Kever heeft een mening over borstels

borstelsIedereen heeft wel eens moeilijke gefoelens, het hoort bij het leefen, dat weet ik – ook al had ik het liefer niet, ik ben natuurlijk ook wel eens bang of ferdrietig, dat zijn harde kaude gefoelens die maken dat je je klein en alleen foelt, daar wil je natuurlijk van af maar hoe doe je dat?, voor iedereen is dat ferschillend, maar het is belangrijk dat je aan je mensen laat weten dat je bang of ferdrietig bent, dan kunnen ze je helpen, mij helpt het als mijn mensen me borstelen of kammen, dan foel ik me weer beter en word ik rustig in mijn hoofd en in mijn lijf, en zo kan ik een PUNT zetten achter ferfelende gefoelens.

Borstelen

Maar als ik blij ben vind ik borstelen ook heerlijk hoor!, van mij mag het wel de hele dag door gaan, ik krijg er nooit genoeg van, en ik kom dan ook altijd meteen aanlopen als ik hoor dat mijn mensen met de PUNTjes van de kam of borstel over hun hand gaan.
Elke afond borstelt mijn man me, de ene keer met een zachte borstel, er blijven heeeeeeeel veel haaren in zitten, de andere keer met een borstel waar juist geen haaren in blijven zitten, en mijn vrouw doet het ook nog een paar keer, ik MOET gekamd worden anders krijg ik klitten in mijn vagt, meestal bij mijn bips, mijn vrouw kamt die uit met een spesjale kam, dat doet pijn dus zeg ik af en toe wel IEP!, maar toch ga ik er altijd goed voor liggen zodat ze oferal bijkan, ze mag mijn buik kammen en mijn hoofd en mijn rug en zelfs mijn staart tot aan het witte PUNTje (ja echt waar!)

borstelsTandenborstel

Het is niet goed voor je haaren als je te vaak gekamd wordt, daar ga je nog meer van verhaaren, en je krijgt nog meer klitten, daarom gebruiken mijn mensen al een tijdje iets anders, mensen noemen dat een tandenborstel, ja dat klinkt misschien vreemd, maar Bolle heeft er ook al een keer over geschreven, hij was fen, net als ik, ik kan het iedereen aanraden, vraag je mensen maar eens of ze het een keer willen proberen!, ik heb in elke kamer mijn eigen tandenborstel, een schone nieuwe, er was nog niemand anders mee geborsteld, hij is spesjaal voor mij alleen, als ik daar mee geborsteld wordt foelt het alsof een mamapoes me wast met het PUNTje van haar tong.

Spelen

Na het borstelen gaan we met de tandenborstel spelen, mijn vrouw verstopt hem onder een kleed of achter mijn krabding en ik bijt hem, echt KEIhard, waarom weet ik zelf niet presies maar het is een gefoel, mijn vrouw zei een keer dat ze misschien wel mijn tanden borstelskon poetsen met de tandenborstel als ik er toch in bijt, NAU JA!!, een tandenborstel is niet voor je gebit maar voor je haaren!!, dat weet toch iedereen?!, mooi niet dat iemand mijn tanden borstelt, anders zau ik meteen weer opnieuw moeilijke gefoelens krijgen, mijn tanden zijn prifee, ze zitten toch niet voor niks in mijn mond ferstopt?, heb je weleens gehoord van een katerman die zijn tanden liet poetsen?, mijn vrouw wel zegt ze, maar ik niet en dat wil ik zo hauden, PUNT uit.

O ja, de dokter heeft gezegd dat ik van een dienblad moet proberen te eten, dan eet ik langzamer zegt ze, het is omdat ik geen puusels kan, nau schuiven mijn brokjes steeds weg en ik vind het stom!

En ik blijf tetteren voor vreede!!

35 thoughts on “Kever heeft een mening over borstels

 1. Hallo Lieve Pepeoom Super Kever +. Ik mag fanafonsse sjijfjes want mijn mensen sijn gaan wegsse maar se koomsse terug hoor. Tante Jafita fjaagsse of het niet te koud had? Koes van ons allemaal. En er ligsse iets onder u sjaapje.

  1. Heeeeee mijn allerliefste Faalentino, je mag me altijd letters sturen hoor, want ik kijk wel honderd keer fandaag, en morgen en ofermorgen ook nog!, doe je foorsichtig en netjes als je mensen weg zijn?, en wil je alsjeblieft tegen je tante Jafita zeggen dat ik de sjaal omhad die ze heeft gebreid en dat die lekker warm was?, ik heb alvast wat snekkies gestrooid voor jullie allemaal, en er staat een hele grote kom slagroom!, zooo heee en wat vind ik nau onder mijn schaapje….mjam mjam mjam!, dikke koes terug voor jullie allemaal!!!

  2. Heeeeeee daar is mijn allerliefste Faalentino al efentjes!!!, doe je foorsichtig en netjes als jullie alleen thuis zijn?, jawel toch, want dat doe je altijd!, en wil je alsjeblieft tegen je tante Jafita zeggen dat ik de sjaal omhad die ze gebreid heeft en dat die heeeeeerlijk warm is?, ik heb alvast wat snekkies gestrooid en er staat een grote kom slagroom voor jullie!, dikke koes van mij!!!

 2. Dag lieve Kever met je mooie kop.
  O, borstelen dat vond Fynn ook het fijnste wat er was, elke avond!!
  De dames vonden het juist weer niks.Die deden het zelf wel, zeiden ze altijd.Tja je tandjes poetsen zou wel goed zijn,maar ik denk dat je zoiets moet leren als je nog heeeeel jong bent.De kat van mijn nichtje doet het soms wel,maar die vindt de tandpasta lekker…
  O,o eet je te vlug?omdat je van een dienblad eet?of omdat je altijd wel wat lust?
  Misschien is een anti schrok eetbakje dan iets.Doe je langer over het eten,maar zit het toch in een gewoon bakje……of vind je die eng?
  Lieve Keer,ik heb onder het bed lekkere kauw stokjes gelegd.Ze zien eruit als sloffen dus je mensen zien het niet.sssssttttttt
  Zachte aai van Mia

  1. Lieve mevrouw Mia, ik word altijd blij als ik lees dat ik een mooie kop heb, dankuwel!, wat gesellig dat Fynn elke afond geborsteld wilde worden, hij zag er op footoos altijd zo fantasties mooi uit met zijn glansende haaren, maar ik snap Muzette en Sparkle ook wel, en Sparkle en Muzette hadden ook prachtige glanzende haaren!, van mij mag borstelen altijd en oferal!, o nee niet oferal want natuurlijk niet aan mijn tanden!, mijn vrouw heeft het geprobeerd maar ik wilde het niet en ik heb goed gekrabd, dus nau durft ze gelukkig niet mer, zo een spesjaal bakje dat ik langzamer eet heb ik al,
   maar op een dienblad is het nog moeilijker, en dat is echt waar!, daarom vind ik het ook stom, het duurt me veeeeeels te lang, dus meestal zet ik mijn toeter maar aan!, en nau heb ik ook nog de slofkouwstikkies, heeeeeerlijk!!, lieve mevrouw Mia, ik stuur u heeeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes en een klein neusje, en ik heb warme sjookoomel voor u neergezet op taafel, en ik zwaai elke afond naar Fynn, Sparkle en Muzette!!!

 3. Lieve Kever,

  dank jou wel van jou mooie letters en van wattie ons eigen deze dag schreif. Ik dee dichbij mij vrouw kruipe van jou letters ofer moeilukke gefoeles. Het raak mij Kever want moeilukke gefoeles wil jij nie. Maar jij geef ons zo een goede adfies. Dattie het teege jou mense moet fertelle weeges dat zij dan bijfoorbeeld jou tannebossel kan pakke. Dan weet jij, mij mense begreip mij eigen. En assie zoies Saame begreip, dan begreipie meer en kan jij troos en hellep krijge. Dat is belangrijk.
  Van mij eigen vin ik borssele ook fijn en kamme. Dan roep ik heel feel hard meeewwww en dan weet mij vrouw, Loes wil ze kam. Het is mij speesiejaale meeewwww zeg mij vrouw en zij zeg dattie dan weet hoe laat zij leef. Soms is loogiekaa van mij vrouw dattie er selluf niks meer van begreip. Maar zij kam mij eigen wel en ik doe heel feel hard spinne. Mij vrouw zeg dattie het ook ga proobeere met ze tannebossel maar daar heb ik nog geen erfaring mee. Mij Zusje vin kamme ook heel feel fijn, zij begin heel feel hard te slaan en te bijte. Mij vrouw zeg het is tempement. Mij broer Oopa Floris geef er niks om, hij loop weg.
  Lieve Kever jij moet nu eete van jou dienblad. Dan krijg jij gelukkig meer van jou eete want mij vrouw zeg, Loes een dienblad is heel feel groot. Mij vrouw zeg Loes het gaa nie alteit om méér eete en zij zeg dattie jou slimme dokter heb.
  Daarom heb ik vandaag mij Brabanse Wossebroodjes gebakke in mij frieserpan en op jou dienblad geleg. Toen moes ik wel drie keer bakke weeges dat jou dienblad groot is en jij ga nie aankoome met jou Haags bakkie. Tusse mij Wossebroodjes lig kouwestik, peepernoot en massepeine hartjes want Ooma kom ook. Het is mij gefaariejeerde Sinneklaasbuufet en er is kaaramelk foor elk! En het van mij eigen,

