Loesje vertelt over haar gezond 

gezond 

Lieve allemaal na mij drukke week van onse vakanzie is mij leefe weer gewoon. Maar ik wil eerst dank u wel zegge. Dattie allemaal met mij Doorie en mij eigen mee op onse vakanzie ben gegaan. En dattie onse afontuure heb gefolg. Het heb mij hart geraak want assie zofeel steun krijg en jou entoesjas zijn dan kan jij langer naa geniete. Van mij eigen wil ik zegge. Naa geniete is belangrijk want hoe meer jij geniet hoe meer geluk jij foel in jou hart. En soms hebbie het noodig, dat jij kan denke aan jou fijne dinge. Dattie jou koffer in jou hart oope kan maake en jij  foel, het is goed. Dan kan jij ook moeilukke dinge aan. Selluf heb ik liefer nie mij moeilukke dinge maar jij heb er niks ofer te zegge. Dan kan naa geniete helpe.

Mij dokter

Wattie in jou leefe ook doe, wattie ook onnerneem, jou gezond ga alteit door. U weet dat mij dokter heb gezeg, Loes moet trugkoome want zij heb nie meegewerk van mij onnerzoek. Selluf wilde ik niemeer trug maar mij vrouw heb mij tog zofer gekreege. gezondToen kwam mij peettante maar zij kwam nie alleen, mij annere peettante kwam ook mee. Dan weet jij wel hoe laat jij leef.
Mij vrouw heb geproobeer om mij een pil te geefe foor rustig worre maar ik heb mij eete laate staan. Loes is nie gek. Maar ik moes tog mee. Toen kwam mij besoek aan mij dokter en ik ga u mij deetaijs bespaare weeges dat er misschien ook kittes meelees. Zij ga dan nooit niemeer mee naar ze dokter want jij wil zoies nooit nie meemaake. Mij dokter heb alleen maar intresse in mij bloed en misschien heb u selluf ook u erfaring van u eigen bloed? Jij ga er nie mee te koop loope, hij blijf eraf. Ik dee wegtrekke want in mij hals prikke vin ik priefee.

Mij naarekoosie

Maar mij dokter zeg, Loes het moet nu gebeure anners moet jij weer trugkoome. Van mij eigen moet ik niks! Toen kreeg ik mij kleine naarekoosie, maar ik had stiekem tog een beetje van mij eete op. Neem u mij adfies in u hart, ga u nooit uit eete assie naarekoosie krijg. Mij buik wer misseluk en ik dee smakke en mij lipjes likke. Jij wil nie waar iedereen bijzit spuuge, maar jij kan het nie teege houwe. Mij dokter heb het opgefange want daar ben jij dokter foor. Toen kreeg ik knuffels van iedereen en mij kop wer moe. Mij vrouw kon mij moeilukke mooment bijna nie aanzien en mij peettante dee ook knarse met ze tand.
Mij kop wer moe en mij dokter heb heel feel ze bes moete doen foor mij bloed. Ik heb mij sterk gehouwe en mij eigen ferdeedig. Mij vrouw heb mij eigen fertel, Loes jou dokter heb wel fier keer moete prikke. Selluf weet ik daar niks meer van weeges mij naarekoosie maar mij dokter was blij en ik mog meteen mee naar mij huis. Hij hoef nie eens mij sijfer te weete. Soms begrijp jij niks van jou dokter. Jou leefeswerk is nie belangrijk, alleen jou bloed!

gezond

Mij uitslag

Toen kwam mij uitslag en mij dokter heb mij vrouw met ze teelefoon gebeld. Hij zeg Loes ze leefer is goed en ze fleesklier ook. Maar mij niere zijn nog een beetje meer ziek dan bij mij andere bloed. Mij vrouw heb mij dokter gezeg dattie het niemeer wil. Dat mij onnersoek mij eigen zofeel stres geef en wat hebbie eraan. Toen zeg mij dokter: mevrouw u heb gelijk. Loes is al bijna fijftien en dan moet jij jou eigen affraage of het nog ze meerwaarde heb. En mij vrouw heb ook geseg, Loes kom ook niemeer foor ze fakkienaazie want zij wor er zofeel ziek van. Toen heb mij dokter weer gezeg dat mij vrouw gelijk heb en hij heb het in mij doosjee gezet.
Nu moet ik weer zofeel mogeluk mij nierdiejeet eete en mij vrouw moet mij goed opserfeere of ik bijfoorbeeld slechter eet en dat mij leefeswerk naar ze knoppe ga. Maar daar  ben ik van mij eigen alteit selluf nog bij want het is mij eigen leefeswerk.

