Ik maakte een geluid en dat ging van BONK

bonk

Het is dus zo, dat ik ’s nachts op bed slaap en uit het raam kijk en soms lig ik ook in de vensterbank op de overloop. Dan kijk ik hoe de dag begint. Daarna spring ik eruit. BONK.

Geluid

Dat BONk kan ik niet helpen.
De overloop is van hout en er liggen geen kleedjes of kussens dus nou ja, een kater van vijf kilo en nog wat die springt, ook al is het best laag, die kater maakt met zijn vier poten een geluid, vooral als het nog best vroeg is, dan is alles stiller.
Vanmorgen dus weer.

Uit de slaapkamer kwam een stem: “Bertje?”
Ja, wie anders. Maar goed. Ik loop dan altijd even richting slaapkamer dat ze ziet dat ik het inderdaad ben.
Mijn vrouw vroeg: “Kom je even op bed?”
Ik dacht aan mijn brokjes, en ging de trap af. Want ik eet het liefste mijn brokjes ’s nachts en dit stukje van de ochtend was nog een beetje nacht, dus vandaar.
Even later kwam mijn vrouw ook.
De dag was begonnen.

Nacht

Die plek in de vensterbank boven is biesonder. Er ligt een handdoek voor mij dus ik weet zeker dat ik er ook mag liggen. Ik ga er alleen heen als mijn vrouw in bed ligt te slapen dan zijn we toch een beetje samen.
Soms zie ik de maan.
De sterren.
Er zijn geen mensen en geen foguls.
Er is gewoon nacht en de nacht is mooi.
Daarna spring ik uit de vensterbank.
Nou dat hoor je en mijn vrouw roept dan: “Bert!” Het klinkt anders dan gezellig op bed komen. Maar ik weet wat ik moet doen. Eefe mijn kop om de deur steken. Dan gaat het altijd hetzelfde.
Ze zegt eerst: “Kan het wat zachter?” En daarna: “Nu ga ik weer slapen.”
En zo weet ik, als huisdier zijnde helpt het om even te staan en te blijven luisteren en dan komt het weer in orde, BONK of niet.

14 thoughts on “Ik maakte een geluid en dat ging van BONK

 1. Hallo Bert,
  Wat goed dat jij ook bonken doet en dan weet vrouwtje ook meteen dat jij aan het werken bent, want ja een katerleven is niet alleen maar van de luiwammesen hoor wat veel 2 beners denkeren. Ik heb je ook vaak gemiauwd dat ik nachtwerk doe en ja dan doe ik bonken en soms miauwen. Weet vrouwtje waar ik ben. Soms is vrouwtje ongerust over mij, want dan ziet ze me niet en als ze roept doe ik net of mijn oortjes het niet horen. ik doe dan ook niet miauwen. Let op hoor, gaat ze het hele huis door om mij te zoeken en ik lig in een Jippedeuk van de miauw als ze langs me loopt , ja en zelfs kruipt over de grond en ze ziet me niet. Nou ja miauw ik later: vrouwtje ik zit hier al de hele tijd. Ik krijg dan een grote knuffel zo blij is ze dan weer. Niet aan vrouwtje miauw verklappen hoor dat ik het ook wel een van de expressen doe voor die heerlijke knuffel. Zo nu maar weer eens aan mijn huistaken beginnen, want mijn koppie is weer opgeladen met heel veel fijne knufjes, tja vrouwtje zorgt voor altijd een goed opgeladen koppie hoor.
  Bert een grote knuf van vrouwtje en poot/ kopje van je grote vriend Jip

 2. Hajoooooo oompie. Oooooh mij mensen segge ook altijt gaat hut as ik een bonk doe. En ikke weeg seefe kielo hihihihi. Fanmijnagt swiep ikke naas frauw hihihi
  Aween tjapte se me wakker. Snie weuk.
  Pootjes 🐾🐾

  1. dat snap ik Dorus, je wil toch gewoon rustig liggen en slapen. Probeer het nog een keer ze deed het vast niet ekspres,
   Oompie Bert

 3. Hoi Bert,

  Owh dus ik ben niet de enige die BONK doet, vind het altijd zo raar dat baasje mij dan hoort hé.
  Maar nu weet ik dus dat het wat harder lijkt te klinken als het nacht is, en bijna ochtend.

  Denk ook dat je vrouw graag wilt weten of alles goed met je gaat, dan kan ze weer rustig slapen.

