Loesje vertelt over ouwer worre en warm zijn  (ook in jou hart)…

ouwer worre Lieve iedereen hier ben ik weer van mij eigen want vandaag is Loesjesdag. Mij broer Oopa Floris slaap nu en dan heb jij alle tijd foor jou eigen letters. Mij vrouw zeg Loes ga jij jou eigen ding maar doen en mij vrouw zeg ook, Loes ik zorg nu foor jou broer. Assie Saame zorg kan jij meer.

Warm

Jij kannie alteit alles alleen en wij wor allemaal onse dagje ouwer. Selluf ben ik seeniejorpoes en dan hebbie jou eigen tijd noodig. En assie ouwer wor heb jij ook jou behoefte aan warm zijn. Warm in jou lijf en warm in jou hart. Mij dinnetje Minnie heb er dinsdag ook ofer fertel maar zij is jong van ze leeftijd. Dan kan jij renne, jou toekoms in en jij pluk oferal warmte mee. Assie ouwer ben pluk jij niemeer zofeel want jou spier is misschien stram van ze leeftijd. Maar wij heb allemaal nood aan warm zijn, offie jeug van teegeswoordig ben of jij ben seeniejor.

Van jou hart

U weet leefe is nu al best heel feel lang moeiluk. En het kom nie door onse jeug van teegeswoordig daar wil ik eerluk ofer zijn. Leefe is moeiluk weeges heel feel ruusie is in onse weereld. Mij erfaring is, van ruusie wor jij nie warm in jou hart. Jij kan er angs van krijge, dattie bang wor van jou weereld om jou eigen heen. Mij vrouw zeg Loes onse weereld draai door. Soms zeg mij vrouw iets wijs. Selluf vin ik, iedereen heb ze eigen te gedraage. Jij hoef nie te krijse en dattie meer ben dan iemand anners. Daar wor jij ferdrietig van en mij meening is, daar is onse leefe nie foor bedoel.
Ruusie en krijse geef moeilukke gefoeles. Jij foel kouw om jou hart en zoies wil jij nie. Jij wil jou eigen veilig foele in jou eigen vagt. Wij moet respek hebbe foor elkaar. Assie ouwer ben heb jij ook jou respek ferdien. Jij leef al heel feel lang en jij wil nu geniete. Van mij eigen wil ik u fraage offie u foorbeeld neem aan mij Bert. Hij is heel feel goed in geniete. Assie naar mij Bert kijk wor jij warm van jou hart. Hij mep naar ze Soundmous en jij foel geluk. Assie naar onse weereld kijk befries jou hart. Dat moetie nie wille. Misschien heb onse weereld ze eigen Soundmous noodig. Ze Soundmous van Vreede en warme gefoeles.

Rustig en warm

ouwer worre Assie ouwer ben moet jij jou lijf ook warm houwe. Anners krijgie proobleeme van jou spier en jij kan ook las krijge van jou gesond. Jij ren niemeer zofeel en jou leefe is misschien langsaam. Dan heb jij warmte noodig. Ik zeg u eerluk, zofeel warm zijn van onse tempetuur als deze zoomer vin ik nie noodig. Jou zon kan ook oferdrijfe en dattie niemeer op jou fensterbank kan ligge weeges ferbranding. Dan draai jou weereld weer van jou annere kant door.
Mij vrouw zeg het is onse kliemaat Loes, die heb het nu moeiluk. Maar van zofeel warm zijn stik jij bijna in jou eigen stof van onse weereld. Jou poot ferbrand assie nie uitkijk. En assie ouwer ben maak jij jou eigen tog jou zorg foor onse jeug van teegeswoordig. Zij heb nog heel feel leefe tegoed en zij zijn al oferferhit van ze eigen. Warm zijn is fijn maar oferferhit moetie nie wille. Wij moet Saame onse feranwoordelukheid neeme en wij zoek Saame naar onse juisse tempetuur van leefe. Dattie rustig en warm op jou stoel kan ligge met jou hart in jou rielekstand. En dattie weet, mij garnaale kook nie ofer in ze Middelanse zee. Dat is belangrijk.