Mij vrouw

gezondDaarna heb ik van mij eigen feel bij mij vrouw op ze schoot geleege. Jij ben uit jou lood geslaage en ik foelde mij eigen moe en mij kop was in de war. Maar ik was ook trots op mij vrouw want zij heb gezeg, tot hier en so ga wij niemeer ferder. Dan kan jij fertrouwe hebbe dat jou leefe jou leefe blijf. Dat jij nie jou speelbal wor van jou dokter en mij vrouw zeg, Loes hij bedoel het zofeel goed met jou. Maar jou psiegies is belangrijk en jou geluk. De rest ga wij ofer naa denke.
Zo is mij sietuuwaazie nu met mij gezond. Dan ben jij blij assie kan naa geniete. En ik wil ook mij peettantes bedanke want zij kom wel iedere keer foor mij gezond en foor mij dokterbesoek. Dan kan jij wel zegge dattie échte peettantes heb.
Dank u wel,

Loesje

23 thoughts on “Loesje vertelt over haar gezond 

 1. Hajoooooo mamsie fan me wamsie.

  Ooooooh sniksnik. Ikke fin hut nie weuk hoor asse uwes naarekoosie kwijg. En uwes gaf ook geweik een goeiste les. Nie eete foor naarekoos.
  Mamsie… ikke hep ook 1 keer naarekoos meemaakt. Toen was ik gewijk me knikkers kweit🙀🙀🙀
  Ikke hep nu ook besjoote dat ikke ook niemeer naar dokkie ga!! PUNT hihihihihi

  1. Mij lieve beebie,

   mamsie fertel hoe het is van ze eigen assie bij jou dokter kom en jij krijg jou naarekoosie. Mamsie had per ze ongeluk tog ze kleine beetje eete op. Dat moet jij nooit nie doen van jou eigen en jij moet ook nie naar jou visboer gaan foor jou garnaaaale of jou makkareele. Assie moet spuuge mij beebie dan bennie alles kwijt. Beloofie jou mamsie dattie nooit naar jou sMekdonnals ga assie naarekoosie krijg. Dank jou wel mij beebie en jij hoef van jou mamsie nooit niemeer naar jou dokter behalfe assie moet foor jou gezond,

   Koes koes van MammaLoesje

 2. Ach lieve Loesje dinnetje toch. Wat een verhaal weer, wat een akelig afontuur bij jouw dokter. Je hebt je kranig verweerd lees ik, dat is mooi. Jouw frau heeft een goede beslissing genomen, jij eet gewoon jouw nierdiejeet en jouw frau houdt jou goed in de gaten. Geen doktersbezoek meer. Dat geeft rust in de tent denk ik liefe Loesje. Wij duimen en draaien staarten voor dat jouw niertjes stabiel blijven. Samen gaat het lukken. Knuffels van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank wel dattie fertrouwe heb in mij eigen en dattie mee leef met mij gezond. U heb mij eigen welees fertel dat Floortje ook ze niere heb en dattie ze nierdiejeet moet eete. En ze niere zijn tog staabiel, dan ben jij goed beesig Floortje en jij krijg mij groote kompliement. Mij vrouw zeg Loes jij ben zofeel een lekkerebek dan is diejeet moeiluk. Daar heb ze wel ze punt. Maar ik doe wel mij best maar jij ben wel wie jij ben lieve mevrouw Ina.
   Dank u wel van u steun van meeleefe,

