Lucky vertelt over bang en soms ook dapper zijn

dapper

Hoi lieve allemaal, hebben jullie ook zo genoten van de vakantie-avonturen van Dorus en Mama Loesje? Wij wel maar we vonden het ook af en toe erg spannend hoor. Wij zijn nog nooit op vakantie geweest maar ik weet ook niet goed of ik dat wel durf. Daar wil ik vandaag wat over vertellen.

Soms ben ik namelijk wel eens bang of schrik ik ergens van, maar ik kan ook wel eens heel dapper zijn hoor! Ik zie er misschien wel als een grote, stoere katermans uit maar dat laatste ben ik heus niet altijd.
Toen ik hier bij mijn mensen kwam wonen, was ik nog best klein. En nogal mager maar dat is overgegaan zoals jullie op mijn foto’s kunnen zien. Ik was toen eigenlijk nergens bang voor en was vooral erg nieuwsgierig. Ik was gewoon klein maar dapper. Als je een kitten bent, wil je nu eenmaal veel ontdekken en is alles wat je ziet erg speciaal. Ik was niet bang voor mensen die ik niet kende en liet me ook aaien door de visite. Dat is nu soms wel een beetje anders.

dapper

In mijn mand

Er komt niet zo vaak visite en dat vinden wij ook niet zo erg. Molly en Dropje zijn er namelijk echt bang voor. Dan zeggen onze mensen wel dat we niet bang hoeven te zijn, maar dat zijn zij dan toch hoor. Ze kruipen dan dicht tegen elkaar aan onder de bank. Tja, en wat doe je dan als grote katermans? Dan volg je het voorbeeld en ga je bij de dames liggen, onder de bank. Kan ik ze meteen extra beschermen. Ik ben niet zo bang hoor want als ik dan vrouwtje hoor rammelen met een bordje of een zakje snoep, ben ik er vaak weer snel onderuit. Iets lekkers laat ik echt niet aan mijn neus voorbijgaan natuurlijk. Als ik er dan eenmaal onderuit ben, ga ik wel naar de visite toe. Dan krijg ik een knuffel, als ik dat wil natuurlijk want dat moet niet. En dan zeggen ze dat ik echt dapper ben en zijn ze trots op mij! Dat is altijd fijn. O ja, als de visite een tas bij zich heeft, moet ik daar natuurlijk wel even mijn kop insteken om deze te inspecteren. Je weet maar nooit wat er allemaal in kan zitten natuurlijk.
Ik ben ook best wel bang van harde geluiden zoals van vliegtuigen en die andere dingen in de lucht en schrik nog wel eens van de honden hiernaast als ze hard blaffen. Maar dat is snel weer over. Soms komen ze hier een pakketje brengen. Meestal is dat dezelfde postmevrouw. Die ken ik inmiddels wel een beetje. Zij komt niet binnen maar geeft een pakje af. Dat is er vaak eentje met groene banden, die kennen jullie ook wel. Daar zit lekkers voor ons in, of speelgoed. Nu ben ik niet meer zo bang van die mevrouw want die komt niet binnen in de kamer. Soms zie ik haar als ik mijn mand in de krabpaal lig en dan blijf ik gewoon liggen! Dat is toch wel dapper zeker?

Veilig

We hebben een buiten-brievenbus. Eerst was er een gat in de deur waar de brieven en zo door kwamen maar dat was koud. Nu hebben ze dat dicht gemaakt en hangt er een ding buiten aan de muur waar alles in past. Als die meneer of mevrouw komt die dat brengt, ben ik niet bang hoor en Molly en Dropje ook niet. Samen zijn we dan super dapper! Ik zou ook eens willen weten of jullie wel eens bang zijn? Wij zijn al lang niet meer zo bang als eerst hoor… we worden steeds een beetje dapperder. Zelfs Molly heeft zich al een keertje laten zien toen er visite was.
Ik heb wel een goede oplossing hoor als ik een beetje bang ben. Dan ga ik in een mandje liggen en kruip er diep in zodat ze me niet zo goed zien. Of ik ga onder een plaid liggen, of dicht bij mijn vrouwtje als die aan het werken is. Daar is het veilig en krijg ik veel knuffels. Daar word ik dan ook rustig van.

dapper
Volgende keer wil ik vertellen over cadeautjes. Het wordt stilaan steeds vroeger donker en in deze tijd is het soms feest met cadeautjes en lekkers. Deze week is er al een heel dik speelgoedboek gekomen maar daar staan allemaal dingen voor kindjes (en grote mensen ook) in. Dus wij mogen straks bij onze favoriete online dierenwinkel spulletjes gaan uitzoeken voor de decembermaand. Daarover volgende week meer! Knuffel van Lucky

16 thoughts on “Lucky vertelt over bang en soms ook dapper zijn

 1. Hallo Lucky,hier met Gijsje. Ik ben niet zo bang voor de geluiden buiten. Wel voor de geluiden binnen. Zoals de deurbel, als vrouwtje heel hard niest of iets laat vallen. Dan ren ik weg naar de slaapkamer. Eén keer ben ik heel erg bang geweest. Vrouwtje heeft sinds kort een rookmelder in de hal. Als vrouwtje gaat douchen dan laat ze de douchedeur open. Ik ga dan even in de douchekamer kijken wat ze doet. Toen dus ook. Alleen kwam er Toen heel veel stoom uit de douche. De rookmelder maakte toch een lawaai! Ik ben onder bed gaan liggen. Lekker veilig. Zelfs toen vrouwtje dat lawaai ding had uitgezet ben ik niet onder bed gekomen. Nadat vrouwtje gedouched had, kreeg ik Lekker snoepjes. Dan kom je wel onder bed weg.
  Zo zie je maar, ik ben soms best bang. Lang niet zo dapper als jullie.
  Kopjes en knuffel van Gijsje en vrouwtje.

  1. Hoi lief Gijsje
   ik vind dat jij ook al heel dapper bent hoor en je hebt groot gelijk dat je onder het bed ging toen dat herrie ding begon te loeien. Ik zou dat ook doen, of onder de bank. Wij zijn trouwens ook allemaal bang van de deurbel hoor dus daar heeft baasje de stekker uitgetrokken. De mevrouw met de pakjes van Zooplus weet dat allang en die klopt zachtjes aan zodat wij er niet van schrikken. Dat is fijn hoor. Knuffel van Lucky terug voor jullie!

 2. Hoi Lucky.
  Wat was het tof he, de vakantie avonturen van Loesje en Dorus!!Wij hebben er van genoten.
  Ik ben op zich niet zo bang uitgevallen,maar er zijn dingen waar ik maar niet aan kan wennen.
  De stofzuiger,brr rot geluid dus ga ik op mijn verstop plaatsjes liggen.Eerst onder de bank,en als ze te dicht in de buurt komt ren ik naar onder het grote bed.
  Mijn scurraly girl zegt wel eens dat ik er na 15 jaar toch wel aan gewend zou zijn,nou NEE.
  De deur bel is ook niet mijn favoriet,maar die is laatst vervangen en nou klinkt het niet meer zo hard.En het openen van een grote vuilniszak waar al mijn vieze steentjes van de bak in gaan.Kleine zakjes klinken heeeeeeeeeel anders.
  Dan nog knalletjes tijd aan het eind van het jaar……hele harde knallen schrik ik ook van.Dus van mij hoeft dat allemaal niet.Afgelopen jaar was er een soort bom midden in de nacht en een paar uur later kreeg ik toch weer een epileptische aanval.En dat was al een paar jaar niet meer geweest.Pillen daarvoor vind ik dan ook niet nodig.Helaas mijn scullary girl wel.Hier worden we het nooit eens over….Al bijna 15 jaar slik ik die dus ach je raakt er ook wel aan gewend.Maar dit jaar met knalletjes tijd krijg ik weer extra rescue erbij.Ben ik ook aan gewend dus dat vind ik allemaal niet zo erg,en van een aanval voel ik niks dus ik denk: er zijn ergere dingen.
  Verder ben ik best wel dapper.De dierenarts hoeft van mij niet.Ik ben dan alleen vreselijk boos!!!
  En toen we hier als kleine poesjes kwamen,15 jaar geleden liep ik mooi als eerste de reismand uit.Mijn zus liep er achter.Toen Fynn kwam had mijn scullary girl even tussen deur dichtgedaan zodat hij even rond kon lopen.Dat ging prima dus deed ze de tussendeur open.En wie moest het eerst kijken??IK natuurlijk.Sparkle was een bange poepert.
  En dan ben ik de poes die niet goed kan zien.Dus dat maakt allemaal niks uit.
  Dank je wel voor je schrijf Lucky!Ik denk dat heel veel katten wel eens ergens bang voor zijn.En dat is helemaal niet erg!!!!

