Lucky vertelt over trappelen op kussens en mandjes

trappelen

Hoi lieve kattenvriendjes, andere dieren en personeel. Vandaag wil ik jullie wat vertellen over kussens waarop je kunt trappelen. Ik heb namelijk een heel speciaal kussen dat op de bank ligt. Dat is echt speciaal en alleen voor mij, want Dropje en Molly liggen er nooit op en doen er ook niks mee. Het is een kussen waar een giraf op staat maar dat maakt niet echt uit trouwens.

Kussen

Het is voor mij een heel speciaal kussen want ik kan daar namelijk van alles mee doen. Het liefste ga ik voor het kussen op de bank liggen en dan ga ik erop trappelen met mijn voorpoten. Dit doe ik iedere dag wel een paar keer want dat vind ik erg prettig. Kleine trappelenkittens doen dat trappelen ook als ze bij hun mama willen drinken en veel grotere poezels blijven dat doen. Ik dus ook. Ik spin dan ook altijd heel hard als ik aan het trappelen ben. Dat doe ik omdat ik het fijn vind. Soms word ik dan ook nog geaaid dus dat is extra fijn. Als ik moe ben van het trappelen, val ik vaak in slaap op het fijne kussen. Dat ligt namelijk heel erg zacht.
Weet je wat soms heel erg is? Dan pakken ze het kussen weg van de bank en doen ze het in dat ding waarin ze kleren wassen. Dan is het kussen vies zeggen ze… nu ja… ik maak het echt niet vies hoor. Dat is niet leuk als het weg is want dan kan ik daar dus niet meer trappelen. Soms leggen ze er een ander kussen neer maar daar trap ik dus mooi niet in hoor. Lucky is niet gek! Meestal krijg ik het wel dezelfde dag al weer terug want dan heeft het buiten gehangen en is het snel droog. Dan is het kussen lekker fris en ruikt naar buiten. Maar het is heus erg als het er niet ligt.

Mand

Ik kan ook op andere dingen trappelen trouwens. Ik doe dat ook als ik in mijn hangmand lig of in een andere mand zit. Ik spin dan altijd heel hard. Mijn mensen noemen dat wel eens zoemen. En daarom heb ik ook een heuse ‘zoemmand’. Toen we een keertje een poezelig logeetje hadden, kreeg zij mijn mandje maar dat was niet zo erg. Ik heb nog genoeg andere. De logeerpoes was best lief en ik ben de enige kat hier die haar gezien heeft. Ze was al best een beetje oud maar erg aardig en ze had een mooie zwart met witte jas. Ze kon super hard miauwen maar dat kwam omdat ze zichzelf niet zo goed hoorde. Ze kreeg later een eigen mand in een fijn huis maar nu is ze helaas al weer een hele tijd een sterretje.

Ik slaap graag op de bank maar mandjes blijven toch wel mijn favoriet. En dan al helemaal als je er in weg kunt duiken. Omdat ik een grote katermans ben, gaat dat niet in alle mandjes even makkelijk en soms zien ze me nog goed. Ik probeer er altijd zo diep mogelijk in te kruipen want dat is lekker warm en dan moeten ze me zoeken. Ik zeg natuurlijk niks als ze me roepen want dan is het moeilijker. Soms ligt een mandje niet op de plek waar ik trappelenwil. Dan ga ik het ergens anders neerleggen. Ik kan er heel de kamer mee rondslepen hoor, geen probleem. Het gebeurt dan wel eens dat het ergens in de weg staat maar ach…dat maakt niet uit. Ik zet ook graag onze voerbak midden in de kamer. Dat doe ik het liefste ’s nachts trouwens.

Verstoppen

Ik speel nog wel eens graag verstoppertje. Dat doe ik ook wel eens samen met Dropje. Dan ga ik heel hoog op de kast zitten en dan kan ze me echt niet vinden. Dan moet ik stiekem wel lachen want dan ziet ze me niet, hihi. Ik ken heel goede verstopplekjes in huis hoor. Soms mogen we naar de gang en kunnen we ook naar boven en naar de zolder. Daar kan mijn vrouwtje me nooit vinden. Ik ga ook vaak achter het gordijn zitten maar soms verraadt mijn lange staart me. Niet zo handig natuurlijk maar het is niet erg als ze me vinden want dan ga ik weer mee naar beneden en zijn we gezellig allemaal samen. Want samen vind ik uiteindelijk toch het fijnste van allemaal! Dikke knuffel voor iedereen van Lucky!

