Dorus en zijn dieppeinnefjoew met Tante Binti en Tante Zooka

tante
Van linksnaar rechts: Binti, Dorus, Zooka.

Hajoooooo iedeween. Hette isse weer Dorusdinsedag. Allereers wil ikke evve wat segge… ikke sau eers een seg hut teege Doorie doen, maar die komp laatur. Uwes weet awemaal, Kooningsdag komp er aan. En mij week het weuk om een paar owanje diere te innefjoewe wat hun meening is oofer dit.

Tantes Binti en Zooka

Ikke begin met me tantes Binti en Zooka vanne Bazookakets. Missjien ken uwes se… missjien nie. Uwes leer se nu in ieder gefal beeter kenne door mij dieppeinnefjoew. Ikke hep hun ook de haartjes fan hun poeseligge lijfies gefraagt. Se wisse hut… furrzette tege mij innefjoews is sinloos. Feel plesier met leese.

Waar sjijn juwwie geboor?
Wij zijn op 30 maart 2017 geboren in Stompwijk. Onze mama heet Pip. Onze papa kennen wij niet, maar dat moet een rode kater geweest zijn. Mama Pip is een Schildpadpoes, net zoals Binti. En Binti heeft net als Mama Pip een lichte plek onder haar bekje. Mama Pip woont bij een collega van ons vrouwtje.(kunne sgiltpatte ook kittens kweige?πŸ™€)

Hoe lang woone jullie hier?
We zijn op 19 mei 2017 bij ons vrouwtje komen wonen. Dat is een hele bijzondere datum. Want op 19 mei is ons vrouwtje jarig. Maar het is ook de verjaardag van Rakker, ons zusje in Regenboogland die wij nooit gekend hebben. Zo zal 19 mei voor ons allemaal een hele speciale dag zijn en zijn we voor altijd met elkaar verbonden. Mooi he.(ooooooh eg. Ikke ben djie mei jaarug hihihi)

Hoe heete jullie fjoeger?
We hebben nooit een andere naam gehad dan Binti en Zooka, die namen heeft ons vrouwtje ons gegeven. Zooka is afgeleid van Bazook@Cats. De naam Binti betekent dochter.

Waar plasse juwwie?
We hebben in een kamertje twee plas-en-poep bakken staan. We zijn binnenkatten. We gaan wel naar buiten op het balkon als het mooi weer is maar alleen om van het zonnetje te genieten. Poepen en plassen doen we binnen op onze bakken. Vrouwtje houdt die keurig schoon elke dag. Wij houden van schoon en netjes.(ikke ook!!)

Wat isse het eerse wat juwwie doen asse jullie wakker worre?
Binti: ik slaap meestal bij vrouwtje op bed. Zodra ik merk dat ze wakker is, spring ik bovenop haar. Even lekker sabbelen op haar arm en bovenop haar liggen en knuffelen. Dat doe ik trouwens ook als ze naar bed gaat. Dan kom ik ook gezellig bovenop haar liggen en knuffelen.
tanteZooka: Ik slaap soms op bed. Zodra ik merk dat vrouwtje op staat, kom ik ook mijn knuffeltje halen. Als ze haar kopje koffie heeft gemaakt en op de bank gaat zitten, ga ik lekker op schoot liggen.(ooooh ikke bijt me frauw wakker. Ikke wil dan ferse bwokkies hihihi)

Sjijn jullie de baas thuis?
Natuurlijk zijn wij de baas!!! Ook al denk vrouwtje dat zij het is. Maar ze doet alles om het ons naar onze zin te maken, hihi.

Wat heeft jullie mens in jullie bijzijn gedaan waardoor jullie je wot sjaame?
Hier hebben we heel lang over nagedacht, maar eigenlijk schamen we ons niet voor vrouwtje. We zijn misschien wel een beetje schaamteloos. Als we op onze bak gaan, zit vrouwtje daar soms bij. En als vrouwtje op haar bak gaat, gaan we meestal wel even gezellig mee. Doen andere katten dat ook? (JAH hihihi. Maar asse ik op me bak gaan mooge se nie kijken!!)

