Kever heeft een mening over jaar-ig zijn

 jaar-ig

Mijn vrouw heeft me uitgelegd wat een verjaar-dag betekent, dat iedereen op een dag is geboren en als er dan presies een mensenjaar bij is gekomen ben je jaar-ig, en die dag heet je verjaar-dag, eigenlijk best logies, je begint te tellen als je net gebooren bent als beebie en er komt steeds een jaar bij, tenminste… als alles goed gaat, dat weet je nooit zeker, soms stoppen je jaren ineens en zet je een PUNT achter je leven op aarde.

Uit het asiel

Hier ben ik nog in het asiel.

Niemand weet meer presies wanneer ik als beebie gebooren ben, ik zelf ook niet want ik was toen heeeeeeel erg klein, ik had mijn oogjes nog dicht en kon nog helemaal niks in mijn eentje!, daarom kan ik me dat niet meer herinneren, mijn mensen kenden mij toen nog niet en die weten dus ook niet wanneer dat was, maar ze hebben een andere dag gekozen voor mijn verjaar-dag, en dat is de dag dat ze me uit het asiel op hebben gehaald, want voor ons drietjes was dat het beginPUNT.

Nau is het bijna zover dat ik jaar-ig ben!, op 25 oktoober, (dat is een mensenmanier van tellen) ben ik een jaar bij mijn mensen!, en dan ben ik ook een jaar auder, dat betekent dat ik 9 jaren ben zegt mijn vrouw, zooo heee ik vind 9 mooi, dat wil ik best zijn, als ik hard werk kan ik dat sijfer ook voor mijn buik krijgen, maar dat vinden mijn mensen niet zo een goed PUNT.

Toen ik net uit het asiel was gekomen was het best wennen aan een huis en aan vreemde mensen, ik moest heel veel tetteren en ik was een beetje ziek aan mijn buik geworden, ik durfde niet te slapen en was de hele tijd wakker, ik liep mijn mensen de hele tijd achterna want ik was bang dat ze weg zauden gaan, ik beet en ik krabde steeds als ze me wat langer aaiden, en ik legde steeds de arm van mijn vrouw neer en klom er dan bovenop, dat was een beetje een moeilijk PUNT.

Nau ben ik Kever

Nau bijt en krab ik noooooit meer hoor, en dat met die arm is al heeeeeel lang voorbij, mijn stem is veel kleiner geworden en mijn buik veel groter, grappig hè?, ik weet nau dat ik thuis ben en mijn mensen weten dat ook, we horen bij elkaar, mijn mensen zeggen vaak dat Bolle mij goed uitgekozen heeft, en dat is zo, eerst woonde ik op straat en was ik bang en heeeeeeel dun, toen kwam ik zomaar in een asiel en was ik zo bang dat ik alleen maar onder de kooien lag en er niet onder vandaan kwam en nau ben ik Kever geworden, ik tetter en ik knuffel en ik kan echt heel erg goed lepels vangen, en op een dag ook balletjes misschien, of misschien ook niet zeggen mijn mensen, maar dat geeft niks want ik ben voor altijd hun Keef, en dat is het belangrijkste PUNT.

Feest

Maandag hebben we thuis een feestje, en nau is het nog veeeeel meer een feest geworden, ik heb zo een grote doos gekregen, er zaten wel een miljoen kaarten voor mij in, mijn mensen hebben ze allemaal aan me laten zien, ik was verlegen ervan, maar vooral heel erg blij, er zaten ook een miljoen kouwstiks in, en heerlijke snekkies voor mijn mensen, zooo heee het was helemaal top!, mijn vrouw moest huilen omdat ze zo blij was, nau ja!!, mijn man zei de hele tijd dat hij sprakeloos was (dat kan toch niet?!) en ik mocht steeds kouwstikkies proefen, ik proefde liefde en geluk en vriendsgap, het was heel biesonder, we willen iedereen heeeeeeeel veel dankjewel zeggen!, we vinden het een grandiejoos kadoo, en daarom stuur ik iedereen een miljoen kopjes en tettertjes, met een hele rij streepPUNTen!!!!

