Lucky vertelt over dingen om mee te spelen

spelen

Hoi allemaal, hoop dat het met jullie allemaal goed gaat en dat iedereen blij en gezond is. Ik wilde eigenlijk eerst iets vertellen over vachtjes maar omdat het zulk mooi weer is geweest, wil ik liever wat vertellen over wat ik weer allemaal buiten heb beleefd. Het is erg druk in de tuin als het mooi weer is en dan hebben we heel wat te kijken.

Beestjes
Een van de mooiste beestjes om naar te kijken vind ik toch wel de vlinders. En nu zegt vrouwtje dat er echt heel veel zijn en dat klopt ook want er zitten iedere dag super veel mooie. Sommige zijn wit, andere geel en er was zelfs een keer een blauwe. Er zijn ook heel mooie bonte bij. Ze zitten op de struiken (we hebben speciale die ze lekker vinden ruiken denk ik want daar zitten ze het liefst als de zon schijnt), fladderen gezellig rond en soms gaan ze zelfs op tafel zitten. Er zat er zelfs eentje op het vrouwtje… dacht zeker dat zij een bloem was. Achter vlinders kun je aanrennen en soms doe ik dat ook maar ik krijg ze niet snel te pakken hoor.
Een paar dagen geleden was er een vliegend beestje in de kamer maar vrouwtje had het niet gezien. Ik natuurlijk wel hoor want ik heb daar een heuse neus voor om ze te ontdekken. Vrouwtje was in de keuken aan het afwassen en hoorde mij wel rennen in de kamer en lekker spelen maar ze dacht dat ik speelgoed had gevonden. Ja, dat had ik dus ook maar het was een mot. Dat is ook een soort vlinder. Heb er een heel tijdje mee gespeeld maar toen waren helaas zijn batterijtjes helemaal leeg…

Speelgoed

We hebben best veel speelgoed trouwens. Balletjes (echt heel veel), een soort stokjes, een hengel met een vis, een gebreide kat, van die stink kussentjes, knisperende dingen in allerlei kleurtjes en veel knuffels. Eerder deze week had Molly een wiewkussentje spelengevonden onder de bank…nou daar heb ik natuurlijk toen ook mee gespeeld. Nu vinden we kattenspeelgoed wel leuk maar we kunnen ook heel goed met andere dingen spelen. Ik speel ook graag met rietjes, met van die kleine dingetjes waarmee ze een zakje brood dichtmaken, met stukjes papier (die pik ik van tafel als vrouwtje knutselt) en met een rolletje plakband want dat rolt zo lekker snel.
Het allerleukste speelgoed dat ik nu heb is een schoenveter. Die was over en zit daarom niet meer in een schoen. Als ze in een schoen zitten, wil ik ze vaak ook al pakken maar deze losse is helemaal geweldig. Ik mag niet zelf met de veter spelen want dan kan ik ermee in de knoop raken maar ik doe dat samen met baasje of vrouwtje. Zij gaan er dan mee in de kamer staan en doen een beetje wild ermee zodat ik erop kan jagen. Ik vind het ook erg leuk als ze de veter op de bank leggen en deze dan heel langzaam bewegen zodat ik hem kan pakken. En dat lukt me al best goed hoor. Dropje doet soms ook mee en dat is erg leuk want dan kunnen we samen spelen of ik kijk hoe zij dat doet. Zo leer ik ook van haar hoe ik kan jagen.

Tuin

spelenMaar goed, in de winkel hebben ze veel speelgoed voor katten en ze brengen hier nog wel eens wat mee. Soms is het eventjes leuk en dan kijk ik er een poosje niet meer naar om maar ineens is het dan weer geweldig en speel ik er veel mee. Hebben jullie dat ook? Ik hoop wel dat jullie ook zulk fijn speelgoed hebben als wij want dat is echt leuk. En anders mogen jullie ook hier komen spelen hoor. Ik vind andere katten ook leuk maar soms ben ik er een beetje bang voor. Aan de andere kant van de schutting wonen sinds een poosje ook twee poezels. Ik denk dat het twee meisjes zijn maar dat weet ik niet zeker. Ze zijn nog maar klein maar mogen af en toe in de tuin. Dan doen we een beetje naar elkaar kijken door de schutting heen en dat is best spannend. Daar moet ik dan echt wel even aan wennen maar dat komt helemaal goed hoor. Ik denk dat zij ook wel speelgoed hebben, denken jullie ook niet?