  Loesje

  1. Lieve Loes, gelukkig dat je bij je vrouw kroop toen je mijn letters over moeilijke gefoelens las, want als je helemaal alleen bent is het nog veel moeilijker, en SAMEN kan je een oplossing bedenken!, en soms is het ook al genoeg als je vrouw of je man je gewoon efentjes knuffelt, maar ik vind borstelen altijd het allerfijnst!, wat goed dat jij een spesjale meeeewwwww hebt, dat je vrouw weet wat ze moet doen!, mijn vrouw zegt dat Molly die hier froeger woonde net zo een tempement had als Zusje!, en ik denk dat Oopa vindt dat hij zelf zijn haaren bij kan hauden en in een kuif kan doen, en dat is ook zo!, gisteren had mijn vrouw het haar op mijn hoofd heel raar gekamd, het stond recht ofereind, en toen moest ze lachen, kinderachtig hè?, toen ben ik gewoon weggelopen hoor, dat vond ik zo flouw!, en dat dienblad is echt zoooo stom, als ik een brokje pak dan glijdt het weg, en voor elk brokje moet ik weer omlopen, ik heb al gezegd tegen mijn mensen dat ik er niks aan vind, zo kan ik toch niet eeten?, dankjewel voor de fantastiese taart Loes!!, zooo heee die worssebroodjes lust ik!, en mijn vrouw zat natuurlijk meteen aan de kaaramelk, dat snap je!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, de frietuur staat al aan en de frietjes zitten er al in, en voor erbij heb ik gaarnaalekrooketjes gemaakt, die zijn altijd lekker!!

 4. Hajooooooooooooooo poomsie.

  Ikke fin bossele niet eg errug maar ook niet eg weuk :-/
  Ikke snap ies nie poomsie. Heppe tantjes haartjes? Mijne niet hoor. Missjien komp dat ommedat ik aween maar harde bwokkies eet?
  Loope uwes bwokkies nu weg op dat dienblat? 🙀🙀🙀 nau… dan weet ik nu al dat ik dat niet wil foor me furrjaardag!!!!!
  Poomsie… inne keuke staa een papiere sak. Met gesonte kattefoer er op sjreef!! Uwes weet wel wat er in sit hihihihihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heeee lieve grote jongens zwarte panter siejemees die ook sterrieporter is!, gelukkig maar dat jij niet echt geborsteld hoeft te worden met je mooie gladde haaren toch?, en nau je het zegt… tanden hebben helemaal geen haaren natuurlijk!!!, waarom die borstel dan toch zo heet weet ik niet, maar bij mijn tanden en kiesen heeft ie niks te zoeken!, zo een dienblad zau ik zeker NIET fragen, het is echt heel erg stom om van te eeten, meestal zet ik gewoon meteen mijn toeter aan dat ik het er helemaal niet mee eens ben!!!, dankjewel voor de papieren zak, ik zit te smullen!, ik heb voor jau de gewone bestelling neergezet met ekstra loempiaatjes erbij, het zit in een papieren zak met daarop GROENTE EN FRUIT van de Albert Cuyp!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen van je poomsie!!

 5. Ha Kever, van die tandenborstel had ik nog nooit gehoord. Ga het beslist proberen. Sam vindt kammen maar zo-zo en Pom vindt er niets aan.
  Wat is het koud hè. Poms huisje heb ik ingepakt in kranten en vanmiddag leg ik nog er nog een paar onder. Gelukkig slaapt ze er graag. Allebei de poezen eten nu 2x zoveel als anders. Maar het mag. De dierenarts zegt altijd dat ze in de winter wel een maatje meer mogen. De dierenarts heeft ook gezegd dat Sam klauwen heeft als de leeuwen in Artis. Sam is hier heel trots op en als ze denkt dat ik niet kijk strekt ze haar poten en bestudeert haar nagels.
  Ik ga nog wat lezen Kever. Fijne zondag voor jou, Mikkie en je mensen. Onder je bureau staat Kaviaar en gebakken schol voor jou en Mikkie. Op het pakje staat “Printpapier.”
  Kim