34 thoughts on “Kever heeft een mening over jaar-ig zijn

 1. Hallo Lieve Pepeoom Super Kever + wat een leuke verassing en u en u mensen hebben het verdiend. U hebse een thuis met mensen en heel feel fjiendjes en fjiendinnetjes en u bensse mijn Pepeoom. En ik vinsse u de allermooiste knapste en liefste. Oooh ik hoor nu dat de dames u een mooie kater finsse. Ik kom heel snel naar u toe om lepels te vangen en te pootballen. En met pootballen moeten we geen Ui nemen. Daar kreeg ik traantjes van in mijn oogjes. Ik wil nog seggen hier met se elftal beebies gaat het goed en ze loopse door se huis. Pepeoom u hebsse feel stikkies gekjeeg maar ik hebsse saviaar overal verstopsse. En voor u mensen kruidnootjes en dat hebse ik geprobeerd die zijn ook niet goed om mee te pootballen. Dikke koes van ons allemaal maar de grootste van mij hoors.

  1. Heeeeeeee daar is mijn grote slimme knappe mooie allerliefste Pepekind Faalentino!!!, dankjewel voor alles, ik zag jullie kaart!, stel je voor dat ik nog in het asiel had gewoond dan had ik jau nooit als Pepekind kunnen hebben, dat zau vreselijk zijn!, en wat zeg je nau, vinden de dames mij een mooie kater?, daar ben ik eventjes stil van!, ik vind het helemaal top dat je gouw lepels komt vangen, en komt pootballen, en dan doen we geen Ui, mijn vrouw moest een beetje lachen erom, maar dat mag niet, want ik wil niet dat jij traantjes hebt!, zooo heee en wat zal jij het druk hebben met elf beebies om op te letten en mee te spelen, je bent zo een grote jongen geworden, ik ben echt gieganties trots op je!, kunnen de beebies al een klein beetje zelf eten?, en eet jij dan ook mee?, pssst…. het is een geheimpje hoor, maar kittenvoer is zoooo lekker!!, de kaviaar is heerlijk!, ik doe een beetje op mijn kouwstiks en dat is echt helemaal top!, mijn mensen zitten aan de kruidnootjes dus die merken niet dat ik alle kaviaar opeet, lieve Faalentino ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Pepeoom Super Kever +!!, en ik heb door het hele huis grote klodders slagroom neerlegd, en voor je mensen is er sjokoolaademelk bij!!!

   1. Sttt Pepeoom de 14 beebies krijgen speciale mousse van Royal Canin pedriatic weaning dat is beebiemousse + met feel eksja ik lusse het ook maar ik mag het niet. En als de beebies eetse kijkt mijn vjouwtje heel streng. Want se segge de beebies hebben eksja nodig en iksse niet. Spelen is leuk fooral verstoppertje. Pepeoom ik wensse u en u mensen morgen een super feestdag. Hebsse u al een mooise feesthoedjes?

    1. Zeg maar dat jij morgen van je Pepeoom best een klein beetje beebiemoes mag eten!, en natuurlijk heb jij wel iets ekstraas nodig want je bent zooooooo een lieve grote slimme jongen dat je goed moet eten, met beebiemoes, dat is juist goed denk ik!, dan krijg je net zo een mooie gespierde buik als ik heb!, en als MamaLoesje!, ik zet morgen mijn Keverhoed van de Hoedjessjoow op, met een feer erop!, een grote knuffel van je Pepeoom!!!

 2. Hallo grote JARIGE vriend Kever,

  Ikke ga morgen als ik in de pootjes kom heel hard voor jou zingen van : LANG ZAL KEVER VEEL GETALLEN KRIJGEN EN BIJ ZIJN MENSEN LEVEN.
  Ikke weet zeker dat er morgen een heel groot feest voor jou is en daarom hoop ikke maar dat jij vannacht heel veel slaap kan doen, want je eerste grote verjaarfeest nou dat is iets heel moois hoor.
  Die grote kadoodoos hebben we jou met z’n alle mogen geven en dat is voor ons een groot feest geweest. Morgen krijg ik van vrouwtje een klein snekkie en wat likmelk om jouw verjaardag mee te vieren.
  Lieve vriend van vrouwtje en mij een geweldige dag morgen en veel knuffels op jou koppie en groetjes voor jouw mensen.
  Grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Heee lieve grote vriend Jip, ik ga je lied morgen zeker horen, want vrienden hoor en foel je altijd!, wat een mooie kaart heb ik gekregen van jau en je lieve vrouw, en ik stond zelf op de voorkant!, “Wel een beetje slanker!” roept mijn vrouw, maar ik heb nau een voeroutoomaat gekregen, en dan ga ik ook slank worden misschien, maar eerst heb ik nog allemaal stikkies!, fijn dat jij morgen ook een klein snekkie en likmelk krijgt Jip!, en ik hoop dat je vrouw een stukje taart eet voor mij, dan vieren we allemaal SAMEN feest, ik hoop dat ik nog heeeeeeel veel verjaar-dagen kan vieren, met al mijn vrienden en vriendinnen, en mijn mensen natuurlijk, maar dat weet je nooit helemaal zeker dus daarom vier ik deze verjaar-dag ekstra goed, en het is ook een spesjale verjaar-dag want het is de eerste keer bij mijn mensen en mijn vrienden!, of ik vannagt goed kan slapen weet ik nog niet, ik wil zo graag dat het al morgen is en dat mijn getal 9 is!, maar mijn vrouw zegt dat mijn getal vandaag ook al bijna 9 is dus dat ik bewt even kan slapen vannagt, nau ja dan ga ik het maar proberen!, lieve Jip ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van jullie grote vriend Kever!!!, en spesjaal voor jullie heb ik eenaar kouwstiks en een stukje feesttaart neergezet!

