Als je als katerman zijnde een ferlangen hebt

ferlangenIk find je moet als katerman een doel hebben in je leefe. Voor mij is dat mijn werk goed doen als controleur van de straat en dat ik goed kan ontspannen. Maar eigenlijk, eerlijk waar, wil ik ook Meen Koen worden.

Meer haare

Dat heb ik al eerder ferteld en dan zegt iedereen Bertje je bent goed zoals je bent. Het is tof om dat te hoore en dan ben ik een tijdje weer helemaal rustig in mijn kop. Maar dan komt het ferlangen weer. Meen Koen zijn. Een grote katerman met hele brede poote. Je bent een leeuw. Een teiger. Je kijkt naar de straat en alles en iedereen is meteen stil.
Wanneer ik het ferlangen heb, dan weet ik wat ik moet doen en dat is mijn vagt laten groeien. Want een Meen Koen heeft lange haare dus daarom.
En dan ga ik mezelf ook minder wassen wegens dat er dan meer haare in mijn vagt blijfen zitten. Dus daar was ik druk mee en het ging best goed, vond ik, alleen zei Loesje iets over dat ik me moest wassen dat was eigenlijk ook wel zo.
Alleen toen ging het mis.
Het werd warm.

Minder haare

Deze week was er heel erg veel warm weer. En dan ga ik verhaare ik kan er niks aan doen het gebeurt gewoon. Thuis wilde ik ook ekstra aaien opeens, dat is om de losse haare uit mijn vagt te halen. Dus toen ging er nog meer haar uit mijn vagt.
Ik kreeg een dunnere vagt en eerlijk waar ik foelde me gewoon mager. Een oude magere kater met kort haar was ik opeens. Mijn vrouw zei: nounounou Bertje. En Loesje meelde iets over aksepteere en daar had ze ook gelijk in maar ik wilde ook nog steeds Meen Koen worden.

Maar nou is het hele warme weg.
Dus ik begin gewoon weer opnieuw.
Ik ben een katerman met een ferlangen.

13 thoughts on “Als je als katerman zijnde een ferlangen hebt

 1. Hoi Bert,

  Nou ik vind dat je best verlangens mag hebben hoor, en als jij een meen koen wilt zijn dan ben je toch gewoon een meen koen.
  De haren komen vanzelf weer terug als het kouder wordt, ook meen koens verharen denk ik hoor.
  Enne………….je bent ook goed zoals je bent, maar snap je verlangen ook heel goed.

  Want ik zou soms heel graag een grote stoere tijger katerman willen zijn, die met een mrrraauuww de hele straat rustig krijgt.
  Dat zou zo koel zijn.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy dan is mijn tip veel eete en oefenen op je mrwwaaaw ik heb het ook geleerd toen ik begon met de straatcontrole dus het kan. Misschien schrik je soms van je eigen geluid maar dat gaat weer ofer echt waar,
   pootje van mij
   Bertje

 2. Hoi Bert,

  In de zomer Meen Koen zijn is moeilijk hoor!!!
  Maar wij hebben misschien de oplossing voor je!!!!
  In de zomer ben je Bert……want je haren groeien dan niet en je vacht wordt dunner.
  En in de winter kun je Meen Koen Bert zijn……want dan wordt je vacht dikker en langer!!!!!
  Kijk maar eens wat je van het idee vindt.

