Dorus: Mij gwote tante Luna innefjoew

Luna

Hajooooo daar benne ik weer. Met weederom een spetterent innefjoew. Deese keer besjoop ik me tante Luna.

Sij is dus me nieuwste slagoffer hihihi. Missjien ken uwes haar… missjien niet. Sij woon op een boererei en tog ook weer niet sowals tante seg. Anniewee… se woont ruim. Het leek mij wel cool dat uwes deese pauwerpoes ook leerte kenne.
Ikke hep haar de fjaafe gestelt die op ieders lip brant. Feel plesier mette leese…

Waar ben uwes geboor?
Om daar een goed antwoord op te geven is lastig, ik weet het namelijk niet zo goed. Heel even heb ik in het asiel in Zwolle gewoond, omdat ik langs de weg gevonden ben. Dat was een periode waar ik niets meer vanaf weet, ook weet ik niet wie mijn papa en mama zijn, en of ik nog broertjes of zusjes heb. Ik was toen nog erg jong, maar ik weet nog als de dag van gisteren dat mijn huidige personeel me toen heeft opgehaald. Dat was een beetje zo rond deze periode. Vanaf dat moment woon ik nu waar ik nu ook woon. En dat is heel fijn. (Oooooh dus we kwijge een feesie?)

Luna Waar plast uwes?
Dat is best wel een persoonlijke vraag (egwaar? Ikke plas en druk gewoon op me bak hoor. Mag iedeween weete hihihi). Maar ik heb de luxe van twee toiletten. Er is een binnen toilet, deze is er eigenlijk voor als het echt niet anders kan. Als ik een tijdje alleen moet zijn of in de nacht. Maar nu met thuiswerken gebeurt dat bijna niet meer dat ik daar gebruik van maak. Mijn tweede toilet is buiten, daar ga ik het liefst naar toe. Er is namelijk niets fijner om buiten te 💩💩. (Ooooh ik kweeg op me kop fan mamsie toen ik, in onse faakansie, inne fondelpark drukte)

 Uwes woon oppe boererei, woon uwes daar aween?
Ik woon in een huis met een groot erf, niet een echte boerderij hoor. Er zijn daar dieren, maar alleen kippen, eenden en drie konijnen( ooooh gaaf. Die komp ik ook een keer fan digbij innefjoewe. Slurp). De kippen en eenden zijn er voor de eieren en de konijnen voor de gezelligheid. De konijnen komen net als ik uit een asiel. We zijn vriendjes.
Dan zijn er ook nog heel veel wilde dieren zoals hazen, eekhoorns, vogels en soms ook hertjes. En dan de muizen niet te vergeten, daar zorg ik voor. (Gaaf!!!)

 Sjijn daar ook kapauters?
Er wonen hier ook Kapauters(poinkiepoinkiepoink). Het heeft wat jaren geduurd voordat ik ze kon zien. Eigenlijk zie ik ze nog steeds niet, maar ik voel dat ze er zijn. Om Kapauter te kunnen zien schijn je een gave te moeten hebben. Ik ben nog bezig deze gave te ontwikkeling. Maar zodra het voorjaar gaat worden, zullen Kapauters in winterslaap gaan. Er bestaat dus nog steeds een klein kansje, maar anders moeten we wachten tot het weer herfst wordt. (Sowlang? Pfffff)

 Ben uwes flief? Sowja… op wie?
Mijn grote vriend is Foppe van BBB (mij oom Foppie?). Onze relatie is wat ingewikkeld vanwege de afstand. Hij woont helemaal in het westen en ik helemaal in het oosten. We zien elkaar niet zo vaak, we hebben dus een katrelatie. Het is te gevaarlijk om te gaan lopen. Want tussen oost en west ligt een groot bos en daar wonen wolven(IEEEEEE). Soms krijgt een Foppe een lift en dan komt hij hier en is het dolle pret en beleven we de grootse avonturen. Ooit ga ik naar Foppe en dan gaan we zeemuizen vangen(niet naar de kattedikso?).

Heete uwes altijt Luna?
Toen ik in lang geleden in het asiel zat had ik een andere naam. Die naam ben ik vergeten. Mijn personeel vond Luna een mooie naam, daarom heet ik nu Luna. Soms luister ik er naar, soms ook niet. Maar soms noemen ze mij ook Poes.(ooooh oke. Ik wor jongetje of mannetje genoemp. Maar ik luiser alleteit)

LunaHoelang woon uwes al oppe boererei?
Kort voordat ik 1 jaar ben geworden, ben ik gaan wonen waar ik nu woon. Dat is nu 6 jaar geleden. Ik weet niet anders dat dit hier mijn thuis is. Maar soms woon ik ook even bij de buuf. Zij heeft een fijne stoel waar je heel lekker kan slapen. (Oooooh gaaf!! Ikke ben oppe boererei geboor.)

