Samen spelen of toch niet? (video)

Er lag een potlood op het tapijt. Dat is hier bijna altijd zo, wegens dat er veel potloden zijn en die moeten ergens blijven. Soms speel ik ermee. Maar nou wilde mijn vrouw opeens samen spelen. Ik niet.

Dat ik niet samen wilde spelen, snapte ze niet. Dat is best zielig want dan ben je blij en dan lukt er iets niet en ik dacht ik doe gewoon een beetje mee misschien komt mijn gefoel van samen spelen dan wel of anders verdwijnt haar gefoel daarvan.
Maar niks hoor.

Ze bleef proberen met het potlood.
En ik bleef proberen van niet.

Onder de lap

Toen ik hier pas woonde hebben we heel lang elke dag samen gespeeld. We deden lintje onder de lap. Of muis onder de lap. Zij aan de ene kant van de lap en ik aan de andere en ik wist wel dat zij het lintje bewoog maar ik keek er toch naar en dan sprong ik.
Het was ook wegens de spanningen dat ik zoveel had meegemaakt van de straat en het asiel en dan het wennen aan een nieuw huis.
Daarna waren de spanningen uit mezelf en toen begon ik met ontspannen en daar werd ik steeds beter in. Zo ontdekte ik ook dat ik voor genieten een talent heb. En mijn vrouw zegt, Bert van mij mag het.

Potlood

Soms speel ik. Ook met een potlood. Dat pak ik dan tussen mijn voorpoten en dan ga ik ermee rollen en dan heb ik dat oer in mijn lichaam. Met een propje lukt het ook. Of ik scheur met een krant en dan rol ik lekker heen en weer.
Ik ben eigenlijk van samen-spelen gegaan naar alleen-spelen. Het is wel zo dat ik het leuk vindt als ze een beetje kijkt en na het spelen mij aait en een kompliement geeft. Dan wil ik weer samen zijn. Maar met spelen foel ik nou dat ik het liefer alleen doe, eerlijk is eerlijk.

13 thoughts on “Samen spelen of toch niet? (video)

 1. Hajoooo oompie bert.
  Ikke peel ALTIJT met me frauw. Iedewe dag om ses uur tik ik me frauw aan dat ikke met me liggie of me pauwfeer wil peele hihihi. Fin se soooo weuk 😹😹
  Dan pee we totte we gaan sjaape
  Pootjes 🐾🐾

  1. wat gezellig Dorus en jullie zijn het ook samen eens over waarmee je speelt en hoelang je speelt dat maakt het leefe ook veel eenvoudiger thuis!! ik hoop dat je man ook mag meedoen als hij zin heeft
   Oompie Bert

 2. Hoi Bert.
  Eerlijk gezegd speel ik ook graag alleen,als ik speel…..Nu ik senior ben,speel ik minder,vooral nu soms de zon er is.Dan ga ik via de bank naar de vensterbank en ga lekker liggen.Daaar word ik zo heerlijk slaperig van….
  Met mijn balletjes speel ik wel.Mijn scullary girl zorgt er voor dat ik ze kan vinden en dan er mee rond rennen.Ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als een oer gevoel.
  Maar dat rennen doe ik alleen,dat weet ik zeker.
  Ander speelgoed vind ik niks als ik eerlijk ben.Mijn scullary girl verzint wel van alles,ze doet haar best echt waar,maar geef mij maar een warm zonnetje of een balletje met een rammeltje erin.Dan ben ik tevreden.
  Kopjes van Muzette

  1. hoi Muzette, ja een balletje dat kan ook leuk zijn, ik had een fijne met een klein rammeltje maar die is nou weg misschien wel stuk. Rond rennen is zeker weten oer!! Gewoon ergens heen rennen is niet oer. Dus dat is het verschil,
   pootje van
   Bertje

 3. Lieve Bert, je hebt weer een leuk blog geschreven wegens dat je tegenwoordig liever alleen speelt dan samen. Dat is prima Bertje, en vooral fijn als jouw frau dan kijkt en je ekstraa knuffels krijgt daarna. Floortje speelt ook niet zoveel meer als super seeniejoor van 15 jaar, heel af en toe is ze ineens oer en rent ze met een propje of een zacht balletje. En heel soms spelen we samen met het balletje. Ik gooi en Floortje vangt of slaat het terug, en dan liefst ergens onder waardoor ik moet kruipen! Zo blijft het gezellig . Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, misschien is het leefe anders als je 15 bent, ik ben 13 dus dat weet ik niet. Samen met het balletje lijkt me ook fijn maar ik ben mijn balletje kwijt. en in een propje heb ik nou geen zin. Wel in aaien en dat is wel iets van samen en gezellig,