  1. Hoi lieve Muzette, ik vind jou heel dapper hoor. En boos zijn bij de dierenarts, dat ben ik ook wel eens . Vooral als ze met die thermometer dinges aan komt zetten hoor. Dat is toch drie keer niks. Ik vind dat jij het heel dapper deed toen je klein was en nu ook nog! Ik vind onweer en al die knallen met oudjaar ook niet fijn, Dan zitten we allemaal samen onder de bank. Dat is veilig. En ze gaan hier pas naar bed toe als het stil geworden is. Dus dat is gezellig zo met zijn allen in de kamer. Dikke knuffel van Lucky!

 3. Hoi Lucky,

  Het is heel herkenbaar wat je verteld hoor.
  Zelf ben ik bang voor de innercom, als dat ding gaat dan schrik ik me een hoedje en kruip ik snel onder bed.
  Dat ding gaat toch hard af, niks leuk meer.

  Viste vind ik ook eng, dat komt omdat ik ze niet ken en dan wil ik gewoon lekker veilig van een afstandje ze bekijken wie ze zijn.

  Voor de rest valt het wel mee, en ben ik best een stoere katerman.
  Gelukkig vind baasje en deeltijdbaasje dat ook, en als er snoepjes zijn…………..nou dan kom ik ook echt wel hoor.

  Pootje van Tommy!!

  1. Hoi Tommy, een beetje een stoere kater zijn is ook goed toch? ik ben dat soms maar vooral als er snoepjes en kauwsticks te halen zijn en zo….maar die intercom..dat ken ik niet. Is dat net zoiets als de deurbel? Want daar zijn wij hier ook allemaal nogal bang voor…dus daar is de stekker ervan uit gehaald zodat we er niet meer van schrikken. Dikke knuffel van Lucky!

 4. Heee lieve Lucky, de vakanzie van Door en MammaLoesje was helemaal top!, en wat een mooie letters heb je gemaakt vandaag, over bang zijn, dat is iedereen wel eens denk ik, ik wel in ieder geval!, ik snap heel goed dat Molly en Dropje onder de bank kruipen als er mensen komen, ik vind dat ook heeeeeeeel erg eng, ik ga dan in het gangetje bij de deur naar de tuin zitten, dan kan ik meteen naar buiten rennen als ik dat wil, en als ik heeeeeel erg bang ben ga ik keihard heen en weer rennen door het huis, omdat ik denk dat ik gefangen ga worden, dat is moeilijk zeggen mijn mensen, ze willen natuurlijk niet dat ik zo bang ben en zelf wil ik dat liever ook niet eigenlijk, soms hoor ik geluiden op de grote gang en dat vind ik ook moeilijk, maar mijn mensen hebben uitgelegd dat er niemand zomaar binnen kan komen, dat dat niet meer bij ons huis hoort, o ja en de spiegel vind ik dus grieselig!, en het luikje!, dat zijn moeilijke dingen en daar hau ik niet zo van, je staat weer machtig mooi op de footoo, en mijn vrouw zegt dat ze de bovenste footoo sielig en mooi tegelijk vindt, en dat je een dappere katerman bent, en dat vind ik ook!, ze zegt altijd tegen mij dat als je niet bang bent je ook niet dapper kunt zijn, en dat snap ik wel een klein beetje, lieve Lucky ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik lekkere snekkies neergelegd onder je dekentje, voor als je de folgende keer bang bent!!!

  1. hoi lieve Kever, wat rot dat je dan denkt dat ze je gaan vangen. Daar geef ik dan niet zoveel om maar om dan in die mand naar de witte jas toe te moeten, dat is dan wel weer wat minder trouwens. Maar ons Dropje en Molly willen echt niet in die mand hoor. Die zijn dan heel bang en krijgen oogjes zo groot als schotels zegt vrouwtje dan. Enne, ik ben niet heel erg zielig op die ene foto hoor…maar dat ligt dan erg veilig en dat voelt prettig aan. Dank je wel voor alle lekkere snoepjes…die helpen ook erg goed als je bang bent hoor! knuffel van Lucky

 5. Lieve Lucky,

  wat hebbie mooie letters gemaak en ze zijn ook stoer en dapper. Van mij eigen vin ik het stoer dattie letters ofer jou bang zijn durref te maake. In mij eigen oog bennie dan al dapper. En jij durref bes feel Lucky en jij zorg foor Dropje en Molly, dat is belangrijk assie katermans ben.
  Van mij eigen ben ik soms ook bang Lucky, bijfoorbeeld als mij vrouw fiesiete krijg. Behalfe mij peettantes en mij peetoom want die is famielie zeg mij vrouw. Maar ik doe wel alteit foorsichtig en ik ben op mij hoedje.
  Mij broer Oopa Floris is wel heel feel bang en assie Mantelpoes ben moet jij tog jou sorg geefe. En dan zit wij saame in onse kast. Maar soms hebbie ook daage dan issie nergus nie bang foor. Jij kan er jou pijl nie op trekke Lucky maar mij erfaring is, assie elkaar jou help geef ben jij alteit saame minder bang,

  Loesje

  1. O Loesje, wat lief dat je zegt dat ik dan toch dapper ben. Dat is heus fijn om te horen. Ik probeer goed voor de meisjes te zorgen hoor en soms ben ik ook bang maar samen lukt het goed. Voorzichtig zijn is niks mis mee hoor en ik vind het erg lief dat jij zo goed voor Oopa zorgt. samen is altijd beter, ook als je samen bang bent! Knuffel van Lucky

 6. Hoi Lucky,
  Het is wat hé???
  Hier is het een beetje verdeeld met bang en niet bang zijn!!!!
  Onze Izzy, Dopey en Belle zijn ook bang, voor harde geluiden buiten en zeker als er visite komt. Dan verstoppen ze zich overal. Ze komen niet tevoorschijn totdat de visite weg is.
  Panda en Moby vinden het wel oké maar willen ook alleen maar geaaid worden als ze dat willen!!!!
  Maar Tica is echt helemaal niet bang!!
  Zij controleert altijd alle tassen van het bezoek, ook van monteurs en kruipt zowat in de tassen.
  Als deze goedgekeurd zijn dan wil ze ook wel geaaid worden.
  Ook harde knallen buiten vind ze niet eng.
  Als er vuurwerk is zit ze bij vrouw op de arm naar buiten te kijken.
  Wij zullen je vertellen dat onze vrouw al iets gekocht heeft voor Kerst om aan ons te geven.
  Het kwam in een grote doos samen met ons eten en toen moffelde ze het snel weg!!!! Dus we weten nog niet wat het is.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, wat is Tica super dapper zeg! Dat vind ik heel erg knap van haar. dan kan ze de rest ook goed helpen als ze bang zijn. maar het is niet erg om soms bang te zijn hoor. dat is iedereen wel eens. O, spannend dat er al een cadeautje voor jullie in huis is. Nu wordt wachten tot kerst wel spannend en duurt lang hoor…misschien moeten jullie al proberen om eens op zoek te gaan..vrouwtje denkt zeker dat jullie het niet in de gaten hadden dat ze het wegstopte…maar katten zijn niet gek hoor! Knuffel van Lucky!

