Bram over seeniejor zijn en trek in een snek

snekLieve allemaal, het is folgens mij gewoon zomer geworden. Mij kaalender zegt dat het nog geen zomer is maar mij lijf wel. De zon is er kei veel.

Ik vind het fijn als de zon lekker warm straalt op mijn vacht. Dat is als een zachte knuffel van je mens. Mijn mensen mogen mij bijna altijd knuffelen. Niet als ik bezig ben. Dan is het moeilijk schakelen in mijn kop. Ik leerde van de liefe berichtjes van de blog dat ik niet alleen ben in mijn seeniejoor zijn.
Er zijn veel van jullie zelfs super-seeniejoor. Lotte is zelfs al kei-super-duper-seniejoor met folgens mij twintig jaar en Muzette is al zestien. Dat is erfaren oud zijn. Knap hoor! Bij seeniejoor zijn of gewoon ‘zijn’ hoort ook snekken en snoepen.

Snek

Mij eigen had kei veel zin in vlees. Dat is soms gewoon zo. Net als mensen snekken, doe ik dat ook. Ik krijg alleen niet altijd mijn zin maar soms ook wel. Nu had ooma iets nieuws meegenomen en dat moest ik gewoon proberen en testen als in een snektest. Het is vlees in een blikje van het merk Gourmet Gold. De smaak is rund met kip in een tomatensausje.

Haaibaaien

snekAllereerst moest ik meteen in de keuken gaan haaibaaien bij ooma want ik wist dat zij iets nieuws had gekocht en dat rook ik meteen toen dat blikje open ging. Mijn vrouw was er ook met haar kaamura. Om vast te leggen hoe ongeduldig ik ben, zei ze tegen mij. Ik had geen tijd om te reejageere op dees commetaar want ik rook kip! Mijn neus merkte het meteen, een lekkere kip geur. Ik lust heel graag kip dus dees herkende ik meteen.
Daarnaast rook ik ook gewoon vlees. Dat is de rund. Ik heb gewoon vlees, dat is rund. Ik heb kip, dat is kip. Ik heb vis en dat is vis maar ook garnaale en makkareele. En ik heb speesjaale smaken, dat is apart vlees zoals lam of oktoepoes of zo. Dees een moeilijke naam voor een taaie vis. Oktoepoes is best taai en die vind ik niet zo heel lekker. Mosselen kan ik ook niet bijte, die zijn ook kei taai. Waarom mijn vrouw die wel eet snap ik niet. Misschien heb zij betere tannen dan ik.

Saus

Mijn ooma deed het vlees in mijn bakje en toen zag ik kei veel saus! Saus vind ik altijd lekker. Of het nou foute saus is zoals aarbije of vlees saus, ik lust ze allemaal. Er ging een heel kuipje in mijn bakje en dus hup, ik vlug naar de tafel want daar krijg ik mijn bakje met lekkers. Ik had geeneens moeite met springen, dat kwam gewoon vanzelf. Mijn bek wilde eigenlijk al meteen likken ook al had ik nog geen bakje voor mijn neus zo lekker rook het. En toen kreeg ik het bakje voor mijn neus.

Proefe

Met mijn bek ging ik meteen proefe. Als eerst likte ik aan de saus. Dees smaakte een beetje naar vlees maar ook anders en ik weet niet hoe anders. Ik leerde van mijn vrouw dat het tomaate saus is. Ik weet niet of ik dees al eens eerder heb geproefd. Mijn bek bleef maar snekdoor likken en ik smakte de saus weg. Er zaten ook kleine stukjes vlees bij met kip en rund. Dees deed ik ook weg smakken. Het waren kleine hapklare stukjes zacht vlees. Voor mijn bek was het kei makkelijk om dees weg te smakken. En eerlijk is eerlijk ik vind kip lekker en rund ook maar saame is het nog beter. Dat heeft gourmet goed gedaan. En bij de eerste likken en happen, keek ik niet eens wat ik aan het eten was omdat het zo lekker rook. Ik wist ongeveer wel wat het was behalve dan de tomaate saus. Toen ik eefe later in mijn bakje keek, zaten er ook spikkeltjes in mijn saus. Oranje en groene spikkels. En rode ook. Die vond ik ook in mijn saus. Dat zal dan de tomaat zijn geweest. Maar wat de oranje en groene daar doen weet ik niet. Mijn vrouw zei, misschien is het wel wortel. Maar ik ben toch geen knijn zoals jip en janneke van Lucky de blogger. Ik vond het wel lekker. En die groene spikkels is misschien wel wiew zodat het daarom zo lekker ruikt. Dat denk ik dan.