7 thoughts on “Lucky vertelt over trappelen op kussens en mandjes

 1. Hallo Vriendje Lucky,
  O wij kunnen wel broertjes zijn, ik hou ook zo van trappelen op mijn dekens en in de mandjes. De laatste tijd ben ik meer van de kussens in de vensterbank en warme dekens in de stoelen. Nou ik trappel me een Jippebult hoor en mijn hele lijf in in beweging, zelfs mijn achterpoten doen mee met trappelen dan. zoveel doe ik dan rieleksen. Ikke ben bescheiden met spinnen, ik doe het wel maar zachtjes, tja of vrouwtje hoort het niet goed.
  Ik vind het eggies niet fijn als vrouwtje het in haar koppie krijgt om dingen van mij in die rare draaimachine te doen, al mijn eigen lekkere luchtjes zijn eraf, verdikkeme heb ik zo mijn best op gedaan om het zo lekker te laten snuffelen. Ze moet haar eigen bed maar in dat gekke draaiding doen hoor.
  Zo ik ga nu genieten van samen met vrouwtje, want ik hoorde haar al weer zeggen dat ze na vandaag weer vreselijk druk krijgt en dus wat minder tijd voor knuffelen en samen leuke dingen doen, maar Lucky geen zorgen hoor ik komt niks tekort.
  Fijne week en weer tot volgende keer. Lieve groetjes aan jouw mensen van mijn vrouwtje, grote knuffel voor jou. Van mij voor jullie allemaal veel pootjes en kopjes, Jullie grote vriendje Jip.

 2. Hoi Lucky.
  Ik lag vroeger wel eens in een mandje op de bank te trappelen,net als jij met je kussen.
  Maar dat doe ik al heel lang niet meer.Ik weet eigenlijk niet eens waarom niet meer.
  Ik lig nu graag op een plat zacht lig ding dat op de bank ligt.
  Soms gaat die net als jouw kussen in de was,maar dan heb ik ‘m al vlug weer terug Eggies waarom het gewassen moet worden snap ik niet.
  Ik ben een keurig nette poes en heel schoon op mijzelf.
  Maar ja dat zijn van die dingen die ik wel nooit zal begrijpen van mijn scullary girl.En jouw vrouw doet dat dus ook.!!!!!!
  Er staan hier best veel verstop en lig mandjes,maar nah nee,ik lig het liefste bovenop mijn scullary girl.
  Lekker zacht en warm.
  Dan gaat mijn spin op volle toeren en ik kan heerlijk dutten op haar.
  Lucky dank je wel voor je mooie schrijf.
  Zachte kopjes van Muzette

 3. Hoi Lucky,

  Ik lig ook graag in mijn mandje, maar trappelen dat doe ik dan weer niet.
  Kruip helemaal in mijn mandje om lekker te kunnen slapen, vind ik zo heerlijk.

  Hard spinnen doe ik het liefst als ik bij mijn baasje op schoot lig, samen zijn vind ik heel belangrijk, net als jij.

  Soms doet mijn baasje mijn beer beer ook in de was ding, net zoals dat jou kussen in de was ding gaat.
  Dan stinkt hij, nou echt niet hoor.
  Maar goed, heb daar niks over te zeggen, hij komt er wel weer lekker ruikend uit.

  Wens jou een fijne dag vandaag en een pootje van Tommy!

 4. Heee lieve Lucky, wat een gezellige letters heb je gemaakt, ik moest er zelf van brommen en trappelen, ik doe dat altijd als ik op mijn schaapjes lig, dat zijn een soort mandjes van nepschaap, mijn mensen zeggen dat ik ook altijd zit te wiegen en dat het net lijkt alsof ik in trans ben, ik weet niet wat dat is hoor, ik ben gewoon druk bezig met trappelen, je bent een lieve katerman dat het poesenloosjeetje jauw mandje mocht, dat vind ik echt biesonder! wat fijn dat jij zo een mooi kussen hebt om te trappelen, en mijn vrouw zegt dat ze zoemen zo een leuk woord vindt!, ik vind het knap dat jij je mand en je etensbak gewoon verschuift als ze niet goed staan, daar heb ik eigelijk nooit aan gedacht dat dat kan!, mijn vrouw zegt dat ze mijn schaapjes nooit meer gaat wassen want ik wilde er toen wekenlang niet meer in, het rook fies, niet naar mij, en het moet naar mij ruiken vind ik, vind jij dat niet erg als je kussen gewassen wordt?, je staat weer mooi op de footoos, je bent een knappe katerman!, veel plezier vandaag met verstopppertje spelen en zoemen, ik stuur jau en je famieile heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik snekkies bij je sjieraffenkussen neergelegd!!

 5. Lieve Lucky,

  dank jou wel van jou mooie en gesellige letters van dattie trappel op jou kusse en in jou mandje. En jij doe soeme, ik vinnut fijn Lucky want assie seeniejorpoes ben dan foel jij dinge.
  Bij jou eigen foel ik, jij ben een katermans met geluk in jou hart. Dat is belangrijk. Jij trappel en jij soem van jou geluk en assie zoies lees kan jij het selluf foele.Jij weet van mij eigen ben ik heel feel gefoelig. Dan hebbie erfaring.
  Selluf trappel ik soms op mij vrouw ze schoot Lucky, mij vrouw maak dan soms schrikgeluidjes en zij roep naagels! Dan weet jij dattie goed beezig ben. Als jou vrouw het foel heb zij er ook plesier van. In mij denkpaal trappel ik ook en mij vrouw zeg dat ik dan ook soem. Daarom doe ik vandaag Saame Soeme Lucky, met mij vrouw en het is ook foor dieredag.

  Knuffels foor jou eigen en jou zusjes,

  Loesje

 6. Hoi Lucky,
  Dat trappelen is heel fijn hé???
  Wij doen dat op de buik van onze vrouw als we bij haar op schoot zitten!!!!!
  Ze vind het niet altijd fijn want soms roept ze auw, auw!!!! Maar dat komt omdat we onze nageltjes wel eens in haar vel zetten. 😹😹😹😹😹
  En verstoppertje spelen we ook met vrouw…..zooooo leukkkkk!!!!
  En zij maar roepen en roepen en wij blijven heel erg stil dan.
  Onze Belle, zat eens binnen in een bloempot toen ze klein was.
  Vrouw haar overal aan het zoeken en toen ze haar opeens zag moest ze wel erg. lachen!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

 7. Lieve Lucky,

  Jij weet wel wat fijne ligplekjes zijn en wat genieten is. Dat moet haast wel wanneer je Lucky heet, want dat ben je haast aan je naam verplicht (grapje hoor). Maar wij kunnen er ook wat van. Jillie en Cindel liggen graag op de bank en ook vaak op de leuning ervan. Maar Cindel houdt er ook van om in de vensterbank in het zonnetje te liggen. Dat vindt Ivar ook heel fijn, want dan kun je gelijk zo lekker naar buiten kijken. Ivar heeft, nu de verwarming weer aanstaat, het hangmandje aan de radiator weer ontdekt. Hij ligt er bijna de hele dag in en af en toe staat hij op en dan zie je dat hij in het mandje staat te trappelen. Fenneke houdt ervan om op bed te liggen, of soms ligt ze te slapen op een doos of op een trede van de trap. Maar als ze op bed gaat liggen, gaat ze ook eerst trappelen. Jillie ligt ’s nachts het liefst in een rond mandje en voordat ze erin stapt, trappelt ze eerst een poosje op de dikke rand. Ivar, Cindel en Jillie liggen ook vaak op de schoot van onze vrouw, of ze trappelen erop. Dat vindt onze vrouw wel lief, maar meestal tilt ze ons dan even gauw op en dan zegt ze dat dat getrappel haar een beetje pijn doet.
  Lieve Lucky, wij hopen dat jij vandaag ook een fijne dierendag hebt gehad . Wij tenminste wel, al merkten wij niet zo heel veel verschil met de andere dagen. Wel kregen wij vandaag heel veel extra knuffels.

  Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

Reacties zijn welkom