 Wat isse het eerse wat uwes doet as uwes wakker wor?
Als ik wakker word dan rek ik mij altijd eerste en ga mijn rug te bollen, dat is zo fijn na een lange nacht slapen. Dan ga ik even zitten en bedenken wat ik dan ga doen. Soms ga ik voor het raam zitten en kijk naar buiten, om te zien wat er allemaal buiten gebeurt. En als ik honger krijg dan maak ik mijn personeel wakker. (Dat doet ik ook alleteit hihihi)

 Uwes fang muisjes, eet uwes se ook op?
Als enige kat op dit erf ben ik verantwoordelijk voor de muizenstand. Daar heb ik een flinke taak aan. Soms ben ik wel uren aan het muizen vangen en daar krijg je trek van. Meestal ben ik zo trots dat ik een muis gevangen heb, dan wil ik hem gelijk thuis laten zien. Maar soms moet ik gewoon een hapje nemen omdat ik heel veel honger heb gekregen. Niet alle muizen eet ik op hoor.

Me mamsie Loesje

Me mamsie Loesje hat ook wat brandente fjaage. Sij neem foortaan deese fjaage op sig.

Wat eetie het liefse? Wat fin jij fies?
Wat een smakelijke vraag! Natuurlijk eet het liefst de hele dag Catisfactions, maar ja dat vindt mijn personeel weer niet goed. Dat is te eenzijdig voedsel, zegge ze(oooooh kettisfeksjon is wekker). Naast mijn brokken krijg ik ook een beetje natvoer van Almo Nature. Natvoer met Wilde tonijn vind ik heerlijk. Maar je moet er geen inktvis in stoppen, want dat lust ik niet.

 Eetie alteit buite?
Nee, buiten eet ik alleen muizen. Soms ook sprinkhanen en vlinders, maar die zijn best wel lastig om te vangen. Daarvoor moet je een heel andere katiek gebruiken.

 Eetie ook echte kattefoer?
Jazeker. Naast een beetje natvoer uit een blikje krijg ik ook elke dag brokjes voor mijn blaas. Die vind ik best wel lekker.

 Moetie welees spuuge van jou eete?
Eigenlijk spuug ik bijna nooit. Als ik moet spugen dan is het omdat er een haarbal in de weg zit. En van muizen spuug ik niet, omdat ze altijd piepvers zijn.

 Moettie ook op jou diejeet?
Ik vind van niet, maar mijn personeel vind van wel(ooooooh wat errug. Diejeete sjijn stom). Dat betekent dat ik niet onbeperkt snoepjes mag eten en ook afgepast voer krijg. Anders word ik te dik, zeggen ze.

 Assie buite leef hebbie dan ook welees nie jou eete? Wat doe jij dan?
Mijn brokjes staan binnen. Het kan wel eens gebeuren dat ik overdag niet naar binnen kan. Ik ga dan naar de buuf, die heeft namelijk een doosje met snoepjes. Daar krijg ik er dan een paar van. Buiten kan ik wel drinken, dorst zal ik niet krijgen.

Hebbie ook muisepaatee?
Een paar jaar geleden hebben Foppe (van BBB) en ik speciale Muis Mousse gemaakt. Dat is ook een soort van paté. Maar volgens mij is alles nu op. (oooooh wat sonde)

Nauw… dit was het weer foor deese keer. Ikke hoop datte uwes genoote hep fan dit diepteinnefjoew.
Me follegenne slagoffer hep ik al in me fal laate loope hihihi.

Dit was het foor deeze keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes.

Toedeledokie

23 thoughts on “Dorus: Mij gwote tante Luna innefjoew

 1. Mij lieve jonge,

  mamsie is zo trots op ze beebie. Dattie somaar jou tante Luna heb ge-inne-fjoew. Jij ben zo goed beezig. En wat heb jou tante Luna ze mooie leefe dattie zofeel buite is. Mamsie hoop dat tante Luna nu binne is want assie zofeel reege heb dan smaak jou muise niemeer.
  Oooh tante Luna eet ook spinkhaan en spinne, dan bennie stoer. Selluf heb ik liefer mij tonijn maar misschien kan jij spinkhaanepaatee maake foor poese. Dan ga ik het wel probeere. Zo lees jij mij beebie, jou innefjoew breng zofeel iedeeje bij mamsie.
  En jij leer ookjou tante Luna beeter kenne. Mamsie vin tante Luna zo een knappe tante poes.

  Lieve jonge, mamsie hoop dattienog feel innefjoew doe. Jij heb taalent,

  koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajooooo mamsie.