Scoore

Mij scoore test van gourmet gold: kip en rund met tomaate saus krijg een 8,5. Kei lekker in je bek, maar te weinig saus, sommige stukken vlees zijn voor mij toch iets te groot en er mag meer wiew in, dan zou de smaak echt helemaal purrrfect zijn!
Even een melding voordat ik de blog afsluit, doen jullie genoeg limonade drinken met deze heete dagen? En natuurlijk doe ik fanaafond swaaie naar onze sterren en ik tetter kei hard mee aan vreede. Fijn wiekent allemaal en tot de volgende blog.

13 thoughts on “Bram over seeniejor zijn en trek in een snek

 1. Hoi Bram,

  Tommy lust geen vlees in saus, die wilt alleen maar brokjes en nog eens brokjes.
  Een echte kieskeurig menneke hoor, maar fijn dat jij het wel superdesuperdesuper lekker vind.
  Met dit warme weer is variatie in eten heel goed, en drinken is ook heel goed inderdaad.
  Tommy drinkt niet, die is een echte zuipertje hihihihi.

  Hij is ook seniejoor denk ik, want hij is alweer 12 jaar.
  En zo op de dag doet hij niet zoveel bijzonders, behalve lekkere luieren en haaibaaien(zoals je vrouwtje dat noemt) om zijn favoriete sneckkie.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy, wat kei goed dat je wel genoeg drinkt! Zeker met dees warme dagen. Doe je goed op je vrouw passen? Heel veel kopjes van mij, bram

 2. Heeeee daar is mijn Brammievlinder!!!, en wat heb je heerlijke letters gemaakt, van snekken en snoepen, het was net of ik naast je stond te smullen van de kip en rund, en de sous, zoooo heee en het was zoooooo lekker!, ik eet die goermet ook weleens, en ik vind de sous helemaal top!!, ik vind alle sousen heerlijk, net als jij, ik eet altijd eerst de sous en dan lik ik de stukjes helemaal af, en daarna eet ik pas de stukjes, alleen niet als het groente is, zo heet dat zegt mijn vrouw, dat is dan wortel of soms ook van die ronde groene dingetjes, dat heet ertjes, die lust ik ook niet, maar toomaatensous wil ik altijd wel!, ik weet niet of ik wel eens mossels of oktopoes heb gegeten, maar als jij zegt dat het taai is hoef ik het niet, weet je wat fantasties zau zijn??, als er blikjes en zakjes zauden zijn met ALLEEN MAAR sous!!, maar mijn vrouw zegt altijd dat ik mijn gebit heb gekregen om er mee te kouwen, dat kan best maar ik kouw al op mijn brokjes, dus dan mag ik toch wel een blikje met alleen sous om zo op te slobberen?, lieve Brammievlinder ik tetter natuurlijk mee voor vreede, en ik zwaai met je mee naar alle sterren!, ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik stuur jau nog ekstrazachte neusjes, en ik tetter zachtjes voor je, bij de flinderstruik, hoor je me?, het is van je Kevermans!!!

  1. Keeeever!! Haaaai, ik ben het, je brammievlinder en ik fladder oferal rond. Jaaaa wat een kei goei idee van de sausjes. Dan kunnen we saame smakken! Ik heb je gehoord, wat een kei mooi liefe tetter, heel veel liefe kopjes en neusjes terug van je brammievlinder.

