Waar ik het liefste hang in huis

in huis

Als binnenkater heb ik het huis voor mezelf ook al woont mijn vrouw hier ook, dat maakt niks uit want ik mag overal liggen en hangen behalve op de berging ook al sta ik nog zo vaak aan de deur.

Ik heb altijd gewoonten dus dan doe ik wat voor mij gewoon en fijn is. Maar een gewoonte kan veranderen. Toen ik hier pas was, sliep ik ergens anders dan nou want toen moest ik het huis nog leren kennen. Dit zijn mijn gewoonten voor waar ik het liefste hang in huis:

 • in de vensterbank als er zon is en als het te warm is dan ga ik onder de vensterbank liggen dus dan ben ik toch bij de zon
 •  na het afondeten ga ik op het kussen op de bank, dan komt mijn vrouw voor de bank zitten en ze legt haar arm om mij heen en ze zegt liefe woordjes tot ik in slaap val dus dan heb ik lekker gegeten en er zijn knuffels dus dan lig ik supergoed
 • als het nacht is ga ik ook eefe op het bed, dat is voor de gezelligheid en soms slaap ik ook mee dat doe ik op het grote kussen dat voor het bed ligt

Ik hang ook wel achter de kastjes maar alleen als ik me bang foel dus dat telt eigenlijk niet mee.

Mijn iediejaal

Maar waar ik het allerliefste lig dat is nou op mijn eigen tapijt. Daar pas ik presies op ook als ik met mijn poote gestrekt ga. Als ik er lig kan ik alles in de kamer zien, dus of er fooguls vliegen en wat mijn vrouw aan het doen is als ze aan haar werktafel ziet en gewoon alles. Dus ik heb ooferzicht en ik heb gezelligheid en dat is iediejaal in het leefe.

15 thoughts on “Waar ik het liefste hang in huis

 1. Hoi Bert,

  Dat is super fijn als je gewoontes hebt die je altijd doet, dat heb ik ook.
  Als mijn baasje in de ochtend wakker wordt, krijg ik altijd eerst een sneckkie, en dan gaan we samen koffie drinken.
  Ik lig dan het liefst op zijn buik, heerlijk dicht bij baasje, zo begint mijn dag het best.

  overdag lig ik veel op bed te slapen, of in de gang op de poefjes.
  In de avond lig ik dan weer bij de baas op bed, en zijn we weer fijn samen.

  Net als jij hou ik dus ook van gewoontes, dat is het fijnste vind ik.

  Pootje van Tommy!

 2. Hallo Bert,
  Ik heb zoveel plekjes in huis om te liggen of mijn dutje te doen, maar ja er zij ook een paar plekjes die zijn eggies van mij het allerfijnste en dat is al van dat ik in ons nieuwe huis ben gaan wonen. Ons huis heest hele brede vensterbanken en in de 2 vensterbanken aan de kant van de straat en de weilanden, heeft vrouwtje kussentjes gelegd ( er zit was onder dat e niet eraf schuiven) Hier heb ik alle overzicht van wat er gebeurt. Tja bij vrouwtje op schoot slapen als ze een deken op de benen heeft, daar kan ik uren liggen dan. En natuurlijk als ik in de nacht mijn huistaken van huispassen even niet doe samen met vrouwtje op bed. Nu het zomer is en als het lekker warm is doet vrouwtje de kussens in de tuinstoelen en lig ik daar ook veel te slapen. Ik zorg wel dat ik de eerste van ons tweetjes ben in welke stoel ik ga liggen, vrouwtje moet dan de andere maar nemen vind ik hoor.
  Als ik veel knufjes wil ga ik bij vrouwtje liggen of gewoon voor haar zitten en dan weet ze waar ik mijn knuffels wil hebben, als ze dan vraagt: Jip waar willen we knuffelen dan loop ik naar het tapijt en lig al klaar,
  Maar goed de dag is nog maar net begonnen en mijn ochtendknuffel heb ik al gekregen en dat is mijn borstelpartijtje op het kleedje in de badkamer, hier miauw ik altijd om hoor. vandaag een kleine borstelbeurt, want grote beurt is niet goed voor mijn jas, gaan er teveel haren los en komen er nog meer terug. 2 keer in de week nu het zomer is, is grote beurt genoeg.
  Bert ik moet nu ophouden met schrijf, want vrouwtje moet weer verder, maak een fijne geniet dag samen me vrouwtje en ik stuur een knuf mee van mijn vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip

 3. Hajooooooooooo oompie.
  Ikke hep heeeeel feel fijne pwekkies in mij huis. Hut wiefst lig ik oppe me sjaapie. Toen ik nog een beebie was wastie eeenorm gwoot. Maar ajo raar oompie… ikke pas er niet meer op!! Ikke weet niet hoe dat kan. Ikke slaap iedewe dag op me sjaapie hoor. Maar as ik me evve uitrek dan pas aween me puik er op. Raar he?
  Ennnn ik slaap gwaag op me ploemstoel. Hihihihi. Die isse wel gwoot genoeg.
  Pootjes oompie🐾🐾

  1. dat is ook echt raar Dorus. Misschien heeft je vrouw er iets mee gedaan, zulke dingen hoor ik weleens. Gelukkig maar dat je stoel nog gewoon je stoel is, daar kun je op vertrouwen,

   Oompie

 4. Hoi lieve Bert, wat deftig dat jij een eigen tapijt hebt!, dat wil ik ook wel denk ik, ook al roept mijn vrouw nau dat ik allang doe alsof het tapijt in het hele huis van mij is door gewoon te krabben waar ik ga liggen, ja maar dat is toch logies want ik woon hier toch?, je hebt helemaal gelijk dat je op een goede hangplek ooferzicht moet hebben, dat is belangrijk, mijn fijnste hangplek in de tuin is de tuinbank, dan lig ik wat hoger en kan ik alles zien wat er gebeurt in de tuin en ik lig vlakbij de tuindeur dus ik zie het meteen als mijn mensen naar buiten komen, voor binnen is mijn faavoriete plek mijn schaapje op het buro, daar lig ik naast mijn vrouw en ik kan door het raam kijken en het ook het huis zien!, gewoon en gezellig vind ik dat, en daar hau ik van, net als jij!, heeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. hoi Kever zo is het ook: het is net zo goed jouw huis en daarom ook is het belangrijk dat je goed ligt. Zie je dat je nou ook aan controle doet? Want dat is het als je wilt weten wat er gebeurt en wie er wat doet. Als je het gewoon wilt weten of alles in orde is. Dan pas kan het leefe gezellig zijn.
   kopjes van
   Bertje

 5. Hoi Bert,
  Heerlijk op je tapijt liggen en overzicht hebben …..alles lekker rustig en gewoon!!!
  Dat is wat eigenlijk iedereen nodig heeft!
  Wij mogen ook door het hele huis en liggen waar we willen.
  Veilig op onze plekjes maar om de zoveel tijd ruilen we van plek!!!!
  Dat is niet erg want je weet dat het allemaal veilige plekken zijn!!!
  S’avonds kruipen we ook om de beurt bij vrouw op schoot. En we liggen ook snachts bij vrouw op bed……..dat is gezellig. Ze moppert wel als we teveel plaats innemen maar stiekem vind zij het ook wel leuk en gezellig.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal ja dat hebben jullie dan een vrouw die een beetje moppert maar mijn vrouw wil eigenlijk dat ik op schoot kom alleen ik doe het niet, het gaat gewoon niet. Op bed liggen doe ik wel. Om gezellig eefe mee te slapen presies wat jullie zeggen voor de gezelligheid!!
   knuffel terug
   Bertje

 6. Lieve Bert,

  assie kontrooleur ben van jou werk dan lig jij graag ergus waar jij alles in jou gaate kan houwe. Dat is belangrijk Bert en foor iedereen is belangrijk dattie ze vrouw of ze mensenman goed in ze gaate kan houwe. Assie opsta ga zij misschien in ze keuke iets pakke. Dan kan jij meteen fraage om jou snek.
  Selluf lig ik het liefs op mij denkpaal. Mij denkpaal heb alles. Jij lig hoog en jij kan alles ofersien. Jij zie jou vrouw en assie beweeg kan jij meteen jou ree-akzie geefe. Maar ik lig ook warm en bij mij knuffels. Het is mij fijnse plek in mij huis. En ik lig ook in mij doos en assie winter heb lig ik boofe op mij vrouw.
  Mij erfaring is, het is belangrijk dattie jou eigen plekje heb in jou huis want jij hoor er ook bij. Assie op jou eigen plek lig weet jou vrouw, mij geluk is kompleet,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat had ik nog niet zo bedacht dat het wegens mijn werk is of misschien heb ik mijn werk omdat ik graag ooferzicht heb. Een denkpaal lijkt me moeilijk om in te komen, jij kunt het goed maar jij bent heel goed met liggen ook boofe op je vrouw! Ik snap niet hoe het kan maar jij kunt het dat is heel knap van je,
   je Bertje