Kijke jullie teefee?
Zooka: Als vrouwtje naar TV kijkt, kom ik er regelmatig gezellig bij op schoot liggen. Maar echt naar TV kijken doe ik niet, mijn oogjes zijn meestal dicht dan.
Binti: Ik vind de TV soms een beetje eng. Vooral als er felle kleuren op zijn. Dan loop ik snel weg. (ooooh eg? Ikke kijk altijt de wokking ded mee)

Wat doen jullie op een dag?
Binti: zodra ik merk dat vrouwtje wakker is, spring ik bovenop haar en gaan we even knuffelen. Ik ga meestal “zeuren” om ons natvoer, dat krijgen we in de ochtend en de avond. Met mijn buikje vol ga ik weer lekker een tukkie doen. Ik vind het ook fijn om bij vrouwtje te gaan liggen. Ik lig niet op schoot, maar vlak onder haar gezicht. Heerlijk plekje. Met mijn speelgoedmuisjes meppen vind ik ook leuk. Rond 5 uur gaat mijn ingebouwde klokje weer af en vind ik dat het tijd wordt voor de 2e portie natvoer. Daarna uitbuiken doe ik graag onder mijn fleecedekentje.
Zooka: als vrouwtje uit bed is en met haar kopje koffie op de bank zit, ga ik lekker bij haar op schoot liggen en knuffelen. Na ons natvoer ga ik lekker slapen. Ik heb diverse mandjes/plekjes. Eigenlijk is slapen wel mijn meest favoriete bezigheid. Vrouwtje borstelt ons ook regelmatig, dat vind ik ook heerlijk. Vooral nu ik allemaal haartjes kwijt raak. Ik hoop dat het weer vaker mooi weer wordt, want ik vind buiten op het balkon zitten ook heel fijn.

Heppe jullie furkeer? So ja… met wie?
Nee, wij hebben geen furkeer. Wij zijn net als vrouwtje lekker op ons eigen, een vrouwenhuis! We doen wat we zelf willen, geen gezeur van mannen/katers, die misschien gaan zeggen wat we moeten doen. We vinden wel veel katers lief hoor (zoals jij Dorus), maar alleen als vriendjes. (ikke ben tjauwt met me Jiekie hihihi. Maar ik mag juwwie gewoon as fjiendinne heppe hoor)

Waarom noeme jullie je bazooka?
Dat is een verhaal dat vrouwtje beter kan vertellen. Ik (Gerda) had een laptop met een roze buitenkant. Sommigen kennen misschien nog de Bazooka Bubblegum? De laptop had dezelfde roze kleur. Een vriend grapte toen, het is een Bazook@Dell! Ik ging op sites zoals Twitter en Instagram en ik gaf mezelf de bijnaam Bazook@Girl. Toen ik mijn eerst kat Rakker kreeg, werd zij uiteraard Bazook@Cat op FeestBoek. En nu zijn Binti & Zooka mijn Bazook@Cats.

Tante Zooka… fin uwes het niet errug dat Wimpieallessander met Massiema tjauwt is inne plaas fan uwes?
Wimpie was al getrouwd met Maxima voor ik geboren was. Ik gedraag me graag als een Koningin, maar zou niet zo in de belangstelling willen staan als Maxima. Dat mag zij mooi doen. Ik ben gewoon het Koninginnetje in mijn eigen paleisje samen met mijn zusje Binti.(ooooh uwes benne koningin. Hihihi cool)

Draag uwes een kwoon?
Nee, nog niet. Maar misschien dat jij en Loesje mij een kroontje geven bij de volgende hoedjesshow?(ooooh ikke sal fjaage!!)

Wat fin uwes fan het kooningshuis?
Wij zijn zeker fan van het Koningshuis. En we kijken ook altijd op Koningsdag naar de TV. We zijn fan van alle prinsen, prinsessen, koningen en koninginnen. Toen Harry en Meghan van Engeland gingen trouwen, zaten we ook voor de TV. We kijken nu al uit naar de trouwdag van Amalia, moet ze nog wel een mooie prins vinden. (Offff se hauwt hut bij een kat!!)

Mamsie

En dan nu me mamsie met Mamsie wil hut (fr)(w)eete.

Zooka, eetie meer dan jou zus Binti?
We krijgen natvoer en brokjes. Het natvoer wordt door vrouwtje altijd zorgvuldig gewogen zodat we alletwee evenveel krijgen. Ik eet wel iets meer brokjes dan BInti. Ik ben dan ook een prachtige volslanke rode poes, hihi.(pjettig gefult hihihi)

Krijgie aparte dinge foor jou eete om dattie rood ben als poes?
Binti en ik krijgen hetzelfde eten. Ik krijg niks speciaals, helaas. Ik verdenk eigenlijk vrouwtje dat Binti iets meer snoepies krijgt dan ik, omdat ze dunner is.(oooooh dat is meen 😾)

Lussie gouwtvis?
Dat ken ik niet. Word ik daar nog mooier van? En is dat lekker? Als dat zo is, dan ga ik vrouwtje vragen of ze me dat geeft.