 3. Heeee lieve Brammievlinder, wat een heerlijke letters heb je gemaakt, het was net alsof ik naast je stond te smullen van de kip en de rund, en dan mag jij alle sous hebben, omdat je mijn vlinder bent!, ik krijg deze goermet ook weleens en ik vind hem helemaal top!, ik eet net als jij eerst de sous, en dan pas de stukjes, die laat ik ook wel eens liggen voor laater, dat kan best, ik vind sous altijd het allerlekkerste, maar ik lust bijna alles, alleen geen dingen zoals wortel of die kleine groene dingetjes, die heten ertjes, die laat ik altijd liggen want ik ben een leeuw en die eten geen wortels!, maar tomatensous lust ik wel elke dag, weet je wat fantasties zau zijn?, als er blikjes komen met ALLEEN MAAR sous!!!, mijn vrouw zegt altijd dat ik tanden en kiezen heb om mee te kouwen, maar daar kouw ik al mijn brokjes mee, dus dan kan ik toch best wel eens een blikje met sous opslurpen?, natuurlijk zwaai ik vanafond mee naar de sterren, want het is Brammiedag en dan hoort dat zo!, en ik tetter ook mee voor vreede, lieve vlinder, ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je Kevermans!!!!, voor jau doe ik er ook hele zachte neusjes bij, en ik tetter naar je bij de flinderstruik, hoor je me?, en ik heb spesjaal voor jau allemaal snekkies met kipsmaak in je tuin gelegd, met kipsmaak maar ook met rundfulling!!!

 4. Hoi Bram.
  Wat een gezellige letters over eten en snekken heb je gemaakt.
  Ik vind kip ook erg lekker en vis ook wel.
  Al ben ik niet zo van smaken door elkaar.Ik vind dat soms verwarrend.
  Maar saus is yammie!! Al heb ik nooit groente of zo in mijn natvoer.
  Weet je wat zo raar is?
  Ik vond soepjes van meneer Felix zoooooo lekker en nu ik pillen voor mijn schildklier heb,smaakt het mij niet meer zo.
  Maar ik krijg dan andere zakjes, ook van Felix.Die vond ik vroeger lekker en nu ook opeens weer.En soms gourmet zakjes of zo.
  Ze kwam ook weer aan met super gezonde zakjes vlees en soep.Bleh…….afgekeurd.
  Ik eet graag kip en vis brokjes van Carocroc.Maar wel apart,Ook die wil ik niet door elkaar hebben….
  Ach mijn scullary girl vindt het allemaal best,als ik maar eet.
  Nu het veel warmer is krijg ik ook extra likwit sneks.Die lust ik ook graag,zoals de gevogelte smaak van miamor en ook de malt creme daarvan,en wegens dat ik minder eet door die pillen heeft ze ook de vitamine snek van miamor laten komen en die zijn eggies waar ook lekker.
  Dan nog een 1/2 stokje van Whiskas of vitacraft….een hele kan ik niet in 1 x op.
  Je ziet ik krijg best veel lekkers van mijn scullary girl.
  Ze moet altijd lachen als ik eet.Ik ruik eerst aan alle bakjes die er staan en besnuffel of de brokjes nog voldoende aanwezig zijn. Ik wil geen bodem voelen!!!
  Dan neem ik een brokje,dan weer eens wat natvoer en tussendoor loop ik naar mijn waterfonteintje voor een slokje water,dan is mijn bek weer fris en klaar voor een andere smaak. en zo doe ik dat, om en om tot ik weer genoeg gehad heb.
  Nou daar hoef je toch niet om te lachen???
  Sinds ik nog alleen over ben,heb ik alle tijd voor mijn eten en dan doe ik het zoals ik het graag wil.
  Misschien komt het ook wel door mijn super senior zijn.Dat weet ik niet.
  Fijn weekend en natuurlijk zwaaien we mee en tetteren altijd voor vrede!!