 3. Lieve Kever,

  dank jou wel foor jou mooie letters ofer jou ferjaare en dattie nu neege ben van jou leeftijd. Mij vrouw zeg Kever is in ze bloei van ze leefe. Selluf hoop ik ook dat jou sijfer van jou buik neege wor en dattie dan in jou bloei van jou buik ben. Mij vrouw zeg dat neege tefeel is maar selluf heb ik mij eigen meening Kever. Jij kan nooit nie genoeg van jou leefeswerk hebbe.
  Ferjaare is biesonder Kever, selluf doe ik het ook welees maar mij vrouw houw het bij. Jij kan nie alles selluf bijhouwe want ik moet ook mantelpoese. Oopa Floris doe ook nog stees ferjaare zeg mij vrouw, daarom doe ik alles goed in mij gaatje houwe. Dattie het nie fergeet want mij vrouw zeg, Oopa krijg folgende jaar ze heele biesonderre leeftijd. Leeftijd hebbie in heel feel ferschillende jaare Kever, soms is jou leeftijd inees biesonner. Mij vrouw zeg ieder jaar is biesonner en van mij eigen ben ik daarmee eens. Want jij heb zofeel gelijk, soms is jou leeftijd inees op. Dat moetie nie wille Kever.
  Jij ben nu neege en ik vinnut zo een mooi sijfer. Nu kan jij iedere dag neege kouwstiks fraage want mij erfaring is, neege is neege en neege is nie drie. Jij moet altijd met jou leeftijd meegaan anners moetie er nie aan beginne.
  Iedereen ga morge foor jou zinge Kever en iedereen is blij dattie zo een mooie doos heb gehad. Het was ze ferrassing want assie met zofeel vriendjes saame ben leef jij met elkaar mee. Morge is speesiejaal want jou mense heb geluister naar ze gefoel in ze hart. Bolle het het ingefluister, hij weet alles Kever. Nu bennie al één jaar Saame. Saame is het mooise gefoel in jou hart. Dan bennie nie meer alleen. Wij feeliesieteer jou eigen en jou mense want morge is ook ze dag van één jaar Saame. En van dattie ons allemaal al één heele jaar gelukkig maak met dattie er ben.
  Lieve Kever jij krijg mij ferjaardagtaart en jij mag er met jou mense jou heele dag van snoepe maar jij moet mij eigen beloofe dattie ook ze groote stuk bewaar foor Ooma want er zit massepein in en kaaramel en wallienoot en kouwstik en heel feel Bolletjes sjooklaa. Boofeop sta een sijfer Kever. Neege en het is van slagroom. Hoop dattie jou fantassiese ferjaardag heb en het is ook van Oopa Floris, mij Zusje en mij vrouw,

