Minnie over haar fijne leefe thuis

thuisMiauw! Deze week is het alweer seefe jaar geleden dat ik Frau foor het eerst zag. En dat ze me een paar dagen later op mocht komen halen. Naar mijn furrever hoom. Vanaf dat mooment voelde ik me een vrij poesje. En weet je wat? Dat is ook deze week. De mensen denken dan feel aan vrij zijn en freede. Bij deese miauw ik dat wij dieren ook meedoen. Dat we denken aan alle diertjes en hun mensen in dat land hier verderop waar ruusie is. En dat mijn wens is dat iedereen dier of mens freede mag hebben.

Wakker

Ikke ga jullie nu een kijkje in mijn leefe mauwen. Hoe bij mij thuis een dag eruit ziet. Als de son het donker weg duwt dan doe ik eerst mijn ene oogje en daarna mijn andere oogje oope. Daarna doe ik me goed uitrekke. Dat is dat je jezelf heeel lang maakt hihi. En dan spring ik hups van de grote mand af. Naar de bak om een plasje en een poepje te doen. Ook thuisloop ik ff naar mijn eetesbakje voor een of twee brokjes. Ommedat ik ook waakkat ben steek ik ook mijn koppie onder het gorredijn door. Eerst die beneede. En daarna trip trip de trap weer op om achter het gorredijn op de vensterbank daar naar buiten te kijken.
Meestal ga ik dan weer op de groote mand liggen. Lekker warm teege Frau aan. Ook als zij opstaat blijf ik meestal nog ff lekker ligge hoor. Want kittens leese jullie mee? Een kat slaapt wel 16 uur ofsoow op een dag.

En dan ineens hoor ik iets. Iets waar je me altijd voor wakker kunt maake of krijge. Er gaat een kastdeurtje open! Dat betekend noepies! Ik rees naar beneede en ga op mijn allermooist bij de kastjes zitten. En dat werkt altijd. Echt altijd.

Overdag

Nou en van zoveel aksie moet ik weer eefe bijkomen. Dus ik dribbel naar de natte kamer waar mijn eh een wasbak is. Daar ga ik lekker in liggen. Ik mauw een paar keer heel
lief mrjauw mieaauw en dan krijg ik lekker wat water op mijn vagtje. En koome er druppeltjes uit dat ding dat ze kraan noemen. Die kan ik dan lekker oplikken.
Als ik klaar ben met de wasbak dan dribbel ik de trap weer op naar boove. Meestal is daar son en dan ga ikke lekker op het wasrek liggen. Lekker tsjillen en warm worden. Dat kan ik wel een uurtje ofsoow volhouden. Maar ook weer niet te lang hoor. Want de katteplicht roept. Alle vensterbanken moeten hun middag katrolle krijgen. Fooral die in de tuin is be-lang-rijk. Met al die fooguls en buurkatten die daar nog wel eens heel brutaal willen gaan zitten.
Na de katrolle eet ik wat brokjes en lik ik wat water. En als Frau thuis is en dat is ze soms, dan heb ik mazzel. Dan krijg ik weer noepies. Meestal foel ik me daarna ff een klein kitten. Ik ga mijn staartje vangen, met de springfeertjes speele of lekker oer de feertjes vange die ooit van een foogul waren en ik van mijn sterrecrush Bolle heb gehad.

Avond

Als het buiten weer wat donker wordt of als het gorredijn een beetje dichtgaat. Dan begeef ik mij richting de keuken. Daar ga ik dan op mijn allermooist klaarzitten. Het is dan namelijk natvoer tijd! Lekker smikkelen en smakkelen en als het op is mijn bekje schoonpoetsen en snorhaartjes aflikken.
thuisAls het buiten he-le-maal donker is dan ga ik in mijn mandje op de bank liggen. Soms om teevee mee te kijken en soms om gewoon lekker loom te tjsillen. En als dan de lichten in de kaamer uit gaan. Dan ga ik lekker met Muis spelen. Lekker oer vangen en mauwen en RAWR doen. Als ik ben uitgespeeld dan dribbel ik de trap op naar boove. En ga ik op mijn plekje op de groote mensenmand liggen. Ikke mag ooferal liggen hoor. Maar vind mezelf opkrullen op het kussen naast Frau toch wel het fijnste. Dan hoor ik “goedzo heb je muis gefange” en “truste Min”. En dan gaan we allebei zzzzzzzzz. Nou dit was dus me dag. En zo is meestal altijd me dag. Soms niet. Maar meestal wel.
En als laatste wil ik nog Heppie Purrday teege Doorie segge. Onze zwartesiemeesepanter is vandaag drie jaar geworden! Fijne dag Doorie dat je maar feel nopies mag krijgen.