Steetment

Warm zijn is gefoel. In jou hart en in jou lijf. Nu kom onse winter onse leefe binne friese en wij moet nu zorge foor elkaar. Mij vrouw zeg Loes jij krijg jou ekstra deekentje dat jij warm blijf. En nu lig ik mij heele dag op mij deekentje en mij hart kom tot ze rust. En mij broer ouwer worre Oopa Floris kom ook op mij deekentje ligge want Saame kan jij elkaar warmte geefe. Dattie dinge deel maak jou hart warm. Assie ouwer ben kan jij makkelukker deele want jij heb erfaring. Jij weet jou weereld draai óók door assie lief ben foor elkaar. Blije gefoeles maak onse weereld warm en geef onse weereld ze hart trug.
Dat is mij eigen poosietiefe steetment van deze week en jij hoef er geen bandje van te draage. Assie lief ben foor elkaar hebbie geen bandje noodig. Dan kan jij alles aan, onse winter en onse heele weereld. En u kan ook alteit Saame kroele want dat heb onse groote Sterrevriendje Nigel Vierdaagse poes ons geleerd. Saame kroele foor warm zijn in jou hart en lijf.
En nu doe ik heel feel hard spinne op mij eigen deekentje want mij hart is blij dat u er ben,

Dank u wel

Loesje

16 thoughts on “Loesje vertelt over ouwer worre en warm zijn  (ook in jou hart)…

 1. Lieve Loesje,

  Wat heb jij mooie en warme letters gemaakt, mijn hart krijgt het super warm van binnen en daar ben ik heel blij om.
  Want jij hebt zoveel gelijk vind ik, samen zijn daar krijg je het warm van in je hart.
  Zelf krijg ik het altijd warm als ik heerlijk tegen mijn baasje aan kan liggen, vooral als ik dan ook nog bovenop de deken lig waar baasje dan onder ligt.
  Dan heb ik 2 vliegen in een klap, en ik lig op een warme deken en ik lig tegen baasje aan.
  Dan wordt ik warm in mijn hart en vacht, en begin ik vanzelf te spinnen van blijdschap.

  Lieve Loesje wat er in de wereld allemaal gebeurd is niet leuk, maar we kunnen er niks aan doen dan alleen maar tetteren voor vrede net als onze vriend Kever dat doet.
  En Warmte sturen naar iedereen die het nodig heeft.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   dank jou wel van jou ree-akzie en wat zeggie ons eigen allemaal wijse dinge. Van jou fliege die jij fang in jou ééne klap, dan bennie wel heel feel goed beesig. Selluf lig ik nu feel op mij deekentje maar ik doe ook bij mij vrouw ligge want jij krijg tog jou behoefte aan Saame warm zijn. En ook al ben ik Mantelpoes, mij vrouw hoor ook bij mij eigen Tommy.
   Warm zijn begin in jou hart en jij heb zofeel gelijk assie zeg. Wij moet blijfe tettere foor Vreede want onse Weereld doe ze eigen ding. Daar doe wij van ons eigen nie aan mee Tommy. Jij heb er niks aan, jij kan beeter jou flieg fange van jou ééne klap. Van mij eigen fang ik nooit mij flieg maar misschien kan ik het wel proobeere.
   Lieve Tommy jij krijg mij zachte knuffel en geefie die ook aan jou lieve deeltijdbaasje.
   Alstoeblief, dank jou wel,

   Loesje

   1. Lieve Loesje,

    Dank je wel voor jou lieve letters, daar krijg ik een mega warm hart van.
    Zal deeltijd baasje een zachte knuffel geven en mijn baasje ook.
    Dank je wel hiervoor.

    Pootje van Tommy!

 2. Lieve Loesje, wat heb je weer mooie en hartverwarmende letters gemaakt. Wat ben je toch een wijze poes. Jij slaat de spijker precies op zijn kop. Als we naar de wereld kijken worden we koud en verdrietig. Dus moeten wij zorgen dat ons eigen wereldje warm en fijn is. En met elkaar tetteren voor vrede en dat ze moeten ophouden met vechten. Pasa en ik sturen jou warme knuffels en warme chocolademelk met slagroom voor jullie allemaal. Voor jou komt straks de visboer met kreeftensoep met zalmsnippers en garnaale.