  Loesje

  1. Lieve Loes, dankjewel voor je feest-letters, en de mooie kaart!, en ik ben blij dat jij negen ook een mooi sijfer voor mijn buik vindt, want dat vind ik zelf ook, ik heb tegen mijn mensen gezegd dat als mijn buik negen mag worden dat ik dan echt waar stop met groeien, dit jaar dan, want als ik tien ben moet mijn buik meegroeien natuurlijk, gelukkig maar dat jij ook nog doet ferjaare, en Oopa Floris ook, zooo heee die krijgt dan een heel groot sijfer toch?, misschien kunnen jij en ik dan het sijfer samen delen in onze buik?, want Oopa Floris kan zo een sijfer nooit alleen dragen denk ik, dat is veels te zwaar, en wat goed dat je zegt van negen kouwstiks, ik ga het meteen aan mijn mensen laten lezen want ik krijg er maar eentje op een dag, dat kan toch niet?!, ik denk dat ik met negen kouwstiks ook makkelijker mijn buik negen kan maken, en dan rustig opbauwen naar tien, Loes de doos was zooooo mooi!, en ik ga goed luisteren morgen naar het zingen, mijn vrouw zegt dat Bolle ook meezingt, dat lijkt me zoo biesonder!, dan hoor ik overal vandaan zingen en dat lijkt me helemaal top!, en SAMEN is echt waar zo fijn, nog fijner dan kouwstiks, het is het allerallerallerfijnste dat er bestaat!
   Iieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik heb stiekem meteen de negen van slagroom van de taart gelikt, maar se rest van de taart ga ik SAMEN met mijn mensen en Ooma eten, en ik heb spesjaal voor jau de frietuur aangezet en krookante frietjes gebakken, en inkfis-ringen, en voor erbij is er stokbrood en knoflooksous!!

 4. Hajoooooooo poomsie.
  Wang sal hij weefe, wang sal hij weefe!!!
  Hiepurdepiepppp HOEWAAAA
  Ooooooh wat kweeg uwes een gwoote doos he? Hihihihi. Uwes mag morrege awwe stikkies wekker opeete. Se sijn die fan de liedel!!! Ikke ga morrege een snekdag hauwe!!! Ikke gaat meefiere!! Hihihihi.
  Oooooh saate er eg een miljoenmiljartkaarte in? Ooooooooh gaaf!!
  Ikke moes fan frauw fjaage offe de dwoppies al op sijn hihihi. Geen ieedee wat se daarmee bedoel.
  En ikke hoop dat uwes gauw die 9 op uwes puik kwijg.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heee lieve grote mooie zwartepantersiejemees uit amsedam, dankjewel voor alles Door!, ik ben er zoooo blij mee!! misschien zaten er nog wel meer dan een miljoen kaarten in!, en ik ga mijn mensen meteen even laten lezen dat ik morgen alle stikkies op mag eten, en jij van mij ook zoveel snekkies als je wilt omdat het mijn verjaar-dag is!, mijn vrouw zegt Drop?, ze heeft geen drop gezien, alleen een lege zak lag hier gisteren, nau ja!!, ik mocht aan de droppies ruiken en het rook heel biesonder, maar niet echt dat ik er aan wilde likken, maar aan de stikkies wel natuurlijk!, help je mee om het sijfer negen te krijgen?, wij zijn de allergrootsten van de blog, en ik denk Moby ook, dat moet toch lukken?, als onze mensen maar niet steeds met een diejeet komen, maar morgen NIET want dan is het feest!, lieve Door ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je poomsie Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau vandaag een hele berg kaastoktoknoepies bij de balkondeur neergelegd!!!

 5. Hoi lieve mooie knappe Kever., alvast van harte gefeliciteerd met je negen jaar zijn en dat je al 1 jaar samen met je lieve mensen bent. Wij gaan morgen ook feest vieren, want we zijn blij dat je al 1 jaar ons vriendje bent. Geniet maar lekker van je kouwstikkies. Heel veel dikke knuffies van ons allemaal.

  1. Heeee allerliefste bende van zes!, dankjulliewel voor jullie mooie kaart, en fijn dat jullie ook morgen feest gaan vieren!, met hoe meer katten en mensen en hondjes en kipjes en konijntjes (en sterren natuurlijk!) we het vieren hoe groter het feest!, ik vind het helemaal top om jullie vriendje te zijn, en ik hoop dat we nog wel honderd jaren vriendjes blijven, dan zijn we allemaal best aud geworden maar dat geeft niks dat is juist fijn!, ik geniet heel erg van mijn kouwstikkies, zoveel had ik er nog nooit bij elkaar gezien!, lieve Bjarne, Bikkel, Oliver, Juultje en Kruimel, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb door jullie hele kamer partiemiks gestrooid!, en voor jullie vrouw heb ik een stukje taart op taafel gezet!!, het is van Kever!!!