  1. Lieve mevrouw Kim en lieve Sam en lieve Pom!, misschien vinden Pom en Sam zo een kleine borstel ineens wel heel fijn, dat kan best!, gelukkig maar dat Pom haar huisje heeft bij u, ik weet zeker dat ze in het strooo heerlijk warm en feilig ligt, en goed eeten is altijd belangrijk, daar weet ik alles van!, ik snap heel goed dat Sam trots is dat ze zo een mooie grote sterke klouwen heeft, want leeuwen zijn echt gefaarlijk en mooi!, is uw nieuwe dekbed lekker warm?, zooo heee en wat heerlijk, die kaafiaar en schol!, ook van Mikkie bedankt! ik was net op tijd want mijn vrouw zei “printpapier?, we hebben helemaal geen printer”, ik zei maar snel dat ik er eentje in de tuin heb!, ik stuur jullie drietjes heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, voor Sam en Pom heb ik zalmpaatee gemaakt, en voor u heb ik griesmeelpuddinkjes met warme bessensous gemaakt!!

 6. Lieve Kever,

  Wat goed dat jij je laat kammen en borstelen en dat jij daar zo van kan genieten 🙂
  Coco laat dat absoluut niet toe,ze begint al te blazen en te hijgen als zij mij met de borstel ziet aankomen.

  O wee, als ik haar toch stiekem, als ze ligt te dutten, probeer te borstelen ,krijg ik meteen een mep van haar met haar pootje.

  Daarom ben ik zo blij met de lieve trimster die haar om de paar weken borstelt en knipt (lange haren achter op de bips) en ook haar nageltjes knipt.(want die zijn soms echt zo scherp, ondanks de vele krabpalen in huis)

  Tandjes poetsen ,nou ja poetsen, meer knagen aan het borsteltje vindt ze wel ok, vooral als ik wat dierentandpasta op de tandenborstel doe.

  Kitty daarentegen laat het borstelen wel toe ,die gaat er net als jij uitgebreid voor liggen, en haar nageltjes knippen lukt gelukkig ook !

  En wat een goede tip om de brokjes in een dienblad te serveren,Coco heeft af en toe de neiging heel snel haar brokjes op te eten.
  Zij is al redelijk zwaar ,ondanks de gedoseerde porties die zij per dag krijgt, dus krijgt ze ook niet meer brokjes als ze alles op heeft.

  Ze moet maar rustig wachten tot het volgende eetmoment.
  Daarom haal ik het bakje van Kitty ook maar weg ,want zeker weten, als Coco haar bakje leeg is ,pikt ze wat van Kitty.

  Heel veel knuffels en een fijne zondag.

  1. Lieve mevrouw Jeanine en lieve Coco en lieve Kitty, o dan vindt Coco het echt helemaal niet fijn om geborsteld te worden als ze gaat hijgen en blaazen!, Grote Beer die hier froeger woonde wilde ook persee niet gekamd worden en die is ook een keer naar de trimster geweest!, ik vind het biesonder dat u dan wel een klein beetje de tandjes van Coco mag poetsen, dat probeerde mijn vrouw in het begin ook bij mij maar toen ging ik keihard krabben en piepen!, ik heb een spesjale mat om van te eten, met een soort kleine vakjes, maar een dienblad is nog een beetje moeilijker, ik vind er niks aan!, misschien kan Coco ook af en toe naar haar brokjes zoeken, dat u ze ferstopt?, ik snap dat niet goed, maar andere katten vinden het soms leuk!, en ik snap best dat Coco wat brokjes pikt van Kitty, dat zau ik ook doen, maar het is niet leuk voor Kitty natuurlijk!, heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie alledrie van Kever!!, en ik heb voor u een stukje taart neergezet, en voor Kitty en Coco snekkies gestrooid!

   1. O ja, mijn vrouw zegt dat als u aan Bertje mijn meeladres fraagt, dan kan ze u foto’s sturen van zo een bakje als ik heb, dat je langsamer eet!, ik heb er twee en ik vind ze prima!!

 7. hoi Kever,

  Vind borstelen niet erg, maar niet te lang en al helemaal niet op mijn buikje.
  Het liefst wordt ik geborsteld onder mijn kinnetje en vlak bij mijn oor, dat is zo lekker.
  Maarja……..soms is een goede borstel beurt nodig, maar als ik er klaar mee ben dan zeg ik dat ook tegen mijn baasje.
  En tandjes kan je toch niet borstelen, wat is dat nu weer voor rarigheid zeg.

  Heb heel veel lekkere snecks( die ook voor je tandjes goed zijn) bij de verwarming neer gelegd.
  Voor je mensen heb ik warme chocolademelk met pepernoten in de keuken klaargezet.