   Loesje

 3. Dag lieve Loesje vriendin.
  O,wat een ellendige ellende.Naarekoosie en daar misselijk van worden.Goed dat je de boel eruit gepuugd hebt bij je dokter.Ik ik neem je les ter harte.
  Niet dat ik van plan was om naar mijn dierendokter te gaan hoor en naarekoosie hoef ik al helemaal niet.
  Wat een hebbert is jouw dokter.Zomaar zo vaak prikken voor wat bloed.Gelukkig kan jij het je niet herinneren,maar ik vind dat kan niet!!
  Bloed en cijfers zijn prive en je vraagt netjes oj je wat bloed hebben mag.Over cijfers praat je als dame al helemaal niet!!
  Jammer dat je nieren wat minder goed werken…..dus moet je meer nierdieet en ik weet,mijn vriendin lust alles,behalve nier eten en chemisch in je eten.
  Loes ik vind dat je vrouw verstandig is.
  Op onze leeftijd moet je het fijn hebben zonder stress.Want van zoveel stress gaat je lijf ook niet beter worden en je prachtige levenswerk,je mooie puik moet als het even kan wel zo mooi blijven.
  Je weet, mijn zus en Bolle waren ook buik katjes met een eigen idee over hun buik en die was niet dezelfde als van de dierenarts.Maar hun hart was groot en zat net als bij jou in hun buik.
  Ik heb van nature een kleinere buik maar wel met heerlijk zachte fluffy haartjes.
  En die prik krijg ik al jaren niet meer,omdat mijn epilepsie begon na de tweede prik.
  Inmiddels is mijn epilepsie bijna helemaal weg en ben ik er 15 jaar mee geworden van mijn leeftijd.En mijn scullary girl zegt ook: kwaliteit van leven is nu het belangrijkste.
  Helaas vergeet ze nooit mijn pillies….
  Ik ben wel natuurlijk een binnenkat.Maar aan mijn lijf zo min mogelijk polonaise dan gaat mijn kop ook beter.
  Mijn broer kreeg wel zijn prikjes hoor,die had er geen last van.
  Maar hij stond zich altijd uit te sloven bij de dierenarts,Kopjes geven en zo.Nou je begrijpt wel dat ik dat nooit zal doen.De enige die kopjes krijgen zijn mijn scullary girl en mijn mensen oma aan de telefoon! En mijn vrienden en vriendinnen op de blog.
  Muzetje is wel goed maar geen allemans vriendinnetje.

  O,en weet je wat mijn scullary girl doet?? Die zegt nu soms de naam tegen mij,die je broer Floris gebruikt: Muzeletje omdat ze het gezellig vindt klinken en daar heeft ze wel gelijk in!!Zeg het maar tegen Floris.

  Rust lekker uit van dit vreselijke avontuur,
  Heel veel zachte kopjes,en ik heb een toverstokje opgestuurd.Die verandert je nierdieet in tonijn in smekdonnalt gelei.{ tenminste dat hoop ik}
  Muzette

  1. Oooh mij lieve Muzette,

   dank jou wel van jou lieve ree-akzie Muzette en mij vrouw heb jou stukje van Muzeletje teege mij broer Floris fertel. Hij begin inees zofeel hard te spinne. Dan weet jij, hij krijg er tog ies van mee. Dank jou wel.

   Lieve Muzette, soms is leefe moeiluk en jij weet. Leefe zit ook in jou buik en selluf heb ik mij groote buik en het is mij leefeswerk. Daar ben ik zofeel trots op want mij leefeswerk is groot en rond. Jij heb gelijk, Bolle en jou lieve Sparkle zusje heb ook zo een mooie leefeswerk en zij zijn mij buikmaatjes foor alteit. Jij hoef nie alteit jou groote buik te hebbe foor jou hart en dattie dan op jou goede plaats zit. Van mij eigen pas mij hart nerges anders nie weeges dattie te groot is. Maar van mij eigen weet ik, jou hart zit presies goed. En jij hoef nie vriendjes te zijn met iedereen die jij zie in jou huis of op jou balkon. Bennie maar gewoon Muzette want dan bennie heelemaal goed.
   Hoefie ook niemeer naar jou dokter foor jou faksienaazie, oooh ik vinnut fijn. Jij heb er niks aan. Van mij eigen ga ik zofeel niese, dan kan jij meteen weer foor jou antibiootie trug naar jou dokter. Dat moetie nie wille.
   En ik dee spuuge Muzette, jij wil het nie maar jij heb er niks ofer te zegge. Mij vrouw heb zofeel moeilukke moomente gefoel in ze hart want zij ken mij. Toen zeg ze, nooit meer Loes. Wij gaan deze dinge nooit niemeer doen.
   Nu heb ik mij rust en mij vrouw zeg, Loes wij ga strak jou tooferstokje proobeere en dan is alles goed.
   Dank jou wel lieve Muzette van jou frienschap,

