Waarom de lucht bij de straat hoort volgens mij

lucht

Ik ben controleur van de straat en soms ben ik aan het werk en dan denk ik: maar wat is de straat eigenlijk? Hoort de lucht ook bij de straat?

Vogels

In de lucht zijn vogels.  Als ze voorbij vliegen, moet ik kijken, dat het is oer in mij. Als ze geluid maken, dan voel ik me klein en bang en dan kan ik dus niet in de vensterbank om mijn werk te doen. Ik ga dan op de bank zitten en als ik een knuffel krijg en ik zie iets vliegen dan kijk ik toch ook al ben ik er bang voor. Mijn vrouw zegt dan dat het vogels zijn die niet in huis komen. Dat is belangrijk.

In de lucht zijn ook huizen daar wonen mensen in. Ze hebben geen gordijnen, wij wel. Dus ik kijk soms wat ze doen. Ze lopen en zitten en eten en ze gaan slapen en dan worden ze weer wakker. Maar naar mij kijken ze nooit dat is raar want ik zit er toch? Ze kunnen best zwaaien vind ik.

Vliegtuig

Heel erg soms heb ik een vliegtuig. Dorus vindt dat eng en ik snap dat wel, het is groot en raar en het geluid is zwaar dat je het helemaal in jezelf voelt, maar ik heb er al veel langer erfaring mee  dus eng is het niet. Het is de laatste tijd ook veel minder dat vind ik toch wel fijn.

Dus ik let wel en niet op wat er in de lucht gebeurt. Dat is mijn ferantwoordelijkheid als controleur van de straat maar het is ook wegens dat ik nieuwsgierig ben behalve naar de foguls dus.

Werk

Mijn mening is dat de lucht niet bij de straat hoort. Of eigenlijk niet bij mijn werk als controleur van de straat. De foguls zijn te moeilijk voor mij en de lucht is ook te groot, ik zie van alles en ik ben dan wel groot als katerman, maar zo groot ook weer niet.

 

 

13 thoughts on “Waarom de lucht bij de straat hoort volgens mij

 1. Hallo Bert,
  Ikke zie heel veel lucht en ook vogels, bij mij vliegen ook vliegtuigen grote en kleintjes en helikopters. die zien eruit als reuze grote libelle. Nou ben ik hier allemaal gelukkig niet bang van. Maar de laatste tijd en vrouwtje waarschuwde mij al voor de komende maanden, gaan er vliegtuigen heel laag vliegen en ook reuze grote helikopters. Nou daar hou ik niet van, want die maken vreselijk hard lawaai. Vrouwtje zegt dat het leger van ons land gaat oefenen aan onze kant van het land. Nou ja zeg van zoveel herrie kan ik dan niet slapen en ik weet ook niet of ik dan nog wel naar buiten durf te gaan. Maar ik vind de lucht zelf wel mooi hoor, Het zonnetje, de maan en onze sterevriendjes wonen daar en kan ik allemaal zien. Grote wolken en ik doe met vrouwtje wel een kijken of erna, want soms zie je dan allerlei leuke dingen de wolk is dan net een hond of schaap en noem maar op. Ja er zijn ook donkere wolken en die brengen dan bakken met regen voor ons, niet dat iedereen daar blij mee is, maar de natuur wel hoor, alle dieren, bomen en planten hebben drinken nodig.
  Nou Bert de lucht is belangrijk en ook mooi, doe maar als die grote vogels die zoveel lawaai maken er niet zijn, kijken hoe mooi het is en dan zie je ook dat die bij jouw straat hoort, Jij hoeft niet de controle lucht te doen, want jij hebt het al druk genoeg. Jij moet ook maar vaak zwiepstaarten en pootzwaaien naar de mensen aan de andere kant van de straat, wie weet zien ze jou dan wel en doen ze ook naar jou zwaaien. Als ik in mijn vensterbank aan de kant van de straat ben, doen mensen naar mij kijken en de kleine kinderen doen naar mij zwaaien en ik kijk ook altijd als vrouwtje weg gaat en ze naar mij zwaait. Ik vind dat heel fijn, maar de honden die in de straat lopen ben ik niet bang meer van, maar ze moeten wel doorlopen van mij, ze zijn eng als ze voor mijn tuin blijven staan met hun baasje.
  Nou ik ga nu eens kijken of vrouwtje nog een berg knuffels voor mij heeft en dan ga ik ook weer buitencontrole doen.
  Bert een fijne dag en knufjes van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat schrijf je altijd lange ferhalen ik lees het heel graag maar ik ben zelf niet zo lang dus ik hoop dat je dat niet erg vindt.Wat leuk dat de mensen en kinderen naar je zwaaien dan hoor je er helemaal bij en dat is goed. Ik zit te hoog denk ik en ik heb hier ook geen kinderen. Als mijn vrouw weg gaat doe ik meestal of ik slaap dan is het minder moeilijk,