  Geniet er van lieve kever.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, ja zo onder je kin en bij je ooren, dat vind ik ook helemaal top!!, van mij mag het oferal, maar ik vind het goed dat je laat weten wanneer je er klaar mee bent, het zijn toch jauw haaren!!, en gelukkig dat jij ook nooit hebt gehoord van dat je tandjes worden geborsteld, ik geloof eigenlijk helemaal niet dat dat bestaat!, zooo heee maar snekkies die goed zijn voor mijn tanden, die lust ik wel!, dankjewel Tommy, ik heb Mikkie er ook en paar gegefen, mijn mensen roepen Dankjewel Tommy voor de sjookoomel en de peepernoten!, ik stuur je heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ook voor allebei je mensen, ze zijn van je vriend Kever!!!, ik heb voor jau een staapel snekkies bij je warme mandje gelegd, en voor je mensen is er banketstaaf en lekker ferse koffie of tee!!

   1. Hoi Kever,

    Tanden poetsen voor katten………….dat is inderdaad heel raar.
    Nou mijn baasje gaat dat niet doen hoor, dat heb ik hem eens haarfijn uitgelegd. O Zo!!

    Dank je wel voor de lekkere koffie en thee, en natuurlijk de banketstaaf.
    En vind het super lief dat je ook sneckkies geeft aan Mikkie!

    Pootje van Tommy!

    1. Goed dat je hebt gezegd dat je tanden van jauzelf zijn Tommy, dat heb ik hier met mijn tanden!, en ik deel altijd alles met Mikkie, dat hoort zo vind ik!!, lieve kopjes van mij!!

 8. Ha die Kever,
  Zo, jij hebt veel kammen en borstels om je vacht netjes te houden. Wij hebben er ook aardig wat, maar onze vrouw gebruikt geen tandenborstel voor ons die eigenlijk voor mensen bedoeld is. Wij hebben hier wel een tandenborstel die speciaal voor dieren is en die de dierenarts aan onze vrouw cadeau gaf om die eens op ons uit te proberen. Nu ligt dat ding ergens in een kast op een plek die gelukkig niet meer te vinden is volgens onze vrouw. En dat is maar goed ook, vinden wij. Onze vrouw is dat met ons eens, want het gebruik van die speciale tandenborstel kostte haar bijna haar vingers.
  Wat wij trouwens ook hebben is een klein scheerapparaat speciaal voor onze vacht. Ivar heeft die niet nodig, want hij heeft geen lange haren. Jillie heeft een heel dikke vacht, maar bij haar is regelmatig kammen genoeg en zij heeft haast nooit een klit. Maar Cindel en Fenneke hebben daar wel last van en bij die twee dames is alleen kammen niet genoeg. En omdat klitten uitkammen vaak pijn doet, heeft onze vrouw besloten om die voortaan maar weg te scheren. Dat valt nauwelijks op in ons dikke haar.
  Wij begrijpen trouwens heel goed dat jij borstelen zo fijn vindt, wij zijn er ook dol op en worden heel gelukkig van dat gevoel.
  Lieve Kever, wij vinden dat jouw prachtige zwarte vacht heel mooi staat bij al dat rood op de eerste foto. Het lijkt wel of je vacht daardoor nog meer glanst. Of komt het doordat je zojuist een borstelbeurt hebt gehad ?
  Heel veel zachte kopjes van ons allemaal en extra veel liefs van onze vrouw.

  1. Dag lieve allemaal, ik denk dat jullie kattentandenborstel bij jullie op dezelfde plek ligt als die van mij hier!, helemaal achterin een kastje ferstopt!, mijn vrouw heeft het een paar keer geprobeerd maar zooo… toen moest ik krabben en ook piepen en bijten, en ik denk dat jullie dat ook deden, of niet?!, Cindel en Fenneke, vinden jullie het scheerapparaat niet grieselig?, wat fijn dat jullie vrouw gewoon de klitten bij jullie weg kan halen, dan hoef je tenminste niet naar de dokter of de trimster!, mijn mensen knipten froeger bij Grote Beer grote klitten gewoon weg en dat vond hij best, als hij maar niet gekamd werd!, ik vind kammen zoooo fijn dat ik ook klitten kammen niet erg vindt, mijn vrouw is er altijd helemaal ferbaasd over!, gelukkig dat jullie kammen en borstelen ook zo fijn vinden, je kan er zo heeeeerlijk rustig van worden vind ik, en dankjulliewel voor de kompliementen, ik glans altijd mooi folgens mijn mensen, ik denk zelf dat dat komt omdat ik zo goed kan eeten!, lieve mevrouw Marjoke, Ivar, Cindel, Fenneke en Jillie, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes terug, ze zijn van Kever!!

