Dorus met: Seg hut teege Dorus

Dorus
Hajooooo iedeween. Hier is uwes rieporterswartebeebiepanterkater Dorus weer. Waar gaat ik het van mij dag oofer hebbe?
Nou… ikke hep wat interfjoews afgeneem fan wat katten omdat het me interrussant week om te wete hoe zij het vonden om bij hun personeel te woone. Finne se het weuk thuis? Finne se het stom thuis?

Messelluf

Laat ikke bij messelluf begin.
Nau… late we begin te segge datte IKKE de baas ben in huis. IK bupaal wanneer frauw opstaat en me eete geeft. Ikke fin hut stom dat ik smorregens niet eens me frauw in haar been ken bijte als ze met blote poote loop.
Wat ik weer weuk fin is datte ik met mooi weer naar buite mag. Dan hau ik me fissies inne me gaatje. En ikke fin het weuk dat ik furrwent wor. Hihihi.

Mamsie en Oompie Bert

Ikke ga ferder met me mamsie.
Me mamsie fin haar denkpaal hut fijnst in haar huis. Se ligt er gwaag in en dan denk me mammsie sofeel na datte se in sjaap fal. Mamsie fin het moeluk om HAAR paal te deele met Oopa en tante Sus. Want sei fin datte hun ook bes in hun eige paal kunne wigge.
Mamsie fin het moeluk dat se nie selluf een kast kan opemake. Frauwmamsie furstop het eete achter die deure. En mamsie fin het gemeen dat se niet eens onlijn bestellinge kan make. So erg!! Mamsie… furgeet u uwes soontjes tjauwes niet. Wij sjijn hut hewe jaar bwaaf weest en we wille mooi katootjes hoor.

Me oompie Bert fin nies stom. Awwes isse fijn. En oompie Bert fin zijn fis het allerfijnst. Hij hout sijn fissie sellufs bij een buikkwuffel fas.

Oome Jip

DorusMe follegenne sjagoffer isse oome Jip. Oome Jip isse foorig jaar twee keer furhuis. Eg!! Eers ging oome Jip fanne huis naar een buffelo. En daar ging hij sefe maane woone. Hij fon hut stom datte al sijn spulle in doose furdwene. Er kwame maar een paar dinge fan oome Jip in die buffelo.
Toen ging oome Jip een furrlanglijssie maake wat hij in sijn fooralteithuis wau heppe. Hij wilte een gwoot huis mette tuin!! Nau… die font ie. Sjuper he?
Maar toen gebeurte er ies erg. Die stomme mefrauw cojoona kwam en de mefrauw fan oome Jip wert furrdwietig en furrdwietiger. Toen bedachte mij frauw en ik ies. We wilte mefrauw Jip en oome Jip opfjolukke. We hielte stiekum een kaarteaksie hihihi.
Oome jip ging met spoet furhuise fanne buffelo naar fooralleteithuis.
Ooooh en mij frauw en ikke saate nog fan iedeween kaarte in te saamele. Pas na een week was awwes kompjeet en ginge awwe kaarte naar hut nieuwe huis. Oooh nee… paweis!! Hihihi
Het eenige wat oome Jip stom fin is datte hij niet snagts met zijn muise mag peele. Uwes ken dat soort wel… die mette batterijtjes hihihihi.

Oom Lucky

Oom Lucky isse me follegenne pasjent.
Hij woon same met twee annere katte, 2 huppelkoonijne en 2 mense. Sijn manmeneer werk fer en siet hij aween inne wiekent. Sijn frauw siet oom Lucky iedewe dag. Ze finne het stom datte se snagts niet naar buite moge.
Se kwojge iedewe dag wekkere bwokkies en soep en noepies. En se heppe feel peelgoet.
Se mooge ooferal ligge. Ook op taaful. (Ooooooh eg? Dat wil ikke ook!!)
Se moge geen vleesje fan booterhampies pikke. Maar se kwijge wel stukkies hoor.

Oom Tommy

DorusMe laase sjagoffer isse oom Tommy. Hij mag bijna awes. Hij mag op bet wigge (ikke ook!!) Oom Tommy tjek faak hut keuketaafultje. (ikke nooit!!)
Oom Tommy hep ook een beer waar hij mee peelt! IKKE OOK!!!
En hij jaag op fjiegies.
Maar 1 ding fin oom Tommy stom. Hij mag nie inne woonkamer koom. Se baas is bang datte oom Tommy de bank gaat sjope.
Ferders fin hij awwes rieleks.

Nau… dit was het foor deese keer.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor mamsieLoes.

Toedeledokie

Dorus

 

15 thoughts on “Dorus met: Seg hut teege Dorus

 1. Hoi Doorie! Wat heb jij goed gerieporterd zeg. Enne hihi ikke mag ook op tafel liggen. Ik mag bijna alles. Alleen niet met mijn pootje in fraus drinken gaan. Of haar eete voorproefuh. Dan hoor ik Minnie Nee! Soms ga ik dan weg en soms doe ik het nog een keer. Stout he, hihi.

  Fijne dag Doorie, pootje van mij!

  1. Hajoooo tante minnie. Ooooooh dat gaat ikke ook toen!!! Ikke ga ook me pootje in frauw haar djinke dippe.
   Ooooh tante minnie… nie teege me mamsie segge hoor. Anners kwijg ik oppe me bolletje. Sssst hihihi
   Pootjes 🐾🐾

  2. Hajooooo tante minnie.
   Oooooooh datte ga ik ook toen. Aween mag uwes hut niet tege mamsie segge hoor. Anners kwijg ik op me bolletje. Ssssst hihihi
   Pootjes🐾🐾

 2. Lieve Doorie,

  wat bennie toch jou eigen rieporerswartebeebiekaater en wat hebbie ons weer feel fertel ofer hoe iedereen leef. Wat jij wel mag of wat jij beeter nie kan doen. Maar wat zeggie nou. Moet mamsie denke aan ze jonges? Mamsie doe niks anners. Zij is ze heele tijd beezig met watte bijfoorbeeld ga eete op jou tjouwerij. Mamsie fergeet ze jonges nooit. Als Mamsie op ze denkpaal lig dan denk ze daar ofer na. Daarom lig mamsie graag op ze denkpaal, dan heb ze rust…
  Mamsie vin rust fijn in ze huis, mamsie is al seeniejorpoes

  Koes koes van jou mamsie Loesje

  1. Hajoooo mamsie.
   Gaan we wekker eete asse we gaan tjauwe? Hihihi.
   Wekkere bwokkies? En er moet genoeg waater sjijn hoor. Ooooh mamsiedewamsie… waar gaane we tjauwe? Isse het daar weuk? Hihihi. Waarom mag ik nooit op uwes denkpaal wigge? Nou? Nou? Uwes stuur me er alleteit af en dasse nie wief.
   Oooooh benne uwes auwt? Neeee eggg nie. Uwes benne nog jong hoor. Ikke hau uwes mamsie 😽😽
   Dikke koes koes

 3. Doorie wat een mooie diep-te-in-ter-views(tjonge wat een woord) heb jij gedaan.
  Mag jij niet op de tafel?gut ik heb het nooit gevraagd,ik doe het gewoon…Oeps niet zo opvoedkundig van je tante Muzette.😀😀😀.
  Je tante is nu eenmaal erg eigenwijs en doet wat ze wil….Soms vindt mijn scullary girl wel eens niet goed,en als het iets is wat echt niet goed is voor mijn gezond,dan is ze echt wel eens streng,en nee is dan ook echt nee.
  Ik kan eggies waar heel goed zeuren en probeer ook altijd wel mijn zin te krijgen,maar we zijn het gewoon soms niet eens met elkaar,en helaas is het uiteindelijk scullary girl die dan het laatste woord heeft.
  Bijvoorbeeld , meer dan 13 jaar elke dag 2 x mijn pillen.Ik vind het stom en niet nodig,maar daar hoef ik eggies niet mee aan te komen.Die krijg ik altijd en ze vergeet het nooit.
  Maar als ik een extra soepje wil,of een kaas noepie dan krijg ik het meestal wel voor elkaar.
  Ik weet het best,ik ben verwend….en daar maak ik soms wel mis- o,nee gepast gebruik van.
  En ik vind dat haar wekker te laat staat in de morgen. Dan ga ik over mijn scullary girl heen lopen en kei hard miauwen. Dan is ze niet erg blij,en krijg ik te horen:Muzet je bent veel te vroeg.!!!!!!!!!!!! Maar dan is ze wel wakker en gaat uiteindelijk wel uit bed.Nou dan heb ik toch mooi een half uur eerder mijn soepje.Dan ga ik daarna wel slijmen….dan is ze zo weer gesmolten was in mijn pootjes.
  Doorie ik geloof dat ik nu maar stop,anders krijg ik van je mamsie op mijn kop,dat ik je verkeerde dingen leer.
  Dag jochie,zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajooooo tante muzette. Oooooh ikke hep alles nooteert hoor en dat gaat ikke eredaags awemaal uitpjopere hihihihi.
   Hier seg frauw ook ALLETEIT datte ik haar te fjoeg wakker maak. En man seg soms laat frauw nou evve sjape. NEE!! Gewoon fjoeg oppestaan hihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 4. Hoi lieve ster-rieporter (dat betekent dat je een heeeeeele goede rieporter bent!), wat een leuke intervjoews heb je gehouden. Interessant om te lezen wat iedereen vindt van het in huis wonen bij mensen.
  Bij ons in huis mogen katten eigenlijk alles, alleen niet als iets gevaarlijk is. Maar ze mogen op de bank, op het bed, in de badkamer, op de tafel.
  Je weet dat je oomie Bolle heel beleefd was, dus hij deed nooit gekke dingen. Alleen had hij als het regende en hij was in zijn tuin geweest vieze voeten… dat geloof je haast niet. Dan liet hij een heel spoor modderpootjes achter! En hij wilde ab-so-luut niet dat zijn pootjes werden schoongemaakt. Dus dat deden we niet. Daarom ligt er een extra sprei over het bed, tegen modderpootjes! En ook al is je oomie nu een ster, de sprie blijft toch liggen.
  Heel veel voorzichtige aaitjes van
  Cisca.

  1. Hajoooo wieffe mefrauw cisca. Ikke mag ook bijna awwes hoor. Behalfe tauwt sijn. En ikke mag niet oppe saalontaaful. So erg!!! Maar dat mog geen 1 kat hoor hier. De saalontaaful isse fan sagt hauwt segge se en se wille er geen kwasse op. Nou fan mij ja!!!
   Ooooh uwes moet alleteit die spjei bewaare hoor. Mij frauw hep nog teets een wolletjedeeke fan me ooma katrien. En fier fan haar wiewpeeltjes. Die ligge in een sakkie en ik mag er niet mee pele. Stom he? Sau oomie bolle nu ook oppe de brommert sgeure in wegenbooglant?
   Mij pootjes ware net hewemaal wit hihihihi. Er wert gesjildurt oppe mij ballekon en ikke liep er doorheen. Ikke stapte op witte ferruf hihihi. Nau… frauw sei dat ikke moes bwijffe staan. En toen tilte se me op en poeste me net sowang datte me pootjes swart waare. (Mopperdemopper)
   Pootjes 🐾🐾(se sijn eggiewaar weer swart hoor hihihi)

 5. Hallo lieve superrieporterswartebeebiekater, wat heb je mooie intervijoes gemaakt, floortje en ik hebben ze samen gelezen. Floortje mag heel veel hier in huis, sterker nog, af en toe denkt ze dat ze de baas is, en dat vinden wij niet. Ze loopt graag over de tafel, vooral als er eten op staat, dat mag dan weer niet, ze wil dan voorproeven en dat hoeft echt niet. Floortje stuurt je een zacht kopje en ik een zachte knuffel.

  1. Hajoooo mefrauw ina. Tante floor IS de baasin in huis hoor. Wei katte sijn awemaal de baas!! Ikke fin aween mensekoekies ergggg wekker. Dan krijg ik een kwein stukkie. Maar nie as er sjookoolaa op sit.
   Pootjes 🐾🐾

 6. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat heb jij mooie interviews (lastig woord) gedaan. Ik weet nu veel van mijn vriendjes en vriendinnetjes. Hoe ze het thuis hebben.
  Ik ben ook de baas in huis. Ik mag alles van vrouwtje. Ik kom ook overal in huis. Ik heb een eigen slaapkamer met een eigen bed, hele grote krabpalen en heel veel speelgoed. Maar ik ben helemaal niet verwend.
  Ik vind het wel stom dat vrouwtje hele dagen gaat werken. Mijn vrouwtje is dan overdag weg en dan gaat ze ’s avonds ook nog uit. Dat is toch stom om mij zo alleen te laten?!
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajoooo tante gijsje. OOOOOOOOH heppuwes een eige sjaapkamer? Ooooooooh mij mensen heppe awwe kaamers innepik. Erg he?
   Oooooh gaat uwes frauw ook sjoms saafons weg? Oooooh watte erg! Moete se hier nie fjikke hoor!!
   Pootjes 🐾🐾

 7. Hallo Dorus, wat heb jij leuke intervieuws gedaan en haha, ikke sta er ook in, Ja ik vind het reuze fijn in ons huis en zeker na zoveel moeilijke tijden. Het is ook heel leuk om te lezen hoe andere vriendjes het thuis leven, doe je nog meer van deze leuke blogs.
  Sorry nu moet ik stoppen, vrouwtje is heel moe en verdrietig, maar komt wel weer goed hoor. Heel veel knuffels van vrouwtje en hele grote poot en kopjes van jouw Oome Jip

  1. Ikke ben bwij datte uwes hut weuk fon. Oofer een maantje wil ikke awwes fanbe de winner wete hihihi.

   Ooooh uwes benne djietig? Ooooh dan kwijg uwes een koeskoes oppe bijde wange fanne me 😽😽 😽😽

Reacties zijn welkom