Gewoon is iets anders dan altijd hetzelfde

gewoonNou is het in mijn leefe zo dat ik weer beneden slaap, daar had ik zin in, en het kan, want waar ik slaap, daar is het gewoon. Maar mijn vrouw snapt zoiets niet.

Pas kwam ze midden in de nacht naar beneden, ik keek van wat ga je doen, zij keek van Bertje ik kom eefe aaien.
Zij aaien.
Ik spinnen.
Toen vroeg ze of ik mee naar boven ging want ze zei alleen slapen is eenzaam en als ik er was dan niet meer. Ze was alweer een tijdje in de slaapkamer toen ik dacht, Bertje nou erheen. En ik de trap op, de kamer in en hop op het bed gesprongen.
Ze was wakker!! Begon me te aaien (niks mis mee) en liefe woordjes te zeggen (superfijn) en ik bleef gewoon op mijn stuk van het bed zitten tot ze ging liggen toen liep ik weer naar beneden. Want ze sliep geeneens.

Gefoel

Soms slaap ik boven en soms beneden.
Soms op het bed, soms op de bank.
Soms lig ik op het krukje bij haar werktafel.
Soms lig ik lekker op het tapijt.
Of achter de kastjes.
Of weer ergens anders.
Waar ik slaap, dat is iets van gefoel, dus wat er van binnen is. En waar ik ook slaap, dat is dus  gewoon en dat is goed.

Gewoon

Mijn vrouw denkt dat een katerman als ik dus altijd hetzelfde wil en als ik iets anders doe dan ben ik misschien wel ziek, of ze wil mevrouw Kever meelen dat ik raar doe en hoe kan het en of iedereen wat wil zeggen.
Maar dat hoeft allemaal niet. Wegens dat ik gewoon mezelf ben en dat ik slaap waar ik wil en eet wat ik wil, en dat is mijn gefoel dus dan is het in orde. Elke dag hetzelfde hoef ik niet. Ander eete is juist fijn maar het moet wel eete zijn dat ik ken. En ergens anders slaape is ook fijn, als het maar in mijn eigen huis is. Dus hetzelfde hoeft niet maar wel gewoon.

20 thoughts on “Gewoon is iets anders dan altijd hetzelfde

 1. Hoi Bert,

  Owh ik herken dat helemaal hoor, mijn baasje is ook zo.
  Slaap de laatste tijd veel boven op de kast in mijn mandje, lekker warm vooral nu dat het zo koud is.
  Dat vind hij niet zo gezellig, want dan voelt hij zich zo alleen op het grote bed waar ik ook regelmatig slaap.
  Maar zo’n mandje is juist lekker warm met deze kou, en als baasje op bed ligt spelletjes te doen op zijn telefoon vind ik het juist weer fijn om bij hem te liggen.

  Vind mensen soms zo raar, want ze doen zelf de hele dag door nooit dezelfde dingen zoals wij.
  Wij hebben roetiene in de dag, de mensen volgens mij nooit.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, ja wij snappen het en eerlijk waar zo moeilijk is het niet. Het is wel zielig dat je mens zich alleen foelt dat heeft Loesje ook en ik ook, maar ja slapen is gewoon superbelangrijk misschien is dat ook wel een oer-gefoel.
   pootje terug
   Bertje