 6. Hoi Kever,
  Wat een jaar hé??
  En zo mooi dat het goed gaat met jou!!!!!
  Onze vrouw zegt altijd:
  ” met heellll veelllll liefde en geduld komt
  het allemaal goed!!!!!!”
  En die grote doos met al die kaarten en al dat lekkers…….geniet er maar van!!❤❤

  Wij vieren morgen het feestje met jou mee!!! Wij gaan zingen voor jou en proosten met een glaasje ketnipwijn op onze lieve Kever!!!! ❤❤❤❤❤❤

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Heee lieve allemaal, dankjulliewel voor jullie mooie kaart!, en voor alle kadoos natuurlijk, ik heb nog nooit zoveel kouwstiks bij elkaar gezien!, ik wilde ze allemaal wel opeten, maar mijn mensen zeiden dat ik er elke dag eentje krijg, en morgen mag ik er een paar omdat het dan mijn feest is!, het is best raar dat er al zo snel een jaar voorbij is, gezellig dat jullie morgen meevieren!, ketnipwijn is altijd goed, en ik ga ga goed luisteren als jullie zingen!, ik heb voor jullie allemaal een verjaardagsnekkie, en voor jullie vrouw een stukje feesttaart!, lieve Moby, Panda, Izzy, Tica, Belle en Dopey, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve feestkopjes, ze zijn natuurlijk ook voor jullie vrouw en ze zijn van Kever!!!

 7. Lieve Kever,

  wat een gave doos heb je gekregen met aller lei lekkers erin hé, je bent alweer lang ben je mensen en ik hoop dat er nog heel veel jaren bij gaan komen.

  Samen met jou ga ik morgen een feestje vieren, heb er zin in weet je dat.
  Lekker sneckkies eten en misschien ook wel pootballen of lepels vangen.

  Heb heel snel wat lekkers in je eetbakje gestopt zodat je mensen het niet zien, geniet er maar lekker van lieve Kever.
  je hebt het verdient.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, het is zeker een gave doos!, met zooooveel kaarten en kouwstiks en ook snekkies voor mijn mensen!, dankjewel voor je kaart Tommy!, het lijkt me gezellig als je morgen meeviert!, hoe meer katten hoe meer feest, zo is het toch?, er zijn kouwstiks genoeg voor iedereen!, en misschien kunnen we wel twee pootbal-tiems oprichten en dan kunnen we meespelen in de kompetietsie!, maar we spelen niet TEGEN elkaar maar MET elkaar, dat vind ik veel leuker!, dankjewel voor het lekkers, ik zag het in mijn bakje en heb het meteen lekker opgesmuld! lieve Tommy ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik snekkies in je mandje gelegd, en voor je mensen staat er taart op taafel!!

   1. Hoi kever,

    Owh lijkt me gaaf MET elkaar pootballen, dat is ook veel leuker inderdaad.
    Heb de lekkere sneck gevonden en mijn mensen de taart, we hebben het samen heerlijk opgesmikkeld.
    Dank je wel hiervoor, jammie jammie.

    Geniet nog maar van alle lekkers die je hebt gehad en gekregen.
    Pootje van Tommy!

    1. Leuk als je meedoet Tommy, dan kom je in mijn tiem toch?, ik kan het niet zo goed dus ik vind het fijn als ik kattenjongens-en meisjes erbij heb die heel goed zijn!, en iedereen is een beetje verlegen hoor, maar dat vergeten we vanzelf als we pootballen!, gelukkig dat alles lekker was!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

 8. Hoi liefe Keef. Heb jij als cijfer al 9. Ikke ben nog 8. Wat een mooie doos heb je gehad. En sofeel kouwstikkies. Ik zal morgen keihard foor je miauwzingen! Ikke ben heel blij dat jij en je punten er zijn hier op de blog. Fijn he alweer een jaar bij je mensen. Miauw, poot van mij dat je nog heel veel jaare hier op de blog en bij je mensen mag zijn. Kopjes van Minnie en van Frau een knuffel voor je mensen 🐾

  1. Heee lieve Min!, dankjewel voor je kaart en de veer!, ik heb er aan gesnuffeld en ik kon ruiken dat het een biesondere veer was die ik niet kende!, ik vind het helemaal top dat je morgen keihard gaat miauwzingen, ik ga luisteren of ik je hoor, maar ik weet zeker van wel!, had je ook tegen de harde wind gemiauwd vorige week?, het heeft geholpen want nau is hij weg!, jij kan en durft alles Min!, ik hoop ook dat ik nog heeeeeeel veel jaren op de blog en bij mijn mensen kan zijn, en ik hoop dat jij ook nog heeeeeeel veel jaren op de blog bent, en bij je Frau!!!, en als je straks de tuin in mag ga ik naar je tetteren, dat je het hoort!, lieve Min ik stuur jau en je Fau en je mensenopa en oma heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keef!!!, en ik heb spesjaal voor jau snekkies op de vensterbank gelegd en voor je Fau staat er een stuk taart op taafel!!