  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hai liefe Muzette, jij krijg kei feel lekkers maar ik snap je ook helemaal. Eerst ruiken of dees wel lekker is en dan pas proeven! Zo doe ik dat ook. Maar met sausjes en likwit sneks niet want die ken ik en dat schrok ik meteen op omdat ik dat super lekker vind. Doe je goed op scullary girl passen Muzette? Heel veel kopjes van mij, Bram

 5. Haai Brammieboy

  hier is Oopa
  Loes zegt dat je staat te snekken.
  Hee Oopa lust ook
  Echt wel, kom maar door met die….
  Uhm…
  Okkie…
  Oktoooo…
  Ooh ja, Oktoberpoese
  Loes?
  LOES…
  Wat zijn Oktoberpoese?
  Ken ik die?
  Natuurlijk ken ik die.
  Oopa kent alle poese.
  Damespoese, vrouwepoese enne…..
  Die andere poese.
  Wat zeg je Loes?
  Gaat dit over kip en rund?
  Wat zeur jij nou?
  Die ken ik toch niet!
  Karel luister naar Oopa.
  Geen gedoe
  Flink smakken en hup met die kip!
  Keivet die tokkels

  Toedeliedookie

  1. Haai oopa, nou die oktoepoes was kei taai, ik kon geeneens bijte. Ik vind sausjes veel meer kei lekkerder. Vooral de tokkels oopa. Doe je goed drinke met dees warme weer, stoere zachte kopjes van Karel ( Bram)

 6. Wat heerlijk. Romy en Lotje zijn ook kei fan van Gourmet. Ken je het liedje Ik zag twee beren broodjes smeren, nou ik zing Ik zag ons vrouwtje Gourmet smeren oh het is een wonder, tis een wonder boven wonder dat ons vrouwtje Gourmet smeert oh wat lekker oh wat fijn, heerlijk eten een festijn. Zij krijgen elke dag de mousse die ik in bakjes uitsmeer zodat Romy rustiger eet, anders is het zo op. Lotje eet langzaam en geniet.
  Famke heeft dieetvoer Royal Canin Sensitivity maar de samenstelling van nat voer is veranderd, en zij vindt het niet zo lekker meer…. komt door leveringsproblemen. Helaas kan zij geen Gourmet of iets anders eten, want dan wordt ze ziek. En ze lust niet alles, al vanaf kleins af aan, een echte kat, kieskeurig. Maar Gourmet filets was haar favoriet.

  Saus is hier favoriet bij alledrie. Zo lekker. Met het warme weer maakte ik mousse soep. Brokjes in water hoeven ze niet, alledrie niet, maar beetje mousse in water wel…..

  1. Hoi liefe allemaal, nou die mousse soep klinkt echt kei lekker. Dat ga ik aan mijn vrouw voorstellen. Het lijkt op limonaade maar dan met mousse. Ik hoop voor Famke dat ze weer gewoon haar eigen lekkere vlees maken bij roojal kanien want nou lust ze het niet meer en eerst wel. Dat moeten ze gewoon terug veranderen vind ik. Ik geeft jullie heel veel zachte kopjes van mij, Bram

 7. Wauw miauw, Bram,

  dat lijkt me superlekker.
  Dat krijg ik hier nou nooit.
  We eten allemaal hetzelfde eten als dat m’n grote broer moet eten, omdat hij anders weer ziek wordt. Het is te doen hoor, dat dieetspul, maar zo’n furrukkulluk kip en rund in tomatensaus lijkt me fantastisch. Ik heb wel eens gehoord dat mijn oudoom Sjaak ook dol was op alles in tomatensaus, soepballetjes, lasagne, hij likte zijn snorharen erbij af.

  De oudere lezers onder ons kennen vast wel de uitspraak ‘Ik ga bij Japie eten’ (Kingcorn-reclame). Kunnen we het niet omdraaien, dat Japie bij jou komt eten?

  Lekkerbekkende kop van Japie

  1. Hey liefe Japie, stoere knul, ik ken jou oudoom Sjaak wel. Ik zag hem best vaak op feesboek en mijn vrouw ook. Zij vind hem een hele knappe katermans zegt ze. Maar toch ben ik haar eigen Brammie. Jij mag altijd saame met mij komen eten. Net als Kever, dan maken we de lekkerste sausjes en soepjes en dan kan iedereen mee doen. Dan houden we een Zaaterdag snekdag voor iedereen en dan gaan we de hele dag alleen maar proeven van de aller lekkerste smaken sausjes en vleesjes en soepjes. Klinkt goed he.. kom je zaterdag dan weer op de blog? Tot snel Japie, stoer kopje van mij, Bram

Reacties zijn welkom