Binti, eetie wel eens onder jou bank?
Nee, wat daar ligt, lust ik niet. Dat is alleen maar stof en pluisjes. Of mijn speelgoedmuisjes, maar die zijn alleen om mee te spelen.

Hebbie iets ofer jou eigen eete te zegge, bijfoorbeeld dattie nog meer wil assie net gegeete heb?
Ik heb een ingebouwd klokkie, zegt mijn vrouwtje. Rond half 5/5 uur begin ik aandacht te trekken en ga ik staren naar vrouwtje. Dan wordt het hoog tijd voor ons natvoer. Maar ze luistert niet goed naar mij, want ze blijft soms gewoon zitten en moet ik nog veel langer wachten. Gelukkig kunnen we wel altijd brokjes eten, die staan er de hele dag. Maar dat natte voer vinden we wel super lekker en willen we gewoon op tijd hebben. We moeten altijd wel eerst netjes op onze bips gaan zitten voor vrouwtje het voor ons neerzet. (ikke ga altijt huiwe as ik honger hep. En daarna bijte)

Lussie Bintjes?
Neeeee, ik wil niet opgegeten worden hoor!!!!!!!

Dit was mij eerse kooningsinnefjoew. Ikke hoop dat uwes genoote hep hierfan.

Hut follegenne

tanteIk wau gwaag afsjuite met hut follegenne.
Twee week geweede hat ik een innefjoew mette de bende fan 6. Ikke weet niet waarom, maar ies sei me dat ik hun toen moes doen. In dat innefjoew sat oom Bas.
Nu twee weeke later is oom Bas er niet meer. Hij werd opzijneens siek en de dokker sei dat het beeter foor oom Bas was dat hij ging sjaape.
Ik ben sjo bwij datte ikke doorseurte dat ik hem ging onnefjaage.
Ik wens mefrauw Bas heel feel sterrekte en we zullen oom Bas nooit furrgeete!!

Ook wil ikke me tantes Truke en Zwawi heel feel sterreke wensen.
Tante truke haar liefste meisje is donnerdag in haar slaapie ooferleeden. Sjomaar…
Ikke sal me wieffe tante heel erg misse. Ooma Katrien sal uwes wel heppe oppefang en uwes kun nu elke dag een meidedag heppe met elkaar.
Rus sag tante Vlekkie. We sulle uwes nooit furrgeete

Ikke sluit af met een eksja dikke koes
Foor oom Bas en tante Vlekkie

Toedeledokie

30 thoughts on “Dorus en zijn dieppeinnefjoew met Tante Binti en Tante Zooka

 1. Hoi Lieve Dorus,
  We vonden het spannend om door jou geinterviewd te worden, maar vonden het superleuk!! Gezellig dat je er was. En wat staan we mooi op de foto. Zelfs met Rakker erbij in haar urntje.

  Pootjes en knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajooooo tantes. Ooooh me foowtoowgwaaf kan heewe mooi fotoos maake he? En dat oppe juwwie op je furrjaardag hier op staan!! Duppelop fees!!!
   Betank nog foor juwwie meedewerkje!!
   Pootjes 🐾🐾🐾🐾

 2. Mij lieve Doorie,

  mamsie ze hart klopt van ze trots zijn van zo een mooi diepe innefjoew. En wat hebbie lieve dinnetjes van Baazooka, mamsie is trots dattie zofeel soosiejaal ben en zofeel vriendjes heb. Gelukkig mag mamsie alteit wel effe sjekke of jou vriendjes goed eete van ze eigen en wattie lekker vin. Dat is belangrijk assie vriendjes ben.
  Mamsie zal soeke foor ze Baazookakroontje want assie kooniegin ben dan ferdien jij het wel.
  Mamsie vin de Baazookameisjes mooie meisjes en zij heb ook zo een mooie ferhaal te fertelle. Dank jou wel mij beebie dattie jou Baazookameisjes ze haartjes uit ze vagt heb gefraag.

  Maar mamsie is ook trots dattie jou oome Bas en jou tante Vlek nie fergeet. Zij hoor foor alteit bij ons eigen mij beebie. Zij gaat nooit nie fergeete worre.
  Mamsie foel ook ferdrietig in ze hart,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajoooooo mamsiewamsie.

   Oooooh ikke hep goeist fjaage stelt he? Maar uwes stel de besse fjaage mamsie. Want iedeween wil tog weete wat eete se? Oooooh ikke eet aweeen me dwoge bwokkies hihihi. Die sjijn sjuperwekker. Ikke hep wel weer hun haartjes tewug moete geefe want se hatte bijna nies meer mamsie. Hihihihihi.
   Follegenne keer maar ies minner stjeng zijn. Mamsie… furrgeet uwes frijdag nie? Hihihi
   Koeskoes mamsie 😽😽😽

  2. Lieve MammaLoesje,

   Wat een mooie en lieve woorden voor ons en het interview. Wij zijn supertrots op het interview. Dorus kan dat heeeeeeeeeeeeel goed.

   Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

 3. Hoi lieve Dorus, wat een mooi intervjoew weer. Jij weet altijd wel de juiste vragen te stellen en zo leren we al onze vriendjes en vriendinnetjes steeds beter kennen.
  En heel lief dat je onze Bas en ons dinnetje Vlek nog niet vergeten bent.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. Hajoooo benne ses. Ooooooh ikke sal oom bas en tante vlekkie nooit furrgeete. Sniksnik.

   Ikke stel altijt de goeist fjaage. Dee ik 2 week geleeje ook bij juwwie hihihi. Fooral de plasfjaage wil iedeween weten hihihi
   Pootjes 🐾🐾

  2. Hoi Bende, vonden jullie het ook zo spannend, al die vragen? Maar wel leuk he. Bas en Vlekkie vergetenen wij ook niet. Het was heel fijn dat Bas nog bij jullie interview was.

   Knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

 4. Heee lieve grotejongenssiemees, die ook zwartepanter is en OOK nog sterrieporter!, wat een mooi intervjoew met Binti en Zooka, en dan ook nog voor kooningsdag, dat is biesonder vind ik, ik vond het heel interessant om te lezen, nau heb ik Binti en Zooka weer wat beter leren kennen, ik vind het ook mooi dat ze op de footoo staan met hun sterrenzusje erbij, ook al is het in een doosje of hoe heet het, maar ik vind het prachtig want zo is ze er toch bij, en natuurlijk gefeeliesietaatsiet met jullie verjaardag Binti en Zooka en ook mevrouw Bazooka!, ik vind het goed om te lezen dat andere katten ook zo graag eten willen hebben, dan ben ik niet de enige!! Door, ik doe net als jij als ik honger heb, ik ga gewoon keihard loeien, Binti en Zooka zijn beleefde dames zegt mijn vrouw, ze vindt dat ik daar wat van kan leren, maar dat doe ik niet hoor! ik zal Bas en Vlek ook nooit vergeten Door, en ik stuur hun vrouwen en hun broers en zusjes heel veel lieve kopjes!, dankjewel voor het diepte intervjoew, ik brn nau al benieuwd naar volgende keer!, heeeeeel veel pootjes van je poomsie Kever, en ik heb een stapel kaastoktoknoepies achter mijn wangen verstopt, spesjaal voor jau!!

  1. Hajooooo poomsie.

   Gaaf he de kooningsdag innefjoews. Er koom er nog een paar!!!
   Het urruntje is dat swarte steene katje poomsie.
   Oooooh uwes huiw ook asse uwes honger hep? Oooooh cool. Me mamsie stel ook goeiste fjage he? Want buite dat iedeween oofer plasse wil weten wil okk iedeween oofer eten weten.

   Haphapkwaak hihihi opppppp
   Poomsie… onner me taart lig wat foor uwes. Kijk maar hihihi
   Pootjes 🐾🐾

  2. Hoi Lieve Kever,

   Wij volgen jou en je blog trouw. Zo leren we elkaar een beetje kennen. Dank je wel voor de felisitaat. Geinterviewd worden was best leuk ook al vonden we het eerst heeeeel spannend.

   Knuffeltjes Binti en Zooka

 5. Lieve Dorus,

  Wat een super gaaf diepte intervjiew heb je gedaan,vind het echt super knap van jou!
  Ga vooral zo door jongen, dan wordt je vast ooit een beroemde innervjiewer!

  Pootje van Tommy.

  1. Hajooo oom tommy. Oooh ikke ben al gwote starrieporrer hihihi.
   Follegenne keer is er een anner innefjoew. Uwes komp ook aane beurt hoor!! Pootjes 🐾🐾

  2. Hoi Tommy, wat leuk te lezen dat je het interview gaaf vond. Wij vonden het super gaaf om door Dorus geinerviewd te worden.

   Knuffeltjes Binti & Zooka

 6. Hoi Dorus,

  Wat een grappige namen : Binti en Zooka. Wij kenden Binti en Zooka nog helemaal niet, want ze staan ook niet in het vriendenboek van Bert. Wat grappig dat ze in Stompwijk geboren zijn. Dat is een lief dorpje niet heel ver hier vandaan. Het zijn wel heel beleefde poezels zo te lezen. Ze geven keurig antwoord op alle vragen. Ze houden alleen niet van tv kijken. Nou, wij wel hoor. Vooral van natuurfilms. Daar houdt onze vrouw ook van, maar wij gaan dan altijd op de kast vlak voor de tv zitten en kijken naar al die bewegende dieren. Onze vrouw klaagt dan dat ze de helft maar kan zien, maar daar trekken wij ons lekker niets van aan.
  Leuk dat wij Binti en Zooka nu een beetje beter hebben leren kennen door je interview.

  Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. Hajooooo mefrauw marjoke.
   Oooooh nu ken uwes se wel. Ikke ken se fan feesboek πŸ˜„πŸ˜„
   Oooooh ikke sit ook stees foor het beeld segge mij mensen. Hihihihi. Follegens mij sitte onse mense dan fauwt hoor, anners kenne se gewoon kijke tog?
   Pootjes 🐾🐾

  2. Hallo allemaal! We zijn netjes opgevoed, ook al vindt vrouwtje dat we soms ondeugend zijn, dus we geven keurig antwoord hoor. Maar zo’n interview is best spannend, hoor. We zitten wel op feestboek. Binti: ik ga meestal in het beeld van vrouwtje zitten als ze op bed naar TV wil kijken, dan spring ik bovenop haar en draai voor haar neus rond, hihihihi.

   Veel knuffeltjes Binti & Zooka

 7. Hoi Dorus,
  Wat een super goed interfieuw!!!
  Leuk om nu ook Binti en Zooka te leren kennen!!! Hihihihi wij gaan ook gezellig samen met onze vrouw naar haar bak.
  Alleen als het gaat stinken zijn we pleitte!!!!
  En wat lezen wij????
  Zooka en Binti zijn koninginne???
  Dan moeten zij toch zeker een kroon op krijgen!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajooooo mefrauw ceciel en kippies. Oooooh woope juwwie dan weg? Oooooh ikke ben dappurrr hihihi ikke bwijf.
   Ikke denk dat mamsie al djuk beesig is foor de sjow. Ikke moet nu feel wangskoom om te passe hihihi.
   Pootjes 🐾🐾

  2. HoiHoi, gelukkig zijn we niet de enige die meegaan naar de bak van vrouwtje!! Zijn we toch normaal, hihihihi.

   Knuffeltjes Binti & Zooka

 8. Lieve Binti en Zooka van harte sjieflapstaart met jullie furrjaardag. Het inservjoe was weer leuk en Doruss en Mamsie het was weer goedse gedaan.

  1. HoiHoi, leuk kado he, dat precies op onze verjaardag het interview wordt geplaatst. We zijn zeer vereerd. En dank voor de felisitaart!!!

   Knuffeltjes Binti & Zooka

 9. Wat een leuk interview! Maar dan zijn Binti en Zooka toch vandaag jarig? Want het is vandaag ook 30 maart. Dus veel feli van ons!!! Leuk om jullie beter te leren kennen. Jullie zijn al groter dan wij want wij zijn pas 2, bijna 3 en 3. Wij wensen jullie een hele fijne dag. Pootjes van mij en ons!

  1. Gaaf he datte se toefallig jaarug waare hihihi. Ennnn datte se in me owanjespesjul ware hihihi. Pootjes 🐾🐾

  2. Hoi de 3-T-tjes, dank jullie voor de feli! Het was heel leuk om geinterviewd te worden, ook wel spannend. En een mooi kado dat het precies vandaag geplaatst werd. Wij volgen jullie op feesboek, zo leren wij jullie ook kennen.

   Knuffeltjes Binti & Zooka

 10. Hoi Tommy, wat leuk te lezen dat je het interview gaaf vond. Wij vonden het super gaaf om door Dorus geinerviewd te worden.

  Knuffeltjes Binti & Zooka

 11. Wat een prachtig interview was het weer Doorie.
  Nu ken ik deze dinnetjes nog beter.
  Je hebt eggies waar een super talent om te interviewen.
  Zachte kopjes van je tante Muzette

 12. Hoi Dorus en mama Loes, wat hebben jullie weer een mooi interview gemaakt zegt. We moeten steeds erg lachen om de vragen en de antwoorden erop natuurlijk. We zijn iedere keer weer erg benieuwd wie jullie het hemd (nu ja, de vacht?) van het kattenlijfje gaan vragen. Knap dat jullie steeds super goeie vragen kunnen bedenken! Knuffel en een fijne dag gewenst van Molly, Dropje en Lucky.

Reacties zijn welkom