  1. Lieve mevrouw Ina en Pasa,

   oooh kreeftesoep met sallumsnipper eb mij garnaaale 💖 Dank u wel van zofeel lekkers foor mij leefeswerk. Mij vrouw zit nu bij mij deur weeges dat ik van mij eigen druk ben met mij letters. Mij broer Oopa Floris heb ze snor al in ze slagroom gedruk, hij krijs Keilekker!
   Dank wel dattie mij zofeel wijse letters stuur want als wij allemaal selluf nie naar onse eigen weereld kijke, kom er niks nie van terech. Onse weereld is kouw lieve mevrouw Ina, maar mensevriendjes zowals u eigen maak onse weereld mooi. Daar ga onse hart van straale en dat is belangrijk. Pasa heb heel feel geluk dat onse weereld hem bij u eigen heb gebrach en Floortje draag ze geluk van ze leefe bij u diep in ze hart. En het is foor alteit. Dank u wel en nu doe ik kijke naar mij broer Oopa Floris en hij heb nu ze witte slagroomsnor.
   Hier is mij zachte kopjes van mij hart,

   Loesje

 3. Goedemorgen Loes, dank je wel voor je fijne donderdagse letter. ✏ Ja het zijn barre tijden maar er zijn meer slechte tijden geweest. 🌎 . Als senior herinner ik me de terroristische aanslagen uit de jaren 70 van de vorige eeuw nog heel goed.
  Pom begint een wintervacht te krijgen. Het gaat goed met haar. Ik denk wel dat ze Vos mist. Sam is steeds minder afwijzend; ik heb goede hoop dat Pom toch een keer binnen wil komen. Nu zit ze graag op het dak van haar huisje, soms wandelt ze een eindje. Sam mekkert naar de vogels 🐦 in onze tuin. Ze wordt dikker, ze wil net zo’n levenswerk als jij heeft ze gezegd.
  Om de winter door de komen heb ik nieuwe dekbedden gekocht, pantoffels en een stapel spannende boeken 📚.
  Geniet van je dekentje Loes, jij en Oopa staan leuk op de foto samen.
  Wat je zegt over die bandjes; dat ben ik helemaal met je eens! Geen woord meer daarover.
  Veel groeten van ons hier voor jullie van Sam, Pom en Kim.
  ☕☕☕

  1. Lieve mevrouw Kim en mij dinnetje Sam,

   dank wel van u wijse letters van u ree-akzie. Eers wil ik zegge dat mij hart blij is van Sam en dattie niemeer zofeel afwijs. Maar als jou leefeswerk grooter wor zit jij beeter in jou vel en dan kan jij meer. Sam is heel feel goed beesig en het is ook heel feel fijn foor Pom. Misschien kom zij straks met kers gewoon binne loope. Onse weereld is moeiluk maar jij moet nooit fergeete dattie soms ook ferrassing heb in ze petje. Dan hoop jij wel op jou fijne ferrassing, daar moet ik wel eerluk ofer zijn.
   Mij vrouw zeg ook, Loes onse weereld draai al zofeel lang door. In onse ferleede is ook heel feel gebeur. Maar daar heb ik mij ferstand nie van mevrouw Kim. Maar nu vin ik moet wij selluf opkoome foor rust en warm zijn in onse hart en lijf. En u ben heel feel goed beesig assie dekbedde koop en pansloffe. Mij vrouw loop ook ze heele dag met groote sloffe om ze poot. Zij zeg Loes het is warm en dat is belangrijk.
   Lieve mevrouw Kim hoop dattie u fijne dag heb, Saame met mij dinnetje Sam en dattie heel feel geniet van al u boek en letters,

   Liefs van mij eigen, Loesje

 4. Hajooooooooo mamsie.

  Oooooh sniksnik ikke ben emoe fan uwes woortjes. Mamsie? Bweng ikke ook warmte in uwes hartje? Uwes furrwarmt mij hartje wel hoor. Me jiekie en me tino ook. Mamsie? Wil uwes op diejeet gaan? Uwes pas beina niet meer inne flauwerpauwerautoo. Hihihihi
  Koeskoes 😽😽😽