 2. Hallo Bert,
  Mijn vrouwtje wil als ze thuis is altijd weten of het nu dag of nacht is waar ik ben en wat ik doe. Als ze me ziet is het oke. Maar in de nacht wil ze eigenlijk ook graag dat ik bij haar op bed slaap. Ze weet wel dat wij in de nacht ook huistaken doen, zoals alles buiten goed onder de controle houden, Wij slapen niet als mensen een bepaalde tijd en dan ver de dag bergen uren wakker zijn en maar bezig zijn. Er is een groot verschil met mensen en dieren. maar eerlijk waar Bert in de nacht veel bij vrouwtje en als het koud is het liefste onder het dekbed heerlijk knus samen zijn, dat doe ik heel graag. Deze nacht heb ik dat ook weer heel lang gedaan en vrouwtje zegt wel dat ik dan snurkjes doe, nou dat is toch om te laten weten dat ik ik heel fijn mijn slaap doe.
  Bert hier in huis mag ik haast alles, er zijn maar een paar strenge regels en voor de rest mag en doe ik waar ik zin in heb, dus ik heb een heerlijk vrij en gelukkig leventje. Vrouwtje zorgt altijd heel goed voor mij , maar eerlijk waar dat doe ik ook voor haar en daar krijg ik altijd heel veel kusjes en kriebels voor als beloning.
  Ik was net even naar buiten maar foei wat koud nog miauw en ben maar weer vlug naar binnen gerend. Ja het wordt weer richting winter volgens vrouwtje en ze zegt dat ik dan net als andere jaren meer binnen zal zijn. Och is niet erg hoor want vanuit de vensterbank kan ik ook alles goed zien wat er buiten gebeurt.
  Bert zoek weer een fijn plekje voor je slaap vandaag en vast ook wel bij vrouwtje in de buurt als ze aan het werk is aan haar werktafel. Fijne dag samen hoor en van mijn vrouwtje een knuf, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat heb ik thuis ook dat ze wil weten waar ik ben maar ik wil dat ook van haar. Soms gaat ze oferdag naar boven en dan eefe later ik ook. Om te kijken waar ze is en wat ze doet. Want dat wil k ook weten voor mijn gerust en jij vast ook. Het is wat je zegt: je zorgt voor elkaar iedere op een eigen manier. pootje van je vriend Bert

 3. ha lieve Bert, je vrouw hoeft mevrouw Kever niet te meelen hoor als je ergens anders gaat liggen slapen of een keertje iets anders doet dan hetzelfde. Niks mis mee. Gewoon je gefoel volgen. Ze kan natuurlijk wel mevrouw Kever meelen, gewoon voor de gezelligheid. Dat is dan ook weer eens keertje anders dan met een vraag of met een zorg.

  Ja, wij mensen denken dat poese-dames en katermannen altijd hetzelfde patroon volgen, maar soms wil je in ene iets anders. Soms weet je zelf niet eens precies waarom.

  Muppet volgt deze week ook ineens een ander ritme met haar ontbijt eten dan gewoonlijk. Sta ik even verbaasd te kijken. En zij ook naar mij, ”ja, lief mens, zo doe ik het vandaag en morgen ook en daarna, dat weet ik nog niet”.

  Dus wij gaan er niks van zeggen en kan jij gewoon fijn doen wat jij het fijnste vindt, Goede deal toch? Muppet roept vanachter haar verstop-kastje: prrr prrr goed bezig Bert en een aai knuffel van mij.

  1. hoi mevrouw Muppet en Muppet vanachter de kast, ja als je opeens iets anders wil dan doe je dat gewoon meteen dan ben je eraan toe en daarmee ben je altijd de eerste, je mens thuis is de tweede die snapt het nooooit meteen. Dus dan moet je wennen aan dat zij moet wennen, dat is ook samenwonen,
   pootjes
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  hier ben ik van mij eigen, jou Loesje en jij heb vandaag letters gemaak waar mij hart blij van wor. Mij kop heb er wel ofer naa moete denke. Want jij zeg diepe dinge. Van gewoon en dat het anders is dan hetsellufde. Daar hebbie zofeel gelijk in want assie poes ben of jij ben katerman dan hebbie jou eigen rietuuweel van gewoon maar het hoef nie iedere dag hetsellufde te zijn. Mij vrouw kijk ook raar als ik soms liefer beneede slaap. Zij zeg Loes jij mag het wel doen want jij ben sellufstannig, maar mij vrouw mis mij wel. Dan doe ik haar soms ferasse Bert en assie slaap ga ik toch op haar buik ligge. Maar soms blijf ik ook beneede bijfoorbeeld als mij broer Oopa Floris onrussig is. Mij vrouw zeg Loes jij ben zofeel wijs. Jij heb zoies ferstannig gezeg Bert want waar jij slaap is gewoon. Maar soms doe jij jou gewoon anders. Daar moet mij vrouw ook aan wenne heb ze mij eigen fertel,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, het is wel moeilijk soms foor jou, thuis wil iedereen wat van je, dat je bij je vrouw slaapt, dat Floris zich weer rustig foelt en jij moet toch ook om je eigen denken dat je jezelf blijft en in je kragt staat. Dat is belangrijk Loes. En als jij beneede slaapt dan is dat ook goed, zeg dat maar thuis, dat je er dan ook bent maar alleen eefe beneden,

