Bram heeft updeets en doet vakanziewerk

vakanziewerkLieve allemaal, nou weet ik het zeker, ik keek niet boos en soms mag dat ook gewoon. Dat hoort erbij. Wij hebben ook emoozies alleen een beetje anders. En ik vind jullie reejakzies heel erg lief!

Updeets

Afgelopen week had ik heel veel emoozies. Toen had ik kei veel traane. Misschien weet je dees nog niet maar onze liefe Muzette, van mevrouw Mia, heeft afgelopen maandag haar koffertje gepakt naar regenboogland. Haar hoofd deed anders dan dat zij dat wou en haar lijfje wilde niet meer. Ze is nu bij haar zusje Sparkle en broer Fynn. Liefe Muzette, ik ga je zeker missen en je liefe berichtjes. En liefe Mevrouw Mia, ik geef u heel veel sterkte kopjes. Misschien helpen ze een beetje. En Fanavond doen we thuis een ektra kaarsje aan en keihard swaaie naar Muzette.

Daarnaast ben ik blij dat het weer beter gaat met onze blogger Loesje. Ze was in de de ziekzijnwet omdat ze ziek was. Ziek zijn niet leuk. Gelukkig is ze steeds een beetje beter aan het worden. Ik geeft je zachte herstel kopjes Loesje. En Trudy stuurt je likwitsneks voor je buik.

Vakanzie

Fandaag is het zomervakanzie. Dat was vorig jaar ook zo en toen had ik wel vakanzie. Dat kwam omdat mijn vrouw toen ging verhuizen. Ze woont nu vlakbij maar we wonen niet meer samen. En eerlijk is eerlijk, ik moest kei erg wennen aan dat mijn vrouw hier niet meer woont. Eerst sliep ik altijd met haar saame en nu slaap ik bij mijn manspersoon. Nu ben ik gewend en mijn vrouw komt altijd knuffelen en kusjes geven want dat veranderd niet. We zijn nog steeds saame.

vakanziewerkDees jaar heb ik geen vakanzie gepakt en ben ik gewoon hier op de blog en thuis. Maar thuis heb ik wel andere taken. Het heet vakanziewerk. Dan doe je wel werk maar in je vakanzie. Het is dus ander werk en het hoeft ook niet persee meteen goed te zijn. Het kunnen ook klusjes zijn die al best een tijdje wachten omdat je door je gewone werk er geen tijd voor hebt gehad. Nou dat is bij mijn dus.
Ik ben van me eigen best kreejatief, dat is wanneer je zelf dingen kunt verzinnen en kunt maken. Zo heb ik als vakanziewerk stoel kontroole. Dat is wanneer er een nieuwe stoel komt, ik hem probeer of de stoel wel lekker zacht is. Je moet er makkelijk op kunnen springen, de kussen moet zacht zijn, het moet fijn aan mijn poote foele. Niet dat het keihard is want dat is niet fijn.

