Toby over los zijn van de halsband

halsbandWoef! Hooooooooi snorremansen en miauwers, jaaaa het pootballen is zo leuk! Iedereen doet mee in de reacties. De bal gaat van link naar rechts onder de poten door en zo overal heen!

Samen is het zo leuk om met een bal te spelen. Eerst was de bal altijd van mij! Mijn bal!!, maar nu… iedereen doet mee en nu is het zooooo leuk!! Jaaaaa allemaal pootballen! Voor onze volgende wedstrijd pootballen heb ik koekjes gehaald. Koekjes! Ooo lekker. En voor jullie heb ik snacks gehaald. Mijn katerbroer Bram heeft geholpen. Kipssmaak is de beste. Nou snorrenmansen en miawers, ik ben er klaar voor!!

Halsband

Vandaag ga ik weer lekker naar buiten. Het weer is droog en de zon schijnt. Dat verteld mij dat ik veel andere woefers ga zien. Jaaaa dat zo leuk! Er worden meestal overal koekjes uitgedeeld. Dan ben ik er ook!! Sommige mag ik niet hebben wegens dat mijn buik niet helemaal goed is maar als mijn mens het niet ziet, zie ik het ook niet. En die koekjes zijn het aller lekkerst!!
Als ik met mijn mens ga wandelen moet ik een halsband aan omdat ik soms gewoon wegren achter iets aan. Meestal ruikt het dan lekker en dan wil ik weten of ik het kan eten. En nu kan mijn mens de halsband op slot zetten. Dan kan ik niet verder lopen dan de lijn die ik heb. Dat is zo dat ik al dat lekkere spul niet op eet. Anders is het weer naar de witte jas!

halsbandIn het bos

Op weg naar het bos kom ik vrienden tegen en die begroet ik. Een van hen zag een eekhoorn de boom in rennen. Dat zie ik soms ook. Dan woef ik er op los van ‘heeeej waar ga je heen?, wie ben je? Heb jij ook koekjes?’. Soms rennen ze kei snel. Ik kan ook snel rennen! Woef. Maar dan heb ik geen halsband om.
Koekje!! Oooo eerst even een koekje, jaaa dat hoort zo. Mijn mens heeft ze in haar jas zak en als ik op mijn achterpoten sta, kan ik er mooi bij. De zak heeft ook een rits waarmee ik er dus niet in kan. Woef! Op naar de velden want ik wil net zo snel rennen als de eekhoorn. Kom op, dan gaan we! Met je linkerpoot voor en je linkerachterpoot mee en dan de rechterpoot voor met de rechterachterpoot mee. Woef, ik ben blij vandaag want ik ben aan de wandel in het bos.

Naar de velden

Oooo even wachten, wie ruik ik hier? Oh is het echt zo? Er gaan verhalen rond over dat hier fazanten zitten. Dat zijn herrie makers. Woef!! Die gaan schreeuwen als ze je zien. Nou dat doet pijn aan je oren. Ik maak even een plasje om te zeggen dat ik ze niet gezien heb.
Zo, nou op naar de velden. Jaaaa, we lopen met ons mooiste poot voor en ik wil graag los van de halsband. Mijn mens verteld me dat geduld moet hebben en dat we er zo zijn. Maar ik wil zo graag!! Jaaaaa lekker los lopen. Als ik de bocht om ben zie ik een paar ander woefers. Heeeej allemaal, hoe is het? Wat spelen jullie? Oooo dat is leuk!! Ik wil graag naar de weides dus ik speel de volgende keer mee.

Ik mag los

Dan ineens hoor ik de commando ‘Toby, sit’. Ooooo ik mag los!! Nou mijn billen gaan meteen hoor. Ben je er klaar voor vraagt mijn mens. Nou en of!! Kom maar op, op drie….. twee….. één.. en gaan!!! Jaaaaaa Lekker los van de halsband. Nu ben ik een vos. Een snelle vos. Ik ga om de hele grote boom en dan maak ik snelle bochten. Dan een bocht naar rechts en dan weer een. Ik ga als een speer zo snel. Weeeeeee. Hop hop hop ik maak kleine sprongetjes zodat ik nog sneller kan zijn!! Over de takken en door het gras zo snel als ik kan.
halsbandDan moet ik even een pauze hebben. Ik moet even zitten. Draai jij je even om? En dan ben ik klaar. Ik spaai met mijn achterpoten het zand over mijn hoopje en dan spurt ik weg. Tijd voor koekjes! Jaaaa, een lekker koekje. En dan, dan ga ik nog een keertje.
Mijn mens roept mijn naam en ik zie dat ze een stok heeft! Die wil ik!! Gooi!! goooooi hem nou!! De stok gaat de lucht in en ik ben zo snel als een vos. Laag op de grond met een dikke flos staart, woef! Binnen een paar happen lucht heb ik de stok gevangen. Ik wil nog een keer! De stok breng ik terug en ze gooit hem nog een paar keer. Ik vang de stok goed en ik ren nog even lekker door het gras heen voordat ik merk dat ik een beetje moe ben. Zullen we gaan vraagt mijn mens. Nou, laten we dat maar doen. Ik vind het stokvangen en loslopen erg fijn maar het maakt me ook moe.
Nu ben ik toe aan een snack en wat water want ik heb dorst van het rennen. Eerst even zitten zodat de halsband weer aan kan en dan op naar huis. Tot het volgende avontuur!

