Minnie over wat haar hobby is en hoe dat gaat

hobbyDit is mijn eerste blogje van het meowe jaar. Frau en ik willen iedereen een meowtastisch jaar wensen met veel brokjes, sneks en knuffels.

Waar ga ik het vandaag over hebben? Over mijn hobby. En dat is uit het raam kijken. Ik vind dat zo leuk en er is van alles te zien. Hier heb ik drie ramen om uit te kijken en er is bij elk raam iets anders te zien.

Raam boven

hobbyEerst het raam boven de warme plaat. Die kijkt uit op de weg. Dat is een drukke waar van alles te zien is. Er rijden blikken op vier wielen voorbij in allerlei soorten, maten en kleuren. Frau moet altijd een beetje lachen om mij, omdat is zo’n blik volg. Mijn kopje gaat dan van links naar rechts. En dan weer naar links om een nieuw rijdend blik te volgen. Er zijn ook dingen op twee wielen te zien waar mensen op zitten. Soms zelfs met twee of meer. Ik kijk dan altijd extra goed want het lijkt me echt miauw lachen als ze zouden vallen. Stout van mij he.
Er staan twee bomen voor dat raam. Maar gek genoeg zitten daar maar heel soms vogels in. Dan ga ik altijd zwiepstaarten. En soms ook kwetteren. Laatst zaten er zomaar drie grote zwart met blauwe vogels in de boom rechts. Wat een feest! Ik wist gewoon niet waar ik kijken moest en mijn staartje zwiepte hard heen en weer. Miauw miauw riep ik en vervolgens keek ik naar frau. Ah toe mag het raam open? Nee Minnie, dan ga je die vogels vangen. Toen hield ik wijselijk mijn bekje maar. Want hihi ik had inderdaad behoorlijk trek gekregen in een heerlijk hapje vogel.

In de natte kamer

Het tweede raam zit in de natte kamer. Dat kijkt uit op een schuin iets, dak heet dat. En ook kan je daar de lucht zien. Daar zitten altijd heel veel vogels. Grote witte die vet irritant zijn en die mine mine mine roepen. Daar word ik altijd wakker van als ik net lekker in de wasbak lig te tsjillen. En nog erger, ze gaan ook op ons dak zitten. Dan stampen ze keihard met hun klauwen. Ow wat zou ik die graag eens een tik met mijn pootje willen verkopen. Er zijn ook kleine zwarte die kraa kraa kraa zeggen. Dan mauw ik altijd maa maa terug en dan stoppen ze meestal. Dan zijn er nog grijze. Die hebben soms iets aan hun vleugel of pootje. Fliegende ratten noemt frau ze. Dat vind ik een beetje gek want ze hebben helemaal geen dunne staart. Wat ik grappig vind aan vogels is dat ze hun vacht helemaal uitspreiden als ze zich willen wassen. Zie je het al voor je dat ik als kat mijn vacht even loshaal om te wassen? Bijna net zo gek als mensen die hun vachtje uit doen en dan zichzelf wassen in de natte kamer.

Het dak

hobbyHet derde raam is het meest interessant. Want daar zie ik over de daken en door tuinen heen andere katers en poezen lopen. Als ik mauwauwau hoor dan weet ik, catfight! Dan ga ik meteen voor dat raam zitten om te kijken. Frontrow noemt frau dat altijd haha. Soms mauw ik ook instructies. Maar of ze me horen? Grijp ‘m bij z’n staart! Blaas zo hard je kunt! Ga plat op je buik liggen dan ziet ie je niet! Soms zijn er ook mensen in de tuinen onder mij. De meeste zien mij niet. Heel soms wel en dan wordt er gezwaaid. Ik weet dan nooit zo goed wat ik moet doen en ga dan maar weg bij het raam. Wat ik ook moeilijk vind is hard geluid. Dat is van een ding in de lucht die chop chop chop doet en rondjes cirkelt boven ons huis. Frau zegt dat dat een helikopter is en dat zij het geluid ook irritant vindt. Ze zijn dan op zoek naar iets. Nou dat kun je toch ook gewoon op de grond doen? Dat is mijn kattemening.
Naast mijn hobby moet ik ook huisje bewaken. Dus ik ben in de avond net zo moe van de dag als frau. Dat schept wel een band. Dan gaan we lekker bij elkaar liggen op de bank. Zij kijkt tv of doet een spelletje op de aaipet en ik lig heerlijk te spinnen.

Nou dit was het weer voor deze keer. Nu weten jullie wat ik op een dag zoal meemaak. Pootjes aan iedereen!!!

14 thoughts on “Minnie over wat haar hobby is en hoe dat gaat

 1. Hajooooo tante minnie.

  Oooooh wat hep uwes een pannente dag!!!
  Oooooh ikke hep ook die fladderfooguls. En ook oowtoos!! Ooooh gaaf he? Hier rijde de oowtoos heeeel hart.
  Smorregens sie ikke postuiffe fjiege en wope. En dan gaat mij taart ook snel heen en weer. En dan hoor ik agger me fan doorie kijkt weer naar fooguls. Jah… natuurwuk kijk ik!!
  Ikke mag fanmijndaag naar buite. Hut sonnetje sjijnt hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Doorie. Lekker was de son vandaag he! Ow heb jij ook owtoos in jouw straat en rijden ze heel hard. Pootje van mij en ik hoop dat je morguh ook weer son hebt!

 2. Hoi dinnetje Minnie, wat heb jij het druk zeg, wij zouden ekstra snekkies vragen hoor.
  Wij, Bikkel en Kruimel doen ook altijd straatcontrole, hier is het nu minder druk omdat de kindjes niet naar school toe gaan. Die komen hier anders altijd voorbij, meestal op 2 wielen.
  Dat vinden wij altijd heel gezellig. Na de vensterbank controle gaan we altijd even uitrusten hoor, want wij worden er altijd wel erg moe van.
  Pootjes en knuffels van ons alle zes.

  1. Hoi zes vriendjes! Ik heb vanavond meteen om ekstra snekkies gevraagd hoor. Die kreeg ik en een ekstra knuffel ook nog. We zijn nu lekker aan het uitrusten met zijn tweeën. Pootjes van mij!

 3. Lieve Minniedinnie,

  wat hebbie toch jou drukke leeve en wat bennie aktief. Jij houw jou buurt goed in ze gaate en jij ben aa-lert. Dattie weet bij welke raam jij moet zitte assie naar buite wil kijke van jou eigen.
  Hebbie ook welees dat jou vrouw ze deur van ze raam oope zet? Dattie somaar naar jou buite kan. Beloofie mij eigen dattie binne blijf Minniedinnie. Van mij eigen weet ik, jij ben van jou afontuur en jij bennie bang. Maar assie zo hoog ben kan jij beeter binne blijfe. Op jou dak kan jij nie pootballe Minnie. Dan bennie straks jou ballie kwijt of jou poot. Dat moetie nie wille.
  Maar jij heb jou mooie verhaal gemaak en van mij eigen snap ik, jij ben assie afond heb affebrand van jou moe zijn. Dan moet jou vrouw jou eigen ferwenne met jou lekkere snek. Die hebbie wel ferdien Minniedinnie,

  van jou dinnetje Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie, dank je voor jou reaksie. Frau had eerst wel het raam open toen we hier net woonde. Eerst bleef ik netjes in de buurt. Later was ik stout en zat ik te ver in de straat waar ook auto’s zijn. En dat is gefaarluk. Dus toen werd ik binnepoes. Pootje en kopje voor jou!

 4. Minnie jij hebt het echt heel druk!!!
  Hoe spannend allemaal!!!!
  Maar eerlijk zo’n chop, chop ding in de lucht vinden wij ook niet leuk!!!!!
  Wat wij zomers wel leuk vinden is als er een grote ballon in de lucht hangt met zo’n mandje eronder…….onze vrouw noemt dat een luchtballon.
  En als hij laag over de tuinen komt zie je iets bewegen in dat mandje…….onze vrouw zegt dat dat mensen zijn en soms zwaait onze vrouw dan.
  Maar die ballon moet niet blazen want dan rennen we snel naar binnen…….dat is niet zo aardig van die ballon!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi ons! Ohh een ballon met een mandje, dat heb ik hier ook wel eens gezien. Die hebben allerlei kleuren enzo. Maar nee, blazen is niet lief. Kopjes en pootjes voor jullie allemaal!

 5. Hoi lieve Minnie, wat ben je toch een dappere damespoes, ik word al een beetje bang als ik allemaal leest wat jij durft!, met vogels en mensen en katten, zooo heee ik moet er echt niet aan denken, ik zau met meteen verstoppen, maar ik weet zeker dat je frau heel blij is dat je jullie huis zo goed bewaakt, dat foelt vast heel veilig, o ja en voor jau ook een nieuw jaar dat helemaal top is, met snekkies en knuffels en vogels!, je krijgt lieve kopjes, ze zijn ook voor je frau, maar alleen voor jau heb ik partiemiks achter mijn oor verstopt!, het is van Kever!!

  1. Hoi lieve Kever! Wat lekker, die partiemiks achter je oor. Enne ik weet zeker als je straks wat vaker de tuin in mag en ook verder dat je vogels en zo minder eng gaat vinden. Pootje van mij en een likje slagroom!

 6. Dag lieve Minnie, wat leuk om te lezen wat jouw hobbie is en wat je allemaal doet in jouw huis. Floortje vindt het allemaal spannend, vooral die grote foguls. Je hebt zo de hele dag wat te doen. Fijne avond Minnie, dinnetje Floortje stuurt een kopje met tonijnsmaak en ik een zachte knuffel.

  1. Hoi Floortje en mevrouw Floortje. Ja, het is zeker spannend allemaal. Ik hoef me hier nooit te vervelen. Tonijnsmaak is lekker en een zachte knuffel fijn. Dat stuur ik ook naar jullie. Pootje van mij!

 7. Hoi Minnie dat is ook harstikke leuk uit ramen kijken dat doe ik ook vaak.
  Is ook een belangrijke taak want je moet natuurlijk ook weten of alles rondom je huis in orde is!

  Kooje van Ollie

 8. Hallo Minnie wat ben jij dapper en heb je veel ramen. Hier hebben we beneden 2 ramen . 1 is aan de voorzijde bij de keuken als er wel eens mensen komen dan kunnen wij die zien. Vinden we het niet leuk gebeurd eigenlijk nooit dan gaan wij naar boven. Achter beneden is een heel groot raam en daar kunnen we allemaal op de vensterbank zitten. Oooh en daar zien we soms vogels en wat we ook proberen we krijgen ze niet te pakken. Maar de ramen hebben dan wel mooie pootdrukken van ons. De natte ruimte is ook een raam maar dat is schuin en zit hoog en daar kunnen we niet zitten. In de slaapkamer van ons vjouwtje hebben we ook een raam en dan kunnen we naar beneden kijken maar daar kunnen we niet met zijn allen zitten. Naar buiten kijken is leuk als de bomen hun blaadjes verliezen en als er sneeuw valt. Aan de voorkant bij de keuken kunnen we de auto,s zien als ze er zijn of voorbij rijden. En we zien ook als de postbode komt met bv een pakje. Dan hopen we op een doos die mogen wij dan hebben. Groetjes van Jiekkie en ons allemaal.

Reacties zijn welkom