   Loesje

 4. Lieve Loesje,

  Dat was niet een fijn bezoekje bij de dierendokter, gelukkig hoef je er nu nooit meer heen dat is wel heel fijn toch.

  Vind het wel heel lief dat je beide peettantes zijn gekomen, daar had je vast wel wat steun aan denk ik.

  Doe nu maar bijkomen van je avontuur bij de dokter, dat heb je wel nodig.

  Lieve Loesje een pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   dank jou wel van jou ree-akzie en jij zeg wijse dinge. Mij peettantes kom smorges uit ze huis met ze fier wiele en zij kom mij eigen ophaale. Jij foel jou eigen bijna jou bekenne Seeniejorpoes Tommy, maar foordattie het weet lig jij bij jou dokter op ze taafel te spuuge. Dan is er niks bekens meer aan jou eigen, behalfe mij buik.
   Maar mij peettantes geef nooit nie ze krimp en zij help mij eigen alteit.
   In mij hart ben ik heel veel gek op mij peettantes, dat maggie wel weete van mij eigen,

   Loesje

 5. Lieve tante Loesje,

  Wat erg dat ze uw bloed moesten. En ook uit de nek en niet uit de poot. Thuis zegt ze dat oudere katten (u bent niet oud hoor!) vaker moeilijke nieren krijgen, dat ze dan niet zo goed meewerken en daarom dan dat spesjale eten. Ik vind wel dat u dat moet opeten hoor, want nieren zijn heel belangrijk. Wat leuk dat u ook peettantes hebt, ik heb er 1 en dat is ook leuk. Ik hoop dat u voorlopig niet meer naar de dokter moet. Thuis zegt ze ook dat het om de kwaliteit van leven gaat, dat dat belangrijk is. Ik begrijp dat niet eigenlijk, leven is leven toch, maar dat is vaker met mensen, dat ik het niet begrijp. Ik ga nu even slapen in mijn nieuwe mand, die kreeg ik vandaag als kadootje, lief he.

  Pootjes van mij en ons.

  1. Oooh mij lieve Tjessimeisje,

   hier is jou tante Loesje en wat bennie tot jou ferstannige meisje. Dank jou wel dattie ook leer dat jou leefe belangrijk is en dattie graag jou fijne leefe heb. Kwaaliteit van jou leefe is moeiluk assie nog zo klein ben Tjessimeisje maar assie ouwer wor dan krijgie stees meer leeftijd. Jij wil nie dat jou leeftijd inees op is maar jij wil ook zofeel graag geluk foele in jou hart. Dattie bijfoorbeeld niemeer jou stres hoef te hebbe foor jou dokter maar jou dokter vin het ferstannig assie wel kom. Of jij eet tog jou garnaaaale ook al weet jij jou niere vin er niks aan. Maar jou bek en jou buik wil ook ferwen worre. Soms is jou leefe moeiluk lieve Tjessimeisje maar jij heb jou zusjes en jou vrouw en nu hebbie ook jou niewe mandje. Beloofie jou tante Loesje dattie daarfan geniet. Mij erfaring is, geniete is belangrijk en jij mag het ook teege jou knappe zusjes zegge,

