Bram is saame aan het gluren

glurenLieve allemaal, hier ben ik weer op Brammie-Zaterdag. En folgens mij kaalender is het herfst, folgens mij billen niet.

Het is gewoon warm weer en ik ga gewoon nog naar buiten. Ik heb nog geen avond-klok dus dan is het nog zoomer voor mij. Al zie ik wel dat het stees een beetje donkerder wordt buiten in de lucht. De sterren straale nu ook feller omdat het donkerder wordt. Maar ik ga gewoon nog naar buiten.

Tuin

De zon was er maar scheen niet heel erg fel. Soms hoeft dat ook niet van mij. Zonnebaade is lekker maar ik hoef geen andere fagt kleur. Ik ben gewoon Bram, siepers met wit. Zo heet dat. Ik was weer in mijn tuintje want ik wil gewoon alles weten.
Het is eefe geleden dat ik in mijn tuin was. Dat komt omdat mijn manspersoon en mijn vrouw de zijkanten van de schutting moesten maken. Er waren overal openingen en ik kon overal heen kruipen. En ze dachten dat ze alle gaate hadden gedicht. En toen ik in de tuin was en wist te ontsnappen… Zagen ze natuurlijk presies waar dat dat was. Dat gat is ook dicht. Omdat er aan de andere kant van de schutting een weg is met auto’s, is het te gefaarlijk voor mij om daar te zijn. Maar nu dat alles dicht is, kon ik weer naar buiten!

Oer

Mijn vrouw maakte de deur open en ik kon me niet meer inhouden met mauwen. Ik wilde zo graag naar buiten. Er kwamen van allerhande mauwtjes naar buiten. Een zachte, zo van: ‘mag ik?’ en er kwam een diepe die zei ‘ik foel me oer en ik wil de tuin in!’. Mijn staart ging mee bibberen, van start tot punt. Bij de eerste opening schoot ik naar buiten. Mijn lijf en kop gingen niet saame. Mijn lijf ging vooruit en mijn kop wilde naar mijn faavoriete plek waar ik de tuin uit kon. Je weet wel, dat ene plekje wat nu dus dicht is. Daar stond ik eefe in het midden van de tuin.

Staart omhoog

gluren

Wat gaan we doen Bram, vroeg ik mezelf. En toen kwam mijn manspersoon naar buiten, ‘Ga je mee gluren?’. Oooo dat was ik helemaal fergeete! Ik kan weer gluren. Het klinkt raar maar dat is het niet. Gluren wil zeggen dat ik onder de poort door doe kijken om te zien of er iets gebeurt. Of er iets spannends is. Je snapt wel dat mijn staart weer omhoog stond want dit is super leuk! Mijn manspersoon gaat mee gluren.
Saame lope we naar de poort. Mijn staart blijft omhoog omdat ik zo blij ben. Dit doen we niet zo vaak saame dus dan is het speesjaal en leuk. Mijn manspersoon loopt helemaal naar de poort en ik tijger achter hem aan. Ik foel me oer van binnen en blij. Oer omdat we saame gaan gluren en blij omdat we dat saame doen.

Kopje

Mijn manspersoon gaat door de knieën zitten zodat hij kan gluren maar ik ben te ongeduldig. Ik loop eerst op en neer langs zijn benen af. Dan geef ik hem een kopje. Gewoon zomaar. En dan wil ik gluren. Ik laat hem zien hoe je moet gluren door heel laag bij de grond te zijn en er onder door te kijken. Ik doe het voor en sta dan weer op. Ik loop een rondje om mijn manspersoon heen en mauw zodat hij weet van: zo doe je dat! Ik geef weer een kopje omdat ik blij ben dat we dit saame doen. Dan buk ik weer en laat ik hem zien hoe het moet. ‘Ja ja Bram, ik weet het’ hoor ik als ik weer opsta en om hem heen loop. Voor de zekerheid geef ik hem nog een kopje.

Saame

gluren‘Wat zie je allemaal jongen?’ vraagt mijn manspersoon als ik laag ben en onder de poort door kijk. Ik zie van alles, echt waar!, mauw ik. Er is een auto en nog een. En er zijn bloeme en planten en mensen die fietsen of wandelen. Blaadjes die dwarrelen of gewoon liggen. Ik zie geen verdwaalde dieren of kleine beestjes. Misschien is dat omdat ik te vlug kijk en te blij ben.
Wat is dit leuk zo saame mauw ik. Mijn manspersoon kriebelt mijn rug en ik laat een blije mauw ontsnappen. Dit kan ik zo wel heel erg lang volhouden. Mijn manspersoon geeft me een kus op mijn kop en gaat daarna opstaan, ‘Doe nog maar lekker gluren jongen, ga ik koffie drinken’. Als hij naar binnen gaat, ga ik nog eefe gluren tot ik moe word en naar binnen ga. Ik vond het heel fijn dat mijn manspersoon er was. Dat mag vaker zo.

Ik hoop dat jullie ook zo’n fijn wiekent hebben met een mooie dag saame. Ik geef zachte kopjes voor wie het nodig heeft, en ik tetter mee voor freede!