  1. Mij liefe beebie,

   Jou Mamsie schrik van wattie jou Mamsie nu fraag 🙀
   Moet jou Mamsie op ze diejeet? Jou Mamsie heb ze eigen diejeet van ze groonies nier. Misschien kan jou Mamsie ze diejeet wel naas ze annere diejeet doen. Dan krijg Mamsie dubbel van ze eete en dan pas jou Mamsie nog beeter in jou flauwerpauwerauwtoo. Dattie nie hoef te proppe van Mamsie ze leefeswerk. Mamsie zal ook ze zaagvis eete dattie Mamsie alteit uit ze auwtoo kan zaage.
   En jij hoef nie bang te zijn mij beebie, Mamsie ze hart wor heel feel warm van mij beebie. En ze leefeswerk ook assie saaterdag mij garnaaale meebreng, alstoeblief dank jou wel.

   Koes koes van jou MammaLoesje

 5. Hoi Loesje
  Dat zijn mooie en wijze woorden!!
  Het is heel erg als je alleen maar een koud hart hebt!!!!
  Maar net zoals Kever blijven we samen tetteren voor vreede!!!!!
  Hoe fijn hé dat je samen met je vrouw kunt zorgen voor oopa Floris. Dan kun jij ook wat tijd voor jezelf nemen want als seeniejorpoes heb je dat ook nodig!!
  Voor de kou binnen hebben wij ook extra dekentjes op de bank liggen en sinds kort hebben we een krabton met 3 huisjes erin met hele zachte kussentjes……..zoooo fijn!!
  En zelfs onze Moby past erin!!!
  En onze vrouw heeft de warme plaat aan als we dan op de vensterbank gaan liggen is die lekker warm!!!!
  En Pippie en Dotje hebben nu heel veel stro in het hok dus die hebben het ook lekker warm!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Lieve Panda, Dopey, Moby, Izzy, Tica, Belle, Pippi, Dotje en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel van jullie ree-akzie en dattie mij gerus stel. Pippi en Dotje heb ekstra stroo in ze huisje en ze eier hoef nie te befriese. Dan kan jij naa Kerssemus toeleefe.
   En dattie jullie krabton heb met drie huisjes en Moby pas erin. Dan hebbie wel jullie heele goeie huisjes. Mij vrouw zeg het ook, Loes onse huis is pas onse huis assie er van jou eigen in pas. Dan kan jij warm zijn en jij kan warm blijfe en jij hoef jou eigen nie zofeel te stoore aan onse weereld. Dat is belangrijk en dat wij allemaal tetter foor onse Vreede.
   Dank jullie wel en hoop dattie lekker kers ei krijg van Pippi en Dotje.
   Hier is mij warme knuffel foor jullie allemaal en het is van mij eigen,

   Loesje

 6. Lieve Loes, wat een mooie warme letters heb je gemaakt, ik denk wel de mooiste letters van internet fandaag!, gelukkig maar dat je tijd had om letters te maken omdat je vrouw op Oopa past, anders hadden we je letters moeten missen!, fijn dat je vrouw ook mantelpoes voor Oopa is, dan heb jij ook tijd voor jezelf, om na te denken en te knuffelen en te eeten of te slaapen, of om letters te maken over warmte, als je wat auder bent heb je meer warmte noodig denk ik, maar we hebben allemaal warmte noodig, in ons hart maar ook aan ons lijf, en SAMEN zijn is de beste manier van warmzijn denk ik, maar dan moet je geen ruusie maken!, want van ruusie wordt het kaud in je hart, het is een gefoel dat maakt dat je je alleen foelt, ik ben er bang van!, daarom tetter ik altijd voor vreede, dat is toch veel fijner?, als we met zijn allen vrienden zijn is iedereen blij, en dan foelt je hart zich fijn en je lijf ook, en dan kan je SAMEN je deekentje deelen en is alles goed!, dankjewel voor je fantasties mooie letters Loes!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb natuurlijk de frietuur al aangezet, de frietjes gaan er zo in, ik ben maajonesse aan het maken, en daarna gaan er flammetjes in, dat zijn kleine pittige loempiaatjes waar je warm van wordt, voor erbij is er nog sjieliesous!!