   Zachte kopjes van jou Tante Loesje foor jou en jou zusjes,

   Tante Loesje

 6. Hoi Loesje,
  Wij zeggen dat jou vrouw het goed gedaan heeft om te zeggen dat je niet meer naar de dokter komt!!!!
  Al die stress voor jou en je vrouw en het heeft geen meerwaarde.
  Onze vrouw heeft dat ook voor onze Izzy gedaan want bij haar was dat ook stress, tot vechten, bijten toe en dat Izzy zelfs geen adem meer kreeg.
  Izzy van de kaart en onze vrouw ook.
  Het leven is nu een stuk rustiger en het gaat goed met haar.
  En zoals je vrouw zegt staat het geluk voorop!!!!!
  En onze vrouw zegt altijd:
  “Komt tijd, komt raad”

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Izzy, Tica, Belle, Dotje, Pippi en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel dattie mij eigen zofeel steun geef en mij vrouw ook. En dat jullie vrouw ook heb gezeg, lieve Izzy jij hoef niemeer want jou stres maak jou kop gek en dan kan jij nooit nie gezond zijn. En jullie vrouw val ook van ze kaart net als mij eigen vrouw, dat moetie nie wille.
   Mij vrouw zeg dattie presies zo zeg van u tijd mevrouw Ceciel. Selluf zeg ik ook, kom tijd kom garnaaaale en soms heelemaal uit Fooledam

   Mij zachte kopjes en mij dank jullie wel van mij hart,

   Loesje

 7. Lieve Loesje, dat was niet leuk dat je naar de dokter moest. En dan ook nog bloedprikken. Zal je goed je nierdieet gaan eten, zodat je niertjes niet slechter worden?

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

  1. Lieve Binti en Zooka,

   mij vrouw zeg dattie naadenk foor mij geluk. Maar ik doe nu mij nierdiejeet eete zofeel ik lus en mij vrouw zeg Loes jij doe zofeel jou best. Maar assie foor garnaaale in jou sjelei van tonijnsalade geboore ben dan hoefie eigenluk nooit nie drooge sweinlappe van jou nierdiejeet. Maar ik doe wel mij groote best,

   Dank jullie wel lieve Binti en Zooka

   Loesje

 8. Lieve Loes, wat een verdrietige letters heb je gemaakt, dat je niet wilde dat de dokter in je bloed keek en dat het toch moest, dat je narekoosie kreeg en moest spugen en dat je je goed verdedigd hebt maar dat de dokter toch in je bloed heeft gekeken, het leek wel een grieselverhaal!, ik durfde bijna niet meer verder te lezen zo eng was het, ik snap dat je helemaal uit jauw lood was daardoor, je bloed is prifee, daar heeft niemand iets mee te maken, zeker de dokter niet!!, daarom ben ik wel blij dat je vrouw heeft gezegd dat je niet meer naar de dokter hoeft, ook niet voor je prik, want als je zooooo bang bent is dat helemaal niet goed voor je gesond, mijn vrouw zegt dat bloedprikken hier ook altijd een draamaa was, en toen het bij mij moest was ik zo bang dat ik helemaal plat op de taafel lag met al mijn benen wijd, dus ik snap heel goed dat je dat nooit meer wilt, ik hoop dat je goed van je diejeet eet, niet altijd hoor, maar af en toe!, dat je niertjes niet zieker worden, en je levenswerk zo mooi blijft als het nau is, daarom stuur ik jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb de frietuur al aanstaan en zometeen gaan de frietjes erin, en dan de gaarnalekroketjes, dat is veeeeeeel beter voor je gesond dan de dokter!!!

  1. Lieve Kever,

   dank jou wel van wattie mij eigen zeg en dattie ook vin, jij kan beeter jou frietjes eete dan dattie naar jou dokter ga. Mij vrouw is weer thuis want zij moes mij tonijn ferdiene en zij zeg, Loes assie klaar ben met jou letters ga wij Kever ze frietsjes eete en ze krookette. Dank jou wel, mij heele huis ruik nu gezond.