   je Bertje

 5. Hoi Bert,

  Nou onze vrouw doet precies hetzelfde!!
  Lig je op bed en dan sta je op om naar beneden te gaan komt ze na een tijdje kijken wat je aan het doen bent!
  En dan zegt ze ook “kom we gaan naar bed” en doen we dat niet zegt ze
  ” wat is er toch aan de hand met je??”
  Euhhhhh niks hoor vrouw, ik wil gewoon even beneden zijn!!!
  En al we dan niet oppassen belt ze overdag de dokter!!!!!
  Onze vrouw mag toch ook doen wat ze wil en als ze het anders doet is dat ook goed!!!
  Wij gaan dan toch ook niet haar dokter bellen??????
  Soms zijn mensen moeilijk te begrijpen!!!
  Maar we vinden onze vrouw toch wel super lief hoor!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal dat jullie dat ook hebben!! Van die gekke praatjes dat er opeens wat aan de hand is. Ik heb dat dus ook. En wat jullie zeggen is helemaal waar, ik ga ook nie tde dokter van mijn vrouw meelen wat mijn vrouw ook doet, echt waar. Het leefe kan best raar zijn,

   knuffel terug,
   Bertje

 6. Heee lieve Bert, mijn vrouw moest een beetje lachen om jauw verhaal (ze zat stiekem mee te lezen, erg hè?), maar hier is het presies zo, ik sliep een tijdje bij mijn mensen op bed, maar nau slaap ik weer in mijn schaapje onder het bed, en ook vaak op de bank, en mijn mensen kijken de hele tijd onder het bed en vragen wat ik aan het doen ben, nau….ik probeer te slapen!, soms komen ze onder het bed gekropen en gaan me aaien, helemaal top natuurlijk, maar eigenlijk wau ik slapen!, misschien moeten wij als katten Mevrouw Kever maar eens meelen en vragen waarom vrouwen zich altijd zoveel zorgen maken, en nau zegt mijn vrouw ineens dat ZIJ Mevrouw Kever is, nau ja!!!!, dus dan kan ik het gewoon aan haar vragen, dat heb ik net gedaan, en ze legde me uit dat het is omdat ze zoveel van ons hauden!, ik hoop dat dat helpt Bert, dat je weet dat je vrouw zo doet omdat ze van je haudt, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

  1. hoi Kever dat is ook raar, lig je te slapen en dan komen je mensen je wakker maken om te vragen wat je doet, hoe kom je dan aan je rust dat je eefe bijkomt van alles. Ik heb het weleens gehad dat ik net heel stil lag wegens dat ik diep sliep en toen vroeg mijn vrouw of ik dood was. Met een rare stem ook dat nog.
   Ik weet dat ze veel van me haudt maar eerlijk Keef, soms doet ze raar,
   kopjes terug
   Bertje

 7. Hoi Bert, groot gelijk dat je gaat liggen waar je wilt. Het gaat er toch om dat jij je er prettig voelt! En als je dan ook nog gaat knuffelen met je vrouw, is geweldig. Ik doe dat ook graag en dan ga ik daarna in een warm mandje liggen. Dan kan ik lekker slapen. Dikke knuffel van Lucky en de rest