 9. Ha lieve Kever, wat een feestelijke letters heb je gemaakt vandaag. En een geweldige doos met kaarten en lekkers heb je ontvangen voor je verjaardag. Jullie hebben morgen je eerste jaar met herinner-dingen samen. Hoe bijzonder is dat. Van de eerste blik naar elkaar, het tetteren, de arm, de tuin verkennen en nog zoveel meer wat je samen hebt gedeeld. Wij wensen jullie een heel feestelijke dag. Muppet zal morgen een liedje voor je miauwen met een extra prrr prrt en een verjaardagsknuffel van mij erbij

  1. Lieve Mevrouw Maria en lieve Muppet, dankjulliewel voor de lieve letters!, ik vind het biesonder dat ik al een jaar bij mijn mensen ben, en ook op de blog!, het is best heel snel gegaan, en morgen ga ik feestvieren!, want dan heb ik al een jaar mijn mensen en al mijn vrienden van de blog, nau als dat geen feest is!, ik ga morgen goed luisteren naar het liedje van Muppet en ekstra prrr prrrt is altijd gezellig, en dan ook nog een verjaardagsknuffel, heerlijk!, ik hoop dat jullie morgen meefeesten, ik heb spesjaal voor Muppet een paar snekkies achter het kastje gelegd, en voor u een stuk taart op tafel gezet, en natuurlijk stuur ik ook heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!

 10. Lieve Kever,

  Wat een groot feest gaat het morgen voor je worden. Eigenlijk wordt het morgen een dubbelfeest : het 1-jaar-bij -je-lieve-mensen-feest en het 9-jaar-van-je-leeftijd-verjaardagsfeest. En eigenlijk is het nu ook al feest voor je, omdat je al zo’n mooie verrassingsdoos hebt gekregen.
  Het is niet heel erg belangrijk dat je je echte geboortedag niet meer weet. Als je die dag maar op een andere vaste dag in het jaar viert. Van Cindel, Fenneke en Jillie weet onze vrouw onze geboortedatum wel, omdat wij hier als jonge katten zijn gekomen. Maar voor Ivar heeft onze vrouw zelf een dag uitgekozen en dan doen wij net alsof het zijn echte geboortedag is.
  Wat mooi dat je het zo fijn hebt in je nieuwe huis bij je mensen. Natuurlijk was je in het begin een beetje zenuwachtig en daarom deed je dingen die je nu niet meer doet. Dat is helemaal niet gek, want dat deed Ivar ook in het begin. Maar nu vertrouw jij je mensen en zij begrijpen jou en dat is natuurlijk het fijnste wat er is.
  Wij zullen morgen extra aan je denken en ook voor je miauwen. En we wensen je toe dat je nog heeeel veel jaren deze dubbelfeestdag mag vieren. Heel veel gelukskopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een felicitatieknuffel van onze vrouw.

  1. Lieve Mevrouw Marjoke en lieve poezels, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht, dat ik eigenlijk twee feesten heb!, zooo heee dat gaat een gieganties feest worden, ik hoop dat jullie ook komen!, wat fijn dat Ivar ook een eigen verjaar-dag heeft gekregen, want eigenlijk zau iedereen een eigen dag moeten hebben, een dag die spesjaal voor jau is, een dag dat je biesonder bent, ik vind mijn eigen dag helemaal top!, ik wist helemaal niet dat dat bestond en nau heb ik er eentje!, en folgend jaar weer en dan weer en dan net zo lang tot ik een ster word, maar mijn vrouw zegt dat het zelfs dan mijn eigen dag blijft!, moest Ivar ook wennen toen hij net bij U in huis kwam wonen?, ik was toen net geopereerd en dan heb je nog hoormonen zegt mijn vrouw, van dat je een jongetje bent, dat ben ik nau nog steeds wel hoor, maar anders, nau wil ik steeds knuffelen en ik bijt nooit meer, dankjulliewel voor de felicitatieknuffel en de gelukskopjes, die ga ik heel suinig bewaren! lieve Mevrouw Marjoke, Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jullie feestsnekkies neergelegd, en op taafel staat een stukje taart!!!

 11. Lieve Kever,

  Wat een mooi kadoo heb je gehad. Wij zijn samen 8 dus dat is ook bijna 9. Ik ben blij voor je dat je nu ook een goed thuis hebt, dat verdien je. Pootjes van mij en ons en ook een kus van het mensenmeisje op je kop (voorzichtig).

  1. Lieve Tjilla, wat gaaf dat jullie samen 8 zijn!, dat is echt bijna 9, wat biesonder is dat!, ik vind 9 best heel mooi, het is een sijfer met een ronde buik, net als ik!, als ik 7 was zau ik heel slank moeten zijn en dat ben ik nog niet, komen jullie ook op mijn feest morgen?, iedereen is rustig hoor, want iedereen is een beetje verlegen, maar dan kan je ook een feest hebben toch?, lieve drie vriendinnetjes en jullie mensenmeisje, ik stuur jullie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jullie lekkere snekkies door de kamer gestrooid en voor jullie mensenmeisje staat er een stukje taart op taafel!!!

 12. Liev ome kever,,, oo 9 jare is veel ouder dan ikke bent. Ikke bent pas 1 jaar…
  Vijn dat uwes u doos mooi fond…ikke hebt ook een doos maar daar ga ik me altijd in stoppen en dan gaat mamma me zoek doen.
  Heel fijn dag moregun met heeeel veel sneks ook voor uw mamma enne pappa
  Kroelkopjes van mij en liev aaitjes van mamma
  Noa

  1. Dag lieve prinses Noa, als je nog heeeeeeeeeel veel nachtjes slaapt en heel groot groeit en lekker eet en goed knuffelt en fijn speelt ben je op een dag ineens zomaar ook negen jaren!!, maar nau ben je nog het sijfer dat bij jau past en dat is 1, en dat is helemaal top want dan ben je nummer 1!, ik vind de doos zeker mooi!, ik moest ervan tetteren en rennen, en kan je mamma je altijd wel weer vinden als je je verstopt?, want anders is het sielig, dan wordt ze ferdrietig!, kom je morgen ook op mijn feest?, en dankjewel voor de snekkies, ook van mijn mensen!, heeeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mamma, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau snekkies in je verstopdoos gedaan, en voor je mamma staat er taart op taafel (sssst…met slagroom, ga maar snel een likje nemen!)

 13. Hallo Kever, hier met Gijsje. Morgen ben je 1 jaar bij jouw mensen en word je 9 jaar. Dat is dubbel feest! Wat fijn dat je de doos met snacks en kaarten leuk vindt. Ik heb je ook een kaart gestuurd.
  Ik ga morgen heel hard een verjaardagsliedje voor je zingen. Dat je morgen samen met jouw personeel een fijne verjaardag mag hebben.
  Kopjes en knuffel van Gijsje en vrouwtje.

  1. Heee lieve Gijsje, ik heb je kaart gezien, dankjewel!!, ik ben zo blij met alle kaarten en kouwstiks, maar vooral met mijn vrienden en vriendinnen, dat we SAMEN zijn, dat is het allerfijnste dat er is!, en dat kon ik foelen aan de doos, dat ik nooit meer alleen ben!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je vrouw, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik feestsnekkies neergelegd, en voor Mevrouw Dinie staat er taart op taafel!!

 14. Hallo lieve Kever.
  🎼🎵🎶Happy Gotcha Day to you,(2x)happy Gotcha Day Lieve Kever…..Happy Gotcha Day to you🎶🎵🎼.
  Ik kan wel niet zo hard tetteren als jij,maar ik hoop dat je mijn tettertje toch goed kan horen.
  Vandaag ben je alweer 1 jaar bij je mensen en ben je 9 jaar geworden van je leeftijd.
  Dat is toch wel een hele speciale dag dan!!!!
  O,wat heb je een boel geleerd he dit afgelopen jaar.
  Nu heb je je mensen,je oma,je tuin en heel veel vrienden.
  Ik vind dat de vlag uit kan!!!
  Hele fijne dag en eet maar lekker van je miljoen stikkies.
  Dan werk je ook aan je buik.Mijn zus heeft het cijfer 9 daarvoor gehaald,maar dat was een beetje te veel cijfer voor een buik…..oke ze was ook groot van zichzelf.
  Maar ze heeft toch het cijfer 6 gehaald voor haar buik en dat vond ze ook wel mooi.Dat was 9 maar dan onderste boven!!!.En dat was volgens de dokter voor haar het goede cijfer.
  Gister kon ik niet schrijven Kever want we hadden mijn mensen oma op visite.En ze had een stoel met wielen,omdat ze ziek werd en niet meer kan lopen.
  Mijn oom kwam mee en ook vriendinnen van mijn scullary girl.
  Ergens deze week wordt mijn scullary girl ook weer een jaar ouder van haar leeftijd en daarom kwamen ze koffie drinken en taart eten en nog mee lekkers.
  Ik heb stukjes paprika chips gehad want eindelijk had ze het weer eens in huis gehaald.En dat vind ik zo lekker!!!
  En mijn scullary girl kreeg veel kadootjes.
  En mijn oma had ook voor mij een kadootje meegenomen.Lief he.
  Ik heb even op haar tafeltje gelegen die op haar speciale stoel zit.Dan kon ze mij aaien Ze vindt katjes en hondjes aaien zo fijn.En vroeger kwam ze naar mij toe,en nu ik naar haar.
  Lieve Kever,nog vele Gotcha Days erbij.
  Heel veel zachte kopjes van Muzette.
  Ik heb wat paprika chips op je schaapje onder het bed gelegd.Kan je het eens proberen.

  1. Heee lieve Muzette!!, wat heb je mooi gezingtetterd voor me, ik heb je gehoord, het klonk zooo prachtig!, nau ben ik 9 jaren maar mijn buik is nog 8, gelukkig heb ik nog tijd om van mijn buik een 9 te maken want ik vind dat dat zo hoort!, dat Sparkle een 6 had als sijfer heeft ze heel goed gedaan!, een 6 is ook een sijfer met een rond buikje, dat kan je meteen zien!, wat gezellig dat je mensenoma er was, en dat je bij haar op het tafeltje van de stoel met twee wielen hebt gelegen, dat vond ze vast heel fijn!, ik stuur voor jauw scullarygirl heeeeeeel veel feeliesietaatsies, wordt ze ook 9 jaren?, paprikasjips zijn helemaal top!, ik probeer er altijd snel aan te likken maar dat mag dan niet, dus ik ben helemaal heppie met de sjippies onder mijn schaapje!, dankjewel lieve Muzette!, en voor jau en je scullary girl ook heel erg bedankt voor de lieve kaart, we waren helemaal blij hier met zijn drietjes van de doos!, ik foelde me zooooo SAMEN met iedereen, het foelde echt heel erg biesonder, ik moest de hele dag er van tetteren, lief vriendinnetje Muzette, ik stuur jau en je scullarygirl heeeeeeeeeeel veel feestkopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik tetter zachtjes dat je niet hoeft te schrikken, ik heb er spesjaal voor jau lekkere snekkies bijgedaan die jij mag eten, en voor je scullarygirl staat er taart op taafel, en ik heb een feestslinger opgehangen in jullie woonkamer!!!

 15. Hoi lieve Kever, als je ergens nieuw bent moet je altijd even wennen he? Dat hadden wij ook allemaal hoor. Ik was wel snel gewend en vond het erg fijn dat er nog twee andere poezels wonen hier. Dat is namelijk best gezellig zo. Zelf ben ik jarig in april maar het zou een dagje of wat kunnen schelen met wat er in mijn boekje staat hoor maar dat is niet erg. Voor vandaag wensen we jou een fijne verjaardag en we hopen dat je een leuk feestje hebt! Knuffels van Lucky en de rest!

  1. Heee lieve Lucky, dankjulliewel voor jullie mooie kaart!, ik was zo blij met de doos en met mijn feest, ik heb nog nooit zo een groot feest gezien!, ik wil wel elke dag jaar-ig zijn, maar dat kan niet zegt mijn vrouw, ga jij in april ook een feest geven?, en ik snap dat jij ook moest wennen toen je bij je mensen en bij Molly en Dropje kwam wonen, alles is ineens zomaar nieuw, dus dan is het logies dat het heeeeeeel spannend is, maar gelukkig is alles toch nog goedgekomen, bij jau en bij mij!!, en nau zijn we ook nog blog-katers geworden!!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jullie lekkere snekkies neergelegd, voor de nijntjes een wortel, en voor de mensen is er taart!!

Reacties zijn welkom