 7. Hoi Bert.
  Ik kan liggen waar ik wil.Er staan overal mandjes,maar daar lig ik eigenlijk nooit in.
  Ik lig graag in de vensterbank als er zon is,en ook buiten op het balkon als het warm genoeg is.
  Als ik alleen thuis ben,lig ik graag op de bank op het oranje platte kussen.Dan zie ik het direct als mijn scullary girl thuis komt.
  Dan lig ik daarna graag zoveel mogelijk op haar.Erg knus en gezellig samen.
  Slapen tijdens de nacht, doe ik op mijn eigen dekbedje op het eind voeteneinde van het grote bed.
  In de winter vind ik het fijn als eerst de elektrische deken mijn dekbedje lekker warm heeft gemaakt.
  Ik hou gewoon van knus en warm.
  🐾🐾🐾🐾van Muzette

  1. hoi Muzette wat heb je dat goed verdeeld, je weet waar je wanneer bent en dan heb je ook steun aan jezelf voor het leefe want dat is altijd in orde en gewoon. Ik heb ook een keer een elektrieke deken gehad maar ik snapte het andere soort warm niet en toen durfde ik niks meer dus die deken ligt op de berging,
   pootjes
   Bertje

 8. Lieve Bert, dat heb je mooi geschreven: ooferzigt en gezellugheid, dat is belangrijk in het leefe, en samen zijn natuurlijk. Floortje heeft ook allerlei ligplekken hier thuis. Op het groote bed, op het stoeltje naast het bed, in een mandje met een oud zacht dekentje, in een oude reismant met een zacht dekentje, op de bank op een stapeltje kraakpapier, op haar eigen kleine bankje naast de verwarming en op de stoelen bij de grote tafel. Ligplekken genoeg, ze kan kiezen, de prinses van het huis. En af en toe een wandelingetje op de gang, naar de lift en weer terug. Snuffelen aan de voordeuren van alle buren is ook erg leuk! Fijne avond lieve Bert, knuffels van ons.

  1. hoi Ina en Floortje, wat zuper dat Floortje de prinses van het huis is en ja dan heb je vanzelf veel plekken om fijn te liggen en te slapen, dat hoort dan gewoon als je prinses bent. Het klinkt heel luukse en ook heel gezellig!!
   knuffel terug
   Bertje

 9. Lieve Bert,

  Wat is het fijn dat jij ook kunt kiezen waar je in huis wilt liggen, behalve dan op de berging. Zo willen wij altijd graag de garderobekast in, maar dat mag niet van onze vrouw. Onze vrouw heeft daar schuifdeuren in en daar zit dan bij het sluiten een soort rem op, zodat je die kast niet open krijgt. En onze vrouw heeft er nog een extra haakje op gezet, zodat je de deur echt niet open krijgt. Want ze heeft ons verteld dat ze vroeger een kat ( Jasper ) heeft gehad die zulke sterke poten had, dat hij zelfs die zware schuifdeur open kreeg. Nou, dat kunnen wij echt niet hoor !
  Verder mogen wij overal liggen. We liggen in de vensterbank, in een mandje, op bed ( Ivar verstopt zich graag onder het dekbed ), onder het bed, op de bank, op een krabpaal waar een mandje aan vastzit, op het krabmeubel, in een doos, op een tafelstoel onder de tafel ( kan onze vrouw ons even niet vinden ), op een traptrede ( dan hebben we een goed overzicht ) en als het erg warm is gaan wij boven op het koele laminaat liggen onder het hoge dakraam dat onze vrouw dan open zet. En als het koud is liggen wij soms in het hangmandje aan de verwarming.
  Zo, nu weet je onze fijne plekjes in huis.
  Heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

Reacties zijn welkom