  1. hoi Lucky en de rest, warme mandjes en dekentjes dat zijn de beste plekken om te slapen, dat heb je goed ontdekt!
   pootjes
   Bertje

 8. Lieve Bert,

  Wat een mooie foto van jou bij de spiegel ! Maar je hebt met je verhaal helemaal gelijk, hoor. Wij kiezen per dag onze slaapplek uit en die kan heel verschillend zijn. Want wij katten hebben heel veel verschillende slaapplekken en mensen hebben er meestal maar eentje.
  Wij slapen ook wel op het bed van onze vrouw en soms ook weer niet. Het is natuurlijk een voordeel dat wij met ons vieren zijn (vroeger waren we zelfs met ons zevenen), zodat we kunnen afwisselen wie bij onze vrouw gaat slapen. Onze vrouw maakt zich dan geen zorgen als we een andere slaapplaats uitzoeken. Dat was wel eens anders toen Lisette nog leefde. Want Lisette sliep bijna elke nacht naast het kussen van onze vrouw en als ze er niet lag, dan ging onze vrouw ook kijken waar ze bleef. Meestal zat Lisette dan op de bak of lag ze bij heel warm weer op het koele laminaat. Vrouwen kunnen soms zo onnodig bezorgd zijn, vind je ook niet? En als er echt iets met ons aan de hand is, dan zorgen we echt wel dat ze het merkt.

  Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. hoi Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en jullie vrouw, ik kijk heel graag in de spiegel de laatste tijd, dan krijg ik diepe gefoelens over het leefe. Goed dat jullie een tiem zijn dan kan er altijd iemand bij jullie vrouw liggen zonder at ze rare fraage gaat stellen en je hebt ook tijd voor jezelf dat je rust in je kop hebt.
   pootjes,
   Bertje

 9. Hoi Bert.
  Ik snap je volkomen.
  Kijk ik slaap het liefste op ons grote bed.Daar heb ik ook mijn eigen dekbedje op het voeteneinde.
  Maar als ik eens ’s nachts op de bank ga slapen{ daar lig ik overdag ook wel eens} dan merkt ze dat en komt kijken of alles wel in orde is met mij.Als ik overdag op de bank lig te dutten doet ze dat nooit en gaat dan ook niet zich afvragen waarom ik niet op bed lig.
  Soms zijn mensen gewoon een beetje raar denk ik dan….
  Ik zal het wel nooit snappen dus ik doe wat ik doen wil en mijn scullary girl weet inmiddels na 15 jaar dat het wel goed komt.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. hoi Muzette, dat is ook wat, dan lig te te slapen en dan komt ze kijken, dan kun je toch niet rustig in je slaap blijfe, ik vind het ook raar net als jij. Gelukkig kun je overdag bijslapen en ook op de bank, dat is belangrijk,
   zacht pootje
   Bertje

 10. Lieve Bert, ik herken jouw verhaal over de slaapplekken in huis. Ik zie precies hetzelfde bij Floortje. Soms ligt ze bij ons op bed, soms op een stoeltje naast het bed, soms gaat ze naar de logeerkamer op het logeerbed, dat ligt ook heerlijk. En ja Bertje als ze niet bij ons op bed ligt word ik toch een beetje ongerust en ga ik kijken waar ze is. Maar ik begrijp jullie poezen heel goed hoor, het huis is ook van jullie en jullie mogen slapen waar jullie willen. Wij mensen vinden het gezellig als jullie lekker tegen onze benen aan op het grote bed liggen.knuffels van ons lieve Bert.

 11. Hoi Bert. Ohhh miauw wat herkenbaar wat jij mauwt. Ikke heb dat ook. Ze wil altijd dat ik bij haar op bed lig. Dan kan ze truste Min zeggen en voelt ze zich feilig. Maar soms slaapt ze inderdaad geeneens! Nou ikke doe gewoon wat ik wil hoor. En soms is dat niet op het bed. Maar ikke ben wel gewoon in huis dus beschermen kan ik nog steeds. Pootje, Minnie.

Reacties zijn welkom