Meer vakanziewerk

Mijn manspersoon heeft een nieuwe geem-stoel gekocht en ik moest meteen mijn vakanziewerk doen. Ik ben dus op de stoel gesprongen en het foelde meteen wel goed aan mijn poote. Het was zacht en mijn poote zakte zelfs een beetje weg. Nou dan is dees stoel goed gekeurd. Ik weet namelijk uit erfaring dat dit een kei goeie dut stoel is. Ik sta heel stoer op de stoel tegenover een kei grote spiegel, dapper hè.
Daarnaast doe ik nog meer vakanziewerk. Zo ben ik wiewtester. Doordeweeks wanneer ik mijn gewone werk heb kan ik geen wiewtester zijn want je mag niet haaai op je werk komen. Je heb je fookus nodig. In mijn vakanzie test ik de wiewzakjes die mijn vrouw maakt. Wiew is ketnip waar je lekker los van word in je kop. Drie kleine theeleepels aan wiew in een zakje is genoeg. Dan kan je lekker wiewen, likken, snoffen, kwijlen, bijte en zelf grommen als je er oer van wordt. Ik wel. Ik wordt er kei oer van de wiew en dan moet ik bijte. Sommige poese en katers doen zelfs kikken met hun achterpoote. Dat mag natuurlijk ook. Als het maar fijn foelt.
vakanziewerkAls mijn vrouw haar vakanziewerk doet, dan help ik ook mee. Voordat zij wiewzakjes maakt, doet ze de stoffen wassen en schoonmaken. Ik doe kontroole van de stoffen. Meestal kruip tussen de stoffen om te ruiken of alles goed schoon is. Dees stoffen gaan in de wassende masjien met aazijn. Dan gaan alle geurtjes eruit. Als dees stoffen goed zijn gekeurd, dan krijg ik een snek of een ekstra leepel wiew.
Dat vind ik leuk aan vakanziewerk. Dan ben je saame en je kan snekken. Je wachtende klusjes worden gedaan en je hebt geen stress. Af en toe doe ik wel naar buiten gluren om alle updeets te weten maar ik ga in mijn vakanziewerk geen gewoon werk doen. De tuinkontroole komt pas oofer twee weken weer.

Swaaie

Van me eigen en me thuis wensen wij jullie allemaal een fijne vakanzie. Fanavond doe ik speesjaal ekstra swaaie naar Muzette en ik tetter met Kever mee voor vreede. Kopje voor ieder en tot de volgende blog.

8 thoughts on “Bram heeft updeets en doet vakanziewerk

 1. Hoi Bram.
  Zo hee,wat heb jij het druk in je vakantie!!En stoel controle is belangrijk,dan weet je direct dat eigenlijk die stoel het beste tot zijn recht komt,als slaap stoel voor jou!.
  Je vrouw maakt echt hele mooie zakjes om mee te worden.Alleen wist ik niet dat jij daar ook nog stof controle voor moest doen!
  De tuin moet zichzelf maar even redden hoor.Super geweldig hè dat Loesje weer beter is en weer op de blog was afgelopen donderdag.
  Ik wens je heel veel plezier met al je drukke werkzaamheden en zwaai maar naar Muzette.Dat vindt ze vast reuze gezellig want ze kan je nu zien!!
  Zachte aai van Mia

 2. Hoi Bram,

  Op de mooie nieuwe stoel vind ik jou er heel stoer op staan, een echte stoere katerman Bram.
  Krijg je voor al het vakanziewerk ook een beloning? Vroeg me dat zo af, want het is best hard werken wat je doet vind ik.

  Ik doe zelf heel goed op mijn baasje passen, en wandel door het huis als controleur.
  Dat is mijn (vakanzie) werk.
  En op bed liggen doe ik ook veel, dan doe ik bij komen van al het harde werken.

  Fijn dat je nu al zo gewend bent dat vrouwtje ergens anders woont, maar ze komt gelukkig nog wel vaak bij jou.
  Dat is superfijn, kan je nog veel van elkaar genieten.

  Wens jou een superfijne dag vandaag, pootje van Tommy!