   Van mij eigen von ik het ook mij vreeselukke erfaring Kever en ik zeg jou eerluk, jij houw geen lood meer ofer assie zoies moet doen. Mij vrouw was ze lood ook kweit, zij zeg Loes dit ga wij zo nooit meer doen. Zij was heel erg van ze slag en selluf moes ik heel feel bijkoome. Dattie stres foel in jou kop en jij ga niese van jou stres. Dat moetie nie wille. Ooh Kever hebbie met jou poote plat op jou dokter ze taafel geleege. Ik vinnut atleeties maar jij maak daarmee wel jou punt. Dattie het nie wil en dan moet jou dokter respek hebbe. Mij vrouw zeg, Loes wij hoef niemeer sijfertjes te hebbe. Belangrijk is nu dat jij gezond blijf en dattie liefde krijg. En mij vrouw zeg dattie al ze liefde ga geefe om mij eigen geluk te laate foele. Selluf hoop ik dattie dat doe met mij makkareele en mij garnaaale, zaagvis en mij tonijn vin ik ook goed. Maar bij mij vrouw kan jij het nie foorspelle, misschien breng zij wel kaabeljouw mee of kibbeldinge. Maak mij eigen niks uit, mij buik heb erfaring met mij heele viswinkel.

   Lieve Kever, mij hart heb nu wel meer van mij rust. En ik doe mij best zeg mij vrouw met mij nierdiejeet. Maar ik zeg jou eerluk, liefer heb ik jou frietjes. Selluf heb ik mij gefulde speekuulaas gemaak en het is met speis van kaaramel, mij paaranoot en er zit ook massepein in foor Ooma. Boofeop zit gerapste kouwstik dan kan iedereen erfan geniete. En jij weet, geniete is belangrijk. Mij vrouw zeg Loes het is er weer foor maar daar heb ik mij ferstand nie van. 

   Loesje

 9. Lieve Loesje,

  Wat verschrikkelijk wat jij allemaal hebt meegemaakt bij de dierendokter. Naar de dierendokter gaan vinden wij ook een ramp. Maar als we er eenmaal zijn, dan houden wij ons van schrik heel rustig. Maar het is toch goed dat je er geweest bent, want nu weet je tenminste dat je lever en je alvleesklier in orde zijn en dat is ook heel belangrijk. Nu is het natuurlijk wel belangrijk dat je je nierdieet opeet. Er zijn zoveel soorten, er zit vast wel een merk bij dat je lekker zult vinden. Lisette is er bijna 20 jaar mee geworden en gelukkig vond ze dat dieet lekker (wij snoepten er soms ook stiekem van). Het is zelfs een keer gebeurd dat de dierendokter helemaal geen verkeerd niercijfer vond en daar was onze vrouw erg blij mee. Maar ja, elke poes is anders. En onze dierenarts zei ook altijd, dat af en toe een klein beetje zondigen tegen dat dieet helemaal niet zo erg is, als dat maar niet te vaak gebeurt.
  Fijn dat je nu helemaal niet meer naar de dierenarts hoeft, ook niet voor de jaarlijkse prik. Dat is niet zo erg omdat je een binnenpoes bent. Wij zeggen ook altijd tegen onze vrouw dat wij binnenpoezen zijn, maar toch neemt ze ons elk jaar weer meer voor de prik. Wel flauw van haar, vind je niet? Stress is toch ook niet goed voor onze gezondheid.

  Lieve Loesje, denk maar niet te veel aan dat nare avontuur bij de dierendokter, want dat is niet goed voor je gezondheid. Heel veel zachte sterktekopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een extra knuffel van onze vrouw.