  1. Lieve Kever,

   dank jou wel van al jou letters en tetters van jou ree-akzie en Oopa krijs nu Keiheet! Jij ben selluf eeve jou letters goed aan het zette en jou broer zit al van mij flamme te snoepe. Hij ken geen grens Kever en hij steek alles in ze bek. Maar flamme moet jij foorsichtig wegwerke. En jij moet jou snor in jou sjieliesaus steeke foor blusse.
   Mij vrouw zeg Loes soms ben ik ook Mantelpoes, zij zeg dattie dan stent in is van mij eigen. Jij heb heel feel gelijk Kever, dan heb ik als seeniejorpoes ook mij eigen tijd foor mij priefee. Jij kannie alteit jou boog spanne, soms moet jij rielekse. En wanneer moet jij anners jou garnaaale pelle? Selluf pel ik mij garnaaale nooit nie maar assie zoies wel doe hebbie jou tijd noodig.
   En dattie Saame kan zijn want Saame is warm in jou hart. Saame met jou mense Kever of Saame in jou tuin of foor jou tuinteelefiesie. Het maak nie uit want jij kan ook warme dinge kijke op jou tuinteelefiesie bijfoorbeeld hoe jij jou frietjes bak in jou frietuurpan.
   En wij blijf tettere foor Vreede en Oopa krijs nu keifreete, maar hij begrijp nie alles meer Kever.
   In mij frieserpan heb ik heete suikerspin gedraai foor iedereen van jou faamielie en die van Ooma heb massepeine smaak.
   En het is nog warm, dattie smelt in jou bek. Jou hart wor er warm van,

   Loesje

 7. Ha lieve Loesje op Loesjesdag, wij hebben ons gekoesterd aan je heerlijke, volle verwarmende letters vandaag. En de zon strooide zijn stralen in de huiskamer dus kregen we warmte van buiten (zon) en van binnen (jouw letters).

  Wat is het toch super fijn dat je vrouw nu voor alteit thuis is bij jullie en je samen kunt zorgen en mantel-poes-zorgen. Dan heb je om beurten even tijd om je eigen gang te gaan, zonder zorgen.

  Laten we allemaal maar veel licht, liefde en warmte de wereld in wensen en uitstralen. En omkijken naar elkaar voor als iemand een beetje warmte nodig heeft.

  Wat er in de wereld gebeurt kunnen we niet veranderen. Maar wel hoe we zelf in de wereld staan en ons gedragen.

  Met een neusje van Bibi en pootje van Filos en een aai knuffel van mij voor jou en jullie allemaal, maria

  1. Lieve Bibi en Filos en mevrouw Maria,

   dank jullie wel van zofeel wijse letters en zo zie jij maar weer. Jij kan jong zijn van jou leeftijd maar jij kan tog wijs zijn van jou letters. Jullie heb al dinge van onse weereld gesien Bibi en Filos en ook al kommie uit jullie warme land. Er was feel kouw foor jullie hart en nu bennie warm bij jullie vrouw en zij is mevrouw Maria. Dan kannie zegge dattie weet waar leefe ofer ga.
   Wij moet ons eigen gedraage, daar hebbie zofeel gelijk in. Mij vrouw zeg ook, Loes het begin alteit bij jou eigen. Net als mij makkareele, assie die eet kan jij ook het beste selluf beginne.
   Onse weereld is nu boos maar wij breng Vreede in onse huis. Dat is belangrijk Bibi en Filos. Zoies moet jij nooit nie fergeete en jullie kan het ook teege jullie lieve vrouw zegge.
   Mij broer Oopa Floris krijs nu heel feel hard Sieraaaaaakie en ik doe zachte kopjes geefe. Foor jullie eigen en jullie lieve mevrouw Maria,

   Loesje

 8. Het warm hebben is een basisvoorziening he, voor mens en dier. Warmte in je hart krijg je van elkaar he. Zo lief.
  Arme Floris. Omarm hem maar.

  Ik las dat wij de wereld niet kunnen veranderen, maar wel de wereld om ons heen. Goed doen voor mens en dier om je heen is een begin.
  Verander de wereld, begin bij jezelf.

Reacties zijn welkom