 9. Hallo grote vriend Kever,
  Hier benne ikke weer, tja vorige week kon ikke niet potenschrijf doen, vrouwtje had het drukjes en daarna super moe. Maar nu hebben wij saampjes een snipper weekend en doen wij lui zijn en bevalt ons heel goed.
  Ikke ben ook gek op borstelen en ikke ga iedere morgen op het badkamer kleed zitten of liggen wachten tot vrouwtje klaar is met haar mensen dingen. Kijk nu het winter gaat worden doet vrouwtje mij borstelen met een hele zachte borstel, en zoals jij pootschrijft moeten nu niet onze kostbare gas in de prullenbak. Ikke doe zelf mijn koppie, daar heb ikke een borstel voor gekregen en die neem ik tussen mijn voorpoten en dan kan ikke mijn koppie doen terwijl vrouwtje mijn bontjas doet. Bij mijn speeltjes in de kamer ligt ook een grote borstel en dar speel en poets ikke mij ook mee. Ja verzorging van onze bontjas is heel belangrijk vind ikke. Tandenborstel zit in mijn verzorgingsbak in de badkamer, maar mijn hoektanden poets ikke niet ermee, Mijn tanden zijn niet meer in mijn bekkie, heeft niet tante Ans eruit gehaald hoor, maar waren zomaar foetsie. Ikke heb een speeltje van touw met catnip en daar knauw ikke veel aan en zo blijven mijn hoektanden netjes.
  Nu ga ikke weer verder met snukjes doen op mijn deken op vrouwtjes schoot, is gezellig en ook warm, maar ikke doe nu ook veel snurkjes in mijn zachte manden bij de warme platen. Buiten doe ikke nu alleen vlug tuincontrole en de rest achter het raam. Het wordt nu ijsberenkoud vind ikke.
  Kever voor jou en Mikkie liggen lekkere snoepstaafjes op jouw kussen hoor. Lieve groetjes voor jouw mensen van mijn vrouwtje en kopjes van mij. Voor jou grote knuf van vrouwtje, poot en kopjes van jouw grote vriend Jip.

  1. Heee lieve grote vriend Jip, gelukkig dat jullie nau een rustig wiekent hebben!, wat knap dat jijzelf je hoofd kan borstelen, ik geef altijd wel kopjes aan de borstel maar ik kan het nog niet zelf, dat lijkt me wel handig!, ik probeer ook altijd een hap te nemen van mijn eigen haaren als ze in de borstel zitten, doe jij dat ook?, maar soms maakt mijn vrouw er een stukje vilt van, zo heet dat zegt ze, en daar speel ik dan mee, maar in de tandenborstel blijven bijna geen haaren zitten, en daar borstelt mijn vrouw dan mijn hoofd mee, mijn wangen en mijn neus en mijn ooren, heerlijk is dat!, wat gesellig dat jij ook elke dag geborsteld wordt, van mij mag het wel honderd keer per dag, echt waar, zo fijn vind ik het!, lieve Jip ga maar lekker knorren op de schoot van je lieve vrouw, dankjewel voor de snekkies, ook van Mikkie!, mijn mensen sturen hele lieve groetjes terug, en ik heb voor jau een Voskes kupje in een bakje gedaan en neergezet, en voot je vrouw is er warme sjookoomel, en ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve warme kopjes tegen de kau, ze zijn natuurlijk van Kever!!

 10. Hallo mijn allerliefste Pepeoomopa Super Kever +. Dag lieve Kever hier Jafita. Ik ben blij dat je mijn sjaal mooi vind en dat hij lekker warm is. Hier komt Faalentino: Pepeoom er isse feel nieuws. Mijn mensen zijn thuis en se sijn djupertrots het huis was netjes en de sjoentjes staan klaar. Ik hebsse een brief van Katteklaas en se kersseman gekjeeg en se sjijfjes we gaan ook bij Kever en Mickie langs. Sjoelsse he. Kenji is vandaag Gjoot Eujopees Sjampioen geworsse en Popovo Sjampioen. Voor dit jaar isse er geen show meer. Folgensse jaar weer. En wat hebsse u een mooie borstels en kammen. Die hebsse wij ook en ook sjandenborstels. Mijn fjouw gebruiks se voor onse kin en bij de witte op de plekjes die niet wit zijn. Dan maaksse ze een papje van maïzena en dat doet ze op se tandenborstel. Hier segge mijn vjouwtje je kunsse de tandjes van de katten poetsen maar dat gaat als ze heel klein zijn, hier doensse we het niet. Want dan bijtsse de borstels stuk. Pepeoom uwes dienblad is niet erg want hij is groot en wij hebben papier erop se gelegd en er ligt een heerlijk buffet van snekkies op. En op het papier staat slankie dus dan kunnen u mensen niets seggen. Voor u mensen heb ik hazelnootjesgebak en advocaat zonder sjagjoom die was ineens weg. Als u goed kijkt op uwes dienblad. Van ons allemaal een mega dikke koes.