 7. Lieve Lucky,

  Wij zijn blij om te lezen dat wij niet de enige katten zijn die soms bang zijn, maar dat jij dat ook soms bent. Wij schrikken al wanneer de bel gaat. Dan rennen wij allemaal tegelijk naar boven en gaan onder het bed van onze vrouw liggen. We komen pas weer beneden wanneer alles weer veilig is. Zo vinden wij visite ook niet zo fijn, want wij vinden dat die mensen niet in ons huis horen. Maar onze vrouw denkt daar anders over. Maar wij nodigen toch ook niet vreemde katten uit in ons huis ? Straks gaan die katten van ons eten eten en dat willen wij niet. Wij houden ook niet zo van die dag dat er weer een nieuw jaar begint. Wat een herrie is er dan buiten. Gelukkig dat die dag niet zo vaak voorkomt.
  Een aantal maanden geleden kwamen er mannen in ons huis om een nieuwe cv-ketel te plaatsen. Wij gingen dus allemaal weer naar de slaapkamer rennen. Alleen Ivar deed dat deze keer niet, nee, hij liet zich zelfs heerlijk aaien door een van die meneren. Nou, dat vonden wij dus heel stoer van Ivar. Ivar lijkt trouwens heel veel op jou, Lucky. Hij heeft bijna dezelfde vacht als jij en hij heeft ook van die rode ringen op zijn staart. Alleen is de achterkant van zijn staart helemaal wit. Onze vrouw zegt dan altijd dat de rode verf zeker op was.
  Het is trouwens helemaal niet erg wanneer wij ergens bang voor zijn, zegt onze vrouw. Zij is ook wel eens ergens bang voor, vooral voor heel grote spinnen. Trouwens, veel mensen zijn wel eens bang, hebben wij begrepen.
  Lieve Lucky, wij vonden het heel moedig van jou dat je over bang zijn durfde te schrijven.
  Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. hoi allemaal, onze vrouw is ook bang van spinnen en wij lekker niet. Dan zegt ze dat wij ze maar moeten vangen voor haar…en dan buiten brengen als het ff kan. Ik doe dat soms ook wel met een dikke vlieg hoor. Wij zijn ook bang voor de bel en visite…nee, dat hoeft allemaal niet zo. Als het warm weer is en ze buiten gaan zitten is dat niet zo erg maar niet dat wij onder de bank zitten en zij erop en zo…dat is niet zo fijn. Ik bloos er van dat jullie het dapper vinden dat ik over bang durfde schrijven maar dat hoort toch ook allemaal bij mijn leven als katermans. Super dapper van Ivar trouwens met die verwarmingsmeneer en leuk dat hij op mij lijkt! Knuffel van Lucky

 8. Hoi liefe Lucky. Ikke vind de deurbel ook niet leuk. Frau ook niet. Dan schrikken we samen en geeft ze mij een aaitje en ik haar een kopje. Tassencontrole doe ik ook. Altijd even kijken wat er in zit. Een hele harde knal of heel hard geritsel vind ik ook niet fijn. Dan vlieg ik roetsj zo naar boven. Pootje van mij, Minnie.

  1. Hoi lieve Minnie, tassen controle doen is wel belangrijk hoor. Dat doe ik ook nog wel eens., Je weet per slot van rekening maar nooit wat er allemaal in kan zitten. Misschien wel snoepjes….maarre, de deurbel vinden wij dus ook eng en daarom is de stekker eruit. Vrouw wacht wel op de postmevrouw als die een pakje komt brengen en die klopt zachtjes aan zodat wij ons niet een hoedje schrikken. Harde geluiden zijn ook niet fijn..zeker niet als er vuurwerk is. En harde wind is niet prettig…Dropje gaat dan heel hard miauwen en soms doe ik dan ook met haar mee. Dikke knuffel van Lucky

Reacties zijn welkom