Lucky vertelt over naar buiten mogen als het donker is

buiten

Hoi allemaal, duimen jullie ook mee voor alle poezels die ziek zijn of zich niet zo lekker voelen? Ik draai samen met Molly en Dropje erg met onze pootjes dat ze allemaal snel beter mogen worden! Hier doen mijn mamapoes en zusje af en toe niezen maar ik gelukkig niet.

Vandaag wil ik wat vertellen over als het donker is. Nu het herfst is vallen niet alleen veel blaadjes van de bomen, maar is het ook steeds eerder donker en best koud. Dat kun je goed merken als je als katermans soms toch even naar buiten gaat. Als het buiten lekker warm is, mag de deur op het haakje open staan zodat we niet door het luik hoeven en soms staat deze wel heel ver open. Dan moeten we wel onze snuit door de kattenstaarten steken om erdoor te raken maar dat is niet zo erg. Die hangen er dan zodat vliegen en zo buiten blijven. Misschien hebben jullie dat ook wel thuis in de deur hangen als het zomer is?

Door het luik

Maar goed, nu is het herfst en daarna komt de winter, dan is het meestal nog kouder en zijn de bomen en struikjes kaal en is het vooral ook vroeg donker, ’s middags eigenlijk al. En als je ’s morgens opstaat, is het vaak ook nog donker. Nu mogen we wel door het luikje naar buitenbuiten en dat zetten ze dan gewoon open voor ons. Omdat het een tijdje duurt voordat het licht wordt, mogen we ook vaak al buiten als het nog donker is. Dat is reuze spannend kan ik je vertellen! Ik doe wel voorzichtig hoor. Wij katten kunnen goed zien in het donker (veel beter dan mensen) maar dat wil niet zeggen dat het soms niet een beetje eng is als het nog donker is en je als stoere katermans al wel naar buiten mag.
Dropje, mijn zusje, gaat altijd heel snel door het luik. Zij vindt het erg fijn als het nog donker is. Dan is het stil buiten en zie je niet zoveel mensen. Misschien wel een vogel, een muisje of een egel maar verder niet zoveel. Dropje is een zwarte kat, dus als zij in het donker buiten gaat, zie je haar niet goed. Gisteren en eerder deze week ook al was ze nog buiten toen het licht was. Maar dan gaat ze de tuin uit (ik niet hoor, ik durf dat niet zo goed en ik kan niet over het systeem komen dat ze hebben opgehangen) en komt niet meer terug totdat het helemaal donker is. Ik ben dan best een beetje ongerust hoor en zit op haar te wachten totdat ze terug is. Ze is natuurlijk wel mijn zus en ook al is ze ouder, als katerbroer moet je toch wel op je zusje passen, vind ik. Het blijft toch je zus en ik kan haar heus niet missen.

Binnen

Op de foto kunnen jullie zien dat ik zelf binnen zit maar wel zit te kijken waar ze blijft. Nu kan ze niet door het luik als ik er zo voor zit maar dat komt goed. Als ze eraan komt, ga ik wel even aan de kant. Dat past dan prima. Omdat we er nog steeds niet helemaal goed uit buitenzijn hoe het luikje nu precies werkt, staat er een emmertje onder. Dan kunnen we makkelijk naar buiten en weer terug naar binnen. Ik doe erg mijn best om het zelf te leren maar vind het nog steeds een beetje ingewikkeld. Mijn mensen zeggen dat ik slim genoeg ben om het te snappen maar het kost nu eenmaal wat tijd.
Vorige week heb ik weer iets anders spannends meegemaakt, ook toen het donker was. Mijn mensen waren even boodschappen doen in de winkel. Toen ze terugkwamen (wij konden al niet meer buiten), was het donker en zaten mijn zusje Dropje en ik samen bij de pui, de tuin in te kijken. Onze mensen konden ons eerst niet vinden omdat we dan achter te lamellen zitten. Dropje zei heel zachtjes miauw en ik was wild met mijn staart aan het kwispelen, net zoals hondjes wel eens doen. En weet je wat we zagen? Een mooie rode kat in de tuin! Die kan dus wel over het systeem heen. Mijn manspersoon had de zaklamp gepakt om te kijken wat wij zagen maar die rode, denk dat het een kater was want hij was wel echt net zo groot als ik, was niet zo bang. En wij hebben er niet lelijk tegen gedaan. Dat vond vrouwtje zo knap dat ik daarna veel knuffels en een snoepje kreeg. Ik ben alleen boos op Loedertje, andere katten vind ik niet erg, ook al zitten ze in mijn tuin. Dat is best knap dan toch?

Naar buiten

Mogen jullie ook wel eens buiten als het donker is? Of zeggen je mensen dan dat het nog te vroeg is om op te staan en dat het zo koud is dat het nog niet kan? Dat is hier ook wel eens hoor. Vorig jaar was er sneeuw. Dat had ik wel eens eerder gezien maar dan kom ik echt mooi niet buiten hoor. Veel te koud aan mijn pootjes. En als het heel koud is, mogen mijn konijnen vriendinnetjes binnen wonen. Dat is wel weer super leuk dan aan de winter. Maar die sneeuw… ik kijk er graag naar als de vlokjes vallen maar mij zie je niet buiten. Lucky is wel dapper, maar niet gek. Koude pootjes krijgen… daar doe ik niet aan mee. Doe mij maar een warme mand aan de verwarming. Denk dat jullie het daar wel mee eens zijn.
Dikke knuffel van Lucky

10 thoughts on “Lucky vertelt over naar buiten mogen als het donker is

 1. Hoi Lucky.
  Ik ga als het koud is liever niet naar buiten.
  Ik vind kou helemaal niet fijn!Ik ga alleen even buiten om mijn nagels aan de muur te doen,en dat is het dan wel.
  Ik heb geen luikje in mijn balkondeur,maar als ik even wil en mijn scullary girl is thuis,dan ga ik bij de deur staan en doet zij ‘m wel open.
  In de nacht ga ik nooit!!!!Dan slaap ik lekker op ons grote bed.
  Ttttssss een vreemde kater in je tuin???Nou dat is wel erg brutaal hoor.ik hoop dat die nooit meer komt.Het is jullie tuin en dan ga je als vreemde snuiter er gewoon niet in.Dat is erg onbeleefd.
  Zachte kopjes voor jullie allemaal van Muzette

  1. Hoi lieve Muzette, ik ga ook niet graag naar buiten als het koud is hoor. Ik zit dan veel liever lekker warm binnen. Ik steek soms mijn snuit even naar buiten, om te voelen hoe koud het is maar blijf verder echt wel binnen. Raar he van die kater in de tuin…en hij kwam niet eens even zeggen hoe hij heette. Hij stond wel te snuffelen bij het luikje maar als we allemaal binnen zijn, doet baasje dat gewoon op slot en ’s avonds zeker. Niet als Dropje er nog niet is natuurlijk want die moet nog wel binnen kunnen. Knuffel voor jou van ons allemaal!

 2. Lieve Lucky,

  wat hebbie mooie letters gemaak van jou buite en offie naar buite ga assie donker heb. Maar van mij hart wil ik eers iets anners zegge. Jij ben zo een vriendelukke Katerman en jij leef alteit mee met al onse vriendjes. Dan bennie egt goed van jou hart en dat is belangrijk Lucky. Seeker nu leefe moeiluk is en iedereen doe schreeewe en zij doe aa-gres-sief. Dan is vriendeluk belangrijk en dattie jou eigen blijf.

  Lieve Lucky jij ben dapper saame met jou zusje Dropje en jou poezemamma Molly dattie naar buite ga assie donker heb. Beloofie mij eigen dattie binne blijf assie hoor of jij zie dat mense buite aa-gres-sief doe. Mij vrouw zeg Loes soms is buite nie zofeel veilig. Selluf kom ik nie zofeel buite. Ik doe soms inees op mij balkon wille want dan foel het zo in mij kop. Dan ga ik foor mij deur staan en ik doe krabbe of ik doe meeoow zegge. Als mij vrouw erbij sta doe ik mij intense blik geefe. Dan doe mij vrouw onse deur van mij balkon oope. Meestal ga ik dan meteen weer trug naar binne want ik zeg jou eerluk Lucky, van mij eigen ben ik een binnepoes .
  Assie zomer heb doe ik soms wel buite ligge want van mij eigen houw ik feel van mij zon en dattie warmte foel op jou vagt. Soms sta onse deur oope en dan doe ik selluf beslisse. Meestal lig ik dan boofe op mij groote bed.
  Mij Zusje ga wel soms op onse balkon ligge en mij broer Oopa Floris ga naar buite assie zie dat onse deur oope ga. Maar hij sluip zofeel zachjes, jij heb er nie alteit jou errug in. Mij broer Oopa Floris kan wel heel feel hard krijse….

  Lieve Lucky, doe jij foorsichtig en ook foor jou zusje Dropje en jou mamma Molly. Jij krijg mij zachte kopjes en mij hart is trots op jou. Jij ben een jonge, nette katermans vin ik van mij eigen. Dat is belangrijk,

  Loesje

  1. hoi lieve Loes, ik bloos ervan dat jij mij een lieve kater vindt hoor. Ik vind gewoon dat iedereen lief voor elkaar moet zijn en we denken hier vaak aan alle andere poezels. Bijvoorbeeld als ze ziekjes zijn of zich niet blij voelen, of wanneer er een poezels over de regenboog brug gegaan is. we moeten zeker in deze donkere tijd lief zijn voor elkaar en samen dingen doen. Ikke ga niet vaak naar buiten in het donker hoor.,..dat doet Dropje vooral en ik ben heus erg ongerust als zij dan nog niet thuis is. Soms ga ik even kijken maar ik ga meestal weer snel naar binnen. In de zomer als het warm is ben ik wel meer een buiten kater hoor. Dat is wel zo fijn als de zon lekker op je vacht schijnt he? Sluipen zoals Floris doet, kan ik ook hoor…dan schrikt vrouwtje wel eens erg als ik er ineens sta want dan heeft ze me niet gehoord…hihi…ik geef jullie allemaal een dikke knuffel en ook van Dropje en Molly en de konijntjes hoor! Lucky

 3. Hajoooooooooo oom wukkie.
  Ikke mag inne soomer aween naar buite as ut donker is. Datte is sooooo cool. Dan sie je heewe annere diertjes. Maar das nu affeloopt sniksnik. Offf het moet wekker weer zijn.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hajoo Dorus, mag jij dan nu niet naar buiten als het donker is…dat is ook niet leuk. Misschien als het niet zo koud is weer wel? Dat komt snel hoor maar dan moet het eerst nog een paar keer donker zijn denk ik….vanmorgen was het super koud en hadden ze hier ijsjes op de auto….brrr….ik ben lekker binnen gebleven! Knuffel van Lucky en de rest voor jullie allemaal!

 4. Hoi Lucky,

  Ik mag nooit naar buiten, ben een binnenkater.
  Mijn baasje is veel te bang dat er iets mij gebeurd en dat zou hij super erg vinden, en ik vind de buiten wereld eigenlijk ook veel te eng om er rond te lopen.

  Binnen kijk ik wel eens uit het raam, toen de herfst begon vond ik het super koel om de blaadjes van de boom te zien vallen.
  En als het sneeuwt, je weet wel van die grote vlokken, dan vind ik het koel om er naar te kijken.
  Probeer ze dan te vangen, maar achter een raam lukt dat natuurlijk niet. Hihihi.

  Dus ik ben een echte binnen katerman, en dat vind ik helemaal niet erg.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, met binnenkater zijn is niks mis hoor! Daar kun je ook van alles beleven. En het is nooit koud binnen moet je maar denken. De buitenwereld is best wel eens eng hoor en ik ben niet altijd een heel dappere katermans. Ik ben graag thuis bij mijn mensen. Enne sneeuwvlokjes en blaadjes zijn ook super om naar te kijken als je binnen bent, Ik wil ze soms ook vangen maar dat gaat niet zo goed natuurlijk. Dikke knuffel van Lucky en de rest voor jullie samen!

 5. Heee lieve Lucky, wat een mooie letters heb je gemaakt, en ik vind het lief dat je aan alle katten denkt die een beetje ziekies zijn of zich niet lekker foelen, ik stuur ook zachte kopjes naar Dropje en Molly dat ze niet heel veel hoeven te niesen!, ik vind het zelf helemaal top om in het donker naar buiten te gaan, het is spannend want er is bijna niemand, alleen allemaal kleine beestjes zijn in de tuin, en ik!, ik maak mijn mensen altijd wakker dat ze mijn luikje open doen want ik kan het ook niet zelf open doen, moeilijk is dat hè?, bij mij hangt het aan elastieken en ik moet steeds een beetje meer duwen om het deurtje open te maken, maar dat doe ik niet hoor!, ik ga gewoon staan tetteren en ik blijf net zo lang tetteren tot een van mijn mensen komt om de deur voor me open te doen!, zo een luikje is veeeeeeeeels te moeilijk vind ik, wat een lieve grote broer ben jij dat je op Dropje wacht!, ik vind dat mooi Lucky, ik stuur je daar heel veel kompliementen voor!, o ja ik heb het nooit kaud, ik ga ook gewoon in die witte flokken lopen, maar liever niet hoor, ik vind het fijner als het zomer is!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, en ik heb spesjaal voor jau lekkere snekkies bij het luikje neergelegd, voor als je op Dropje zit te wachten!!

 6. Wat een spannende avonturen zal Dropje beleven. Heeft ze misschien ook een buitenbeentje, de rooie wellicht? En Molly, doet zij net als jij? Nog even oefenen Lucky met luikje. Veel plezier met buiten.

  Wij komen ook nooit buiten, wij zijn stadse binnenpoezels. Wij wonen in een flat en 4 hoog, we mogen niet op balkon want mijn vrouwtje is bang dat we naar beneden kukelen en afzetten mag niet ivm hulpdiensten. Maar omdat we hoog wonen en grote ramen hebben kunnen we veel zien he. Voor het keukenraam kijkt Romy ook graag naar de treinen.

  Waar ons vrouwtje vroeger woonde kwamen de katten wel buiten, maar ze moesten binnen blijven als het donker werd want ook daar woonde ze dichtbij de trein en een drukke weg. Grappig he dat vrouwtje nog altijd bij de trein woont.

  Lotje heeft buiten gezworven als klein katje, samen met haar zusje en 2 broertjes. Haar broertjes waren ziek toen ze hen vonden. Hun mama was nergens te vinden, ook in de dagen erna was ze er niet. Gedumpt zegt ons vrouwtje dan, maar zo hard mag je dat niet zeggen, maar ze zwierven rond in de herfst en het was koud en ze hadden honger. Lotje lust daarom alles maar ze is een slank en elegant meisje zegt ons vrouwtje, dus zou haar mama een raskat zijn? Maar ze wil nooit meer buiten zijn in de kou zegt ze. Laatst was er een kat gevonden die sprekend op Lotje leek, dezelfde trekken en hetzelfde gedrag. Hij lijkt sprekend op Lotje, en zou even oud zijn. Vrouwtje vond dat erg verdrietig, want hij was gedumpt uit een auto. De mensen van het asiel zochten een goed baasje voor hem, maar wij zijn al met zijn drietjes.

  Ook Famke is buiten gevonden in een doos met haar mama en broertjes en zusjes, maar daar weet ze niets meer van. Ze was 1 dag oud en ging naar een fijne oppasfamilie.
  Romy is in het asiel geboren, haar mama was een zwerfpoesje.

  Wij zouden wel naar buiten willen op een mooi overdekt plekje met ons eigen oerwoud, maar wij wonen mooi hoor en wij hebben geen drempels, dus balletjes rollen lekker en rennen is gemakkelijk.

  Kopjes en pootjes van Famke, Lotje en Romy

Reacties zijn welkom