  1. Heeeee lieve grote krullenbol, mijn allerliefste Pepekind waar ik ALTIJD zo heeeeeel erg trots op ben!!, mag ik tussendoor efentjes een dikke koes aan je tante Jafita geven?, ik heb altijd mijn sjaal om, hij is zo heeerlijk warm!, en jij bent de allermooiste poesendame die er is!!, lieve Faalentino, hier ben ik weer!, o wat ben je toch een grote jongen dat het huis nog keurig in orde was!, en wat keispannend dat de schoentjes klaar staan en dat je een brief hebt gekregen dat Kattenklaas en de kersenman langskomen, en ook bij mij en Mikkie!, zooo heee nau kan ik niet meer slapen denk ik, ik vind het zoooo spannend…!!!, en gefeeliesietettert met Kenji en Popovo!, dat is echt fantasties!, en je weet dat jullie voor mij en voor jullie mensen allemaal sjampioen zijn toch?!, mijn vrouw heeft wel eens geprobeerd mijn tandjes te poetsen, en toen MOEST ik toch bijten… dat doet ze dus niet meer!, en wat een goed iedee van het papier, nau kan ik gewoon van mijn dienblad eeten, zo een feestbuufet is echt helemaal top!, mijn mensen zeggen dat de gebakjes heeeeerlijk zijn!, slagroom hebben ze niet gezien en ik ook niet (stt….!), lieve Faalentino ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je Pepeoom Super Kever +!!!, en ik heb door het hele huis heen snekkies gestrooid, het zijn er wel een miljoen!, voor je mensen heb ik gefulde speekuulaas gemaakt en marsepeinen balletjes en voor iedereen is er een sjookoolaadeletter of een zalmpaateeletter!!

   1. Pepeoom mijn fjouwtje hebsse nog 1tip foor uwes billen. Hier hebben sommige een hele dikke vacht en die kan vilt gaan worden en dan gaan klitten. Ze doet er droge maïzena op zachtjes inwrijven en hier hebse de slickerborstel waarmee ze de maïzena uit de vacht borsteltjes. En we moogjes er van likken want het is geen gif. Koes koes

    1. O lieve Faalentino, wat een goede tip, dankjewel voor je lieve vrouw!, mijn vrouw zegt dat ze het zeker gaat onthauden!!, weet je wat ik nau aan het doen ben?, in de tuin op zoek naar 🐁 en 🐀, ik weet dat ze er zijn!!, mijn vrouw zegt dat ik een draakie ben, nau ja!!, dikke koes voor jullie allemaal, en ook van deze ♥️ een heleboel!!

 11. Hoi vriend Kever, wat knap dat jij je ze goed laat borstelen zodat je geen klitten in je vacht krijgt. Die heeft mijn mamapoes hier ook maar die daarvoor dan af en toe naar een speciale borstelmevrouw. Die heeft super veel borstels vertelde Molly mij en ze vind het daar fijn want toen ze weer naar huis mocht had ze een superzachte vacht en deed het nergens meer pijn. Hier hebben mijn mensen ook zo’n borstel waarmee ze je een beetje pijn kunnen doen maar die hoeft bij mij nooit. ik heb nooit klitten en doe wel twee keer per jaar veel haren verliezen maar verder niets. Een tandenborstel lijkt me wel speciaal om mee te borstelen…die hebben mijn mensen ook maar die gebruiken ze alleen zelf. Ik heb lekkers voor je klaargezet en er zijn veel kauwsticks voor jou en Mikkie hoor en voor je mensen zijn er chocolade snoepjes, speciaal van Sinterklaas. Ik hoop dat ik ook nog wat lekkers of wat leuks krijg deze keer want ik ben heus heel lief geweest. Ik tetter nog steeds met je mee voor vrede. Heel veel knuffels van Lucky

