allemaal in je tuin.
  Mini musjes!!!Vandaar dat ritselen.Ze vinden het vast heerlijk bij jullie want anders hadden de mussen daar heen nest gemaakt.
  Wat goed van je dat je ook mee helpt met oppassen.
  Zo he,een vreemde poes in jullie tuin.Nou dat kan echt niet Die moet maar snel leren dat jullie tuin verboden gebied is voor andere katten!
  Wat goed van Dropje dat ze direct liet merken dat die kat niet welkom was.
  Een tent in je tuin?Wat leuk zeg kunnen jullie kamperen.
  En gelijk is het een mooie plek als je niet nat wil worden of juist wil dutten.Zitten Molly en Dropje ook wel eens in de tent?
  Lucky,dank je wel voor je mooie letters.
  Ik heb gehoord over de verjaardag van Oopa Floris.
  Alleen weet ik niet hoeveel donkers er eerst nog komen.
  Fijn dat je ons op de hoogte houdt.
  Kopjes van Muzette

  1. Hoi lieve Muzette, ja hier is heel wat te beleven in de tuin en zeker als het mooi weer is. Die musjes hoor ik heel vaak en dan ga ik er dichtbij zitten. Heel soms komt mama mus dan ook maar meestal wacht ze dan even tot ik weer wat verder weg ben, Mussen houden net als ik ook van veilige dingen, dat merk ik wel. Ik denk ook wel dat buurpoes zich vergist had hoor en was geschrokken maar Dropje gilde ook erg hard tegen haar. maar ja..ze zat dan ook in onze tuin en dat is niet helemaal de bedoeling natuurlijk. maar goed…we wachten maar eens af of ze nog eens komt maar misschien voorlopig wel even niet hoor. En ja, een tent is wel bijzonder in de tuin he? Ik kan er goed in slapen trouwens. En Oopa is over veel donkers jarig maar ik zal steeds zeggen wanneer het bijna is natuurlijk…20 jaar worden is per slot van rekening wel heel speciaal ook. Zachte kopjes van Lucky en de rest

 3. Hoi Lucky,

  Poe hey dat was even schrikken toen Dropje zo deed krijsen naar jullie buurpoes, goed dat je bent gaan kijken wat er aan de hand was.
  Zo kon je samen met je mensen de buurpoes via de deur weer naar buiten brengen.

  Owh dat klinkt heel spannend wat je in de tuin allemaal beleefd, weet niet of ik dat zou durven want ik kom namelijk nooit buiten.
  Mijn baasje doet wel eens vogeltjes op de TV en dan hoor ik ze ook, ga altijd achter de TV kijken waar ze zijn, maar zie ze nooit.
  raar hoor!
  Wat een leuke tent heb jij gekregen, ligt vast super koel!

  Doe het vandaag rustig aan, want het is nog best wel warm.

  Pootje van Tommy!

  1. ha die Tommy, maar vogel TV is ook spannend hoor. Die komen ook wel eens op computer trouwens…en als je ze dan niet meer ziet ga je er gewoon achter kijken maar daar zijn ze dan ook niet he? Dat is best raar eigenlijk. En bij jou buiten zie je vast ook wel eens vogels tocht? Die komen soms ook in de tuin of op een balkon en speciaal is natuurlijk dat vogels kunnen vliegen. Ja, die tent vind ik wel wat om eerlijk te zijn, Daar kan ik goed liggen en nog alles zien wat er om me heen gebeurt. Dropje zat er vandaag ook al even in maar toen ben ik toch maar eens gaan kijken wat ze allemaal aan het doen was hoor. Ze heeft niks stuk gemaakt (Drop is ook geen sloper) en nu kunnen we er ook gewoon om de beurt in liggen natuurlijk. Hier regent het nu hard en is het niet meer zo warm maar mijn vrouw zegt dat het dat weer wel wordt hoor. nou, we wachten maar gewoon af en houden lekker vakantie in de tuin als het weer droog wordt. Knuffel van Lucky en de rest

 4. Heee lieve vriend Lucky, wat een fijne letters heb je gemaakt!, over buiten in de tuin zijn, heerlijk is dat hè?, er gebeurt zooooveel dat je gewoon de hele tijd op moet letten!, wat spannend van de buurpoezel, ik denk dat ze misschien zelf ook best een beetje geschrokken was, omdat ze dacht dat Dropje een gefaarlijke zwarte panter is, en wat biesonder dat jij beebiemusjes in je tuin hebt!, wat gesellig is dat, en ik vind het keigoed dat je zo goed op de damespoesen in huis leg, je bent een echt katerman-jentelman!, o en weet je wat zo leuk is?, hier staat presies hetselfde tentje in de tuin!, alleen is het kapoo, maar toen het nog goed was lag Bolle er heel graag in als het warm was, en je staat keigaaf op de footoo in de tent!!, ik mocht forige week ook een paar keer de hele nacht naar buiten als ik dat wilde, ik vond het helemaal top!, misschien kunnen we folgende keer als we allebei buiten zijn in de nacht naar elkaar zwaaien?!, dan tetter ik erbij, zodat je weet dat ik het ben!, lieve Lucky dankjewel voor je gesellige letters!, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!!, en ik voor jullie allemaal snekkies neergelegd en voor je mensen heb ik een aaarbeijentaart gemaakt!!

  1. Hoi lieve Kever, ik vind buiten zijn erg fijn als het mooi weer is en ik hoop dat mijn mensen snel het zwembad gaan neerzetten want daar kan ik lekker bovenop liggen. Ik kijk graag naar alles wat beweegt en soms van g ik wel eens een vlieg of een libelle of zo. Die eet ik dan ook gewoon op hoor. Ik ben erg blij met mijn tent maar wat leuk zeg dat Bolle die ook eentje had…wel jammer dat de tent nu stuk is maar soms gebeurt dat wel eens. Heel de nacht naar buiten kunnen vond ik heel speciaal hoor maar ik ging wel samen met de andere twee, want dan durfde ik het wat beter. Ik zal volgende keer zeker naar je zwaaien als jij dan ook buiten bent en mee tetteren, misschien kunnen we elkaar dan wel horen? En dank je wel voor alle lekkere snekkies en de super lekkere taart. Heel veel knuffels van Lucky en de rest

Reacties zijn welkom