“Bert, help! Een beestje!”

helpDe nacht was begonnen wegens dat mijn vrouw naar de slaapkamer was en ik bleef nog eefe beneden, ik wilde brokjes eete in alle rust. Toen hoorde ik boven geluiden.

Geluiden van boven dat is raar. Ik hoorde heen en weer lopen, heel snel. En ik rook nieuwe lucht, dat kwam uit het raam van de overloop, dat was dus oope, ook raar, dat is haast nooit zo. Toen hoorde ik mijn vrouw op de trap naar beneden rennen en ze riep: “Bert, help! Een beestje!” Daarna rende ze weer terug naar de slaapkamer.
Weer dat geluid van heen en weer lopen.
Zo raar.

Brokje

En ik dacht nou eerst eefe een brokje eete Bert, foordat je gaat. Dus ik at brokjes. En ook van mijn bord met eete voor de nacht.
Een beetje water.
Nog  wat brokjes.
Water.
Mijn vrouw zegt alteit dat elk brokje belangrijk is voor mijn gezond, en dat is het ook, dus ik heb mijn aandacht en mijn tijd erfoor nodig, als je snel eet moet je ofergeefe, dat weet iedereen, dus dat doe ik niet. Ik eet met rustig-aan. En nou helemaal want ik had van binnen kragt nodig.

Stil

Toen ik dacht nou kan ik naar boven, was het er stil.
Ik de trap op.
Langs het raam van de overloop, dat was weer dicht, zo hoort het ook.
Dan de kamer in.

Donker

Het was donker en mijn vrouw lag in het bed. Dus ik sprong op mijn stuk van het bed en ging op mijn kussen liggen. Meteen stak mijn vrouw haar hand uit en ze aaide me en ze zei: “Bert, wat fijn dat je komt. Er was een beestje, ik heb het geloof ik weggewapperd.”
Ik bleef liggen tot ze sliep. Daarna ben ik weer naar beneden gegaan om nog wat te eten. En eerlijk waar, ik foelde me best tefreden ofer mezelf. Ik had compliementen gekregen en ik wist gewoon, het is belangrijk dat je als katerman ook wat bijdraagt aan het samenwoonen.

11 thoughts on ““Bert, help! Een beestje!”

 1. Hoi Bert,
  Gelijk heb je om eerst te eten zodat je extra kracht hebt voordat je naar boven gaat!!!!!
  Je weet maar nooit hoeveel steun je vrouw nodig heeft nadat ze het beest heeft weg gejaagd!!!!
  Met jou, als stoere katerman, naast zich voelt ze zich in ieder geval veilig en kan ze rustig gaan slapen!!
  Wij zijn trots op je Bert!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 2. Hoi lieve Bert,

  Goed dat je eerst eet, dan ben je extra sterk. Wij hadden ook pas een fladderend beestje in huis. Wij er natuurlijk gelijk achteraan, leuk! Vrouwtje zag eerst niet wat het was, tot het beestje op een ligmandje ging zitten. Toen heeft vrouwtje snel het beestje naar buiten gegooid. Zo jammer, wij wilden nog wel verder spelen. Vrouwtje vertelde dat het een vleermuis was en dat die gewoon lekker buiten moest fladderen. Daarna zijn we maar gaan slapen, want we hadden echt keihard rondgerend en we waren moe geworden.

  Fijne dag! Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. hoi Binti en Zooka, dat zijn grieselige dieren dat weet ik toefallig en het is heel dapper van jullie vrouw dat ze het durfde en deed, ik snap niet dat het beestje in hiis kwam misschien was het verdwaald dat kan best,
   pootjes
   Bertje

 3. Ooh lieve Bert,

  jij ben zofeel stoer en sterk. Jij heb kragt in jou breede poote en jij laat jou eigen zien. Jij geef jou vrouw steun assie zoies noodig heb.
  Maar jij fergeet jou eigen gezond nooit en dat is belangrijk. Op jou leege buik kan jij nie doen wat jij doe. Mij hart is blij dattie jou ferstand gebruik want daar heb jou vrouw zofeel meer aan. Mij vrouw houw ook nie van beesje in onse huis en Zusje mep dan met haar poote. Saame doe zij dan aan wegjaage en selluf blijf ik alteit rustig weeges dat iemand zo een sietuuwaazie moet oferzien.
  Assie ouwer ben weet jij zukke dinge.
  Maar van mij hart ben ik nu wel heel feel trots op jou mij Bert, heel feel….

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje wat ferstandig dat je al meteen begreep dat jij oferzicht moest houden dat is ook zo anders rent iedereen ergens heen en dan kom je nergens. Zusje doet het heel goed dat ze in haar aksie komt ik find het dapper. Zelf ben ik nou ook paaraat wegens dat ik brokjes blijf eete en ik heb nou ook ekstra lekker afodneete nodig, dat is mijn mening,
   je Bertje

 4. Hoi Bert,

  Je mag super trots op jezelf zijn, want het is echt zo belangrijk om eerst even goed te eten voordat je gaat kijken wat er aan de hand is.
  En je bent een super steun geweest voor je vrouw, omdat je bij haar bent gebleven totdat ze in slaap viel.
  Jij bent heel goed bezig, mijn deeltijdbaasje zegt altijd: “als je goed voor jezelf zorgt, dan kan je ook heel goed voor een ander zorgen”
  Ik denk dat ze hierin wel gelijk heeft, want dat heb jij ook gedaan.
  Je bent een topper Bert.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy ja als kater op leeftijd zijnde weet je dat soort dingen die gaan dan vanzelf ik moes gewoon eete en toen kon ik erbij en aandacht geefe, dat heb ik ook zo gedaan,
   pootjes
   Bertje

 5. Heee lieve Bert, wat kan jij toch veel en je bent ook nog dapper, dat je gaat kijken hoe je je vrouw kan helpen!, goed dat je eerst wateet en drinkt, dan ben je goed kragtig voor als het noodig is, want het had wel een tijger of een olliefant kunnen zijn, en dan ben je nergens met een lege buik, ik weet zeker dat je vrouw zicn feilig foelt met jau in huis, en daar mag je best heel trots op zijn!, heeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. dat is waar Keber dat had ik geeneens bedacht je weet niet wat er in de slaapkamer gebeurt als je er niet bent, gelukkg was het hele moeilijke foorbij en ik kom doen wat ik deed, ze kijkt nou wel faker naar mij en dat snap ik dat is foor de feiligheid,
   kopje van
   Bertje

 6. Lieve Bert, wat goed van jou dat je eerst wat gegeten en gedronken hebt voordat je ging ingrijpen bij jouw vrouw boven. Met een lege maag kun je niet op jacht. Gelukkig dat je vrouw het zelf kunnen oplossen door het beest naar buiten te wapperen, maar dit voorval bewijst alweer dat jullie SAAME een goed en sterk team zijn. Daar mogen jullie best trots op zijn. Fijne avond saampjes en knuffels van ons.

Reacties zijn welkom