Waarom draden trekken mijn nieuwe hobbie is

draden trekkenOp een dag lag er een knot wol op het tapijt. Die was voor mij want iedereen weet wat op het tapijt ligt dat heb je dan eerlijk gefonden. Dus ik hapte in de wol. “Bertje!” riep mijn vrouw. Ik dacht wat nou weer.

Mini-knot

Ik moest de knot wol afgeven, wegens dat het per ongeluk op het tapijt lag. Maar eerlijk is eerlijk ik kreeg er iets voor terug. Van die knot maakte mijn vrouw een mini-knot helemaal spesjaal voor mij. “Kijk eens of je er iets mee kunt,” zei ze. Dus ik kijken.

Toen ik aan de wol rook, werd er iets in mij wakker. Iets dat oer was en toch niet van ik moet rennen of scheuren. Een ander oer.
En ik wist meteen wat ik met de wol moest doen.
Draden eruit trekken.
Een voor een.
Ik begon meteen.

Spannend

Het is stevig werk je krijgt soms een raar gefoel van stof in je bek maar het gefoel van oer zorgt dan dat je gewoon doorgaat.
Draden trekken is leuk. Het gefoel is spannend, je trekt aan de draad die gaat eruit die wordt lang en je foelt ik ben sterk ik kan wat.
Dan weer de folgende draad.

Hobbie

Ik had alle draden snel af. Toen kreeg ik van thuis een nieuwe knot en daar heb ik ook draden uit getrokken wegens het nieuwe gefoel van oer dat wilde ik steeds foelen.
En ik wist: dit is mijn nieuwe hobbie.

(tekst gaat door onder video)

Mijn andere hobbie is met de krant scheuren. Thuis heb ik altijd krant liggen helemaal alleen voor mij. Het is iets dat ik alleen doe, dat is een echte hobbie.
Spelen doe ik altijd saame, dat is anders dan een hobbie.

Op de foto is mijn werk te zien, het is van ervoor en erna. Ik wist niet dat ik het kon voordat ik het kon dus nou heb ik ook geleerd het leefe kan opeens een hobbie brengen, dat je het zomaar ontdekt bedoel ik.

9 thoughts on “Waarom draden trekken mijn nieuwe hobbie is

 1. Hoi Bert,

  Wat kan jij dat goed zeg en je werkt ook nog eens super netjes, dat vind ik echt heel knap.
  Nu heb je 2 hobby’s krant scheuren en de wol uit elkaar halen, dat is toch tof vind ik.
  Zelf vind ik pootballen soms leuk, maar het liefst lig ik in mijn mandje te slapen.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy nou slapen is ook superfijn dat is met eete je basis dus heel belangrijk. Ik wist froeger niks van hobbies af het is vanzelf in mijn leefe gekomen,
   pootje van mij
   Bertje

 2. Lieve Bert,

  mij hart ging zofeel hard tekeer want jij ben oer. Jij trek zofeel hard aan jou knot dattie meteen zie, jij heb jou niewe hobbie gefonde. Jij ben nu mij beste knottrekker van onse Feesbook. Jij zie jou oer maar assie Saame verkering heb kan jij zoies ook foele. Het is in mij hart Bert.
  En jij geef ons allemaal aan, het is belangrijk assie jou hobbie heb. Jou hobbie foor jou eigen. Nie foor jou vrouw maar foor jou selluf.
  Dattie alteit iets heb waar jij geluk bij foel assie zoies doe. Daar doe ik nu foor mij eigen ofer naa denke.
  En ik wil ook in mij fertrouwe zegge, jij heb zo een mooie, stoere poote. Als jou poesevrouw ben ik wel heel feel gesjarmeer Bert….

  Jou Loesje

  1. Liefe Loesje zo is het presies een hobbie is foor je eigen, dat je iets hebt dat je weet dit kan ik doen. Maar je gefoel moet er klaar voor zijn dat is ook zo en als jouw gefoel zegt nog niet dan is dat ook goed.
   je Bertje
   PS ik hoor wat je zegt ofer mijn poote

 3. Hoi Bert,
  Zo zie je maar weer…..heb je opeens 2 hobby’s!!!
  En hoe je dat doet met die wol……zoooo precies!!! Geweldig.
  En voor het stof in je bek is het misschien een idee om een bakje water erbij te zetten dat je tussendoor eens even kunt drinken?

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi allemaal dankjulliewel foor de tip maar het is zo dat ik dan uit mijn gefoel raak dus ik moet maar gewoon door en dan af en toe snakken dat hoort er dan maar bij,
   knuffel terug,
   Bertje

 4. Heee lieve Bert, wat een goede hobbie heb je zomaar gefonden!, gelukkig dat je vrouw die wol per ongeloos op de grond had gelegd, anders had je niet geweten hoe goed jij draaden kan trekken, en nau ben je de beste draadentrekker van het hele internet!, ik vond de film machtig mooi om te zien, ik zag hoe goed je het kan en hoe presies je elke draad pluist, ik vond het fantasties!, ik denk dat ik dat niet zau kunnen, maar jij hebt er echt taalent voor, dat zie je meteen!, veel plesies met je hobbies Bert, hobbies zijn leuk, ik heb het met spieraalspelen, je foelt dat je iets kan wat heel biesonder is en dat is keigaaf!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

  1. hoi Kever dat is het dus je weet pas of je het in je hebt als je de wol findt. Misschien kun jij het ook dat je het goede gefoel hebt, dat kan best, maar dan moet je eerst de wol finden dat is het begin.
   Bertje
   PS ik kan weer niet spieraalspeele

 5. Miauw Oom Bert,

  Mijn mens is heel enthousiast over uw hobbie. Ze vindt dat ik ook beter met wol kan spelen en daar draden uit trek. In plaats van waar ik dat nu mee doe. Dat is fijner voor iedereen, zegt ze. En ook beter voor mijn buik.

  Ik weet het nog niet hoor. Wol rent niet weg en maakt geen geluid. Dat vind ik juist zo leuk.

  Koppie van Japie

Reacties zijn welkom