 3. Lieve Brammievlinder!!!, wat is het ferdrietig dat onze lieve Muzette een ster is geworden hè?!!, ze was zo een dappere poes, en ik vind het heel erg voor mevrouw Mia, ik doe mee met het spesjaal ekstra naar Muzette zwaaien, en ik stuur ook hele zachte kopjes naar mevrouw Mia, en dan ben ik natuurlijk ook keiblij dat Loes weer terug is!, en dat ze weer lekker geniet van haar eten, en natuurlijk dat ze weer letters maakt!, o lieve vlinder wat heb je het druk in je vakanzie!, dat komt natuurlijk omdat je heel belangrijk werk doet als stoelentester, ik vind het ook zo knap dat je in de spiegel durft te kijken, ik vind dat grieselig, ik zie dan soms een zwart met witte kater, een hele grote!, mijn vrouw zegt dat ik dat zelf ben, maar dat geloof ik niet!, en wat goed dat je je vrouw helpt met de wiewzakjes, Bolle had zo een wiewzakje gekregen van je vrouw en hij vond het helemaal top, hij moest er van kwijlen, zo gaaf vond hij het!, maar nau snap ik hoe dat komt, omdat jij de kontroole hebt gedaan, en gekeken en gesnoft hebt of de stoffen goed zijn, het zakje op de footoo ziet er fantasties uit, en jij ook natuurlijk, je bent de enige echte Brammievlinder!!!, en ik ben jauw Kevermans!!, en Jafita is jauw Jafitabeer!!, doe je tussen al je werk door goed snekken en knuffen met je vrouw?!, ik stuur jullie heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor je vrouw en je famielie, en ze zijn van je Kevermans!!!, ik stuur ook heel zachte neusjes spesjaal voor jau en ik tetter zachtjes, hoor je me?, en ik heb een pan toomaatensous met spikkels neergezet in je tuin, en oferal snekkies verstopt, ook voor Mila en Toby!!, dag lieve 🦋!!!

 4. Hoi lieve Bram
  Wat mooi zeg dat jij vakantiewerk doet!!
  Dat is altijd gezellig vooral als je het samen met je man of je vrouw kunt doen!!
  Die wiewzakjes van jou hebben wij nog altijd en we spelen er nog steeds mee!!
  Vrouw doet ze af en toe eens wassen en dan ruiken we de wiew weer wat beter.
  En iedereen heeft z’n eigen kussentje!!
  Vrouw zegt altijd voorzichtig ermee want ze zijn goud waard!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 5. Hoi Bram,

  Wat sta je leuk op die eerste foto bij de spiegel, Zo kunnen wij je helemaal goed zien en je kop zien we goed in de spiegel. Leuk hoor!
  Wat spannend dat je steeds die wiew-zakjes moet testen. Knap dat je dat kunt. Als wij zoiets zouden moeten doen, zouden we gelijk al op apegapen liggen van de wiew. Dus aan ons zouden jullie niet veel hebben.
  Natuurlijk vergeten wij die wijze Muzette nooit meer en ook wij gaan vanavond zwaaien naar haar en naar alle andere lieve poezen en katers die we missen.

  Heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw,

 6. Haai Bram de kerel,

  hier ben ik weer,
  Oopa Floris
  Hee ik ben jou nie vergeten kerel.
  Oopa vergeet nooit iemand.
  Echt nie.
  Oké waar was ik gebleven?
  Loes, Loehoes….
  Wat?
  Vakantiewerk?
  Daar doe ik nie aan.
  Wat?
  Deed ik daar wel aan?
  Vorig jaar?
  Nou daar was ik dan mooi nie bij!
  Ik ga toch geen uhm…
  Huppeldepup dinge doen!
  Oopa is wel goed maar nie gek!
  Luister Karel doe jij aan uhm…
  Loes hoe heet dat nou?
  Wat?
  Wiewen??
  Keivet!
  Ik zeg twee poten in de neus.
  En gaan met die banaan!
  Wat?
  Wat moet ik zeggen?
  Bedankt?
  Waarvoor moet ik dat zeggen?
  Zeg het zelf!
  Kees de ballen.
  Hier is Loes.
  Ja ja ik ga al dutten!

  Lieve Bram hier ben ik van mij eigen, Loesje en ik wil dank wel zegge dattie aan mij eigen denk. Het ga nu beeter met mij eigen maar van mij vrouw moet ik russig aan doe weeges dat wij nog heel feel warme zon heb.
  Hoop dat jij fijn fakanziewerk heb en dattie goed foor jou eigen, mij Milameisje en jou vrouw zorg.

  Liefs van mij eigen, Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *