Lucky over zijn tuin en over knuffels

tuinHoi lieve vriendjes, ben ik weer op deze maandag. Deze keer wil ik graag eerst knuffels vragen voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Soms is het gewoon erg fijn om die te krijgen maar zeker ook om knuffels te geven want daar word je blij van!

Deze keer wil ik het hebben over wat je allemaal in je tuin kunt meemaken en vinden. Omdat de struiken nu het warm weer is erg hard groeien en mijn mensen ze niet allemaal tegelijk kunnen knippen en niet alle takken ineens in de container passen, worden sommige struiken en boompjes nogal groot. Dat vind ik dus helemaal niet erg en mijn mama en zus ook niet want dan kun je je daar goed verstoppen en ziet niemand je heel snel. Mensen niet maar ook andere poezels en vogels niet. Dat laatste is erg handig want dan kun je als katermans wel naar de vogels kijken en zien ze jou lekker niet zitten.

Blaadjes

In de tuin is altijd van alles te beleven en kun je ook dingen vinden. Zo zitten er op blaadjes en op takken vaak kleine beestjes waar ik naar kijk en soms eet ik er wel eens eentje op als ik daar trek in heb. Meestal niet maar af en toe een vlieg smaakt me wel. Geloof wel dat er meer katten zijn die vliegen lekker vinden dus dat is niet eens zo heel apart. Nu snuffel ik dus regelmatig met mijn neus door de struiken, zeker die op de grond te vinden zijn. Daar vind je namelijk van alles. Kleine beestjes maar ook grotere. Nu zien mijn mensen dat grotere beest dus niet (heel soms als het bijna donker is wel) maar ik weet gewoon dat mijn egelvriendje daar woont. Ik kijk heel vaak in de struiken en steek dan echt mijn snuit er gewoon helemaal in. Moet wel oppassen zegt mijn vrouw dat de egel me niet prikt maar ik let heus goed op.
De egel is niet de enige extra bewoner die nu in onze tuin woont. Er wonen namelijk ook een papa en een mama mus. Dat zijn kleine vogels. En ze hebben in de heg tussen ons en de buren een nest gemaakt voor kleine musjes. Ik weet niet of ze al kleintjes hebben maar ze vliegen heel vaak op en neer dus misschien zijn de baby’s er al. Misschien zijn er ook mezenvogels een nestje aan het bouwen dus het wordt hier gezellig druk. Ik vind het heel spannend om ernaar te luisteren en naar de vogels te kijken. De natuur is mooi.

Dropje

tuinVorige week was er iets raars in de tuin of eigenlijk, er was iets raars dat met de buren te maken heeft. Onze buren hebben een Woef, een grote zwarte maar ze doet niks en kan ook niet bij ons in de tuin komen. Blafsnuit speelt vaak met een bal. Lig ik daar een beetje lui te zijn in de tuin en komt er toch ineens een geel, rond ding uit de lucht naar beneden vallen. Nou ja zeg… ik wist niet wat er gebeurde en schrok er ook best een beetje van om eerlijk te zijn. Mijn mamapoes rende naar binnen maar Dropje kwam uit haar bloempot en we gingen samen op inspectie. Samen is het veiligst want dan kun je elkaar ook meteen beschermen als dat nodig is.
Maar goed, wij dus met zijn tweetjes, plat op onze buik dus op zoek naar wat er gevallen was. Na een poosje snuffelen door de struiken hadden we het gevonden hoor! Het was een tennisbal waar de hond mee speelt. Deze kon zo hard vliegen dat hij bij ons in de tuin gekomen was. Denk dat de Blafsnuit er een grote mep tegenaan gegeven had en dat ie daarom naar ons was gevlogen. Eigenlijk waren we best geschrokken maar toen we eenmaal wisten wat het was, was het niet eng meer hoor. Mijn vrouw heeft toen de bal gepakt en teruggegooid over de schutting. Wij hebben wel duidelijk aan haar uitgelegd waar die lag zodat ze niet zo lang hoefde te zoeken. Dat is wel slim van ons, he?

tuinMijn man

O ja… gisteren was er nog wat in de tuin… ik hoorde mijn man praten maar ik zag hem dus echt niet. Dat was heel raar. Mijn vrouw zat buiten op een stoel en ik keek al naar haar of zij het snapte maar ze leek het niet gek te vinden. Ik hoorde echt mijn man praten maar waar hij zat… ik dacht eerst dat hij zich misschien net als ons verstopt had in de struiken maar geloof niet dat hij daarin past. Totdat mijn vrouw zei dat hij bij de buren in de tuin was. Dan kun je dus iemand wel horen maar niet zien. Toch blijft het raar. Gelukkig was hij daarna snel weer thuis want ik vind het erg fijn om hem te zien. Dan achtervolg ik hem overal en krijg ik veel knuffels omdat hij mij ook gemist heeft. Dat vind ik altijd heel fijn.