 12. Heee lieve vriend Lucky, mijn mensen zijn ferbaasd dat ik het niet erg vind dat mijn vrouw klitten uit mijn haaren kamt, Grote Beer die hier froeger woonde moest net als jauw mamapoes naar een spesjale borstelmevrouw, dat lijkt mij best spannend, dan heb ik liefer dat mijn vrouw het doet, wat fijn dat je mamapoes Molly zich zo fijn en zacht foelde met haar nieuwe haaren!, Beer had dat ook, logies want klitten kunnen best pijn doen als ze in je haaren zitten, gelukkig maar dat jij dat niet hebt, en Dropje ook niet!, lieve Lucky weet je dat ik één keer zomaar helemaal alleen door mijn luikje naar buiten ben gegaan!, hoe vind je dat?!, ik was echt keitrots op mezelf, want het was best heel moeilijk, maar dat weet jij ook!, dankjewel voor de snekkies en de kouwstiks, ook van Mikkie, we hebben ze eerlijk gedeeld!, en mijn mensen roepen Dankjewel voor de sjookoolaa!, lieve Lucky ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeel veel knuffels terug, met warme dekentjes erbij, en ik heb voor iedereen snekkies neergelegd, voor jau en Molly en Dropje kettisfeksjions, voor de nijntjes nijnensnoepjes en voor je mensen appeltaart zó uit de ofen!, het is van je vriend Kever!!

 13. Lieve, wijze en knappe KeverT 😻,

  Deze keer mochten Japie en Cato niet meelezen. Er staan slimme dingen in die ik wil uittesten met Japie (brokjes van een dienblad). Borstelen met een tandenborstel, dat ik daar nog nooit aan gedacht heb 🤔 misschien is dat wel iets dat Catootje fijn vindt. Alle kammen, borstels en iets wat er op lijkt zijn vijanden in haar ogen en moeten met geweld verjaagd worden.
  Dank je wel voor jouw briljante suggesties.
  Misschien wil je alleen kusjes ban je eigrn mensen. Dat snap ik jeel goed. Ik waag het er op en druk een heleboel zoenen op jouw mooie koppie.

  Knuffels van Mo, het mens van de BBBeestjes

  1. Lieve mevrouw Mo, brokjes van een dienblad is echt heel erg moeilijk!, maar ik denk dat Japie het misschien wel kan, ik heb er geen geduld voor zegt mijn vrouw, ik zet meteen mijn toeter aan, ja daar heb ik mijn toeter toch voor, voor noodgefallen?, de tandenborstel is helemaal top!!!, Bolle vond het heeeerlijk, en ik ook, ik hoop dat Cato het ook zo fijn vindt, maar misschien niet hoor, want Grote Beer had het misschien niet goed gevonden om met zo een borsteltje geborsteld te worden, mijn vrouw roept nau dat ze dat wel zeker weet!, laat u me weten wat Cato er van vond?, en dankuwel voor de zoenen, mijn vrouw gaf ze naamens u en ze waren helemaal top!, ik stuur u en de beestjes heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van KeverT, en ik heb voor u warme witte sjookoomel met slagroom gemaakt, voor Foppe, Cato, Japie, CW en Vriendje heb ik kipsnekkies gestrooid en voor Magnum heb ik een wortel en een rieten mandje om aan te knabbelen!

 14. Wat goed dat je borstelen fijn vind, anders zou het een drama zijn als het moet vanwege klitten.
  Roos wil nooit haar buik gedaan hebben, dat kietelt vast 😃
  Is dat een speciaal dienblad?
  Sterkte er mee.
  Knuffelzzzz van onzzzz

  1. Heeeee lieve mevrouw Sandra en lieve Roos!!, mijn mensen zeggen dat ze elke keer weer ferbaasd zijn over hoe makkelijk ik ben met kammen, maar ik vind het gewoon heeeeeerlijk!, ik snap Roos wel van haar buik, dat is toch een beetje een gefoelig deel van je lijf, soms pak ik dan ook wel de tandenborstel en bijt erin!, dat dienblad is gewoon voor mensen, en het eet helemaal niet fijn, de brokjes liggen heeeeeeeel ver uit elkaar en ze schuiven ook nog weg, zo kan ik toch niet eeten?, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik heb voor Roos een moes van zalm en tonijn gemaakt, en voor u heb ik zelf peepernootjes gebakken en toen in sjookoolaa gedipt!!

   1. Vraag om een anti slip dienblad? Da’s wel het minste wat je kunt vragen als je zo moet eten 😉
    Het is weer verrukkelijk wat je voor ons gemaakt hebt, dank je wel.
    Fijne Sinterklaas avond!!!

    1. Ik moet slank worden zegt de dokter, maar als je van lekker eeten haudt is dat best moeilijk, een antislipdienblad is een goed iedee, daar ga ik om vragen!, ik hoop dat jullie tweetjes ook een fijne sinterklaasafond hebben! en ik strooi nog wat ekstra peepernootjes!!

Reacties zijn welkom