10 thoughts on “Bram is saame aan het gluren

 1. Lieve Bram,

  dank jou wel van jou mooie letters en mij hart is blij dattie Saame met jou manpersoon doe aan gluure. Saame kan jij alteit meer gluure en dan zie jij meer. Soms kannie als manne onner elkaar ook Saame dinge doen en dan is gluure poopuulair. Mij vrouw zeg Loes vrouwe gluur ook, dan weet jij. Gluure is foor iedereen. Mij Zusje doe ook heel feel aan gluure en zij doe ook loere. Zij houw dinge mee in ze gaatje nu leefe anners is.
  Soms doe ik ook gluure Bram. Op mij balkon en dan steek ik mij kop in onse wind en kijk naa leefe. Leefe dwars door mij balkon heen. Maar van mij eigen foel ik alteit. Selluf zit ik aan mij beste kant van mij balkon.
  Dan kan ik weer rustig op mij denkpaal ligge…

  Zachte kopjes van Loesje

  1. Liefe Loesje, gluure is fijn want dan weet je wat er is en dat het gewoon is zonder inees ferassingen. En jij weet als moederpoes van de sterre heel goed hoe gluure gaat en Zus leer van jouw kei goed. Mij eige is tros op jou en jullie thuis foor zo goed gluure.

   Zacht kopje terug van mij, Bram

 2. Hoi Bram,

  Dat is leuk zeg samen gluren met je manspersoon, en wat kan jij dat goed.
  Dat zag ik op de foto, vind ik super knap van jou.
  Zelf kan ik nergens gluren in huis ben een binnen kat, dus ik gluur eigenlijk alleen bij de baas als hij iets aan het doen is wat ik nog nooit heb gezien.
  Mijn baasje vind dan dat ik hem goed help, want 2 zien meer dan 1.

  Wens jou ook een fijn weekend, en geniet van het mooie weer.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy, je heb kei helemaal gelijk. Met twee zie je ook kei veel meer dan wanneer je alleen bent. Jij ben een slimme katermans. Ik hoop dat je een mooie dag hebt gehad Tommy en morgen ook! Fijn wiekent, stoer kopje van mij, Bram

 3. Heeeeeee mijn lieve Brammievlinderleeuw!!!!, wat een spannende letters heb je gemaakt, maar leuk spannend niet grieselig spannend, of nau ja… het was wel grieselig dat je efentjes een gat in de schutting had gefonden, gelukkig is dat weer dichtgemaakt want outoos zijn keigefaarlijk!, maar gluren is leuk spannend, ik doe dat ook heel graag, ik ga bij mijn gaaaaas zitten en kijk bij de buren, zonder dat zij dat merken, zooo heee en daar is de tuin heel anders!, ik find het goed dat jij je manspersoon laat zien hoe je kan gluren, je doet het ook helemaal perfekt!, misschien gaan jullie in het wiekent NOG een keertje saame gluren?, ik ben wel heel blij dat je hebt gezien dat er geen verdwaalde dieren of kleine beestjes zag, dan is iedereen dus gewoon feilig thuis, o en ik heb ineens een idee… ik ga nau een pan sous maken met stukjes flees erin, lekker mals dus GEEN mossels!, en dan haal ik Jafita op en kom naar jau toe, als jij mijn Milamuis roept kunnen de meisjes lekker in het zonnetje liggen en dan gaan jij en ik gluren!, wat find je ervan?, en als de meisjes ook willen gluren gaan we met zijn fiertjes gluren, dat kan ook!, ik stuur je heeeeeeeeeel veel zachte neusjes en wrijfkopjes, ze zijn van je Kevermans!!!

  1. OOOOOO jij doet gluuuuuree??? Ooh Kevermans, nou ben ik ineens zo super blij. Ik doe eerst eefe de rest van je woordjes leese.

   Oh wat heb je toch goeie ideetjes Kevermansje. Saame gluure met zn alle is het mooist. Het is kei mooi weer en we hebben lekkere sneks. Mila en Jafita mogen de mossels eete. Doen wij een kauwstick met onze faavooriete smaak. Tot soooo liefe Kever, stoere kopjes van je vlinderleeuw Brammie

 4. Oh liefe Brammie wat was dat gezellig: samen met jouw manspersoon gluren onder de schutting . Zo gezellig, want SAAME is het allerfijnste hé Bram. Pasa en ik wensen jullie nog een fijn wiekent, doe maar fijn tetteren voor vreede, eens moet het toch vreede worden overal.

  1. Hoi liefe Pasa en Ina, nou dat freede mag inderdaad wel eens koome. Er is nu oferal wel genoeg herrie hoor. Als er freede is dan is het toch veel beter. Ik vind het fijner als iedereen lief doet tegen elkaar. Zacht kopje voor jullie van mij, Bram

 5. Lieve Brammiesaurus ik sta al klaar te wachten op Kever en dan komen we er aan . Lekker gluren bij de buren. Ik neem mijn pjiknikssemand mee met letters. Enne Brammiesaurus ik ben blij dat het feilig bij jou is want auto,s sijn gevaarlijk . Koes koes en to zo Jafita

  1. Mij liefe Jafita, wat bennie toch een zorgzaame poes. JIj denk aan alles!! Ik doe nog eefe kopjes uitdelen en dan kom ik er kei snel aan! Tot heel binnekort , dikke koes koes koes van mij voor jou

Reacties zijn welkom