Zo, dat was het voor deze keer weer. Dikke knuffel en een kus voor iedereen die wel een opkikker kan gebruiken! En ik wil ook nog even extra naar kater Bolle en al zijn vriendjes over de regenboogbrug zwaaien. Het is al bijna zover dat we dat straks allemaal samen gaan doen!

10 thoughts on “Lucky vertelt over dingen om mee te spelen

 1. Hoi Lucky,

  Heb ook best veel speelgoed net als jij, en soms speel ik ermee maar soms heb ik er ook geen zin in.
  Dan lig ik het liefst te slapen op bed, of ik ben aan het kijken wat baasje aan het doen is.

  Mijn baasje zegt wel eens dat ik het dolle half uurtje heb, geen idee wat dat is maar dan heb ik gewoon zin om even lekker gek te doen.

  Zijn vlindertjes niet eng?
  Ken ze niet omdat ik niet naar buiten mag en kan, en in huis vliegen ze niet rond.

  Wens jou een super fijne dag, en een pootje van Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, slapen is ook erg fijn hoor. Dat doe ik erg graag. Meestal slaap ik een mandje of in de hangmat want dat ligt lekker zacht. Ik heb wel eens de dolle vijf minuten zeggen ze hier…raar he? Ik vind vlindertjes niet eng maar ik heb er dan ook al heel veel gezien hoor en in het begin vond ik ze wel erg spannend want dan moet je er nog aan wennen. Fijne dag en een dikke knuffel voor jullie van Lucky.

 2. Hajooooooo oom lucky. Ikke fin met me appels en eitjes peele leuk. Hihihihihi.
  Die rolle so raar.
  Ikke peel ook alleteit mette flinners. Die bwuine. Die inne donker fliege. Nau ja… asse ik kwaar met se ben fliege se niet meer hihihihi. En die sijn wekkerrrr hihihihi.
  Pootjes🐾🐾

  1. Ha die Dorus, ja van die vlinders in het donker vang ik ook nog wel eens. Ik eet ze alleen niet op hoor….en dan vindt vrouwtje ze ’s morgens in de kamer….en ze vindt ze nog eng ook…hihi….o, die balletjes en eitjes lijken me ook leuk speelgoed!
   Knuffel van Lucky voor jullie allemaal!

 3. Heee lieve Lucky, heb jij ook veel vlinders in de tuin?, hier vliegen ze ook steeds voorbij, ik probeer ze net als jij te vangen maar ze zitten te hoog in de lucht en dan kan ik er niet bij!, pas zat er eentje op de grond en die had ik bijna maar toen desd mijn vrouw ineens heel druk en daarom ging de vlinder weg, dat wilde ze ook zegt ze, nau ja!!!, Popje die hier vroeger woonde vind ook altijd motten, en die at hij op, ik wist niet dat dat kon, jij wel?, ik heb hier heel veel speelgoed maar ik vind balletjes en propjes en veren het allerleukste, zooo heee wat spannend dat jij zomaar ineens twee poesendames naast je hebt wonen, dat is logies dat je daar moet wennen, ik zau er van moeten tetteren, dat doe ik altijd als ik een andere kat zie verderop, maar jullie kunnen vast wel vriendjes worden!, dankjewel dat je naar Bolle en alle andere sterren zwaait, dat doe ik ook, en straks krijg ik voor de eerste keer een Hoedje, dat lijkt me helemaal top, dan kan ik nog beter zwaaien!, lieve Lucky met je mooie ogen (dat zegt mijn vrouw altijd, en dat zie ik ook!) ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes en knuffels terug, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau snekkies verstopt in je tuin, bij de plant waar altijd de vlinders in zitten!!

  1. hoi Kever, bloos ervan dat jullie mijn ogen zo mooi vinden hoor. Mijn vrouwtje vond dat toen ze mij gekozen hebben ook het mooiste aan mij zei ze nog. En dat ik toen de kleinere kittens deed wassen vond ze ook erg lief. Ik moet gewoon even wennen aan de poezels hiernaast, denk dat het wel goed komt. Ze hebben er ook twee woefs maar die ken ik nu al een beetje. Vlinders vangen is niet altijd even makkelijk he? Mij lukt het meestal niet. Pas had ik wel een sprinkhaan gevangen trouwens en opgegeten. Vond hem nog lekker ook. Maar heb toch liever snoepjes dus super bedankt daarvoor en een dikke knuffel van Lucky voor jullie allemaal samen!

 4. Hoi Lucky
  Leuk hé als je in de tuin achter vlinders aan kunt rennen!!!! Wij doen dat ook en heel soms hebben we er een te pakken.
  Maar zoals je zegt zijn de batterijtjes heel snel leeg!!! Maar dat is ook met de muisjes buiten!!!!
  Mijn vrouw zegt dan altijd
  “Tja, het zijn de muizen van vroeger niet meer”.
  Wat ze daarmee bedoeld weten wij ook niet.
  Wij hebben ook veel speelgoed Maar het leukste is toch iets stiekem pakken wat eigenlijk niet mag!!!!!!
  Elastiekjes zijn ook leuk hoor………met je poot vasthouden en dan door de lucht slingeren.
  We hopen dat je vriendjes wordt met de 2 nieuwe buurpoezels……dat is wel zo leuk!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal daar, ik hoop ook dat we vriendjes worden. ik ga er in ieder geval erg mijn best voor doen hoor. Ik ben toch ook al vriendjes met konijntjes dus dat moet met poezels ook wel goedkomen denk ik zo. O, elastiekjes hebben ze hier wel een hele doos vol van! Die zal ik ook eens eentje vragen hoor. Goed idee. En wat ze bedoelen met die muizen van vroeger…geen idee hoor. Fijn dat jullie ook graag spelen en iets wat niet mag is idd veel leuker..hihi…pootje en een knuffel van Lucky!

 5. Lieve Lucky,

  wat hebbie weer mooie letters gemaak en van mij hart wil ik eers zegge, dank jou wel dattie zofeel aan onse liefe vriendje Bolle denk en dattie gezwaaid heb. Ofer niemeer zofeel lang ga wij allemaal zwaaie, dan heb wij liefde en fees saame. Dank jou wel dattie ook mee doe en al jou famielie.
  Jij fertel ons van jou speelgoed en dattie ook flinners fang. Jij ben een atleetiese jonge Lucky. Assie seeniejorpoes ben fang jij nie sofeel meer. Soms speel mij vrouw met mij eigen met ze leeserlampie. Dan doe ik wel kijke en ik doe ook fange. Maar soms moet ik feel niese assie hard ren. Dan zeg mij vrouw doe maar russig aan Loes, alles kom goed. Maar ik ben wel aa-lert Lucky want jij weet nooit wanneer jij lichpuntjes zie. Die zijn alteit belangrijk en ik doe ze fange foor iedereen.
  Zusje fang ook flinners en zij fang alles wattie zie. Oopa Floris heb nog wel ze instink maar hij fang er faak naas…
  Lieve Lucky dank jou wel foor jou mooie letters en geefie iedereen van jou famielie mij zachte kopjes,

  Loesje

  1. hoi lieve Loesje, dank je wel voor je schrijf. Ikke doe mijn best om goed te spelen maar soms heb ik geen zin hoor. Ik heb ook zo’n mooi lampje, helemaal vergeten om dat te zeggen. En daar speelt mijn mamapoes ook mee…ook al is ze al een beetje ouder. Ze rent een beetje raar maar daar kan ze niks aan doen. Ze heeft au aan de poot gehad toen ze jonger was. Ze kan nog altijd heel hard rennen hoor. En gewoon lekker rustig aan doen is niks mis mee. Ik mag ook niet te lang rennen want ik heb een ruisje dus ik moet wel op tijd rusten. Dat doe ik ook hoor. En ik ga super veel zwaaien volgende week en iedereen hier doet mee. Dikke knuffel voor jou, vrouwtje en natuurlijk ook voor Zusje en Oopa. Knap dat Zusje zoveel kan vangen hoor! Zachte kopjes voor jullie allemaal

Reacties zijn welkom