   Oooooh spjinkdinge. Oooooh sulle die ook wekker sjijn mamsie?
   Ikke hoop datte tante luna wel wallum binne sit. Want reege is nie weuk. Ooooh mamsie… sulle we een keertje spjingdinge gaan eete? Dan kwaak ik ze eers en dan kan uwes se opeete. Hihihihi
   Ikke hauwe uwes.
   Koeskoes mamsie

 2. Hoi Doorie.
  Wat een prachtige schrijf interview heb je weer gemaakt.
  Je kunt het zo mooi neerzetten dat ik{je tante Muzette} het helemaal voor zich ziet.Voor deze mooie beschrijving maakt het geen fluit uit of ik wel of niet de letters kan zien.Ik zie de plaatjes ervan in mijn hoofd.
  Dank je wel mooie zwarte panter siemees !!
  Zachte kopjes met wat catisfaction erbij.
  Muzette

  1. Hajooooo tante muzette.

   Ooooh ikke fin fooral de footoo saame met tante luna sjo mooi gewort. Ikke ging langs de wolleffe rijde in me flauwepauwe auwtoo om bij haar te koome. Was sjoms bes eng hoor. *bibber*
   Oooooh en sjo weet iedeween dan gewijk wie tante luna is.
   Oooh tante muzette… follegenne keer mag uwes de opnaames wel luisere hoor, want ikke neem iedere keer me riekordertje mee. Ikke neem awwe gespjekke op hihihi. Dan tiep ik se uit.
   Pootjes en ssssttt ikke hep 3 kaastoktokkies onner me taart hihihi 🐾🐾

   1. Dank je wel voor je lekkere noepies !En wat een geweldig idee.Ik luister graag de volgende keer.Dan hoef ik niet te wachten tot mijn scullary girl tijd heeft om voor te lezen.Kopjes en stiekem wat extra kaas rol noepies voor jou.Van Muzette

 3. Hoi lieve grote zwartepantersiejemees, zooo heee wat een fantasties intervjoew heb je gemaakt!, en wat veel vragen, nau weet ik een beetje wie mefrau Luna is, ik wist wel dat Foppe verkering heeft met haar en zij met Foppe, maar nau is het net alsof ik haar een beetje heb leren kennen, wat beleeft Luna een hoop spannende dingen, dat ze muizen vangt en buiten rondloopt en dat er kippen en eendenen konijnen zijn, ik denk dat ze echt een stoere dame is, en wat een mooie footoo van jau en je tante Luna, was je helemaal naar het oosten gereden in je flouwerpouwerouto?, wist je meteen de weg?, je tante Luna is zeker een pouwerpoes, wat durft ze veel!, dankjewel voor het mooie intervjoew Door, je bent een perfekte rieporter!!, ik ben al benieuwd naar je volgende reeportaasje, heel veel lieve pootjes van je poomsie Kever, die tegenwoordig ook wel eens buiten naar de bak gaat!!, en spesjaal voor jau heb ik kaastoktoknoepies achter mijn oor verstopt!!

  1. Hajooooo poomsie.

   Oooooh dank uwes wel foor uwes gaafe riefjoew. Ikke begin al goet te worre he?
   Niet sjrikke poomsie… ikke ben naar tante luna toegereede, maar ikke wis niet dat er wolleffe liepe🙀🙀🙀
   Oooooh ikke hoop niet dat mamsie dat las. Ikke ree plankgas hoor!! Want ik was bes een beetje bang. Ikke had de katkat aanset, anners sau ik egwaar nie weete hoe ik hat moete rijen hihihi.
   Pssssst poomsie… kijk snel onner me taart!! Twee koutokkies foor uwes!!
   Pootjes 🐾🐾

 4. Hoi lieve Dorus, je hebt weer een prachtig interfijoe gemaakt. Wat leuk om kennis te maken met Luna poes, wat een pauwergirl is dat. Wat woont ze daar heerlijk met kippen, eenden en kooneinen. Dat zoude Floortje en ik ook best willen hoor. Nog een fijne dag liefe Dorus, we kijken uit naar je volgende interfiejoe. Floortje stuurt jou een kopje met een partysnack, en ik een zachte knuffel.

  1. Hajoooo mefrauw ina en tante floortje.

   Oooooh finnuwes hut eg goet? Ikke ga wel een keer tewug om de annere diere te innefjoewe.
   Foor oofer twee weeken heppik een ander in me fal gelok hihihi.
   Een stelletje klessers hihihihi.
   Ooooh partiesneks sjijn wekker. Dank uwes.
   Onner me taartje lig kaastoktoknoepies. Sttttt hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 5. Hoi grote vriend Dorus, wat een mooi intervjoe weer. Nu weten we precies wie Luna poes is en wat ze zoal allemaal doet. Heel leuk om zo onze vriendjes en dinnetjes beter te leren kennen. Wij zouden ook wel eens een dagje op een boerderij willen spelen, lijkt ons hartstikke gaaf en dan muisjes vangen. Nu vangen we alleen maar speelgoedmuisjes maar echte muisjes lijken ons veel leuker.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. Hajoooo benne ses.

   Oooooh egge muisies sjijn sooooo weuk hihihi. Laas hat ik er 1 te pakke. Ikke legte um ff neer ommedat ik een haartje in me bek hat en toen liep ie weg!!!!!! NAUFANMEJA!!!! Sjo errug!!
   Maar juwwie moete wel uitkijke foor wolleffe hoor. Die sjijn eng🙀🙀
   Pootjes 🐾🐾

 6. Wat een goed intervjoew Dorus. Wij kennen Luna al van de computer maar nu nog meer en beter. Heel leuk. Ik snap ook dat ze verkering heeft met Foppe want zwart met witte katten zijn heel leuk (wijst op mijzelf). Pootjes van mij en ons! Ook voor tante Loesje ❤️

  1. Hajooooo djie tjees.

   Oooooh juwwie kenne tante luna ook al? Ikke fin haar gaaf!! Ikke kon tante luna eers fan instagwam en laater fan feesboek.
   Pootjes tewug. 🐾🐾
   En ik sal me mamsie de pootjes doorgeefe hoor

 7. Nouuuuuu wat een super goed interfjiew!!!! En wat leuk dat we Luna hebben leren kennen!!!
  Wij gaan onze vrouw ook vragen om een boerderij te maken in de tuin……dat lijkt ons echt wel super gaaf!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajooooo awwe 6.
   Ooooooh dat lijk me gaaf!!! Dan komp ik jullie ook een keer innefjoewe hihihi.
   Maar dan wil ik nie weer langs wolleffe hoor!!
   Oofer twee week heppik weer een innefjoew!!!
   Pootjes 🐾🐾

 8. Hallo Dorus en mamaloes, wat een leuke vraaggesprek met Luna heb je gehad. Leuk he, dat Luna op een boerderij woont. Ze kent héél véél dieren. Luna kan kabouters zien! Dat vind ik helemaal top gaaf.
  Wat goed dat jouw mamaloes ook aan het vraaggesprek mee doet.
  Moest je echt bij wolven langs? Heb je ze ook gezien? Wat eng. Ik zou ook de bibbers krijgen. Ik kan niet wachten tot het volgende vraaggesprek.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajoooo tante gijsje.
   Ikke hep gewukkig geen wolluf gesien hoor. Kan ook sjijn ommedat ik keihart ree hihihi. Niet teege me mamsie segge hoor!!
   Pootjes 🐾🐾

 9. Super leuk interview Dorus en jullie hebben goed samengewerkt hoor met vragen stellen, veel dingen doen wij hier ook en komen nogal bekend voor dus dat is nog eens leuk om te lezen ook. Knuffel voor jullie samen en bedankt voor de mooie vragen en antwoorden. Van Molly Dropje en Lucky samen een kopje en pootjes.

 10. Hoi Doorie en Loesjedinnie. Wat een tsjille interfjiew! Ikke ken Luna Poes van Feesboek en van Instaa. Wat ik zo leuk vind is dat we dezelfde jas hebben. En allebei dol op muizen hihi. Jij hebt dit weer heel leuk gedaan mooie swartepantersiamees! Pootje van mij voor jullie twee!

  1. Hajoooo tante minnie.

   Ooooh ikke ken uwes ook fia instagwam hihihihi.
   Ikke hep laas ook een muis fang. Ikke sal daar oofer 2 week ies oofer segge hihihi. Pootjes 🐾🐾

 11. Hallo Dorus,

  Sorry hoor, maar eerst mocht ik niet op de laptop en toen was ik het vergeten.
  Wat een mooi verhaal van van Luna. Ikke weet nu heel veel van haar en wat een mooi wonen , allemaal vrij rond lopen en muisjes vangen. Ikke ben ook geboor op een boerderij en daarna naar mensen gegaan die zo wonen als Luna, maar daar wil ik nooit meer naar toe hoor.
  Ikke ben van de nieuwsgierige wie jouw volgende slachtoffer zal zijn en ik hoop dat ik dan eerder naar jou schrijf mag doen.
  Heel veel knufjes van vrouwtje en poot en kopje van Oome Jip

  1. Hajooooo oome jip.

   Oooooh ikke mag nies segge oofer wie me follegenne slagoffers sjijn. Maar oooooooooh wat kun die daames klesse!!!! Ooooooh sjo errug!!! Hihihihi.
   Pootjes oome jip 🐾🐾

Reacties zijn welkom