   pootje van
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  van mij eigen ben ik trots dattie foor jou eigen gefoel opkom. Jij ben eerluk en assie geen zin heb in saame speele dan moet jij het nie doen. Zo vin ik het van mij meening. Jij ben nou gewend en jij ben wel de man in jou huis. Dan hoefie nie teege ieder van jou potlood aan te meppe.
  Selluf speel ik alleen als ik van mij eigen zin heb. Mij vrouw probeer het welees van ze eigen maar soms foel zij wel aan mij kijkoog dat het nie ga gebeure. En soms doe ik wel eeve meppe, assie saamewoon kan jij nie alteit jou eigen zin doen. Maar van mij eigen ben ik geen speelpoes Bert. Mij vrouw heb het ge-ak-zep-teer!

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat is belangrijk wat je vrouw akzepteer dan heb je rust of niet, en jouw vrouw is er verder in dat weet ik nou. Jij doet dan ook eefe mee net als ik en bij jou is het dan genoeg maar bij mij denkt ze hij wil het dus dat is moeilijk. Ik wil echt mijn best doen voor samenwonen maar ik wil ook mezelf zijn,
   je Bertje

 5. Hoi lieve Bert, ik snap wat je bedoelt denk ik, alleen heb ik het presies andersom!, ik wil alleen samen spelen, alleen spelen doe ik soms heeeeeeel eventjes maar dan eigenlijk om te laten zien aan mijn mensen dat ik wil spelen, ik denk dat als veel erfaring hebt en heel wijs en ferstandi bent, dat je dan goed alleen kan spelen, zoals jij dus, of misschien verschilt het per kat, dat kan ook, in ieder geval luistert spelen heel nouw, voor jau kan iets heel anders leuk zijn dan voor mij, o en kompliementjes zijn natuurlijk altijd fijn, en knuffels!, heel veel lieve kopjes van Kever!!, en ik heb een diejeetsnekkie achter mijn oor verstopt voor jau!!

  1. hoi Kever misschien is het ook de leeftijd of hoe je het thuis foelt, ik ben nou 13 en dan is spelen iets anders dan toen ik nog onder de 10 jaar was. Misschien kunnen jouw mensen spelletjes die niemand anders kan ik ben benieuwd wat jullie dan doen!!
   poot van Bertje

 6. Hallo Bert.
  Ja alles kan veranderen in je leventje en zo ook met jouw spelen. Ik weet zeker dat het komt omdat je je heel fijn en veilig voelt en ook dat je een senior kater bent geworden. Sinds ik in mijn vooraltijd huis ben komen wonen speel ik ook minder met vrouwtje en ja ikke ben ook een senior Jip, volgende maand wordt ik 14 jaartjes. Nou voel en gedraag ik me heus niet zo. Ik doe nog een paar keer per dag race door het huis en spelen doe ik ook nog best veel, maar dan hoeft vrouwtje niet meer mee te doen. Ik vind heel veel dingen leuk om te spelen en de voorkamer waar de bank en de luie stoelen staan is heel veel speeltjes op de b\grond en die mag vrouwtje niet opruimen van mij. Ik wil zelf kiezen waar ik mee ga spelen en ik doe ook best veel speeltjes in de eethoek. Vrouwtje doet wel eens een grapje zeggen van, Jip heb je ook nog een plekje voor mij hier in het huis, Ja hoor in mijn Jippebed meg vrouwtje slaapjes doen en ik haar uitruststoel, ga ik altijd op schoot liggen bij haar. Nou meer plek heeft vrouwtje toch niet nodig.
  Nu is het weer middagen het is heel fijn weer en ben ik heerlijk buiten.
  Bert k hoop dat je nog fijn met het potlood hebt gespeeld en van de zon kon genieten. Knuffels van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat leuk dat we alletwee 13 jaar zijn dan zijn we nog even oud. Jij speelt veel meer dan ik maar jouw huis is ook groter met het buiten erbij dan is he gefoel vast anders. Het gezelligste is toch samenzijn dat je bij elkaar bent, en jij kunt dat met op schoot liggen en ik kan dat met in de arm van mijn vrouw slapen,
   poot van je vriend
   Bert

 7. Bert we moeten eerlijk zeggen dat onze vrouw dat ook probeert!!!!
  Maar ja wat zij leuk vind is niet wat wij leuk vinden.
  Ze heeft dan zelf wel het grootste plezier en dat laten we dan maar zo!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom