Lucky vertelt over eten, snoepen en diëten

snoepen

Hoi allemaal! Hebben jullie ook allemaal zo genoten van de Hoedjesshow? Ikke wel hoor en mijn mensen vonden het ook erg mooi.

We hebben later nog een keer gekeken naar alle poezels met hun mooie hoedjes en heel hard gezwaaid naar alle sterretjes. Dat was soms best erg verdrietig maar dan ook wel weer heel mooi. De poezel die hier eerst woonde, was er ook bij. Wij hebben Spinner nooit gekend maar vrouwtje zegt dat ze heel bijzonder was maar dat zijn wij ook. Dat zegt ze vaak en ook dat ze trots op ons is. Dat klinkt erg fijn moet ik zeggen.

Groot

Ze zegt ook dat ik een grote jongen ben. Nu denk ik dat ze niet altijd bedoelt dat ik ook echt een flinke kerel ben maar ja, dat zou natuurlijk ook zomaar kunnen hè? Ik ben ook echt een grote katermans. Niet dat ik dat zelf goed snap want vrouwtje zegt soms dat ik mijn gewicht maar in de strijd moet gooien als Dropje bromt maar ik heb geen idee hoe ik dat moet aanpakken. Over gewicht gesproken: ik ben dus bij de witte jas geweest deze week omdat ik een traanoogje heb. Nu moet ik zalf en ik zal je zeggen, daarvan ben ik niet gediend. Ik probeer met op alle mogelijke manieren uit de houdgreep van mijn vrouwtje te werken. Het enige voordeel van die zalf is dat ik daarna wel snoep krijg.

Snoep

Alleen… je raadt het misschien al: ik moet aan de lijn gaan doen want de witte jas vindt me te zwaar. Misschien heeft ze wel een beetje gelijk maar leuk is anders… ik houd namelijk erg van snoepen. Zo lust ik enorm graag kauwsticks (bij voorkeur zalmsmaak) en van die lekkere snoepjes in die gele en oranje zakjes. Speciaal voor mijn katervriend Dorus: die kaas tok snoepjes zijn de lekkerste van allemaal. Zalmsnoepjes smaken me ook goed snoepentrouwens. Maar weet je wat echt lekker is? Kattensoep! Ik eet echt alleen de soep op en dan krijgt Molly de vleesjes of visjes die overblijven. Dat is toch best eerlijk gedeeld, niet?
Nu ik dus aan de lijn moet gaan doen mag ik niet meer zoveel snoep. Dat is niet leuk hoor maar ja… het is voor mijn eigen bestwil zeggen ze dan. Ik ga toch proberen om zielig te kijken hoor en of het lukt om wat te krijgen. Zolang ik die rare oogzalf heb zal het zeker nog wel lukken denk ik zo. Maar ja…af en toe een snoepje heb je als grote katermans toch wel nodig vind ik. Op de foto kunnen jullie wel zien dat ik een best brede kater rug heb. Misschien kan ik ook meer gaan bewegen zeggen ze hier… maar ik slaap graag. Nu hebben ze sinds een paar dagen dat warme ding tegen de muur weer aangezet en het is me toch lekker warm in mijn hangmat. Jullie snappen zeker wel dat ik daar dan uren in kan liggen slapen. Een kat is nu eenmaal ook gemaakt om veel uren te slapen. Dat zijn jullie vast ook wel met mij eens.

Plan

snoepenHoe dan ook, vrouwtje moet maar een goed plan gaan bedenken zodat ik wat afval. Misschien samen naar de sportschool? Die gekke toestellen die ze daar hebben hoef ik niet hoor… gewoon rondrennen lijkt me ook wel oké. Maar ik houd jullie zeker op de hoogte van mijn vorderingen. Draaien jullie mee met de pootjes dat het lukt?
Knuffel van Lucky

PS ik heb wel een speciale voerbak gekregen waaruit ik niet zo snel kan eten (dat doe ik toch al niet zo snel trouwens nu ik er over nadenk. Eigenlijk is die bak best fijn maar soms vergeet ze er brokjes in te doen… nou ja zeg. Dat is toch niet handig! We hebben van onze mama Molly wel geleerd hoe we kunnen vragen om brokjes. Dan gaan we voor onze mensen zitten of staan en blijven we ze maar aankijken… ze zijn soms wel een beetje dom want dan duurt het nog even voordat ze het doorhebben maar het komt goed hoor.

17 thoughts on “Lucky vertelt over eten, snoepen en diëten

 1. Hallo Vriendje Lucky,
  Wel sapperdeflap vind de witte jas dat je minder moet snoepen, omdat dat weegding een cijfertje geeft dat teveel is. Nou ikke weet zeker dat dat weegding kapot is en jij hebt een hele mooie rug hoor, heel veel plekjes om te knuffelen door jouw mensen. Ikke vind het super van je dat je weet hoe je moet kijken naar je mensen, haha miauw, kunnen ze niet tegen en win je het heel vaak. Weet k ook, want hier lukt mij het ook. Lucky wij poezels kunnen elkaar heel veel tipjes geven hoe wij ons personeel moeten behandelen, ze gaan ook altijd door de knietjes door ze heel veel kopjes en pootjes te geven of een zacht miauwliedje. Ik heb dieetbrokjes om minder cijfertjes te krijgen of op het gewicht te blijven, werken goed hoor en ik vind ze wel lekker.
  Ik wens je veel beterschapjes met je oog en dat je maar veel lekkere snoepjes mag krijgen.
  Miauw jij wel tegen je personeel dat wij poezels zeker 18 uur op de dag slapen, wij zijn tenminste verstandig, de mensen doen maar weinig uurtjes slapen en dat vind ik maar heel raar. Mijn vrouwtje is een hele rare, ze is vaak minden in de nacht al weer wakker en uit ons Jippebed.
  Lucky ik ga voor je teentjes draaien dat de wittejas als je er weer moet zijn jou en knuffel geeft omdat je goed je best doet, maar een fijne dag met z’n alle en knuffels van vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, ben blij dat jij ook vindt dat ik een prima rug heb hoor…kunnen ze me tenminste goed aaien he..ik houd daar erg van hoor en kan dat lang volhouden. Ik weet ook precies hoe ik kijken moet hoor als ik wat lekkers wil…dan kijk ik super zielig en dan krijg ik vaak wel een snoepje. Ik speel ook wel hoor maar ik houd nu eenmaal erg veel van slapen. Ik snap ook niet waarom mensen dat minder doen..slapen is juist zo fijn en nu ze dat warme ding weer aandoen al helemaal hoor! Dikke knuffel voor jullie van Lucky!

 2. Hajoooooo oom lucky.

  Oooooooooh neeeeee. Wat errug dat uwes ook al minner noepies kwijg 😭😭 noepies sijn hut wekkerse op een dag. So dik ben uwes niet.
  Ooooh kwijg uwes ook altijt noepies asse uwes frauw kwaar is met dwuppele? Ikke strippel ook ALTEIT teege. En dan seg frauw werruk nau ff mee. Dan is ut so kwaar. NEE!!! Sij pes mij… ikke strippel dan teege. Soooo eng om dat flessie beina teege je oog aan te sien. Maar de noepies daarna furrtwauw ik dan niet meteen. Want stel uwes foor… se pak uwes weer!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. hi Dorus, dat snap ik goed hoor dat jij dan ook tegenstribbelt. Dat is toch ook niks leuks als ze wat in je oog willen doen…brrr….en ikke ben dan ook voorzichtig met snoep…want dan zeggen ze wel dat het klaar is maar je weet maar nooit….stel dat ze je weer proberen te pakken omdat je nog meer druppels moet of zo’n vies pilletje of zo..mij niet gezien hoor. Dikke knuffel van Lucky. PS, deze week is het weer klik klik week want ze willen foto’s maken..pfff….

 3. Hoi Lucky,

  Dat is me toch ook wat dat je zalf in je oog krijgt, zou ook tegen stribbelen.
  Maarja dat snoepje erna hé……………..dat is dan wel weer lekker, lijkt mij dus een grote dielemma.

  Waarom zeggen die dierendokters toch altijd dat je aan de lijn moet doen, tssss.
  Wij kunnen er toch zeker niks aan doen dat de snoepjes zo lekker worden gemaakt, en dat we ze graag willen proeven.

  Laat ze zelf maar aan de lijn doen vind ik, wij zijn al druk genoeg met kattendingen hoor.

  Wne sjou en je vrouw een fijne dag vandaag, en een pootje van Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, tja ik weet ook niet goed wat ze daarmee nu willen..dan maken ze lekkere snoepjes en die kopen mijn mensen dan ook en dan zou ik ze zeker niet meer mogen…ja daag zeg. Die laat ik toch echt niet aan mijn katerneus voorbijgaan als ze dat soms denken. Jullie ook een fijne dag en dikke knuffel van Lucky, rode vriend!

 4. Heee lieve Lucky, mooi was de Hoedjessjoow hè?, Loes en Door en Bert hebben het machtig mooi gedaan, en wat zeg je nau, moet jij ook al op diejeet?, maar ik zie op de footoos dat je helemaal mooi slank bent!, mijn vrouw zegt dat ze alleen maar kan hopen dat ik ooit weer zo slank word, maar dat ben ik toefallig helemaal niet van plan hoor, als ik geen eten krijg zet ik mijn siereene aan, en die kan hard…!, ik blijf gewoon net zo lang toeteren tot ik weer wat brokjes krijg en het maakt me niet uit hoe lang dat duurt, misschien kunnen jullie dat ook eens proberen?, vooral als je mensen druk bezig zijn werkt het vaak heel goed, en wat grieselig dat je salf in je oog moet, ik snap heel goed dat je dat niet wilt, mijn vrouw maakt vaak mijn oog schoon met gekookt water als het weer kaud is geworden, en ik wil dat niet, ik probeer altijd weg te rennen maar het lukt haar toch altijd, je ogen zijn van jezelf vind ik, daar heeft een ander niks te zoeken!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau kouwstiks neergelegd in je hangmat!!

  1. Hoi Kever, de Hoedjesshow was heel erg mooi hoor. We hebben er echt met veel plezier en ook af en toe met traantjes in de ogen naar gekeken. Maar ze hebben super goed hun best gedaan hoor! Ikke vind van mezelf ook niet zo dat ik te dik ben maar ja…ik zal mijn best doen om vooral meer te bewegen maar die snoepjes laten staan zal niet echt meevallen. ik vind dat jij een mooie katermans bent hoor en mijn vrouw zegt dat een mooie rond bol heel mooi is bij katten. Ikke zal eens vragen of zij ook niet met een watje kan doen met water…dat lijkt me nog steeds niks maar die zalf is echt ellendig. Dank je wel voor de sticks, die zijn super lekker. Ik zal ze met Molly delen hoor! Knuffel van Lucky

 5. Lieve Lucky,
  Het is wat hé als de dokter zegt dat je moet afvallen!!!!!
  Het eten is ook allemaal zo lekker en zeker de snoepjes!!!!
  Als je vrouw nu eens begint met de snoepjes alles voor de helft…….misschien is dat een idee!!!
  Dan val je af en je hebt toch je snoep.
  Oh ja en voor haar gaan zitten en heel zielig kijken helpt ook hoor!!!!!
  Soms moet je wel lang zitten maar uiteindelijk win je toch!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal, soms moet je inderdaad lang wachten maar als je maar zielig genoeg kijkt, gaan ze uiteindelijk wel overstag en krijg je toch wat lekkers hoor. Ik ga het proberen met de helft…misschien wil Dropje wel mee doen, die is toch super slank maar zij lust niet alle snoepjes. Dikke knuffel voor jullie allemaal van Lucky

 6. Lieve Lucky,

  wat zeggie mij eigen nou. Heb jou dokter met ze witte jas nog aan gezeg dattie aan jou lijn moet doen. Mij kop fraag ze eigen af ofer welke lijn jou dokter het heb. Van mij eigen heb ik een groote buik, mij dokter wil het nie akzepteere. Ik doe al zofeel lang mij best Lucky maar hij vin het moeiluk. Hij zeg Loes het is beeter foor jou gezond maar hij heb nog nooit iets gezeg ofer mij lijn. Misschien heb ik van mij eigen geen lijn? Jij kannie alles hebbe. Selluf vin ik Lucky jij zie er heel feel goed uit en assie seeniejorpoes ben kan jij het weete. En ik vin ook jij heb jou regt op jou snek en jou snoep. Selluf wil ik ook oefene met sielig kijke want ik vin jou tip mij beste adfies. Dank jou wel Lucky en laat jou eigen nie gek maake, dat is mij adfies,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, ik vind jou mooi zoals je bent hoor en snoepjes en visjes zijn toch veel te lekker zeker om te laten staan? ik ben blij dat jij goed weet hoe het met de lijn zit en dat jij nu vindt dat ik er goed uit zie…ik bloos er heus van. Dat kun je alleen niet zo goed zien omdat ik al rood ben he…:) Goed oefenen met zielig kijken hoor…dan zal je vrouwtje snel wat lekkers geven want ze wil immers wel dat je blij bent! Knuffel van Lucky

 7. Lieve Lucky,

  Wat een gedoe is het weer met die dierendokters. Altijd willen ze iets anders dan wij willen : een prik of een dieet of je moet afvallen zoals jij. Wij vinden jou helemaal niet te dik, dat is tenminste niet op de foto’s te zien. En af en toe iets lekkers, dat lust elke kater of poes toch.
  Wij kunnen ons goed voorstellen dat jij dat zalven van je oog niet wilt. Onze vrouw houdt er nogal van om onze ogen schoon te maken. Maar zodra ze het flesje met vloeistof pakt proberen wij al om weg te komen. Wij houden ook niet van dat gefriemel aan ons lijf. Aaien en knuffelen vinden wij heerlijk, maar pillen innemen en ander gedoe, daar houden wij niet van. Ook al zegt onze vrouw nog zo vaak dat het voor onze gezondheid is.

  Lieve Lucky, we hopen dat jouw oog snel weer beter zal zijn. Heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. hoi lieve allemaal, ben blij dat ik niet de enige ben die erg van knuffelen en aaien houdt maar niet van pilletjes, zalfjes en al die andere dingen. Ik heb ook eens wat gehad in een spuitje dat in mijn mond moest..bah bah…en daarna kreeg ik wel lekkers dus dat scheelde weer. Ik doe mijn best maar slaap gewoon graag veel en ren niet zo vaak..misschien moet ik dat toch maar eens proberen dan., Dikke knuffel voor jullie allemaal hoor van mij. Lucky. PS, ben blij dat jullie mij niet dik vinden!

 8. Hoi Lucky.
  Wat hoor ik? Moet jij minder noepies?Nou ja zeg,ik hoor van zoveel poezen en katers dat hun cijfer te hoog is.
  Ik denk dan,nou en?Wij hebben het druk met onze winterjas in orde brengen en ja,die is dikker dan een zomer jas.
  Ik denk dat de dierenarts ook geen bontjas aan doet in de zomer ,maar een shirtje of zo.
  Of hebben ze met elkaar afgesproken dat iedereen lagere cijfers moet hebben.
  Ik zal je zeggen:ik heb dat verhaal zo vaak gehoord van mijn zus,dat ik eggies waar,zeker weet dat ik besloten heb er niet aan mee te doen.PUNT, met !!!!!!!!
  Maar er zijn ook noepies met lage koolhydraten en dat zijn geen dikmakers dus.Gedroogde stukjes vlees of kip daar kan je best een paar van hebben vind ik.
  Je moet het wel lusten natuurlijk.
  Wij poezels zijn natuurlijk wel heel precies met eten en noepies…….Ik ben ook kieskeurig zegt mijn scullary girl.
  Nou ik ben er inmiddels 15, mee geworden dus vind ik dat ik het goed doe.
  Lucky heel veel sterk zijn….. Stomme dokters met hun cijfers……
  Zachte kopjes van Muzette.

  1. hoi lieve Muzette, ik vind nu eenmaal veel snoepjes lekker en daar kan ik niet veel aan doen,. Toen ik nog maar een kleine Lucky was, heb ik honger gehad en daarom eet ik nu zo graag, Ik ben inderdaad ook al bezig met een warmere jas aan te doen nu het buiten al weer wat kouder wordt. Dan lijk je toch ook meteen dikker. Ik zal vrouwtje vragen om naar die speciale kippetjes te kijken in de dierenwinkel…die lust ik vast ook wel. Ik ben wel nogal kieskeurig als het om liquid snacks gaat…lust eigenlijk alleen die met sallum hoor. Dikke knuffel van Lucky voor jou en je vrouw!

   1. Lucky noepies zijn ook lekker!!!!
    Mijn zus was gek op kleine stukjes gedroogde kip en rund.Die van rund heten: katten knabbels en zijn van Bandit.
    Alamo en Thrive hebben ook goede gedroogde vlees noepies.
    Maar ik snap je ook hoor.Met noepies ben ik net zo kieskeurig als met eten en brokjes
    🐾🐾🐾🐾🐾 Muzette

Reacties zijn welkom