  1. Lieve Cindel, Jillie, Fenneke, Ivar en mevrouw Marjoke,

   dank jullie wel van jullie lieve ree-akzie en dattie zofeel meeleef en meedenk met mij gezond. Van mij eigen vin ik mij nierdiejeet nie alteit zofeel lekker en mij dokter zeg, Loes moet het zofeel mogeluk proobeere te eete maar assie het nie wil eete dan mag zij iets anders eete. Mij dokter heb gezeg dat het mees belangrijke is dat ik wel eet. Anners ga mij leefeswerk naar ze knoppe en dat moetie nie wille. Nu doe ik heel feel mij best en Oopa Floris doe mee want Oopa wil alleen maar eete wat ik van mij eigen ook eet. Dan doe ik wel beeter van mij nierdiejeet eete want jij krijg tog meer fertrouwe. Oopa heb er nie zofeel erg in en hij krijg ook ander eete zeg mij vrouw. Mij vrouw is blij dattie ze knoop heb doorgehak heb ze mij eigen fertel. Maar selluf heb ik mij vrouw nie sien hakke, daar moet ik eerluk ofer zijn. Belangrijk is nu dat ik van mij eigen nie zofeel stres krijg want dan doe ik weer meer niese en mij vrouw zeg, Loes veel niese is nie goed foor jou gezond. Nu doe ik eers feel bijkoome en ik doe veel knuffele met mij vrouw. Maar ik wil nog wel zegge dat Lisette het zofeel goed gedaan heb assie bijna twinnig jaar wor en jij moet jou nierdiejeet eete. Mij vrouw roep dattie daarfoor ga teekene of zoies. Selluf ga ik mij best doen maar ik hoop wel dat mij vrouw mij makkareele en mij garnaaale nooit nie fergeet. Want jij moet ook jou geluk foele in jou bek en jou buik. Daar denk wij nu ofer na…

   Dank jullie wel van zo een lieve ree-akzie en van mij hart krijg jullie allemaal mij zachte kopjes

   Loesje

 10. Lieve dinnetje Loesje,

  O wat ben ikke van de schrikjes van jouw schrijf.en ikke moet er van bijkomen hoor. Nou naar de dokter is al erg maar dan krijg jij allemaal prikken en ze willen ook nog van dat rode uit jouw mooie lijf. Nee als je zoveel van de bange bent heeft jouw vrouw een heel goed besluit gedaan en gezegd, tot zover en niet verder. Probeer maar wel jouw eten voor de nieren te eten, want dat is belangrijk hoor. Ziek worden is niet goed, Ga jij maar veel genieten van alles wat jij tegenkomt in jouw mooie leven.
  Jouw akelige avontuur moet je maar vlug ik de afvalbak doen bij vrouwtje en aan fijne dingen gaan denken op jouw paal. Mijn vrouwtje stuurt heel veel lieve groetjes voor Mevrouw Loes en ook een reuze knuffel voor haar, kan ze ook wel gebruiken omdat het voor haar ook een slecht avontuur was. Knufjes voor jou, Oopa Floris en Zusje. Grote poot en kopje van jouw grote vriendje Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jullie wel van zo een lieve ree-akzie van mij letters van mij moeilukke afontuur bij mij dokter. Mij vrouw zeg dattie jou vrouw ook dank jou wel wil zegge van ze troosknuffel. Zij von het ook moeiluk Jip, ze heb het mij eigen fertel. En ik zeg jou eerluk, jij kan nog zofeel spuuge. Jou vrouw foel jij alteit. Het was onse moeilukke erfaring en nu doe wij heel feel bijkoome. Mij vrouw ze vakanzie is foorbij, dan kan jij nie alteit op jou vrouw ze schoot ligge. Maar zij is nu weer bij ons want zij heb in mij nacht mij tonijn ferdien. Dan kan jij weer saame zijn, jij foel het tog in jou hart. En jij heb zofeel gelijk Jip, jij moet nu denke aan jou fijne dinge. En op mij denkpaal droome van mij Bert, hij geef mij eigen rust in mij hart. Soms is leefe moeiluk maar jij moet er wel jou beste van maake. En ik doe ook mij nierdiejeet eete, maar het luk nog nie iedere keer. Mij buik heb ook ze begeerte aan mij garnaaaale en mij makkareele. Mij vrouw zeg Loes jou leefesgeluk is ook belangrijk. Dan krijg jij wel meer rust in jou hart. Mij erfaring is mij rust is beeter dan mij stres. Daar wor jij nie blij van en mij dokter zeg ook, stres is nie goed foor Loes ze gezond.

   Hoop dat jij jou fijne wiekent heb Jip met jou lieve vrouw mevrouw Jip. Dattie zon heb in jou fooralteitbuiteferblijf en dattie nie stees waater op jou kop krijg. Jij krijg mij zachte kopjes en ook van Oopa Floris, mij Zusje en mij vrouw,

   Loesje

 11. Lieve Loesje het is nu avond op jouw Loesjesdag.
  Ach lieve poeze-woes nou toch wat hebbie inene weer veel meegemaakt. Met je vrouw en de peettantes op pad en dit keer niet voor een vakanzie tripje, maar naar de dierendokter. Je hebt je dapper gedragen zeg. Want ’t valt niet mee als ze je bloed willen. En als je misselijk wordt van de kleine narcozie draait je maag zich 1000 keer in de rondte en zou je liever onder de tafel liggen dan erop. Je dokter was heel vastbesloten dit keer en dan is er geen houwen aan.
  Je nieren willen nog een beetje minder dan ze zouden moeten doen. Dát is vervelend. Je doet je best met het dieet-eten, maar soms lukt dat niet he? En dan is het belangrijker dat je iets eet wat je lust. Dát is je kwaliteit van je leven.

  Je vrouw heeft een wijs besluit genomen dat ze het niet meer wil dat je naar de dierendokter gaat. Dat is fijn en geeft vertrouwen in elkaar. Voor Minoes heb ik toen haar niertjes (en schildklier) het niet meer goed deden ook zo besloten. En Muppet wil al helemaal geen dierendokter aan haar lijf dus dat doen we niet. Als senior poese-dames heb je zo je privileges en de belangrijkste daarvan is: thuis is het hét beste.
  Voor mevrouw Loes en voor peettantes Loes een knuffel dat ze zoveel lief voor je zorgen. Muppet roept prrrrrt en een lieve huiselijke aai-knuffel van mij.

  1. Lieve mevrouw Maria en Muppet,

   dank wel dattie mij eigen begrijp en dattie mij eigen zofeel steun geef. Dattie begrijp dat mij garnaaale belnagrijk zijn en mij makkareele. Dattie nie alleen maar kan leefe foor jou gezond maar dat jij ook moet leefe foor jou geluk. Geef Muppet ook niks om ze dokter mevrouw Maria? U heb zofeel gelijk assie zeg, assie seeniejorpoes ben dan hebbie jou priefieleesje. Van mij eigen ben ik ook seeniejorpoes en ik heb mij vrouw gezeg dat ik mij priefieleesje heb. Zij zeg, Loes jij heb zofeel gelijk. Wij ga jou niemeer stres geefe van ze dokter. Nie foor sijfertjes in jou bloed. Ik zeg u eerluk, selluf wis ik nie dat mij bloed sijfertjes heb. Wie fersin zoies? Jou dokter moet al jou sijfertjes weete. Van jou leefeswerk tot jou bloed, ik vin jij heb ook jou priefee. Ik heb mij kop zofeel weggedraai maar mij dokter zeg, Loes jou bloed is nu belangrijk. Mij vrouw zeg, Loes jou geluk is belangrijk en wij ga saame proobeere om onse beste pootje foor te zette. Nu kan ik weer rustig op mij denkpaal ligge. Dattie nie op jou hoedje hoef te zijn van dattie bang ben dat jij zo weer mee moet met jou vrouw. Jij krijg er alleen maar jou stres van.

   Dank u wel dattie mij vrouw en mij eigen begrijp en ik doe heel feel mij best van mij nierdiejeet. Geef u Muppet mij prrrr prrrr en u krijg mij zachte kopjes en heel dakwel ook van mij vrouw en mij peettantes,

   Loesje

 12. Hoi lieve Loes, wat naar wat er allemaal bij de witte jas was maar we zijn heel erg blij voor je dat je nu niet meer hoeft te gaan. dat is een prima keuze van je vrouw hoor! Doe lekker rustig aan om bij te komen en hopelijk lust je je nierbrokjes goed. Af en toe een vissie erbij zal toch zeker ook wel mogen? wij sturen je heel veel knuffels en hopen dat je je snel weer prettig en rustig voelt? Liefs van Lucky, Molly, Dropje en de nijntjes

Reacties zijn welkom