Poot

Minnie

5 thoughts on “Minnie over haar fijne leefe thuis

 1. Hoi Minnie,

  Jij bent best wel druk overdag, met van alles en nog wat.
  En controle doen is heel belangrijk, dan weet je zeker dat alles veilig is in en om het huis dat doe je super goed joh!.
  Soms speel ik ook nog met mijn muis of wat anders, maar meestal slaap ik in mijn mandje dat op bed staat, die ligt zo super lekker.
  En als er zon is ga ik in de vensterbank liggen om wat zonnestralen op te vangen, dan wordt ik altijd zo lekker sloom en warm van.

  Maar het liefst slaap ik in mijn mandje, maar ben ook al 12 jaar dus dan mag dat toch wel hé?

  Pootje van Tommy!

 2. Hajooooooo tante minnie.
  Ikke doet ook heeeeel feel konttwoole. Ikke ben een goeiste waakkat. Maar fanmijdaag niet hoor. Ikke hoef fanmijdaag nies te doen. Alleen maar snekke. Ommedat ikke jaarug ben!!! Ikke ben nu dwie!!! Auwt al he? Hihihi
  Pootjes 🐾🐾

 3. Heeee lieve Minski, gefeeliesietoetert dat jij en je Frau elkaar zeven jaaren geleden zagen, en nau zijn jullie SAMEN, ik hoop dat jullie nog heeeeeeeel lang SAMEN blijven!, wat heb je een drukke dag elke dag!, zooo heee je doet echt heeeeeel veel dingen in huis, zoveel heb ik nog nooit gedaan!, en vind je het echt waar fijn als je haaren nat worden?, ik hau daar helemaal niet van, maar als ik er zo over nadenk is het wel een goede manier om waater te drinken,
  als je alles zo goed in de gaaten haudt, je huis en je tuin, en dan ook nog de wasbak en de vensterbank en alles buiten, foelt je Frau zich vast heel feilig zo met jau in huis, je bent echt een waakkat!, en wat gesellig dat je altijd met je Frau op bed slaapt, dat is fijn hè?, en mijn vrouw kreeg een beetje een traan, omdat je de feereb van Bolle nog hebt, en dat hij je sterrecrush was, lieve Minnespin, ik denk ook veel aan vrijzijn en vreede, en ik hoop dat op een dag alle mensen en dieren in vreede kunnen leven, dat zau toch helemaal top zijn?!, ik stuur jau en je Frau heeeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefspin (haha, ik maakte een grapje van mijn naam!) en ik heb spesjaal voor jullie een grote taart gebakken, de ene helft is voor je Frau, die is met sjookoolaa en slagroom, en de andere helft is voor jau, met vis en ketnip en kouwstiks en snekkies, het is van Kever!!

 4. Haai Minniepoes,

  hier ben ik weer,
  Oopa Floris
  Ken jij mij?
  Jij bent een knappe poezedame
  Oopa is wel oud, maar nie gek!
  En hee Oopa zijn ogen doen het nog goed.
  Goed waar gaat dit over?
  Loes zegt….
  Wat zeg jij nou Loes?
  Ligt deze poezedame in de wasbak?
  Whaaaaaa haaaaaa
  Keivet jongedame.
  En wat nog meer Loes?
  Muizen vangen?
  Hee die is nie bang!
  Luister Minoes, Oopa heeft vroeger zoveel Muizen gevangen.
  Daar lusten de honden geen brood van.
  Whaaaa haaaaa
  Gekke muizen!
  Oopa lust ze rauw.
  Echt wel …

  Jongedame hef fun

  Toedeliedookie

 5. Hoi lieve Minnie,

  Al weer 7 jaar samen!! Wij wonen op 19 mei al weer 5 jaar bij ons vrouwtje. Dat is een speciale dag, want Rakker, die voor ons bij vrouwtje woonde, was dan jarig en vrouwtje ook!

  Wij slapen soms bij vrouwtje in de grote mand, we wisselen af. Binti ligt meestal op de bank, Zooka heeft heel veel plekjes. Als vrouwtje uit haar mand gaat, gaat Zooka er vaak nog een tijdje liggen voor ons ontbijt wordt geserveerd. Dat bestaat uit natvoer, maar er worden ook weer verse brokjes in onze bakje gedaan. Om 5 uur in de middag krijgen we ook nog wat van het natte voer, mjammie. Als het mooi weer is, zitten we ook graag buiten op het balkon, kijken wat er allemaal gebeurt buiten. Binti wil nog wel met muisjes meppen. In de avond spelen we samen met vrouwtje met een hengel, de leukste is die waar een raar plastic dingetje aan zit. En dan gaan we weer lekker slapen tot de volgende ochtend.

  Knuffeltjes Binti & Zooka

Reacties zijn welkom