Loesje en Dorus op herfstvakantie (deel 2)

herfstvakantie

We ginge weer ferder faakansie fiere. Mamsie lag onnesteboofe oppe aggerbank in de auto en sei datte ik moes stoppe sodat se weer goet kon sitte.
– Mij Doorie stoppie alstoeblief, mamsie ze buik zit vast tusse ze kop en ze poote. Zo kan jou mamsie toch nie mee naar jou Flooradorp!
– Maar mamsie… weet uwes seeker datte we daar naar toe gaan?
– Flooradorp is biesonder en jij moet het gesien hebbe mij jonge. Maar jij ga langzaam rije want Mamsie wil uit jou raam kunne kijke foor frisse lugt.

Noord

Dus ikke naar de pont rij-je want mamsie wau niet fia de snelle weg naar Flooradorp in Ammersedam-Noord.
Opmijeens wis ik me te herinnere dat mij mensen ooit seide dat se daar flakbij gewoont hatte. In Tuttifruttiedorp. Dat was een nootdorrup ommedat tuindorp ooit onner waater hat staan. Mamsie begon te furrtelle.
– Kijk mij beebie, assie goed kijk zie jij zofeel kleine huisjes en jij kan er woone. Mamsie heb gehoord dattie froeger eigeluk affebrooke moes worre want deze huisjes was foor nood. Assie nood heb dan heb jij het moeiluk, net als bijfoorbeeld als mamsie geen garnaaale heb. Maar jou mamsie wor ook nie affebrooke dat moetie goed onthouwe. Mamsie is fen van deze Tusselfrusseldorp maar zij hoef er nie te woone. Misschien kan wij wel ploemetjes haale want jij ga jou dorp nie Floora noeme assie nie jou ploemetjes heb.
Me mamsie wou dus naar Flooradorp foor de ploemen.

Maar mamsie, watte sjijn de huisies hier kwein seg. Me kattebak is gwoter hihihi.
Assie nie feel sentjes heb dan kan jij nie in zo een groote huisje woone mij jonge. Mamsie weet ook, jij kan jou eigen er nie wasse want jij heb geen straal van jou doesj. Mamsie vin het nie zofeel hiegiejeenies maar nie iedereen heb zofeel sentjes.
Mamsie sei me dat dit dorrup laas op teefee was wees
– Jij ben nog te klein mij beebie maar jou Flooradorp was op ze groote teefee met Boo fan ze Erf Vandoorus. Hij weet zofeel mij jonge…
Ophaareens begon mamsie te niese!!
Mamsie vin Boo fan ze Erfsssjiiie…. Tssssjiiiieeee! Oooooh mij allersjie van mij tsssssjiiiee….. Doorus!
– Maar mahammmmm dit dorrup heet aween maar naar ploeme, er bloejt amper een ploem hier!!
– Eg waar….?

Winkel

We ging fjoluk rontrij-je inne het dorrup. En ophaareens sei mamsie datte se naar een weggeefwinkel inne buurt wilde.
– Oooh nie wegrije mij beebie, mamsie wil naar ze weggeefwinkel want die heb ze ook gesien bij meneer Boo fan ze Erf Vandoorus. Mamsie wil vast kijke foor Hoedjes foor folgende jaar en assie het tog weggeef. Graag garnaaale in sjelei van tonijn.
Mamsie sei me dat se weer honger had en ze ging se weggeefwinkel binne. Mamsie begon alweer te furtelle.

– Kijk mij beebie, ooh zie jij zofeel doose. Mense geef alles weg, wij kan gerus rommele in onse Hoedjesdoos. Weet jij mij jonge, assie dinge tefeel heb in jou huis bijfoorbeeld knuffels of jij heb tefeel speelgoet dan kan jou vrouw jou troep hier naa toe brenge. Jij mag alles brenge en jij kan ook alles meeneeme want assie nie zofeel sentjes heb dan kan jij zo tog aan jou spulletjes koome. Maar mamsie zou van ze eigen nooit nie ze zallum en ze kaabeljouw weggeefe. Jij kan ook oferdrijfe!
Mij mamsie klom toen boofe op alle doose en sij sak bijna door se doose heen. Toen gooi mij mamsie mij hoetjes toe en sij zeg dat ik die op moet sette en wij hep toen gepooseert. Mij mamsie seg dat sij wil pooseere foor mij oompie Bert.
– Kom mij beebie, kom bij jou mamsie zitte met jou mooie sMekdonnaldshoedje. Dan maggie die straks opsette als wij naar Mamsie ze ferrassing ga. Maar nu eefe knap kijke in jou kaameeraa foor mij Bert.