11 thoughts on “Toby over los zijn van de halsband

 1. Hoi Toby,

  Wat ben je toch een vrolijke jongen, lekker rennen op het veld achter een stok aan.
  Ik geniet altijd van jou mooie verhalen die je verteld, daar wordt ik zo blij van.
  Maar ik ren niet zo hard en snel als jij meer hoor, dat lukt me niet.
  Zelf lig ik graag in mijn mandje te slapen en te dromen over van alles en nog wat.

  Wens jou en je vrouw een fijne dag lieve Toby!

  Pootje van Tommy!

 2. Haai Tober

  Ben jij Ronnie Tober?
  Hoezo moet ik dat niet steeds vragen?
  Daar weet ik niks van.
  Luister Ronnie ik ken jou?
  Ken jij mij?
  Hier is OOPAAAAA
  Keivet.
  Loes tell mie…
  Wat?
  Loopt Ronnie Tober aan een halsband?
  Whaaaaaa haaaaa
  En doet hij aan pootballen
  Oké Tober lets doe dis
  Pootje naar rechts
  Pootje naar links
  Knallebal….!
  Hee Oopa kan nog wel iets.
  Oopa zegt Knalleballen….
  Hup gaan met die knallebal…
  Whaaaaaaa haaaaaaa
  Gekke knallebal!
  Loes en nu?
  Wat nou netjes groeten.
  Ik ben gekke Henkie nie!

  De ballen kerel

 3. Heee liefe woefervriend Toby, wat een gafe letters heb je weer gemaakt, over naar het bos gaan, en wat kan je KEIHARD rennen!, ik rende met je mee maar zo hard kan ik niet hoor!, maar het foelde net alsof ik erbij was, echt hoor, je kan zo gesellig fertellen, en ik ben heel blij dat ik van jau over woefers leer, daarom ben ik heel blij dat je op de blog bent en dat we vrienden zijn!, o en je staat altijd zo mooi op de footoos, net alsof je lacht, ik word er gewoon frolijk van!, lieve Toby, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Keverkat, en zau je tegen Brammie willen zeggen dat ik zachtjes naar hem tetter?, en zullen we nau weer gaan pootballen?, wie doet er mee?!, o ja ik heb een grote zak koekjes mee!!

  1. Heeeeeeeeej Keverkat!! Jaaaa pootballen, Oopa heeft de bal! Koekje? waar? Ik wil eerst een koekje! Ooo ze zijn Keverkat smaak, dat smaakt naar meer!! Lekker hoor! Bal, Kever, de bal links van je! Pak hem gauw…

   1. lieve Toby, ik heb de bal, en ik schop hem zo in het doel!, en dan weer naar jau, mijn mensen en ik zijn fen van je, echt waar!!

 4. Lieve Toby, wat kan jij lekker los rennen in het bos, je bent helemaal aan het genieten zie ik. En dat je ook veel lekkere koekjes krijgt is helemaal gaaf. Geniet er maar van lief hondenvriendje. Pasa stuurt jou een kopje en ik een knuffel.

  1. Haaaaaai Ina en Pasa.. Koekje? Die zijn super lekker! Keverkat heeft ze meegenomen… oOoo bal.. komt ie!! Doe je mee Pasa? Dan geef jij hem door aan Ina en Ina weer aan Tommy jaaaaaaaa en dan is het koekjes tijd! Leuk om vrienden te zijn Pasa en Ina!!

 5. Meow Toby,

  Mag ik ook meedoen met pootballen? Ik ben een kattastische spits samen met Pixie van de Bende van Zes.

  Kopbal van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *