Minnie over het wennen en de Min-Keef

wennen

Hoi allemaal! Hier is jullie favoriete blogpoes weer. Waar zal ik vandaag eens over gaan miauwen? Nou nog niet over de MinKeef want jeemig Frau schiet echt niet op hoor.

Furrhuisdozen

Een paar donkers geleden zijn dan eindelijk de furrhuisdozen opgehaald. Mensenopaa was toen hier om dat af te geven aan de furrhuismensen en ook om met een ding met haartjes sommige stukjes hout wit te maken. Ik ben daar toen bij gaan zitten om alles goed in de gaten te houden. Mensenopaa noemt me nu Opzichter Minnie hihi. En ikke werd ook furrwend. Hij had een lekker bakje Sheba voor mij meegenomen. Nou dat heb ik natuurlijk lekker opgepeuzeld!

Tuin

Wat gebeurde er nog meer in mijn katteleefe? Nou er was weer een kat in mijn tuin. En ik zag dat dus te laat. Toen ik het zag was die onverlaat verdorie al in MIJN tuin aan het poepen. Ik vloog zo snel als een cheeta tegen de hordeur op en ging er gevaarlijk inhangen. Mrauw MAUW mrauw ze ik. Fiese smeerlap, scheer je hier weg uit mijn tuin! Miauw mauw en laat ik je hier nooit meer zien! Wat bezielt zo’n heerschap om een beetje zijn behoefte in mijn tuin te gaan doen. Je zou bijna denken dat ie zelf geen of misschien wel een hele fiese kattebak heeft dat ie het steeds in een ander zijn tuin moet doen. Frau zegt dat het misschien wel een zwerver is. Nou miauw verderop is een weiland ga daar lekker je drolletjes draaien. Ik bedoel ik ben de slechtste ook niet hoor dus als het regent een een zwerfmeneerofmevrouwkat wil hier schuilen onder de struik dan mag dat best. Maar wennenpoepen in de tuin van een andere kat, nee miauw dat doe je gewoon niet.

Ik heb ook iets nieuws ontdekt. Frau had laatst likwitsneks gehaald. En die kreeg ik normaal altijd op een bordje. Maar nu bij het openmaken van het staafje kwam er een beetje likwit op haar hand. En toen bedacht ik me geen twee keer en ging het van haar hand aflikken. Goed zo, Minnie.Kreeg ik te horen. Meer, meer, miauwde ik. En zo heb ik dus het hele likwitstaafjespul van haar hand afgelikt. Ze deed steeds een beetje op haar hand en ik lekker likken. Dat was een fijn en lekker iets om zo samen te doen.

wennenWasbak

Verder zit ik nu ook vaak in de venserbank van het hoge raam bij de wasmachine boven. Vanaf daar kan ik de hele straat zien joh. En dus prima vensterbankcontrole doen. Soms mauw ik als ik iets zie. En dan zie je mensen op straat in de rondte kijken. Ik hoor een poes maar ik zie geen poes. Dan moet ik altijd hard miauwlachen. Hier boven zit ik, miauw ik dan. Soms kijken ze dan omhoog en dan wijst er een vinger. Kijk daar! Soms ook niet. Ja, in die vensterbank daar vermaak ik me wel. Soms zie ik een hond door de straat lopen. Die doet dan blaf blaf en trekt aan zijn riem. Ja, die wil vanuit zijn oer mij dan pakken. Maar dat kan lekker niet omdat ik hoog en veilig zit.
En weten jullie nog dat ik het kleine wasbakje aan het uitproberen was? Nou, ik heb dat dus nog een beetje meer uitgeprobeerd. En na een beetje heen en weer wiebelen en ronddraaien is het me gelukt hoor! Kijk maar naar de foto. Ik lig er heerlijk in te tsjillen.

Eskuus

Nou dit was het weer voor deze week. Hopelijk is mijn MinKeef ofer twee weken wel af. Dan moet haast wel want dan is Frau haar vakantie begonnen. En dan mag ze geen eskuus meer hebben vinnik hoor. Miauw miauw! Pootjes en kopjes voor iedereen!
Poot, Minnie.

15 thoughts on “Minnie over het wennen en de Min-Keef

 1. Hoi Minnie,

  Wat maak jij toch veel mee zeg, en je hebt groot gelijk dat de andere poes/kater niet in je tuin mag poepen.
  Dat kan toch echt niet, het is tenslotte jou tuin en van niemand anders.

  Ik lig ook graag in de vensterbank, maar dan om lekker van de zon te genieten.
  Heerlijk die warmte op mijn lijf, mrraauw!

  Enne…….je ligt er heel goed hoor in de wasbak, heb je goed geregeld joh!
  Mij lukt dat niet, mag het niet van mijn baasje helaas. Erg hé.

  Wens jou een hele super fijne dag vandaag.

  Pootje van Tommy!

 2. Hajooooooooo tante minnie.

  Uwes moet follegenne keer de pliessie belle!!! Hoe durruf die fjeemde kat. Sjomaar in uwes tuin poepe. Dat mag uwes aween doen!!
  Pootjes🐾🐾

 3. Hoi Minnie.
  Tjee zeg,een vreemde kat die in je tuin poept.Het moet niet gekker worden.Erg onbeleefd zoiets!!!!! Er zijn grenzen die je als kat hebt.
  Gelukkig zijn de furrhuisdozen weg en ben je al opzichter van je opa.Je begint denk ik al aardig te wennen!
  Wat een klein wasbakje.Wat knap dat je daar in kan liggen!!!!Eigenlijk zou je vrouw er een lekkere handdoek in moeten leggen.Dan kan je vast lekker dutten erin.
  Ik hoop dat je Minkeef nu snel komt.Heerlijk je helemaal eigen Minkeef.Ga je dan een pyjama party geven?
  Ben heel benieuwd hoe dat is.
  Zachte kopjes van je dinnetje Muzette

  1. Hoi Muzette, een poesepiejamapartie dat lijkt me gaaf joh. Als het af is dan doe ik dat. En gelijk heb je als kat zou je toch grenzen moeten hebben. Pootje van je dinnetje Minnie.

 4. Lieve Minniedinnie,

  wat zeggie mij eigen nou, geef Oopamens jou Sjiebaa…
  Oooh Minnie dan wor jij zofeel ferwen. Van mij eigen heb ik geen Oopamens, wij heb Oopa Floris. Hij trakketeer nooit op ze Sjiebaa maar soms kan ik toch ze resjes opschrokke.
  Mij vrouw zeg Loes, Minnie pas in ze wasgebakje. Zij zeg, pas jij daar in van jou eigen? Soms heb ik liefer nie dat mij vrouw mee lees. Zij weet van mij eigen neem ik nooit nie mij riesiekoo weeges mij buik. Assie feertien ben kan jij beeter jou riesiekoo niemeer neeme.
  Bennie gelukkig Minniedinnie? In jou niewe foor alteit huisje? Jij zie er gelukkig uit, dan heb mij hart wel meer rust. Gelukkig zijn is belangrijk Minniedinnie, waar jij ook woon…

  Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie. Frau en ikke sijn seeker gelukkig. Dat isse fijn. Enne Sjieba dat is me toch lekker. Jammie jammie. Pootje, Minnie.

 5. Hoi lieve Min, wat maak je toch een hoop mee, en je ziet er helemaal niet senuwachtig uit!, dat vind ik knap, ik zau best wel een beetje bangig zijn van alle nieuwe dingen denk ik, maar jij kan alles!, zelfs in zo een klein bakje klimmen en tsjillen, Ja, roept mijn vrouw, “en zonder dat het van de muur afbreekt!”, nau ja zeg, ik zau dat ook best kunnen denk ik maar ik wil het gewoon niet, wat goed dat je nau opzichter bent, dat is een ferantwoordelijke baan, je hebt het maar druk want je doet ook bog je vensterbankkontroole, vind je honden niet grieselig?, of trek je je daar gewoon niks van aan?, zooo heee en zit er zomaar iemand in je tuin te poepsen?, dat mag echt helemaal niet!!!, roep folgende keer maar dat het van Kever ook niet mag, ik weet zeker dat dat helpt!, gelukkig maar dat je likwit snekkies en sjieba hebt om op kragten te blijven en al je werk te doen, zorg je ook dat je genoeg slaapt en knuffelt meg je Frau?, lieve Min ik stuur je heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor je Frau en ze zijn natuurlijk van Kever!!, en in je wapsbakje heb ik snekkies neergegelegd, voor tijdens het tsjillen!!!

  1. Hoi liefe Keef! Wat een goeie tip. Ik zal de folgende keer miauwen dat het van jou ook niet mag. Ikke vind hondjes niet grieselig maar hun geblaf wel suuper irritant. Pootje van mij en onder je schaapje ligt een kauwstikje.

 6. Hallo lieve Minnie,
  Ja hier Jip, ik was er een poosje niet, komt vrouwtje heeft het steeds heel drukjes en dan kan ik niet lees en schrijf doen.
  Ik lees dat je al verhuis bent naar je nieuwe huis en dat je meteen de vreemde poezel laat weten dat het jouw tuin is. Ik hen ook buurpoezels steeds in mijn tuin en daar ben ik het ook niet mee eens, Ik zie wel dat ze alleen mijn tuin als oversteek tuin gebruiken om zo naar een bosje te gaat wat verder weg. Is natuurlijk wel veel veiliger voor de poezels en zo gaan ze niet over de straat. Wat heb jij een leuke hoge uitkijk vensterbank, ja als je hoog zit kan je fijn veel meer zien en die blafsnuiten kunnen nooit bij jou komen.
  Ikke ga nu weer snel verder met mijn huistaken, want als vrouwtje vanavond thuis komt moet ik wel klaar zijn. Knuf van vrouwtje en poot/kopje van je vriendje Jip

  1. Hallo lieve Jip! Ohh heeft jou Frau het ook zo van de drukjes? Mijn Frau ook. Het is toch wat he. Zo’n hoge uitkijk is echt leuk joh! Pootje terug van je vriendinnetje Minnie.

 7. Lieve Minnie,

  Jij bent al snel gewend in je nieuwe huis, knap hoor ! En je Min-keef komt vast wel in orde. Zoiets heeft natuurlijk even tijd nodig en zo blijft het nog even een verrassing hoe het gaat worden. Wel gezellig dat jouw opa-baasje steeds komt helpen. Wij hebben nooit een opa-baasje gehad. Onze vrouw had wel een broer van ons naar het opa-baasje vernoemd, want dat zou het opa-baasje vast heel leuk hebben gevonden. Helaas is deze lieve broer een paar jaar geleden over de regenboogbrug gegaan. Maar onze vrouw zei altijd tegen hem :” Thijs, jij bent de eerste-naamgenoot-kleinzoonkat-van-het opa-baasje.” En dan zag je gewoon dat Thijs heel trots werd.
  Wel heel knap van jou, Minnie, dat je zomaar weer in de wasbak kunt klimmen. Wij hebben dat wel eens geprobeerd bij het wasbakje bij de grote mensenbak, maar dat is zo klein, dat dat ons niet lukt.

  Lieve Minnie, laat de buurkatten maar goed merken dat de tuin nu van jou is en van niemand anders. Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

 8. Hoi Minnie,
  Je maakt wel al veel mee hoor in je nieuwe huis!!!!
  En gelijk heb je dat je niemand in je tuin laat…….zeker niet om drollen te draaien!!!
  En heerlijk dat je veel nieuwe dingen aan het ontdekken bent!!!
  Wij duimen voor je dat de Minkeef snel klaar is want wij zijn er toch wel nieuwsgierig naar!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 9. Lieve Minnie, wat een afonturen heb je weer beleefd, vooral die vreemde poezel die nota bene in jouw tuin ging zitten kakken, dat moet toch niet kunnen, dat is echt schandalig. Ik hoop dat jij hem goed de stuipen op zijn kattenlijf hebt gejaagd. Gezellig dat je zo’n fijne mensenopa hebt die jou verwent met sjieba. Verder heb je het wel naar je zin denk ik, je zit lekker te sjillen in het wasbakje. Floortje dinnetje stuurt jou zachte kopjes en ik een zachte knuffel.

Reacties zijn welkom