Daarna heb mij mamsie nog seefe doose oopegebrooke foordat sij se garnaaale find en de mefrouw vanne weggeefwinkel heb mij mamsie in onse auwtoo gepjop want mamsie durref er niemeer af te springe. Sofeel kieloos garnaaale in mij mamsie se buik. En sij hep ook onse auwtoo folgelaade met bjoode foor kersemis foor onse ferrassing.
– Doe jij foorsichtig rije mij beebie, mamsie moet eerst eefe uitbuike tusse ze brooodjes.
Toen mij mamsie was uitgebuik ging wij weer froluk ferder en mij mamsie sei inees datte we naar de binnestat moese. Se sei datte we inne binnestat meekuppe konne doen.
– Ooh mij beebie mamsie heb zo een goede idee. Mamsie weet jij kan hier erges jou eigen zofeel mooi maake. Met jou meek-uppe enso, dattie heelemaal behandel wor en jij zie er daarna zofeel goed uit. Mamsie heb wel verkering en zij wil er graag goed uitsien foor mij Bert. Dan kan jou meek-uppe helpe assie seeniejorpoes ben.
– Sjoooo dat leek me weuk!! Ikke ben dan wel een gemberneutraale kater, maar meek-uppe lijk mij eg weuk!!
Mamsie? Mag ikke ook meekuppe?
– Natuurlijk mij jonge, mamsie heb jou gemberneutraal oppefoet. Dan kan jij saame met jou mamsie meek-uppe doen. Jou Jiekie hang ook iedere dag aan ze krullietang, dan kan jij ook meek-uppe.

Dus we ginge weer naar de pont om naar het meekuppe toe te gaan. We reeje weer door de Jorredaan en ginge weer evve naar de beelden toe fanne tante Leen.
– Oooh mij beebie, mamsie moet alteit eefe naar ze groote vriendin want zij zing ook, assie sestig wor begin jij pas met jou leefe!
Nadat ik mamsie kon wegtjekke fan het beeld en ik haar weer in me auwto kon pjoppe ginge we rij-je.
Toen sag mamsie ies op haar teelefoon.
– Ies oofer het Merweedepwein. Se sei dat meisje Anne Frank daar hat gewoont met haar fammielie.
– Doorie wij zijn nu tog in ze buurt van jou Merweedepwein. Weet jij nog van mevrouw Annie Frank en dattie daar heb gewoon? Mamsie wil jou iets laate zien en het is belangrijk…
Dus wei er naar toe gaan. Want dat wilte we wel sien.

Wordt vervolgd

32 thoughts on “Loesje en Dorus op herfstvakantie (deel 2)

 1. Hoi Lieve Dorus en Loesje,

  We genieten weer van jullie vakantieavonturen. En Dorus, moest je nu op je vakantie weer hoedjes passen! We kijken al weer uit naar morgen.

  Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Lieve Binti en Zooka,

   jij moet jou kanse pakke assie die in jou schootel krijg. Mij jonge heb nou eenmaal ze knappe paskaterkop en ook al bennie op jou vakanzie dan moet jij jou sterrevriendjes nooit nie fergeete.
   Dank jullie wel dattie ons folg,

   Loesje

  2. Hajooooooo tantes.

   Ooooooh erg he datte ik weer hoetjes moes passe!!!
   Het hauwt eggiewaar nooit op!!
   Maar wag maar… ikke neem fraak hihihihi
   Pootjes

 2. Wat een avontuur weer, Loes en Dorus.
  Jullie zien echt heel Amsterdam. We zijn zo benieuwd of jullie morgen ook nog langs onze furriend Kever gaan. Willen jullie hem dan de groetjes doen van ons allemaal. Ook van CW.

  Fijne roadtrip.

  Koppies en meows van Foppe en Cato

  1. Ooooooh ikke hoop datte we langs poomsie gaan.
   Maar mamsie sag ies oppe haar teelefoon waar se heen wau 🙀🙀🙀

  2. Lieve Foppe en Cato,

   dank jullie wel dattie ons eigen folg. Dat kannie ook zofeel leere van Amserdam. Morge heb wij onse heele folle dag van afontuure. Maar wij doe alteit swaaie naar onse vriendjes en wij hoop dat Kever ons sie assie in ze tuin op ze gras lig.
   En mij beebie wil alles zien, hij heb zofeel niewsgierig zijn…

   Loesje

 3. Hoi furrkantiegangers! Frau vinnut leuk datte jullie naar Noord zijn gereejen. Met de pont. Ze furrtelde me dat zij ook vaak met de pont ging. En dat zij met opaaa Moos en Max verderop woonde, in Molenwijk. Ikke froeg of ze inne moole woonde maar toen moes ze lachen. Lieve Loesjedinnie en Doorie heel veel plezier nog. Pootjes van Minnie 🐾🐾

  1. Hajoooooo tante minnie.

   Ooooooh mij mense deede daar bootsjapjes soms hihihihi.
   Ooooh ikke gaat nooit meer mette pont. We werre teets heen en weer slingert hihihihi

  2. Lieve Minniedinnie,

   oooh heb jou frau in ze wijk vanne Mooles gewoon? En hebbie ook met ze pond ofer ze waater moete oferleefe. Ik zeg jou eerluk Minnie, jij moet nooit nie seefe makkareele eete en dan op jou pond gaa. Van jou makkareele blijf nie zo heel feel ofer…
   Dank jou wel dattie ons folg..

   Loesje

 4. Ha vakantiegangers lieve Loesje en Dorus, wat hebben jullie al veel gedaan in de vakanzie zeg. Krijg je ook nog tijd om even te rielaksen? En ik heb ook weer wat geleerd van Amsterdam met Tuttifrutie-floradorp. En ook nog hoedjes passen, mooi poseren en make-uppen. Een veelzijdig programma hoor. Kan niet wachten tot morgen op het vervolg. Purrrr van Muppet voor goede reis en aai knuffels van mij voor veel plezier.

  1. Hajooooo mefrauw maria.
   Ooooooh ssssst… we segge niet awwes hoor watte we doen hihihihi.
   Mamsie sjaamte sig foorig jaar wot toen ik moes djukke. Dat wiete we er uit hihihihihi

  2. Lieve mevrouw Maria en Muppet,

   mij feronschuldige foor mij ree-akzie van mij beebie. Zoies zeggie nie teege u mevrouw Maria, maar u weet ze jeug van teegeswoordig heb ze maaniere soms nog in ze onwikkeling assie begrijp wat ik bedoel van mij eigen.
   Wij maak feel mee, van mij eigen heb ik onse vakanzie foorbereid want jij moet ook tijd hebben foor jou garnaaale, jouw footoos maake en dattie kan rielekse. Daar heb u zofeel gelijk in van u eigen. Dank u wel en geef u Muppet mij prrrrr prrrr en u krijg mij zachte Amserdamse kopjes van mij hart,

   Loesje

 5. Hoi Dorus en MamaLoesje,

  Nou vandaag was toch wel een mooie rustige dag voor jullie!!!
  En wat lief van jou Dorus om voor MamaLoesje niet over de snelle weg te gaan. Zo zie je wat meer onderweg!!!
  En dan de weggeefwinkel wat gaaf zeg!!!
  We vonden het wel een beetje zielig voor jou Dorus dat je weer hoedjes moest passen!!!!
  En gelukkig voor MamaLoesje dat ze nog garnalen heeft gevonden!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajoooooooo ses en wekkere kippies.

   Ooooooh erg he datte ik weer hoetjes moes passe!!
   Mamsie hat eg gewuk datte se garrenaale font hihihi
   Se hep se awwemaal opge-eet hihihihi

  2. Lieve Dopey, Izzy, Belle, Tica, Moby, Panda, Dotje, Pippi en mevrouw Ceciel,

   het was onse fijne vakanziedag en soms moetie jou nuttig zijn met jou aangenaam fermenge. Seeker asie met jou jeug van jou teegeswoordig op jou afontuur ben. Dan is nies seeker want jij weet soms nie waar hij nu weer uithang.
   Maar jullie heb wel zofeel gelijk, dan is het goed assie jou koffer oope kan breeke en jij heb jou garnaaale.
   Dank jullie wel,

   Loesje

 6. Lieve Doorie en Loesje vriendin.
  O.o wat doen jullie toch veel in jullie vakantie.
  Tuttifrutti dorp met Ieniemienie huisjes en hoedjes gevonden.
  Loesje je bent echt de moeder van alle Sterren als je al denkt aan de volgende Hoedjessjoow.
  Doorie ik hoop dat je oren geen pijn doen van het passen.En al die broodjes…..ik vind het zo spannend wat jullie ermee gaan doen en meekuppe.
  Jullie moeten wel heel moe van al die avonturen!!!Het Merweede plein van mevrouw Annie Frank…. Ik ben zo benieuwd naar het vervolg van jullie vakantie!
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hajooooooo tante muzette.

   Ooooooh uwes kun morrege leese watte we dan gaan sien.
   Eggiewaar… me kattebak is gwoter dan die huise. Hihihihi.
   Ikke mag nies segge watte we met dat bwoot gaan doen. DAT is een gwoot gehijm!! Hihihihi

  2. Ooh lieve Muzette,

   mij Doorie heb gelukkig ze bekkie op elkaar gehouwe van onse brood. Jij kan het nie ferklappe maar jij ken mij eigen, het kom goed. Assie Moeder ben van al jou Sterre dan denk jij in jou hart alteit aan jou vriendjes en jij denk aan jou hoedjes Muzette. Assie in jou weggeefwinkel ben dan moet jij geefe maar jij mag ook jou hoedjes neemt foor assie denk, jij kan het gebruike. Gelukkig heb mij Doorie ze besse paskaterkop, hij sta alles Muzette. Jij kan jou hoedjes zo gek nie bedenke maar hij moet het nooit hardop meeoowe.
   Morge heb wij weer zo een speesiejaale dag, dank jou wel. Hoop dat mij jonge ze eigen gedraag want assie seeniejorpoes ben vinnie zoies belangrijk

   Loesje

 7. Lieve Dorus en Loesje,

  Wat heb ik weer genoten van jullie vakantie verhalen.
  En het was ook nog erg leerzaam, want ik wist helemaal niet dat er een Tutti Frutti dorp was in Amsterdam.

  Hier in ons dorp hebben we geen weggeef winkel, goed dat je dat ook hebt laten zien aan Dorus lieve Loesje.
  Hoort bij de opvoeding toch!

  Kan niet wachten tot het volgende vakantie verhalen van jullie.

  Pootje van Tommy!

  1. Hajoooooo oom tommy.

   Er is flora dorp, vogeldorp, tuindorp oostzaan, disseldorp, en nog feeeeeel meer dorrepe in noord. Feel he? Hihihi

   1. Hoi Dorus,

    Nou echt veel dorpen zeg, Amsterdam is best groot ook.
    Misschien daarom zoveel dorpen.

    Pootje van Tommy!

  2. Lieve Tommy,

   dank jou wel dattie alles lees en dattie ook leer foor jou eigen opfoeding en onwikkeling. Mij Doorie steek er feel van op, hij weet nu ze ferschil tusse tutti frutsel en bijfoorbeeld dissedorp en waar jou garnaaale het lekkers zijn of waar jij wel of nie jou sMekdonnals heb. Jij moet het tog weete Tommy en assie erfoor kies dat jij MammaLoesje wil zijn dan moet jij jou jonge zoies leere.
   Daar doe ik nu heel feel mij bes foor, dank jou wel

   Loesje

   1. Lieve Loesje,

    Je bent een hele goede mama, dat zie ik zo.
    Dorus wordt goed opgevoedt, en krijgt heel veel cultuur en vis bijgeleerd.

    En dat hoort ook zo, want natuurlijk moet Dorus wel weten waar je de allerlekkerste vis voor je liefste mama moet halen vind ik!

    Pootje van Tommy!

 8. Wow Dorus en Loesje, wat beleven jullie spanende avonturen zeg. Ik zat echt op het puntje van mijn mand toen vrouwtje het voorlas. Zo wisten wij niet eens dat er weggeefwinkels zijn en allemaal dorpjes in Amsterdam zelf. Zo leer jij niet alleen wat maar wij ook. wel spannend wat jullie met al dat brood gaan doen hoor…krijgen de eendjes ook wat misschien? En onze nijntjes hier lusten ook heel graag brood trouwens. 🙂 We zijn nu al weer erg benieuwd naar jullie volgende avontuur! Doe je wel voorzichtig rijden met de mooie roze auto? Knuffel van ons allemaal!