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. ik vind het een goed idee en folgens mij gaat het lukken dan kan ik ook extra eete om een dikke vacht te krijgen en dan zie ik er vast heel anders uit dan nou. Loesje zegt ook al dat het een goed idee is dus als katerman met ferkering weet ik dat ik het zo moet doen.
   Dankjulliewel voor het adfies!!
   knuffel van mij
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  mij hart foel jou ferlange en van onse ses jaar verkering weet ik, mij Bert wil Meen Koen zijn. Assie zo een sterke ferlange heb dan ga zo een ferlange niemeer weg. Dat moet jij aksepteere, ook assie de verkering ben van jou katerman met zo een ferlange. Jij weet Bert van mij heele eigen sta ik achter jou. Jij weet breede poote vin ik sjamant. Maar jij moet mij eigen beloofe dattie jou eigen goed fersorg. Dattie jou eigen iedere dag was want jij heb ook jou feranwoordelukheid assie iedere dag op jou feesboek kom. Dattie er netjes en fersorg uitzie. En assie heel feel zon heb is Meen Koen zijn moeilukker.
  Daarom vin ik ze idee van Moby, Panda, Izzy, Tica, Dopey, Belle, Dotje, Pippi en mevrouw Ceciel ze hele goede idee. Dan kan jij tog Meen Koen zijn en jij heb er geen las van assie zon heb die troopies is.
  En jij weet als jou poesevrouw sta ik altijd agter jou eigen…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje als jij zegt dat het een goed idee is om in de winter Meen Koen te doen dan doe ik het zo, al find ik het best moeilijk want per vandaag was ik begonnen en nou moet ik weer ophouden. Dus nou dadelijk ga ik me weer wassen omdat wat jij zegt dat is ook wel zo. Ik heb nou heel veel vrienden op feesboek en dat is ook dat ik ferantwoordelijk moet zijn. Dankjwel voor je steun en dat je het eerlijk zegt allemaal,
   je Bertje

 4. Heee lieve Bert, zooo heee ik vind dat iedee van Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle en Dopey ook echt keigoed!, dan ben je jezelf en toch ook Meen Koen, dat is toch machtig mooi?, en weet je, ik ferhaar echt heeeeeel veel, ik kan natuurlijk al dat haar naar jau opsturen, en misschien kan je dat dan tussen je eigen haare doen, dan ben je nog sneller een Meen Koen!, en weet j nog iets?, ik ken een Meen Koen van verderop, met roode haren, maar ik vind jau eigenlijk veel knapper!, en stel dat je ineens een Meen Koen bent, misschien herkent je vrouw je dan niet meer, en je Loes ook niet, en je vrienden ook niet, hoe moet dat dan?, ik hoop stiekum p maar dat je Bertje blijft, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. hoi Kever ik wil best ekstra haare maar in de winter want ik ga het doen wat Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle en Dopey zeiden dus dat ik in de winter Meen Koen ga worden. Dan heb ik vagt nodig en veel ook. Maar ik zeg het dan tegen iedereen dat ik wel Meen Koen ben maar fooral gewoon Bertje dan weet iedereen het,
   kopje van mij
   Bertje

   1. Dan ga ik nau vast haare versaamele Bert!, echt dan ben je van de winter een Meen Koen!

 5. Hoi lieve Bert,

  Misschien kan je je vrouw vragen om alle haren die je nu verliest te verzamelen en dat ze daar een extra vachtje van kan breien. Zooka wil haar rooie haren die ze nu kwijt raakt best naar je toesturen voor je gebreide Meen Koen vacht. In de zomer zijn al die lange haren niet fijn als het warm is. Maar dan kan je in de winter je extra vachtje aandoen en ben je Meen Koen Bert!

  Maar voor ons ben je de liefste Huiskater Bert met je vacht zoals deze nu is.

  Liefs en veel knuffeltjes Binti & Zooka

  1. hoi Binti en Zooka, mijn vrouw kan niet breien zegt ze maar ik weet nou in de winter ga ik Meen Koen worden en Kever stuurt ook al vagt op en als jullie het dan ook doen of alleen Zooka dan gaat het helemaal lukken. En dan en nou blijf ik gewoon Bertje,
   pootjes van mij
   Bertje

 6. Lieve Bert, iedereen heeft wel eens een stille wens om iemand anders te zijn of er anders uit te zien. Maar lieverd, wij allemaal kennen jou als huiskater Bert met een prachtige vagt, die soms wel van goud lijkt. En zo houden wij van je. En wil je alsjeblieft nooit meer zeggen dat je een oude, magere kater met dun haar bent, je bent een prachtige stoere katermans. Met een hele mooie vagt. Knuffels van ons.

  1. hoi Ina dankuwel voor het compliement dat doet mij goed ik zal probeere niks lelijks ofer mezelf te zeggen ook al ben ik geen Meen Koen. Ik doe ook mijn best om stoer te zijn maar eerlijk waar ik ben ook knuffelkater. Mijn gefoel zegt dat u mij helemaal snapt dankuwel!!
   knuffel van
   Bertje

Reacties zijn welkom