   poot van je vriend
   Bert

 2. Lieve Bert, je hebt weer een mooi stuk geschreven over jouw werk als straatcontroleur. En wat je zegt, je kunt niet alles controleren. Aan de straat heb je je pootjes al vol. Wat er in de lucht gebeurt kun je niet controleren. Dat is teveel, ook voor een grote stoere katerman als jij bent. Fijne dag lief vriendje met veel knuffels en sneks. Kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. dankjewel Ina en Floortje, voor de steun, de lucht erbij is ook eigenlijk te veel voor mij dat is waar!

 3. Hajoooooo oompie bert.
  Ooooh hoort de lugt ech nie bij de stjaat? Dan hauw ikke dat ook niet in me gaatjes!! Sjo!! Hihihi.
  Ooooh oompie, gissere floog er weer een fjiegtuig oofer. Maar ikke bweef dapper!! Heppik fan uwes leer!!
  Pootjes🐾🐾

  1. wat goed Dorus dat je het vliegtuig aan kon. Nou ben je gewoon flinker aan het worden in jezelf en dan is het leefe gemakkelijker, dat zul je zien,
   oompie Bert

 4. Bert je kunt echt niet alles in de gaten houden…..dat is echt te moeilijk hoor!!
  Maar we vinden wel dat die mensen zonder gordijnen even naar je mogen zwaaien als ze je zien zitten……..dat is wel zo netjes toch???

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ik weet niet zo goed wat netjes is voor mensen. De hele tijd zwaaien heb ik ook liefer niet maar af en toe lijkt me wel gezellig. Als ze maar niet binnen willen komen,
   knuffels terug
   Bertje

 5. Hoi Bert, wij Bikkel en Kruimel, doen ook altijd de straatcontrole. Maar het is nu wel erg rustig in onze straat, geen kindertjes die naar school gaan en langs lopen of fietsen. Wel zien we af en toe vogels dan gaan we vaak miauwen en mekkeren dat ze maar weg moeten gaan.
  Soms zitten ze zelfs op de rand van het balkon, nou dat is ons balkon hoor, dus moeten ze snel wegwezen.
  Luchtcontrole hebben we eigenlijk nog nooit gedaan, soms vliegt er hier wel een ding rond dat veel lawaai maakt, onze vrouw zegt dat dat een helikopter is. Nou dat lawaai vinden we niet fijn hoor.
  Groetjes en pootjes van ons allemaal.

  1. hoi allemaal en vooral Bikkel en Kruimel, wat goed dat jullie ook de controle doen dan weet je dat het veel werk is!! Als jullie ook geen luchtcontrole doen dan is het misschien helemaal niet belangrijk. Dus dan ga ik vooraan alleen de straat doen. Dingen die lawaai maken vind ik helemaal niks!!
   pootjes van
   Bertje

 6. Lieve Bert,

  jij ben mij erfare kontroleur van jou straat. Jij weet wat jij zie en jij wat jij ruik. Jou straat is jou terrein en jij ben er bekend mee. Maar lugt is groot, jij weet soms nie waar jij moet kijke. Van mij eigen doe ik soms naar mij lugt kijke op mij balkon. Ik vinnut spannend en soms hebbie zofeel mooie lugt. Assie een foogul heb ga ik er wel foor zitte. Maar het is nie mij hoobie Bert, daar moet ik eerluk ofer zijn. Van mij eigen heb ik geen erfaring met lugt. Behalfe dattie er soms met jou ferbaasing naar kijk. En soms fal er van alles uit. Dan doe ik liefer slaape van mij eigen,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat is waar de lugt is groot en waar moet ik dan kijken om alles te zien, dat gaat niet. Het lijkt me heel gek dat je dingen uit de lugt ziet vallen dat kan toch niet, dat is gewoon raar en niet gewoon. Dus dan snap ik dat je liefer slaapt,

   je Bertje

 7. Hoi Bert, ik vind dat de lucht niet bij de straar hoort, weet je waarom niet? voor de lucht heb je fleugels nodig, en dat hebben wij als katermannen niet, ik denk dat poesendames dat ook niet hebben, eigenlijk is de lucht voor foguls en insekten, nau van mij mogen ze daar fliegen als ze maar niet in mijn tuin zitten, dat wil ik liever niet want daar ben ik bang van, en ik vind het niet netjes dat niemand naar je zwaait, maar misschien denken ze Bert is druk bezig, laat ik hem maar niet storen, en dat is dan weer wel netjes toch?, lieve kopjes van Kever!

Reacties zijn welkom