  1. Lieve Lucky,

   dank jou wel van jou lieve ree-akzie. Ooh zatte op jou punt van jou mand van jou spanning van onse afontuure. Oooh, mij hart tril van mij geluk. Misschien is ook beeter als wij adfies geefe dat mefrouwe deze ferhaale nie aan hun kittes of kattevriendjes foorleese assie net wil ga slaape. Jij kan er zofeel entoesjas van worre of jij krijg tog zin in jou garnaaale in jou sjelei Lucky. Mij erfaring is, dan slaap jij tog nie zofeel lekker. Dank jou wel dattie mij eigen zoies meegeef van jou eigen erfaring. En dattie dinge leer van onse vakanzie vin ik mij groose kompliement,

   Loesje

  2. Hajoooooo oom lucky.

   Ikke mag niet eens sgeure mette de auwtoo 😾😾😾
   Sjo meen!!
   Oooooooh lusse uwes wekkere koneine bwoot? Hihihihihi. Oooooh ikke ssssst oofer het bwoot.

 9. Hoi vakantie poezen nou nou jullie maken Amsterdam erg onveilig met jullie gesjeeeees en in zo’n volgepropte wagen.
  Ik houd mijn hart vast hoor met jullie dol dwaze avonturen.

  Veel plezier en doe voorzichtig rijden Ollie❤️

  1. Hajooooooo oom ollie.

   De auwtoo wor gewukkig al wat leeger. Hihihihi.
   Mamsie eet russig door hoor. Wel ben ikke nu bang dat de waage naar 1 kant overhelt 🙀🙀🙀

  2. Lieve Ollie,

   ik zeg jou eerluk, van mij eigen houw ik mij hart ook fast want mij jonge houw erfan om te sjeese en te scheure door Amserdam maar hij heb er nie ze errug in, ze Mamsie zit ernaas!
   Maar wij heb ook plesier want assie saame op jou vakanzie ben is plesier belangrijk. En dattie het oferleef 🙀🙀🙀

   Loesje

 10. Lieve Loes en lieve Door, wat een mooie letters vandaag, over die kleine huisjes en de winkel dat mensen iets kunnen brengen en halen als je niet veel geld hebt, dat vind ik biesonder, het is belangrijk dat iedereen een huis heeft en ook te eten en te drinken, dat vind ik, en ik weet dat mijn mensen dat ook vinden, en dan is het mooi als je kan delen, zo heet dat toch?, ik heb hier nog brokjes staan die ik niet lekker vind en die zau ik best willen ruilen voor brokjes die ik wél lekker vind!, o en meekuppen lijkt me ook leuk!, ik vind het nau al helemaal spannend wat jullie morgen allemaal gaan doen!, gelukkig dat jullie nog genoeg te eten hebben, ik heb weer frietjes gebakken, en ook krooketjes, dat jullie genoeg eenersjie hebben!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie allebei van (poomsie) Kever!!!!

  1. Hajoooooooo poomsie.

   Ooooooooh sjijn dat smekdonnalsfjietjes?
   Hihihi, nau ben ikke eers en eet ik se wekker op!!! HapsmakBURP!! hihihihi
   Mammie heef nog een walliefis.
   Pootjes poomsie. En er ligge liedelstikkies in uwes tuin!!!

  2. Lieve Kever,

   ooooh jou frietjes geef mij buik net genoeg enersjie foor oferleefe want jij ben tog jou heele dag in jou touw. Selluf ben ik nie zofeel erfaare met mij touw maar assie frietjes op heb kan jou wel meer van jou gewich aan jou touw hange.
   Vandaag was onse mooie dag want jij heb zofeel gelijk. Iedereen ferdien ze eigen huisje met ze spulletjes en jij kan ook geefe assie tefeel heb. En mij hart zeg, Kever jij ben zofeel goed beesig. Jij geef ons jou frietjes én jou krooketjes. Jij kan jou eigen weggeefwinkel maake. Selluf denk ik wel, assie frietjes weg ga geefe dattie jou gat in jou markt heb gefonde.
   Lieve Kever van mij eigen trakketeer ik jou eigen en jou mense op mij kersstol want die lag ook in onse weggeefwinkel. En assie het eet proef jou kouwstik. Selluf weet ik nie hoe het kom van ze eigen maar jij mag jou gegeefe paart nooit nie tusse ze tande kijke. Foor Ooma heb ik nog massepein gefonde uit tweetuisend en seefe. Jij weet, Ooma fergeet wij nooit,

   Loesje

Reacties zijn welkom