  Pootje van Tommy!

  1. BONK is folgend mij gewoon als je huisdier bent en je huismens hoort het vanzelf beter wegens het opletten dat denk ik tenminste. Gewoon blijven doen hoor Tommy!!
   Bertje

 4. Hoi Bert,
  Dat bonken doen wij ook……maar daar kunnen we echt niets aan doen!!!!
  Wij hebben in huis ook houten vloeren en de vensterbank is hoog.
  Tja en als je daarvan af springt dan hoor je dat!!!
  Onze vrouw zegt dan altijd
  ” denk om de buren”. Nou ja die kennen we niet en die liggen niet in onze slaapkamer!!!
  Voor de zekerheid heeft vrouw hun toch maar gevraagt. Maar ze horen het niet…….dus kunnen we verder bonken!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Allemaal ja als je springt dan spring je en dan kom je neer, en in je eigen huis mag je best een geluid maken en ook een bonk. Het is wel lief van jullie vrouw dat ze bij de buren ging vragen misschien vinden die het wel een gezellig geluid en zeiden ze dat het in orde was. Ik weet ook niet goed wie de buren zijn hier,
   knuffel terug,
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  Wij doen hier ook bonken, hoor. De slaapkamer van onze vrouw is boven de woonkamer, dus als wij van het bed springen hoort onze vrouw ons bonken als ze beneden is. Toen Lisette nog leefde vond ze dat wel handig. Lisette lag graag op bed, maar ze had wel last van een artrosepootje. Toch sprong ze steeds van het bed af om bijvoorbeeld te eten of naar de bak te gaan. Als onze vrouw dan “bonk” hoorde, ging ze altijd even kijken of het wel goed met die oude Lisette ging. Dat bonken vond ze toen wel een handig geluid. Maar heel vaak was het niet Lisette, maar waren wij het en wij vinden het natuurlijk ook reuze gezellig als onze vrouw komt kijken en ons een knuffel komt geven. Dus gaan wij ook lekker door met bonken en onze vrouw vindt dat niet zo erg. En ’s nachts bonken wij wat minder, want dan slapen wij gezellig met onze vrouw mee. Bovendien vinden wij dat bonken een beetje bij katten hoort. Dat kan ook haast niet anders, want wij hebben een houten vloer en laminaat.

  Veel liefs en kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. hoi Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en jullie vrouw, o dus jullie hebben ook hout ja dan bonkt het als je springt, dat hoort folgens mij gewoon zo. Mischien is jullie vrouw wel verdrietig dat ze nou steeds bij bonk aan Lisette denkt maar gelukkig zijn jullie er om een andere bonk te maken,
   bonkepootjes
   Bertje

  2. Heeeeeel veel liefe kopjes voor jullie omdat Lisette een ster is geworden!, dat lees ik net, ooo wat verdrietig, ik vanavond naar haar zwaaien!, ik stuur jullie hele zachte neusjes, ze zijn van Kever!!

 6. Lieve Bert, ik deed een paar dagen geleden ook BONK!, en nau mag ik dat noooooit meer doen van mijn mensen!!, ik vond er zelf ook niet zo veel aan, dus ik denk dat ik het maar niet meer doe, ik ga weer kleine bonkjes maken als ik spring, dat vind ik toch fijner, doe jij ook foorzichtig met bonken?, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!!, en mijn vrouw zegt dat je snor zo mooi is, en dat zie ik ook!!

  1. Kleine bonkjes tellen ook mee Kever en die zijn ook feiliger. Hier beneden spring ik uit de vensterbank en dat is hoog en daarom heeft mijn vrouw kussens eronder gelegd dus ik kom altijd zacht neer dat is een zachte bonk. Dankjwel voor het compliement van mijn snor,
   Bertje

 7. Lieve Bert, hier kan Floortje niet bonken want wij hebben geen houten vloer en dat vindt Floortje best jammer. Zij zou ook wel willen bonken in de nacht. Nu springt ze zonder geluid. Ga jij maar lekker door met jouw katerwerkzaamheden in de nacht lieve Bert, je bent een stoere kater en die doet dat. Knuffel van ons.

  1. hoi Ina en Floortje, ja dat is jammer dat snap ik wel van Floortje, je wil je toch uiten. Misschien heeft Floortje weer iets anders waardoor ze zich oer kan foelen, een plank me touw beifoorbeeld.
   knuffel terug
   Bertje

Reacties zijn welkom