Veel knuffels van Lucky voor jullie allemaal

5 thoughts on “Lucky over zijn tuin en over knuffels

 1. Hoi Lucky,

  Wat maak jij veel mee in de tuin van jou zeg, best spannend.
  Nu alles groeit en bloeit is nog veel leuker natuurlijk, heb zelf geen tuin.
  Mijn baasje heeft een balkon, maar daar kom ik nooit!

  Snap best dat het raar is dat je je man mens niet kon vinden terwijl je hem wel kon horen praten.
  Hij was dus gewoon bij de buren van jou, en daarom kon je hem niet zien.
  Gelukkig was hij snel weer thuis, zodat je hem kon begroeten.

  Vandaag ga ik niks doen, lekker luieren en kijken wat mijn baasje allemaal uitspookt.

  Pootje van Tommy!

 2. Heee lieve vriend Lucky, wat een goed iedee om knuffels te sturen naar iedereen die ze nodig heeft, natuurlijk doe ik mee!, je zegt het zo mooi, dat knuffels GEVEN ook blij maakt, zo worden we allemaal blij, dat is helemaal top!, en zooo heee wat maak jij een hoop mee in je tuin!, wat keispannend dat je een egel hebt in je tuin, dat is toch zo een beest met allemaal prikkers?, en als ie zich oprolt zie je alleen maar prikkers?, doe je wel foorsichtig?!, o en wat dapper van jau en Dropje dat jullie zomaar naar dat gele durfden te gaan kijken!, ik denk niet dat ik dat zau durven!, mijn vrouw moest lachen om wat je schreef over dat je je man hoorde maar hem niet zag, dat is hier ook wel eens gebeurd, en wat gesellig dat jij ook allemaal insektjes en vogels hebt, hier is het ook druk in de tuin, ik heb al een beebievogel, die is ook al best groot en ze kan al vliegen, maar nog niet zo goed, ik doe niks hoor, ik kijk alleen maar, o ja en wat heeft Dropje mooie glansende haaren!, en je staat zelf ook zo mooi op de footoos, je mand ziet er zooooo gesellig uit!, lieve Lucky ik stuur jau en je hele famieike heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!!, en ik heb voor iedereen snekkies neergelegd, voor jau en je mamapoes en Dropje, voor de nijntjes, voor je mensen en voor de egel heb ik een wurm gefangen, jekkie!!

 3. Haai Luckyboy,

  Hier ben ik weer,
  Oopa Floris
  Loes zegt dat jij iets vertelt hebt over…
  Uhm….
  Even denken ..
  Wat zeg je Loes?
  Egels en een tennisbal
  Precies dat zei ik toch!
  Keivet maar ik ken ze niet.
  Loes zegt dat er Dropjes in de bloempot liggen.
  Hee wie is hier nou gek!
  Luister Ludwieg Oopa is niet gek.
  Oopa ligt nooit in de bloemdinges.
  Vroeger wel kerel
  Toen sliep Oopa overal in.
  Maar wel eerst de poezedames
  Dan Oopa.
  Poezedames gaan altijd voor.
  Toch Loes.
  Hee Ludo wil jij knuffels?
  Kom maar hier.
  Oopa geeft zijn speciale kopstoot.
  Komt ie
  Boemsie boem boem (Auwww)
  Keivet kerel,

  Toedels

 4. Hoi Lucky,

  Wij hebben geen tuin maar een balkon. Daar staan wel plantjes. Vliegende beestjes vinden die ook leuk en dan kunnen wij weer achter de vliegende beestjes aan. Soms vliegt er wel eens eentje in huis. Die ruimen wij dan keurig voor vrouwtje op.
  Wij hebben een glazen schutting met de buren, we kunnen daar wel onder door kijken. En plots zagen wij daar ons vrouwtje!! Daar waren wij het niet mee eens, dus hebben we gelijk tegen haar gemiauwd. Gelukkig kwam ze weer snel daarna naar ons toe.

  Knuffeltjes voor jou en ook voor iedereen die het nodig heeft (goed idee van jou!)
  Binti & Zooka

 5. Hoi Lucky,
  Heerlijk hé als wat struiken groot blijven want daar kun je lekker koel liggen als het warm is!!!! Wij zoeken die plekjes dan ook op behalve Tica en Izzy niet……zij blijven op hun dekentje in de stoel liggen!!!!!
  Jeetje dat is ook schrikken als er wat geels de tuin in vliegt. Jullie kunnen blij zijn dat die bal niet op jullie kop is gevallen. Stoer van jullie om op onderzoek uit te gaan hoor!!!! En hopelijk mama ook even getroost voor de schrik!!
  En gelijk heb je……je man kan beter in eigen tuin zijn zodat je hem ziet als hij praat!!! Want wel horen en niet zien is echt raar hoor!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

Reacties zijn welkom