Wat mijn siesteem is om brokjes te eten

brokjes

Elke avond, voordat we naar de slaapkamer gaan, krijg ik verse brokjes. Lekker, die ruiken goed. Dan ga ik toch mee naar boven want ik weet: straks ga ik eten.

Aandacht

Ik eet graag ’s nachts. Dat is anders. Op mezelf, rustig en niemand die kijkt hoe ik eet en of ik misschien de hele tijd rechts eet en dan kan het zo zijn dat ik links iets aan mijn tanden heb waardoor ik een operatie moet. Zoiets maak ik overdag soms mee als ik eet: een vrouw die bezorgd is en dan kijkt hoe ik eet. ’s Nachts heb ik dat dus niet. Dan heb ik aandacht voor mijn eten.

Erfaring

Als je kitten bent, denk je nergens over na, dat doe je gewoon wat je gefoel zegt. Maar als oudere katerman doe ik dingen nooit zomaar. Ik heb erfaring dus ik weet iets kan goed gaan of niet en ik heb het liever goed en dan heb je een siesteem nodig.

Hoekje

Daarom begin ik altijd te eten aan de ene kant van mijn schaaltje brokjes. Dus ik eet van de ene kant naar de andere toe, maar zover kom ik nooit wegens dat ik ’s nachts ook vaak terug ga naar het bed voor de gezelligheid. Even samen slapen en dan ben ik weer wakker. Een hele nacht achter elkaar slapen dat is voor mij te lang, ik doe tussendoor mijn eigen dingen.

Het hoeft niet heel presies dat ik een hoekje leegeet. Ik laat ook wat losse brokjes liggen. Maar het siesteem is er.

Compliment

’s Morgens komt mijn vrouw beneden en dan kijkt ze altijd wat ik op heb, helemaal nou ik een gefoelige maag heb en gezond-brokjes van de dokter. Ik krijg dan een compliment en extra aaien en dan eet ik bijna vanzelf nog twee, drie brokjes, want dan krijg ik wéér een compliment en een knuffel. Ja, als je een siesteem hebt dan kun je brokjes eten, dat is gewoon zo.

8 thoughts on “Wat mijn siesteem is om brokjes te eten

 1. Hallo Bert,
  Mijn eten staat sinds we in ons vooraltijdhuis wonen op de slaapkamer. Die is beneden naast de woonkamer. Heb je wel gezien vandaag op de foto, want ik sta daar op de vensterbank buiten in mijn buiten verblijf en kan daar door naar binnen en buiten. Dat mijn eten in de slaapkamer staat komt omdat we eerder naar hier zijn verhuisd en ons huis nog niet klaar was en we daar moesten kamperen. Toen alles in huis klaar was wilde vrouwtje mij een fijne plek in de kamer geven om te eten, maar dat wilde ik niet, ik keek mijn eten en drinken niet meer aan, dus zei vrouwtje, geen probleem hoor Jip jij mag gewoon in de slaapkamer eten en drinken. Maar Bert het eten mag daar ook alleen maar op een vast plekje staan en wel toen we hier gingen wonen en echt geen meter verder. Ik heb alleen in de keuken in de gootsteen nog een schaal met drinken staan. Als vrouwtje mijn hapjes heeft gemaakt laat ze mij alleen, ik vind het fijn om in rust te kunnen eten en mijn brokjes die over blijven gaan weer terug in de grote bak en geeft vrouwtje mij weer een nieuwe portie. De brokjes die ik over had krijgen zo weer de heerlijke ruik van de andere en is het weer lekker.

  Wel Bert ik ga weer verder met mijn slaap en jij een fijne dag hoor, knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dat is ook een siesteem om te eten, Jip. Bij jou komt het ook heel presies dat merk ik en dat is ook goed, want op je gemak kunnen eten is heel belangrijk. En kunnen drinken ook. Uit wat je zegt snap ik dat je van thuis ook veel steun krijgt dat is belangrijk dat je het op je eigen manier mag doen. Dat hen ik ook. Iedereen eet weer anders en dat is heel persoonlijk misschien wel juist als je van jezelf kat bent.
   poot van je vriend Bert

 2. Dat is een mooi siesteem van brokjes eten wat jij hebt lieve Bert. Floortje eet altijd vanuit het midden van haar voerbakje. Ze eet de hele dag, af en toe een paar brokjes. ’s Nachts moet haar voer en drinkbakje in de badkamer staan, voerbakje links, waterbakje rechts. En dan staat er altijd een glas VERS water naast het grote bed. Als het niet vers genoeg is komt zij heel hard miauwen en intens kijken, dan weten wij precies wat er aan de hand is. Zo heeft iedere kat zijn of haar eigen tradities, daar kan niet van worden afgeweken. Fijne dag lieve Bert, kopjes en knuffel van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat een goed siesteem hebben jullie samen gemaakt. Net als bij Jip komt het heel presies dan weet je zeker dat het in orde is. Vers water is lekker, en ik drink zelf ook soms rijp water, dat moet dan even staan voordat het smaak heeft. Ik vind het stoer van Floortje dat ze komt zeggen wanneer het water echt vers moet zijn en als ze vindt van niet. Ze kan goed voor zichzelf opkomen.
   pootjes van
   Bertje

 3. Hoi Bert, wat een handig siesteem heb je om je brokjes te eten. Je hebt helemaal gelijk dat het handig is als je weet wat je doet als je brokjes eet, je bent tenstotte al 13. Dan kan je niet zomaar ergens gaan beginnen, zoals een kitten zou doen.
  Bol at altijd vanuit het midden. En dan lag er een ring brokjes aan de rand, die schoof hij daar naar toe. Als hij buiten in de tuin brokjes kreeg begon hij, net als jij, aan een hoekje.
  Pop, Beer en Mol aten ook alleen de middelste brokjes, zoals Bol deed. Misschien vonden ze die het allerlekkerste?
  Als ik zelf eet begin ik aan de randen, en dan ga ik zo naar het midden. Precies andersom dus van Pop, Beer, Mol en Bol!
  Zo zie je maar, iedereen heeft een eigen siesteem.
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. hoi Cisca, wat goed dat iedereen een siesteem had of heeft, want dan weet je hoe je moet eten. Zomaar eten is echt voor kittens dat is gewoon zo. Vanuit het midden eten lijkt me moeilijk zoals Bolle deed dan heb je veel erfaring met brokjes eten dat je weet wat ze doen. En Bolle kon dan ook goed brokjes eten!
   pootje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom