Waarom ik nog meer moet ontspannen

ontspannen

Ik lag op de bank te liggen maar ik hoorde het wel: mijn vrouw belde met de dokter. Het ging over mij. Dat ik dus die gefoelige maag had.

Dokter

Nou dacht ik zelf dat het best goed ging de laatste tijd. Ik eet andere brokjes en andere sneks, en het avondeten is altijd lekker en dat je zegt dat eet ik gemakkelijk weg. Dus geen zwaar spul. Kip en vis en ook garnalen ik weet niet of dat ook vis is.
En in de bak is alles in orde, dankuwel voor het vragen.
Dus waarom dan gaan bellen met de dokter?
Omdat ik weleens een minder goede dag heb?
Of dat ik soms best bang kan zijn, zeker.
Nou moe.

Na de telefoon kwam mijn vrouw naar me toe en ze begon te aaien en te vertellen wat de dokter had gezegd. Dat maagklachten en een gefoelige maag met elkaar te maken konden hebben. Dus dat ik geen stress moest hebben omdat het dan op mijn maag kon slaan.
Ik dacht stuur de glazenwasser maar weg maar daar ging het niet over.
Wel over gefoel.

Rustig

De uitkomst is nou dat ik op medies adfies rustig aan moet doen. Daar was ik uit mezelf al mee aan het oefenen maar nou is het zeker weten belangrijk. Wat is rustig aan doen, dat is:

 • elke dag langzaam aan de dag beginnen
 •  als er zon is, meteen in de warmte gaan liggen of staan
 •  sneks met lange knuffels erna
 •  dutjes zijn ook belangrijk
 •  gezelligheid is belangrijk dus ik wil veel samenzijn
 •  het avondeten moet superlekker zijn anders raak ik misschien wel gespannen je weet het niet

Rennen

We zijn meteen begonnen met rustig aan doen en het bevalt me uitstekend echt waar. Het leefe is opeens nog fijner dan het al was. Gisteravond toen we naar de slaapkamer gingen, had ik zo’n goed gefoel over alles dat ik over de trap naar boven rende.
Rénnen. Dat was niet rustig-aan. Gelukkig kreeg ik toen een lange zachte knuffel, dat had ik ook wel nodig al zeg ik het zelf.

17 thoughts on “Waarom ik nog meer moet ontspannen

 1. Hajooooo oompie bert.
  Ooooh missjien kun uwes aan mamsie frage of se daar een keer een wurksjop ofer kan geefe. Ooooh dat sau gaaf sjijn. Mamsie weet goet hoe se moet rieleksen. Se doet nies anners hihihi.
  Nau ja… bijna nies anners, want se is nu beesig met me tjauwe. Sodat awwes gaat sowas sei dat wil.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. dat is een goed idee Dorus, je mamsie heeft hele veel verstand van rieleksen en ze doet ook best veel andere dingen, dat mag je niet vergeten jongen,

   Oompie Bert

 2. Hoi Bertje,
  Gelukkig gaat het nu wel weer goed met je. zo’n gefoelige maag is toch best wel seeriejeus. En dat ekstra knuffelen is folgens mij altijd fijn! Kopje van mij, Bram

  1. hoi Bram, ja een gefoelige maag is iets seeriejeus dat snap ik nou ook goed. Superfijn katerkopje was dat!
   Bert

  2. O lieve meneer Bert gelukkig
   Gaat het nu wat beter met u
   Ik meeko krijg speciaal voer anders krijg ik de hele dag jeuk
   Dikke knuffels van ons

 3. Doe maar goed rustig aan hoor, zeker als de dokter het zegt. Wij luisteren meestal naar de dokter, want die weet het denk ik allemaal wel. Tjilla heeft ook een gevoelige maag, misschien moet zij ook nog meer knuffels. Ik ga dat straks thuis even bespreken maar ik ga nu lekker op de handdoek op de kachel liggen.

  1. hoi Tjessie, dus jij ligt ook graag op een handdoek, ik ook! Tjilla kan best proberen met meer knuffels bij mij werkt het goed maar misschien is het persoonlijk dat kan best,
   pootje van
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  goed dattie van jou eigen jou plan maak hoe jij het beste van jou eigen kan leefe. Rielekse is belangrijk en dat jij jou lekkere eete krijg. En dattie jou eete kan fertrouwe want anders hebbie stres.
  Knuffels is belangrijk en in jou zon ligge. Maar ook dat jij weet, mij hart is er alteit foor jou eigen mij jonge. Dattie weet, Loes steun mij en zij sta alteit achter mij. En ook naast mij want assie verkering heb dan ben jij saame jou tiem.

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ik voel je hart ook en je steun en dat je me helpt en dat we een tiem zijn, daardoor durf ik het ook eerlijk te zeggen hoe het met me is, dat ik een gefoelige maag heb ook al is dat misschien niet stoer. Gelukkig kan ik mijn eete vertrouwen ik heb van jou geleerd hoe belangrijk dat is,
   je Bertje

 5. Lieve Bert, we hebben weer veel geleerd van jouw schrijf vandaag, wegens dat wij heel rustig aan moeten doen, lekker moeten eten en vooral goed eten, dan komt alles vanzelf goed. Wij zullen er aan denken. Fijne dag lieverd en kopje en kusje van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dat is voor mij belangrijk maar als je het gefoel hebt ik moet rennen dan moet je ook rennen Floortje. Dat doe ik ook. Maar niet heel vaak. Ik ben nou aan het opletten.
   pootjes van mij
   Bertje

 6. Hoi lieve Bert, dat klinkt niet verkeerd, zo’n riekekste dag! En ik snap dat het zo moet, wegens je gefoelige maag. Je hebt het ook heel duidelijk opgeschreven, dan kan je vrouw het af en toe even nakijken, als ze twijfelt.
  Als ik zenuwachtig of verdrietig ben krijg ik ook altijd last van mijn maag, dus misschien moet ik maar zo’n dag als jij hebt proberen… wie weet helpt het!
  Ik hoop dat je maag rielekst blijft, en jij ook Bert!
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. ja nou zegt u het ook!! Dat gefoel en maag bij elkaar horen op de een of andere manier. Ik moet nou elke dag rustig aan doen en dan helpt het aaien want dan kom ik tot rust en dat is nou belangrijk voor mijn gezond,
   kopje van mij
   Bertje

 7. Hoi Bert wat lees ik me nou heb je last van de stress hoe kan dat nou lieverd?
  Je doet zo goed samen relaxen met je vrouwke en je krijgt zoveel knuffels en aaitjes en speciale hapjes nou dan nog maar extra knuffels en aaitjes halen.

  Liefs Ollie en Vrouwke❤️

  1. hoi Ollie en vrouw van Ollie, het is door de gefoelige maag dat ik nou beter en meer aan ontspanning moet doen. Het hoort ook bij dat ik nou andere brokjes heb en andere sneks, dus het is helemaal niet moeilijk!!
   Bertje

 8. Hallo Bert,
  Klopt van stress raakt jouw maag, maar eigenlijk alles in je lijf van slag. Het is heel goed dat vrouwtje de dokter heeft gebeld. Van stress kun je heel ziek worden. Nu ben ik blij dat jij al heel veel rust krijgt bij vrouwtje en jij alles mag doet wat jij fijn vind en jij hoeft je nooit zorgen te maken, want vrouwtje zorgt goed voor jou en is er zoveel mogelijk.
  Doe jij nu maar heel veel ontspannen en uitrusten en gaan doen van niks moet en alles mag. Af en toe als ontspanning eens heerlijk door het huis racen is ook goed voor je koppie en lijf. Want van de hele dag liggen wordt je stijf en dan heb je er nog een probleem bij. Maar gelukkig doe jij dat al en je krijgt ook heel gezond eten. Bert het gaat helemaal goed komen hoor.
  Je krijgt ontspanning knufjes van vrouwtje en poot en koppie van je grote vriend Jip

  1. dat is waar Jip, de hele dag liggen is ook niet goed, ik ren elke dag de trap op naar boven en ik speel ook. Het is gewoon dat alles er nou is van de gefoelige maag en dat ik van mezelf al angstklachten had en dan foel ik alles ook meer. En ik wilde geen valeriaan of druppels dus daarom doen we het zo met meer ontspannen, ik vind het helemaal niet erg!!
   poot van je vriend
   Bertje

Reacties zijn welkom